Dodaj do ulubionych

Einzugsermächtigung

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:34
ktoś pomoże? Zdanie brzmi Man kann doch den Jahresbeitrag mit einer
Einzugsermächtigung von meinem Konto regeln.
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki to jest zdanie po niemieckiemu, nie po niemiecku.. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 09:39
      zas "Eizungsermächtigung" to jest cos w rodzaju upowaznienia dla wierzyciela do
      sciagania naleznosci z konta dluznika (pewnie jest w polskim lepsze wyrazenie:-)
      j.
      • Gość: Tejochandro Re: to jest zdanie po niemieckiemu, nie po niemie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:55
        Dzięki. Zdanie mo niemieckiemu napisał rdzenny Niemiec, nie mówiący słowa w
        żadnym innym jezyku:)
        • Gość: pantrojota Re: to jest zdanie po niemieckiemu, nie po niemie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.06, 10:16
          Gość portalu: Tejochandro napisał(a):

> Dzięki. Zdanie mo niemieckiemu napisał rdzenny Niemiec, nie mówiący słowa w
          > żadnym innym jezyku:)
          ------------------------------------------------------------------------------
          ...no to widac, jakie te niemce som durne anal fabety i z doopy im smierdzi...
          polaki gora, som debesciaki, a jecki jest ich prorokiem!!!
    • tiggerific Re: Einzugsermächtigung 15.02.06, 11:13
      polecenie zapłaty
      (chyba :)
      • Gość: kokotrollores Re: Einzugsermächtigung IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.06, 11:21
        tiggerific napisała:

> polecenie zapłaty
        > (chyba :)
        ----------------------------------------------
        NIE!
        • tiggerific Re: Einzugsermächtigung 15.02.06, 11:22
          TAK!
          :)
    • Gość: belushi Re: Einzugsermächtigung IP: *.L1.srv.t-online.de 15.02.06, 11:57
      To jest zlecenie stalego przelewu (bank bedzie co miesiac sciagal pewna kwote z
      twojego konta i przelewal na zlecony rachunek)(do odwolania)
      • Gość: jecki po co gledzisz, belushi, jesli nic nie wiesz? IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 12:13
        "zlecenie stalego przelewu" to jest Dauerauftrag a nie "Einzugsermächtigung".
        j.
        • annajustyna Re: po co gledzisz, belushi, jesli nic nie wiesz? 15.02.06, 12:24
          Jecki, to Ty nie wiesz! Ja mam pare takich comiesiecznych Einzugsermächtigung
          (np. czynsz:))).
          • Gość: jecki es tut mir echt Leid, praw(n)iczko, aber kann es IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 12:32
            sein, dass ich Dich doch überschätzt habe ?... :-(((
            j.
            • Gość: jecki ps IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 12:35
              Es gab früher mal einen schlauen Spruch: Es wird empfohlen, vor dem Aufklappen
              des Mundwerkes das Hirn einzuschalten...
              j.
              • annajustyna Re: ps 15.02.06, 18:41
                Vice versa. Stadtwerke i moja spoldzielnia mieszkaniowe mialy ode mnie tzw.
                Einzugsermächtigung na sciaganie z mojego konta co miesiac/kwartal pewnych
                naleznosci. Nie bylo to stale zlecenie, bo nie robil tego bank w moim imieniu,
                tylko odwrotnie... Nie mam pomyslu jak to po polsku ladnie brzmi, przypuszczam,
                ze ktos w innym poscie juz to rozszyfrowal:))).
          • tiggerific Re: po co gledzisz, belushi, jesli nic nie wiesz? 15.02.06, 12:45
            to masz właśnie polecenie zapłaty, wystawiasz pobierającemu czynsz upoważnienie
            do pobierania opłat z Twojego konta.
            a zlecenia stałe to sobie sama ustalasz, co i w jakiej wysokości płacisz.
            • Gość: jecki co dodac, co ujac ? IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 12:49
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=36834452&a=36834743
              j.
              • Gość: Mi co chcesz ująć? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 13:48
                Einzugsermächtigung - upoważnienie dla kogoś, żeby ściągał z mojego konta
                bankowego jakąś regularną sumę, np. raty, składki itp.

pozdrowionka
                Mi
                • Gość: jecki eben, manche Jurist(innen) wollen's nur nicht IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 14:06
                  wahrhaben...
                  j.
                  • annajustyna Re: eben, manche Jurist(innen) wollen's nur nicht 15.02.06, 18:42
                    Czep sie tramwaju;))).
                    • Gość: jecki rence opadajom - obje............................. IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 19:10
                      j.
                      • annajustyna Eee tam;) 15.02.06, 19:25
                        A niektorym to nawet rece, nogi i jeszcze piersi (obie zreszta tez:))))
    • Gość: pajuś Re: Einzugsermächtigung / Dauerauftrag IP: *.olnet.com.pl 15.02.06, 23:30
      der Dauerauftrag - stałe zlecenia do banku
      die Einzugsermächtigung - upoważnienie ściągnięcia należności bezpośrednio
      przez wierzyciela

...Wenn Du jemandem eine Einzugsermächtigung gibst, hat der die Möglichkeit,
      Geld direkt von Deinem Konto einzuziehen...
      ...Wenn Du regelmäßig, über einen längeren Zeitraum einen bestimmten, festen
      Betrag an denselben Empfänger zahlst, z.B. einen monatlichen Mitgliedsbeitrag
      an einen Sportclub, kannst Du Deiner Bank einen Dauerauftrag erteilen...

www.sozialnetz-hessen.de/moxbox/txspei04.html
      Beispiel:
      www.johannesgemeinde.com/pdf/2005einzugsermaechtigung.pdf
      MfG

p.
      • annajustyna O! 16.02.06, 09:42
        Czekam na przeprosiny od niejakiego Pana J.;))))
        • Gość: jecki praw(n)iczko, czy tobie naprawde nie trzeba IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 15:57
          OKULISTY ???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=36834452&a=36834743
          Jesli b. lubisz przepraszanie, masz dobra okazje... :-)

J.
          • annajustyna Re: praw(n)iczko, czy tobie naprawde nie trzeba 16.02.06, 15:59
            J., uwielbiam Cie coraz bardziej:))). A okulista mi sie przyda (wlasciwie jestem
            pod jego stalym nadzorem:))), mam -8 dioptrii:))). Ale za to ladne hazel eyes
            (zwlaszcza w kontaktowkach:))):
            • Gość: jecki wierze, wierze, ale: kto kogo w koncu ? :-)) IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 16:04
              j.
              • annajustyna Re: wierze, wierze, ale: kto kogo w koncu ? :-)) 16.02.06, 16:23
                Jedno drugie:)))
                • Gość: jecki Ich sehe schon, Du machst dir die Sache doch IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 17:04
                  ziemlich leicht. So kenne ich die Weiber... :-)
                  j.
    • tiggerific Re: Einzugsermächtigung 17.02.06, 18:58
      przysłali mi rachunek tel. i tam jest: zgoda na obciążenie rachunku, jako
      wariant proponuję jeszcze upoważnienie do obciążania rachunku/konta
      i to by było chyba to.
      • Gość: Tele, komm! Ty proponujesz, czy oni? :)) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.02.06, 19:43
        • tiggerific Re: oni proponują zgodę :) nt 17.02.06, 20:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka