anc9 11.01.05, 23:42 Czy jest mozliwosc napisania egzaminu nie uczeszczajac na kurs jezyka ang,a majac juz pewne umiejetnosci?np zglaszajac sie do jakiejs placowki. Dzieki za podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pandha Re: egzamin FC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 00:01 oczywiscie. koniecznosc kursow to wymysl firm organizujacych je. mi mowiono ze nie moge podejsc do fce bez kursu a zdalem i fce i cae bez niego. a teraz szykuje sie do cpe. udaj sie do british counsil i tam dowiedz sie kto organizuje w twoim miescie egzaminy informacje gdzie uzyskasz tez wchodzac na Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: egzamin FC IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:40 Koniecznosc kursow- to przesada, ja zdajac FCE (ladnych pare lat temu) nie robilam zadnego kursu, uczylam sie z ksiazki do FCE + duuuzo czytania, ale nie testow, zrobilam moze dwa (z reka na sercu) i jakos zdalam i nawet nie najgorzej (A). Teraz robie testy egzaminacyjne (i chodze na kurs przygotowawczy), ale mam wrazenie, ze mnie to jakos tak otepia i oglupia, nic tylko te numerki i stres, czy aby na pewno uda sie zdobyc te 60%. Nie sadze, zeby znajomosc tego, jaka jest punktacja za ktore cwiczenie jakos szczegolnie ulatwiala mi zycie. Kurs nie jest konieczny, jesli czujesz sie na silach to idz i zdawaj. Odpowiedz Link Zgłoś