Gość: boo5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:30 czy ktos ma pomysl na zgrabne tlumaczenie na j. polski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boo5 Re: kop w d... :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:38 tez mam ochote tak napisac, ale wydaje mi sie to niezbyt kulturalne, ;)) Masz moze bardziej konstruktywne propozycje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki w ostatecznosci (ale mniej elegancko:-) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 19:38 sygnaly/bodzce inicjujace/inicjalne j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: szybkim, co ??? :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:49 szybkis jak blyskawica (wie immer). Dzieki wielkie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki mozna tez powiedziec: jak szczala ! :-)) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 19:59 j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: mozna tez powiedziec: jak szczala ! :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:01 pomylilo Ci sie z baba, ktora biegla jak szczala i szczala jak biegla :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: mozna tez powiedziec: jak szczala ! :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:50 Powiedziałbym : impuls napędzający, impulsy napędzające albo w pewnym kontekście: impuls inspirujący/impulsy inspirujące. jecki ma rację: Koło płotu baba szczała /Był taki (r)jebus/ Your poor kacperle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich bodźce napędzające, uruchamiające, stymulujące, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 19.01.06, 20:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: bodźce motywujące nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:01 Chuuuliera Tygrys, biez kantieksta nie rozbieriosz. Do tej pory boo5 zawsze dawała jakiś kontekst. Ciekaw jestem jakim cytatem teraz sypnie nam w ślipia? Na pewno coś, co zwali nas z nóżek. Hehe. Your poor kacperle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo5 Re: bodźce motywujące nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:12 tym razem bez konteksta sie obyc musi... Tekst juz wyslalam - dziekuje wszystkim za pomoc i polecam sie na przyszlosc, albowiem ksiazka ze zniewlajacymi kontekstami nadal nie jest jeszcze do konca przelozona - lezy sobie bidula i czeka na lepsze czasy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: bodźce motywujące nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:42 boo5, w ramach małej lekcji historii kacperek przypomni Szanownym Forumowiczom termin z epoki Gomułki. Termin ten brzmiał: Bodźce materialnego zainteresowania. Miały one zmotywować klasę robotniczą do intensywniejszej i wydajniejszej pracy na rzecz budowy komunizmu. Klasa robotnicza odpowiedziała na ten apel następującym wierszykiem: "O Ty , coś wymyślił bodźce a obniżył stawki, pozwól, że cię przełożę: z lewej do prawej nogawki." Pozdro Your poor kacperle Odpowiedz Link Zgłoś
patent5 Re: bodźce motywujące nt 20.01.06, 09:31 " Z sentymentem wspomina Kern przyjaciół z branży: majstrów satyrycznego fachu. Taką jest opowieść o Marianie Załuckim. Niezaradny, zestresowany nie tylko na scenie Marian, gdy miał dosyć ponagleń i awantur, jakie mu urządzał obrotny wspólnik - zrewanżował się fraszką. Drukowaną po raz pierwszy w "Abecadłowie": Ty mi wyznaczasz Terminy i stawki O mój ty przełożony Z lewej do prawej nogawki. (...) Za: R.M. Groński Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: bodźce motywujące nt 19.01.06, 21:50 a tak się dorzuciłam do innych :) Odpowiedz Link Zgłoś