Gość: zosia IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 12:13 Chcialam was zapytac czy ktos z was pracuje w szkole jezykowej na umowe o pracę ? ja pracuje juz w trzeciej ale ciagle zatrudniaja mnie na umowe zlecenie lub o dzieło. dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amused.to.death Re: szkoly jezykowe 19.11.04, 12:15 I raczej masz małe szanse, żeby było inaczej - tak robią chyba wszystkie szkoły. A nawet szkoły wyższe prywatne wolą zatrudniać lektorów w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: szkoly jezykowe IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 12:53 Wiec raczej nie mam wyboru.choc po praktykach w gimnazjum powiedzialam nigdy wiecej chyba nie mam wyboru i musze isc do panstwowej. Albo zmienic zupełnie zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: szkoly jezykowe 19.11.04, 13:03 pracuj w państwowej (bo zus)i dorabiaj w językowej (bo pieniądze) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: szkoly jezykowe IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 13:12 Czy dla zus ma jakies znaczenie jak w panstwowej zatrudnie sie na pol etatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maugo Re: szkoly jezykowe IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.11.04, 14:39 Witam! Raczej malo prawdopodobne by w jakiejs prywatnej szkole jezykowej ktos zatrudnil Cie na umowe o prace powod jest prosty: By zatrudnic na umowe o prace nalezaloby zapewnic lektorowi stala liczbe godzin a niestety nie ma takiej molziwosci grupy sie zawiazuja rozwiazuja i nikt niczego nie moze zagwarantowac dlatego tak jest jak jest. Taka forma umowy jest zdecydowanie bardziej oplacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa79 Re: szkoly jezykowe 19.11.04, 17:25 Ja pracowałam w szkole językowej, w której miałam stałą liczbę godzin, opłacali mi ZUS i odprowadzali składkę zdrowotną, ale nie miałam umowy o pracę, więc nie było mowy o urlopie, zwolnienia lekarskie trzeba było odpracować, żeby mieć wypłaconą całą pensję. Podziękowałam im po 4 miesiącach - płacili śmieszne stawki i w ogóle nieprzyjemnie mi się z nimi pracowało, mieli jakieś dziwne wymagania typu podpisanie klauzuli o zakazie konkurencji pracy... Jak ktoś jest ciekaw, co to za szkoła - zapraszam na priva. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: szkoly jezykowe IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 18:10 Slyszalam, ze mozna placic ZUS od umowy- zlecenia- jest jakies minimum 600 zl bodajze. Nie wiem, na ile moje informacje sa aktualne, ale jesli lektor kasuje 50 zl za godzine, to zaplacenie minimum ZUSu chyba nie jest takim problemem. Najgorsze sa te upierdliwosci biurokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś