Gość: >) IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 19.01.04, 12:20 Proszę o naturalne środki leczenia silnego przeziębienia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neo on Choroba! fakt straszna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:38 wiem coś o tym bo sam jestem chory!! I przypadkowo znam bardzo dobre lekarstwo, nie jest to antybiotyk i jeszcze na wątrobe nie szkodzi. Ten środek przeważnie jest używany przez ludzi o ,,mocnych glowach''. Jest to jakby taki syrop nazywa się ,,absolwent''. Spróbuj może Ci pomoże. Ja próbowałem i było zajebiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 16:59 Czosnek, cebula, na kaszel syrop z cebuli (drobno posiekać cebulę i w słoiczku przesypywać ją cukrem) - gotowy następnego dnia. Miód, mleko z masłem i miodem, herbatka z lipy i malin posłodzona miodem. Kwiat czarnego bzu też może być. Duże ilości natki z pietruszki oraz sporo jogurtów. Kapusta kiszona też jest dobra. Wszystko wypisałam w kolejności od najskuteczniejszego do najmniej skutecznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >) Re: Choroba! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 19.01.04, 17:32 NO właśnie co do tego czosnku, to już go tyle zjadłam-omal mi języka nie wypaliło i nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 17:42 A co konkretnie Ci dolega? Byćmoże to angina i wtedy bez antybiotyku ani rusz! Napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >) Re: Choroba! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 20.01.04, 19:31 Bolące gardło-bardzo, mega katar! i co najdziwniejsze żadnej temperatury, raptem 37 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Choroba! IP: *.netlandia.pl 21.01.04, 09:45 Mam anginę własnie i tekież same objawy.. i tez nie mam temperatury (naszczeście, bo można coś robić). idź do lakarza. domowymi sposobami się nie wyleczysz.. ale zawsze i tak możesz sobie robić okłady na gardziołko (moja laryngolog mi je zaleciła): szmatkę gotujesz, potem wyciskasz, ale żeby jeszzce była b gorąca i wylawasz na nią troche wódki. taki gorący okład kładź na gardło wcześniej wysmarowane wazeliną (żeby nie podrażnić skóry) i trzymaj do ostygnięcia i najlepiej w tym czasie nie gadaj:). na gardło to pomaga. a na katarek można sobie robić różnego rodzaju inchalacje i kropelki stosować, ale i tak powinnaś zasiegnąć porady lekarza. życze zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 10:37 Maszeruj do lekarza po antybiotyk. To jest angina. A na katar inhalacje z rumianku. Do garnka wlać ok. 0,5 litra wody, zagotować, wyłączyć, wrzucić ok 5- 6 torebek rumianku. Jak się zaparzą, a woda jeszcze paruje nakryć się ręcznikiem nad garnkiem i wdychać. I tak kilka razy dziennie. Ale przede wszystkim do lekarza :) i życzę zdrowia :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:18 No i co? Byłaś u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >) Re: Choroba! IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 21.01.04, 14:52 Nie byłam, ponieważ od 4 dni codziennie jem ten czosnek i pije herbate z miodem. Dziś jest już dobrze, gardła już nie czuje (tylko taka lekka chrypka).Kataru już prawie nie mam, znaczy się już moge oddychać. Dziękuje za wszystkie rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Choroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 16:06 To masz szczęście :))) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś