ala.l 01.08.07, 19:29 Atempauzse gönnen oznacza- nie dac nawet zipnac.. ??? i co oznacza grubben dzieki stokrotne.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
six_a Re: czy 01.08.07, 19:49 isch sah einen grubben Babstiel auf dem Truppenplatz sitzen. czy o ten kontekst chodzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Re: czy 01.08.07, 19:55 Atempause gönnen - Pozwolic na "zipniecie" :-) grubben? Nie gehört, nie gesehen... aber meine Ohren und Augen sind auch nicht mehr so, wie vor Jahren :-) Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang grubben albo grubbern to znaczy dziabać;-) 01.08.07, 19:57 dziabką w ziemi! Dziabka to poznańsku taka harke, kultywator do spulchniania gleby:-)))))) a atempause, to albo sich albo jmdm gönnen: dać sobie wzgl. komuś odpocząć Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: grubben albo grubbern to znaczy dziabać;-) 01.08.07, 20:06 baerenfang napisał: > a atempause, to albo sich albo jmdm gönnen: dać sobie wzgl. komuś odpocząć odetchnąć ichu odetchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang jak mogę odetchnąć, to odpoczywam przy tym 01.08.07, 20:17 qrwa, czy wy po polsku też tak się upie..cie, czy to publiczne forum tak oddziaływa??????? Jeden ch.., czy oddycham czy odpoczywam! o synonimach wy nie słyszeli? A janusz to z wilna przyjechał, on jeszczio otdychajet;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: jak mogę odetchnąć, to odpoczywam przy tym 01.08.07, 20:19 slusznie: Sich eine Atempause gönnen - das ist wichtig für uns alle. Zur Ruhe kommen, zu sich selbst finden, sich selbst ausdrücken können, Gleichgesinnte treffen. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: jak mogę odetchnąć, to odpoczywam przy tym 02.08.07, 11:19 baerenfang napisał: Jeden ch.., czy oddycham czy odpoczywam! o synonimach wy nie słyszeli? > A janusz to z wilna przyjechał, on jeszczio otdychajet;-)))) oddychać i odpoczywać nie jest synonimem - mieszkasz za blisko białoruskiej granicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: grubben albo grubbern to znaczy dziabać;-) 01.08.07, 20:09 ja to glebe zawsze "auflockern", bo z dziabania, to by mi nic nie uroslo Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang bei mir darfst Du beides: mich auflockern oder 01.08.07, 20:19 dziabać: Wächst immer;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia man,man,man-proste pytanie-a tu tylko jeden farmaz IP: *.iesy.net 01.08.07, 21:23 a tu tylko jeden farmazon drugim pogania.... DżiIIIISSSSUUS!!! Się żESZ ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! <Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac nawet zipnac..?> NiE! Na odwrót! Dać se (lub komuś) odpocząć - pardon! - dla purystów - odetchnąć! Się wyluzować.... (z tym że (sich) goennen to tutaj w sensie zasłużyć.. a nie życzyć ..) i to wszystko a wy tu poemy piszeta.... Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: man,man,man-proste pytanie-a tu tylko jeden f 01.08.07, 21:24 poemy bo tlumacym jeszcze grubben Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia aaaaa... jeszcze grubben.... no nieeeeee - no to IP: *.iesy.net 01.08.07, 21:44 już co innego.... no to już można poemy pisać - no jasne- jaka ja głupia! Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: aaaaa... jeszcze grubben.... no nieeeeee - no 01.08.07, 21:45 nie, nie glupia tylko czasami nieuwazna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Lukrecja, u Ciebie chyba czas na detoks? IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.07, 21:32 Przyjrzyj się jeszcze dokładniej - na pewno zauważysz, że to było pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia he? detoks? pytanie? - zauważ że to też pytania-3! IP: *.iesy.net 01.08.07, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Staram się właśnie zauważyć, że... IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.07, 21:57 to aż 3 pytania i jestem na dobrej drodze, bo 2 z nich już zauważyłem. z trzecim pytaniem jest pewien problem: czy "he?" także jest pytaniem? Niby ma tego pytajnikowego sierpa... Retoryczne, czy co? Same pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia oh pardon - tłumaczę: he?=co?...pytanie genug? IP: *.iesy.net 01.08.07, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia że co? to ja się przecież Ciebie pytam co? IP: *.iesy.net 02.08.07, 01:01 pytasz: <Lukrecja, u Ciebie chyba czas na detoks?> po czym dodajesz: <Przyjrzyj się jeszcze dokładniej - na pewno zauważysz, że to było pytanie.> dlatego pytam co? (czyli he?) - po czym dodaję: detoks? (myśl: "co to jest detoks?"....myśl: "oh - zna się na rzeczy! mein lieber Affe!").... - po czym dodaję: pytanie? (myśl: "które pytanie?" - bo pytań było dużo, otrr?) Zresztą shitegal! Vergisses... :(! Eine blöde Anmache war das doch nur - sonst erkenne ich darin echt nichts anders - kein Sinn außer - klasycznego trollowania!... wpaść, rzucić czymś - po pierwsze - niczym na temat, a po drugie - od razu obrażającym, najlepiej zajeb.....ć czymś o rozumie adwersarza, inteligencji, zaburzeniach psychycznych, terapiach, psychiatrykach i wreszcie medykamentach - cóś z tych elementów, jest zawsze w programie każdego szanującego się trolla! Oczywiście obligatoryczny i pasujący nick - jak śmiechacz - nie może brakować --> Vuala! Troll was born! Ah....FuCK YOU too! Ungustl du! Tschutsch... ey! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Szkoda, Lukrecja, że nie chcesz ochłonąć. IP: 89.244.185.* 02.08.07, 08:38 Pytanie otwierające wątek brzmi: "Czy Atempauzse gönnen oznacza- nie dac nawet zipnac?" Twój komentarz(?) do tego pytania: "ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac nawet zipnac..?" Nie wydaje ci się, że to małe słówko "czy" umknęło jednak Twojej uwadze? Tego, że potrafisz poprawnie zdefiniować trollowanie, jesteś równie pewna, co? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Szkoda, Lukrecja, że nie chcesz ochłonąć. 02.08.07, 09:07 hahaha, no, to będzie długa dyskusja, przygotowanyś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Pewnie, że jestem przygotowany. IP: 89.244.185.* 02.08.07, 10:42 Inaczej nie miałbym specjalnie czego szukać na forumnie - ale ochota z wiekiem przchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia was?was spielt das fuer ne Role, ob da "czy" steht IP: *.iesy.net 02.08.07, 14:41 oder nicht.. :O? shitegal man... wyluzuj! I po to tu te całe Twoje trolowanie było? Uważasz że jest jakaś różnica między: "ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac nawet zipnac..?" a: "ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! Czy Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac nawet zipnac..?" BoAH! EY! hoer uff ey! załamka! ja nie wiem.... :( - nie masz chłopie nic innego do roboty - tylko tu dupę zawracać? FUCK ey! i ja się tu muszę produkować z takim... eeeeh shit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz No i masz, babo... IP: 89.244.185.* 02.08.07, 15:53 A specjalnie dla Ciebie pisałem bardzo powoli. Odniosłem wrażenie, że zawracana doopa należy do Twoich drobnych przyjemnostek. Gdybyś nie otwierała twarzy, to można by przyjąć, że podane przez Ciebie wersję są prawie bez różnicy. Ale ten moment już przegapiłaś, czyli pozostaje tylko jedno: nazod z pyskiem! Ja ciebie też pozdrawiam: klick dich ins Knie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia ahh przeeeeeestań marudzić - chłopie! W ciąży IP: *.iesy.net 02.08.07, 18:25 jesteś czy jak? ja w ogóle nie mam pojęcia , co ty człowieku tu sie miotasz - o co Ci chodzi? źe "czy" Ci brakuje - gdzieś tam - to robisz taki Aufstand tutaj? ka Ahnung - nawet tego wytłumaczyć po ludzku nie umiesz.... maaanometer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Widzę, że nareszcie wpadłaś na właściwy trop. IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.07, 19:26 Od razu wiedziałem, że głupia nie jesteś, lecz jedynie upierdliwa. Co masz na myśli z tym miotaniem się? Nie potrafisz normalnie odszczekać? Nie przejmuj się - nie wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: a propos psychiatryka 02.08.07, 09:17 bordzia, zucker-fcuk-you-süß wie immer, schreibt schneller, als sie denkt :) ist das nicht lebensgefährlich? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: oh pardon - tłumaczę: he?=co?...pytanie genug 01.08.07, 22:51 sandabgeband-grubben, moze to Was nakieruje... Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang no przecież już wytłumaczyłem! 02.08.07, 00:57 i nie sandabgeband, sondern sandgrabenburgen i przestań nudzić Odpowiedz Link Zgłoś