Gość: millionaire IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 00:30 Mam pytanie gdzie kupię takie kasetety? I czy mój troche stary juz magnetowid będzie je normalnie odtwarzał? Z góy dziękuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gfn Re: Kaseta w systemie LP IP: 195.136.112.* 27.12.05, 16:01 LP to nie rodzaj kasety, tylko sposób nagrania. Na zwykłej kasecie VHS (mo myślę, że właśnie o VHS chodzi) można nagrać w lepszej jakośći - SP i w LP - gorszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm2 Re: Kaseta w systemie LP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.05, 20:40 SP - normalna prędkość nagrywania LP - mała prędkość nagrywania (dwa razy mniejsza od SP). Jeżeli magnetowid nagrywa z prędkością LP, to potrafi też odtwarzać kasety nagrane z taką prędkością. Jeżeli nie nagrywa LP, to nie potrafi odtwarzać LP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco Re: Kaseta w systemie LP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:44 każda kaseta VHS nagrywa w LONG Play /LP/ Kaseta która ma 180 min - może nagrać 360 min jednak ze słabszą jakością. Wiekoszość magnetowidów ma taka mozliwość , Twoj musiałby być bardzo stary,żeby nie miał takiej mozliwości. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: millionaire Re: Kaseta w systemie LP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 00:34 A czy jakość nagrania jest dużo gorsza? Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Kaseta w systemie LP 06.01.06, 00:50 Jeżeli masz magnetowid Hi-Fi to fonia jest zawsze bardzo dobra,obraz trochę gorszy lecz bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś