01.08.07, 19:29
Atempauzse gönnen oznacza- nie dac nawet zipnac..
???

i co oznacza grubben

dzieki stokrotne..
Obserwuj wątek
    • six_a Re: czy 01.08.07, 19:49
      isch sah einen grubben Babstiel auf dem Truppenplatz sitzen.

czy o ten kontekst chodzi?
      :)
    • wsiowa.baba Re: czy 01.08.07, 19:55
      Atempause gönnen - Pozwolic na "zipniecie" :-)
      grubben? Nie gehört, nie gesehen... aber meine Ohren und Augen sind auch nicht
      mehr so, wie vor Jahren :-)
    • baerenfang grubben albo grubbern to znaczy dziabać;-) 01.08.07, 19:57
      dziabką w ziemi! Dziabka to poznańsku taka harke, kultywator do spulchniania
      gleby:-))))))
      a atempause, to albo sich albo jmdm gönnen: dać sobie wzgl. komuś odpocząć
      • ja.nusz Re: grubben albo grubbern to znaczy dziabać;-) 01.08.07, 20:06
        baerenfang napisał:

> a atempause, to albo sich albo jmdm gönnen: dać sobie wzgl. komuś odpocząć

odetchnąć ichu odetchnąć.
        • baerenfang jak mogę odetchnąć, to odpoczywam przy tym 01.08.07, 20:17
          qrwa, czy wy po polsku też tak się upie..cie, czy to publiczne forum tak
          oddziaływa???????
          Jeden ch.., czy oddycham czy odpoczywam! o synonimach wy nie słyszeli?
          A janusz to z wilna przyjechał, on jeszczio otdychajet;-))))
          • jessi_a Re: jak mogę odetchnąć, to odpoczywam przy tym 01.08.07, 20:19
            slusznie:
            Sich eine Atempause gönnen - das ist wichtig für uns alle. Zur Ruhe kommen, zu
            sich selbst finden, sich selbst ausdrücken können, Gleichgesinnte treffen.
          • ja.nusz Re: jak mogę odetchnąć, to odpoczywam przy tym 02.08.07, 11:19
            baerenfang napisał:
            Jeden ch.., czy oddycham czy odpoczywam! o synonimach wy nie słyszeli?
            > A janusz to z wilna przyjechał, on jeszczio otdychajet;-))))

oddychać i odpoczywać nie jest synonimem - mieszkasz za blisko białoruskiej
            granicy:)
      • jessi_a Re: grubben albo grubbern to znaczy dziabać;-) 01.08.07, 20:09
        ja to glebe zawsze "auflockern", bo z dziabania, to by mi nic nie uroslo
        • baerenfang bei mir darfst Du beides: mich auflockern oder 01.08.07, 20:19
          dziabać: Wächst immer;-)
    • Gość: borgia man,man,man-proste pytanie-a tu tylko jeden farmaz IP: *.iesy.net 01.08.07, 21:23
      a tu tylko jeden farmazon drugim pogania.... DżiIIIISSSSUUS!!! Się żESZ
      ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem!
      <Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac nawet zipnac..?>
      NiE! Na odwrót! Dać se (lub komuś) odpocząć - pardon! - dla purystów -
      odetchnąć! Się wyluzować.... (z tym że (sich) goennen to tutaj w sensie
      zasłużyć.. a nie życzyć ..)
      i to wszystko
      a wy tu poemy piszeta....
      • jessi_a Re: man,man,man-proste pytanie-a tu tylko jeden f 01.08.07, 21:24
        poemy bo tlumacym jeszcze grubben
        • Gość: borgia aaaaa... jeszcze grubben.... no nieeeeee - no to IP: *.iesy.net 01.08.07, 21:44
          już co innego.... no to już można poemy pisać - no jasne- jaka ja głupia!
          • jessi_a Re: aaaaa... jeszcze grubben.... no nieeeeee - no 01.08.07, 21:45
            nie, nie glupia tylko czasami nieuwazna
      • Gość: śmiechacz Lukrecja, u Ciebie chyba czas na detoks? IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.07, 21:32
        Przyjrzyj się jeszcze dokładniej - na pewno zauważysz, że to było pytanie.
        • Gość: borgia he? detoks? pytanie? - zauważ że to też pytania-3! IP: *.iesy.net 01.08.07, 21:41
          • Gość: śmiechacz Staram się właśnie zauważyć, że... IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.07, 21:57
            to aż 3 pytania i jestem na dobrej drodze, bo 2 z nich już zauważyłem. z
            trzecim pytaniem jest pewien problem: czy "he?" także jest pytaniem? Niby ma
            tego pytajnikowego sierpa... Retoryczne, czy co?
            Same pytania.
            • Gość: borgia oh pardon - tłumaczę: he?=co?...pytanie genug? IP: *.iesy.net 01.08.07, 22:13
              • Gość: śmiechacz Co co? IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.07, 22:46
                • Gość: borgia że co? to ja się przecież Ciebie pytam co? IP: *.iesy.net 02.08.07, 01:01
                  pytasz:
                  <Lukrecja, u Ciebie chyba czas na detoks?>
                  po czym dodajesz:
                  <Przyjrzyj się jeszcze dokładniej - na pewno zauważysz, że to było pytanie.>

dlatego pytam co? (czyli he?) - po czym dodaję: detoks? (myśl: "co to jest
                  detoks?"....myśl: "oh - zna się na rzeczy! mein lieber Affe!").... - po czym
                  dodaję: pytanie? (myśl: "które pytanie?" - bo pytań było dużo, otrr?)

Zresztą shitegal! Vergisses... :(! Eine blöde Anmache war das doch nur - sonst
                  erkenne ich darin echt nichts anders - kein Sinn außer - klasycznego
                  trollowania!... wpaść, rzucić czymś - po pierwsze - niczym na temat, a po
                  drugie - od razu obrażającym, najlepiej zajeb.....ć czymś o rozumie adwersarza,
                  inteligencji, zaburzeniach psychycznych, terapiach, psychiatrykach i wreszcie
                  medykamentach - cóś z tych elementów, jest zawsze w programie każdego
                  szanującego się trolla! Oczywiście obligatoryczny i pasujący nick - jak
                  śmiechacz - nie może brakować --> Vuala! Troll was born! Ah....FuCK YOU too!
                  Ungustl du! Tschutsch... ey!

• Gość: śmiechacz Szkoda, Lukrecja, że nie chcesz ochłonąć. IP: 89.244.185.* 02.08.07, 08:38
                    Pytanie otwierające wątek brzmi:
                    "Czy Atempauzse gönnen oznacza- nie dac nawet zipnac?"

Twój komentarz(?) do tego pytania:
                    "ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac
                    nawet zipnac..?"
                    Nie wydaje ci się, że to małe słówko "czy" umknęło jednak Twojej uwadze?
                    Tego, że potrafisz poprawnie zdefiniować trollowanie, jesteś równie pewna, co?
                    • tiggerific Re: Szkoda, Lukrecja, że nie chcesz ochłonąć. 02.08.07, 09:07
                      hahaha, no, to będzie długa dyskusja, przygotowanyś? :)
                      • Gość: śmiechacz Pewnie, że jestem przygotowany. IP: 89.244.185.* 02.08.07, 10:42
                        Inaczej nie miałbym specjalnie czego szukać na forumnie - ale ochota z wiekiem
                        przchodzi...
                    • Gość: borgia was?was spielt das fuer ne Role, ob da "czy" steht IP: *.iesy.net 02.08.07, 14:41
                      oder nicht.. :O? shitegal man... wyluzuj! I po to tu te całe Twoje trolowanie
                      było? Uważasz że jest jakaś różnica między:
                      "ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! Atempauzse gönnen - oznacza - nie dac
                      nawet zipnac..?" a:
                      "ZLiTUJTA, JEDEN z DRUGiM nad Ludziem! Czy Atempauzse gönnen - oznacza - nie
                      dac nawet zipnac..?"
                      BoAH! EY! hoer uff ey! załamka! ja nie wiem.... :( - nie masz chłopie nic
                      innego do roboty - tylko tu dupę zawracać? FUCK ey! i ja się tu muszę
                      produkować z takim... eeeeh shit!
                      • Gość: śmiechacz No i masz, babo... IP: 89.244.185.* 02.08.07, 15:53
                        A specjalnie dla Ciebie pisałem bardzo powoli. Odniosłem wrażenie, że zawracana
                        doopa należy do Twoich drobnych przyjemnostek. Gdybyś nie otwierała twarzy, to
                        można by przyjąć, że podane przez Ciebie wersję są prawie bez różnicy. Ale ten
                        moment już przegapiłaś, czyli pozostaje tylko jedno: nazod z pyskiem!

Ja ciebie też pozdrawiam: klick dich ins Knie!
                        • Gość: borgia ahh przeeeeeestań marudzić - chłopie! W ciąży IP: *.iesy.net 02.08.07, 18:25
                          jesteś czy jak? ja w ogóle nie mam pojęcia , co ty człowieku tu sie miotasz - o
                          co Ci chodzi? źe "czy" Ci brakuje - gdzieś tam - to robisz taki Aufstand tutaj?
                          ka Ahnung - nawet tego wytłumaczyć po ludzku nie umiesz.... maaanometer!
                          • Gość: śmiechacz Widzę, że nareszcie wpadłaś na właściwy trop. IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.07, 19:26
                            Od razu wiedziałem, że głupia nie jesteś, lecz jedynie upierdliwa. Co masz na
                            myśli z tym miotaniem się? Nie potrafisz normalnie odszczekać? Nie przejmuj
                            się - nie wymagam.
                  • tiggerific Re: a propos psychiatryka 02.08.07, 09:17
                    bordzia, zucker-fcuk-you-süß wie immer, schreibt schneller, als sie denkt :)
                    ist das nicht lebensgefährlich?
                    :)
              • ala.l Re: oh pardon - tłumaczę: he?=co?...pytanie genug 01.08.07, 22:51
                sandabgeband-grubben,
                moze to Was nakieruje...
                • baerenfang no przecież już wytłumaczyłem! 02.08.07, 00:57
                  i nie sandabgeband, sondern sandgrabenburgen
                  i przestań nudzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka