Gość: śmiechacz IP: *.versanet.de 25.04.07, 12:09 Pierogi wyszły? Pierogodajnia nieczynna z powodu że jest zamknięta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nettka ja dzisiaj IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 12:13 walcze z ogorkowa. Z kiszonych ogorkow. Ze Spreewaldu. Jakies wonty? Do zupy? Mile widziane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Porozmawiajmy o zupie IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 12:15 a wogole, jak to jest, Mazurze ? Bo kiedys w olsztynie na obozie serwowano zupe ogorkowa z ryzem? Z czym powinna byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Ginekolog zagląda do zupy, a powinien... IP: *.versanet.de 25.04.07, 12:20 kucharz! Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Porozmawiajmy o zupie 25.04.07, 14:55 z ziemniakami mazur to nie ten pan :) Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: Co dzisiaj jest na obiad? 25.04.07, 12:24 Pierogi wyszly z wielkim mozolem, ale nie smakowaly jak polskie... Juz mi sie odechcialo.....no chyba, ze ktos mnie z Polski na pierogi zaprosi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka mazur IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 12:35 wydaje mi sie, z Gdyni pisze...moze on? Mazurze! Zapros nas na pierogi! Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: mazur 25.04.07, 12:36 Fajnie by bylo..:)) Gdynia podobno teraz piekna?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka porozmawiajmy o wkladce IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 13:07 to co powinnam teraz dodac???? Ziemniaki w kostke czy ryz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: porozmawiajmy o wkladce IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 13:14 Oki ) zeby nie bylo, ze to nie na tematt, dodam ze Langkorn. Czy moze jakis inny powinnam? Jaki sie dodaje w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: porozmawiajmy o wkladce 25.04.07, 13:15 Sorry, mialo byc do pomidorowej? O Polsce nic nie wiem......tez szukam danych...na bierzaco:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Bettina!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 13:20 no cos Ty????? Ogorkowa gotuje!!!!! I ryz wsypalam...ale bedzie ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bettina75 Re: Bettina!!!! 25.04.07, 13:26 Ohhh !!!! takiej zupy jeszcze nie jadlam.....ale experymentowac przeciez zawsze mozna...moze cos z tego wyjdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: a co ma być? :) 25.04.07, 14:59 kleister będzie, szczególnie jeśli ryż bezpośrednio w zupie gotujesz :) aha, ziemniaki (w kostkę) musisz ugotować najpierw, a potem dodać te podduszone ogóreczki, nigdy ziemniaki do kwasu ew. zupa osobno, a ziemniaki osobno i na końcu dodać już ugotowane do zupy. dotyczy wszystkich kwaśnych zup. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka no jest IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.07, 15:19 kleister ))). A o tym, ze ogoreczki dobrze jest poddusic, nie slyszalam ))) Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: porozmawiajmy o wkladce IP: *.proxy.aol.com 25.04.07, 16:59 Ziemniaki, nie psuj takiej dobrej zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Co dzisiaj jest na obiad? IP: *.proxy.aol.com 25.04.07, 17:00 A u mnie dzis zrazy wolowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Co dzisiaj jest na obiad? IP: *.proxy.aol.com 25.04.07, 18:56 Tyle ze tradycyjny ogorek zastapilam papryka. Jeszcze nie probowalam ale maz zyje. I mowi, ze dobre. Odpowiedz Link Zgłoś