Dodaj do ulubionych

kto byl na kursie jezykowym w Niemczech?

IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.05, 17:38
kochani! chcialabym jechac do Niemiec, zeby przygotowac sie do egzaminu ZMP,
moze ktos z Was byl i podzieli sie swoimi wrazeniami, jak bylo, czy warto,
gdzie, ile kosztuje?czekam niecierpliwie i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: po ZD Re: kto byl na kursie jezykowym w Niemczech? IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.05, 20:43
      czyzby nikt?
      • whenicomearound1 Re: kto byl na kursie jezykowym w Niemczech? 11.02.05, 20:58
        czesc! ja mieszkam w Düsseldorfie i wlasnie tam chodzilam na kurs, po zdanym ZD..oczywiscie nauczycielem jest Niemiec, za Mittelstufe I zaplacilam chyba 140 euro, ten kurs trwal prawie 2 miesiace, 6 godzin zegarowych tygodniowo. Jesli chcesz zaplacic niewiele za kurs to polecam Ci VHS, znajduje sie w kazdym wiekszym miescie oraz np ASG w Düsseldorfie. Napisz co interesuje Cie konkretniej, moze bede umiala Ci pomoc, pozdrawiam
        • Gość: po ZD do whenicomearound IP: *.ols.vectranet.pl 12.02.05, 09:33
          dzieki wielkie za informacje,niestety na kurs moge poswiecic max 4 tygodnie,
          chociaz nawet moglabym jechac na 2lub3. Chodzi mi o to, zeby w koncu zdac ZMP a
          w Polsce ciezko mi sie uczy jak nie ma do kogo sie odezwac. Moze polecisz mi
          jakis kurs nawet bardzo intensywny, ale zaby nie trwal za dlugo aha i
          oczywiscie musi byc w wakacje, bo pracyje w szkole i tylko wtedy moge jechac.
          Serdecznie cie pozdrawiam!
    • Gość: amira Re: kto byl na kursie jezykowym w Niemczech? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.02.05, 21:49
      Byłam na wielu kursach w różnych szkołach w Berlinie.W dwóch różnych VHS:
      Kreuzberg i Mitte-nie polecam.Tanio,ale niski poziom.Byłam natomiast bardzo
      zadowolona z Friedlaender Schule.Dość droga ale opłacało się.5 dni w tyg.,po 4
      lub 5 godzin nauki dziennie.Wtedy kosztowało to ok.180 euro+ osobno za książki
      i opłata za egzamin.Egzamin zdajesz wtedy gdy czujesz się na siłach.Polecam!
    • Gość: amira Re: kto byl na kursie jezykowym w Niemczech? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.02.05, 15:25
      W okresie wakacyjnym mnóstwo ludzi uczęszczało tam na kursy.Też przyjeżdżali na
      jakieś + - 3 tygodnie.Musisz dokładnie sprawdzić na ich str. intern.
      Pozrawiam!
      • Gość: po ZD Re: kto byl na kursie jezykowym w Niemczech? IP: *.ols.vectranet.pl 12.02.05, 16:26
        dzieki amira, na pewno sprawdze. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka