Dodaj do ulubionych

Anschubimpulse

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:30
czy ktos ma pomysl na zgrabne tlumaczenie na j. polski?
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki kop w d... :-))) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 19:32
      j.
      • Gość: boo5 Re: kop w d... :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:38
        tez mam ochote tak napisac, ale wydaje mi sie to niezbyt kulturalne, ;)) Masz
        moze bardziej konstruktywne propozycje? :)
      • Gość: jecki w ostatecznosci (ale mniej elegancko:-) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 19:38
        sygnaly/bodzce inicjujace/inicjalne
        j.
        • Gość: jecki szybkim, co ??? :-))) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 19:39
          j.
          • Gość: boo5 Re: szybkim, co ??? :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:49
            szybkis jak blyskawica (wie immer). Dzieki wielkie:)))
            • Gość: jecki mozna tez powiedziec: jak szczala ! :-)) IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 19:59
              j.
              • Gość: boo5 Re: mozna tez powiedziec: jak szczala ! :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:01
                pomylilo Ci sie z baba, ktora biegla jak szczala i szczala jak biegla :))
                • Gość: jecki kto wi, kto wi ??? IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 20:06
                  j.
                • Gość: kacper Re: mozna tez powiedziec: jak szczala ! :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:50
                  Powiedziałbym : impuls napędzający, impulsy napędzające albo w pewnym kontekście:
                  impuls inspirujący/impulsy inspirujące.
                  jecki ma rację: Koło płotu baba szczała /Był taki (r)jebus/

Your poor kacperle
    • Gość: ich bodźce napędzające, uruchamiające, stymulujące, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 19.01.06, 20:31
    • tiggerific Re: bodźce motywujące nt 19.01.06, 20:51

• Gość: kacper Re: bodźce motywujące nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:01
        Chuuuliera Tygrys,
        biez kantieksta nie rozbieriosz.
        Do tej pory boo5 zawsze dawała jakiś kontekst. Ciekaw jestem jakim cytatem teraz
        sypnie nam w ślipia? Na pewno coś, co zwali nas z nóżek. Hehe.

Your poor kacperle
        • Gość: boo5 Re: bodźce motywujące nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:12
          tym razem bez konteksta sie obyc musi... Tekst juz wyslalam - dziekuje
          wszystkim za pomoc i polecam sie na przyszlosc, albowiem ksiazka ze
          zniewlajacymi kontekstami nadal nie jest jeszcze do konca przelozona - lezy
          sobie bidula i czeka na lepsze czasy :))
          • Gość: kacper Re: bodźce motywujące nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:42
            boo5,
            w ramach małej lekcji historii kacperek przypomni Szanownym Forumowiczom termin
            z epoki Gomułki. Termin ten brzmiał: Bodźce materialnego zainteresowania. Miały
            one zmotywować klasę robotniczą do intensywniejszej i wydajniejszej pracy na
            rzecz budowy komunizmu. Klasa robotnicza odpowiedziała na ten apel następującym
            wierszykiem:
            "O Ty , coś wymyślił bodźce
            a obniżył stawki, pozwól,
            że cię przełożę:
            z lewej do prawej nogawki."

Pozdro

Your poor kacperle
            • patent5 Re: bodźce motywujące nt 20.01.06, 09:31
              " Z sentymentem wspomina Kern przyjaciół z branży: majstrów satyrycznego fachu. Taką jest opowieść o Marianie Załuckim. Niezaradny, zestresowany nie tylko na scenie Marian, gdy miał dosyć ponagleń i awantur, jakie mu urządzał obrotny wspólnik - zrewanżował się fraszką. Drukowaną po raz pierwszy w "Abecadłowie":

Ty mi wyznaczasz
              Terminy i stawki
              O mój ty przełożony
              Z lewej do prawej nogawki.
              (...)
              Za: R.M. Groński
        • tiggerific Re: bodźce motywujące nt 19.01.06, 21:50
          a tak się dorzuciłam do innych :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka