IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 19.01.04, 12:20
Proszę o naturalne środki leczenia silnego przeziębienia!
Obserwuj wątek
    • Gość: neo on Choroba! fakt straszna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:38
      wiem coś o tym bo sam jestem chory!! I przypadkowo znam bardzo dobre
      lekarstwo, nie jest to antybiotyk i jeszcze na wątrobe nie szkodzi.
      Ten środek przeważnie jest używany przez ludzi o ,,mocnych glowach''. Jest to
      jakby taki syrop nazywa się ,,absolwent''. Spróbuj może Ci pomoże. Ja
      próbowałem i było zajebiście.
    • Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 16:59
      Czosnek, cebula, na kaszel syrop z cebuli (drobno posiekać cebulę i w słoiczku
      przesypywać ją cukrem) - gotowy następnego dnia. Miód, mleko z masłem i miodem,
      herbatka z lipy i malin posłodzona miodem. Kwiat czarnego bzu też może być.
      Duże ilości natki z pietruszki oraz sporo jogurtów. Kapusta kiszona też jest
      dobra. Wszystko wypisałam w kolejności od najskuteczniejszego do najmniej
      skutecznego :)
      • Gość: >) Re: Choroba! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 19.01.04, 17:32
        NO właśnie co do tego czosnku, to już go tyle zjadłam-omal mi języka nie
        wypaliło i nic!
        • Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 17:42
          A co konkretnie Ci dolega? Byćmoże to angina i wtedy bez antybiotyku ani rusz!
          Napisz coś więcej.
          • Gość: >) Re: Choroba! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 20.01.04, 19:31
            Bolące gardło-bardzo, mega katar! i co najdziwniejsze żadnej temperatury,
            raptem 37 stopni.
            • Gość: kama Re: Choroba! IP: *.netlandia.pl 21.01.04, 09:45
              Mam anginę własnie i tekież same objawy.. i tez nie mam temperatury
              (naszczeście, bo można coś robić). idź do lakarza. domowymi sposobami się nie
              wyleczysz.. ale zawsze i tak możesz sobie robić okłady na gardziołko (moja
              laryngolog mi je zaleciła): szmatkę gotujesz, potem wyciskasz, ale żeby
              jeszzce była b gorąca i wylawasz na nią troche wódki. taki gorący okład kładź
              na gardło wcześniej wysmarowane wazeliną (żeby nie podrażnić skóry) i trzymaj
              do ostygnięcia i najlepiej w tym czasie nie gadaj:). na gardło to pomaga. a na
              katarek można sobie robić różnego rodzaju inchalacje i kropelki stosować, ale
              i tak powinnaś zasiegnąć porady lekarza.
              życze zdrówka.
            • Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 10:37
              Maszeruj do lekarza po antybiotyk. To jest angina. A na katar inhalacje z
              rumianku. Do garnka wlać ok. 0,5 litra wody, zagotować, wyłączyć, wrzucić ok 5-
              6 torebek rumianku. Jak się zaparzą, a woda jeszcze paruje nakryć się
              ręcznikiem nad garnkiem i wdychać. I tak kilka razy dziennie. Ale przede
              wszystkim do lekarza :) i życzę zdrowia :))))))
    • Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:18
      No i co? Byłaś u lekarza?
      • Gość: >) Re: Choroba! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 21.01.04, 14:52
        Nie byłam, ponieważ od 4 dni codziennie jem ten czosnek i pije herbate z
        miodem. Dziś jest już dobrze, gardła już nie czuje (tylko taka lekka
        chrypka).Kataru już prawie nie mam, znaczy się już moge oddychać. Dziękuje za
        wszystkie rady!
        • Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 16:06
          To masz szczęście :)))
          Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka