27.07.05, 01:40
macie jakies domowe sposoby na depresje--dodam, ze sekszenie sie nie pomaga
Obserwuj wątek
    • Gość: tanya Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 01:49
      marihuana
    • ona244 Re: depresja 27.07.05, 10:29
      To zalezy czy to tylko przygnębienie czy dlugotrwala depresja..
      Ja kiedys mialam depresje i szczeze powiem sama nie wiem co mi pomoglo..
      Jak sobie teraz przypomne tamten okres mojego zycia, to to byly moje najrosze
      miesiace.. Mialam wszystko, czego mozna chciec zeby byc szczesliwa, a jednak..
      Moj chlopak nic nie rozumial i nie wiedzial jak mi pomoc.. Ja tez nie
      wiedzialam.. Jeszcze gorzej bylo jak mi wypominal, ze on do mnie przychodzi, a
      ja siedze i patrze sie w ziemie i tak caly czas, codzienne.. Bolalo mnie to, ze
      on nie rozumie, ze ja sama tego nie chce, ale nie umiem nic na to poradzic. Do
      teraz nie wiem jak mi sie udalo wyjsc z tego wszystkiego.. Po prostu nie wiem i
      nie mam dla Ciebie zadnej rady.. jesli nie jest jeszcze tak zle, to wszystko
      chyba samo sie ulozy..
      • Gość: neska Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:02
        Zgadzam sie z przedmowczynia.
        Jesli jest to chandra,to powinna sama z czasem przejsc,natomiast jesli
        rzeczywiscie jest to depresja,radzilabym sie wybrac do lekarza.Depresja jest
        chorobą,którą powinno sie leczyc.Przykre jest to,iz coraz wiecej ludzi,w
        dodatku coraz młodszych,zazcyna popadac w depresje.... Wplyw srodowiska?Media?
        CO jest konkretnym powodem, nie wiadomo.Wiadomo jedynie,iz jest coraz gorzej...

Pozdrawiam cieplo :)
        • jurek_dzbonie Re: depresja 27.07.05, 13:03
          Marycha to droga na dno. Szybka i jednokierunkowa.
          • Gość: tanya Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:37
            nie dokonca sie z toba zgadzam. nie jest szybka. chociaz moze to zalezy od
            organizmu i stanu psychicznego czlowieka? ale ze na dno - to jak najbardziej
            tak.
            moja odpowiedz byla spontaniczna reakcja na glupie pytanie. depresja to
            choroba. to sie leczy farmakologicznie.
            myslalam, ze ktos wykasuje moja odpowiedz i ze dzis juz jej nie bedzie!
            • polishbellydancer Re: depresja 27.07.05, 16:27
              spontaniczna odpowiedz na glupie pytanie--ciekawe--ja bym to raczej ujela:
              glupia odpowiedz na spontaniczne pytanie
              • Gość: tanya Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 19:21
                napisalas ze "sekszenie sie" nie pomaga. moim zdaniem, jesli "sie sekszisz", to
                nie jest z toba tak zle! to nie prawdziwa depresja.
                ja juz bylam kiedys w takim stanie, ze kilka tygodni przelezalam w lozku
                (samotnie), opuszczajac je tylko po to, by cos zjesc i zalatwic potrzeby
                fizjologiczne.
                z tego co wyzej napisalam wnioskuje, ze ze mna tez nie bylo tak zle - w koncu
                jadlam:)
                zly nastroj minie. wyjedz gdzies najlepiej.
      • polishbellydancer Re: depresja 27.07.05, 16:31
        chyba mozna to okreslic dlugotrwalym przygnebieniem--i chyba nic mi nie
        pozostalo jak poczekac az samo przejdzie

dzieki za rady
        e
    • lilarose Re: depresja 27.07.05, 15:17
      Słyszałam, że pomaga Deprim
      • o.n.a.1986 Re: depresja 27.07.05, 16:24
        Najlepsza na depresje jest ciezka praca...
        • Gość: neska Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:37
          Bylam nie raz w takim stanie.Co pomagalo?Przede wszystkim wyjscie do ludzi i
          zajecie sie czyms.Moze oklepane,ale skuteczne.Znajdz jakąś dziedzienę,która Cie
          wciągnie,zagopodaruj swoj czas w jakis ciekawy sposob.
          Deprim bralam raz (jedno opakowanie),i chyba tez w pewnym stopniu pomogl
          mi.Trzeba jednak uwazac,aby sie nie uzaleznic od niego(psychicznie).
          Pozdrawiam i powodzenia zycze :)
          • polishbellydancer Re: depresja 27.07.05, 16:46
            probuje to wszystko robic---wiesz wielogodzinna praca--taniec--kick boxing--
            kopanie ogrodka i takie tam--ale to tak srednio pomaga--sen dobrze na mnie
            dziala ale nie mozna przeciez przespac kilku miesiecy--nie chce tabletek bo to
            chyba nie jest tak doslownie depresja a handra(mam nadzieje ze dobrze to
            napisalam ) o zblizonych objawach--dzieki za rade
            • Gość: neska Re: depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 17:15
              hmm to widac duzo bardzo robisz...<ja nie potrafilam sie zmusic do tylu
              rzeczy ;) >.Co do spania to racja,szkoda w sumie życia na nie...
              a przyjaciele?Mozesz na nich polegac?Mysle,ze oni rowniez maja duzy wplyw na
              poprawe samopoczucia.
              Trzymam kciuki :)
              • polishbellydancer Re: depresja 27.07.05, 17:22
                moge na nich polegac ale jak ktos juz tu pisal: czesto czujemy sie samotni
                wsrod przyjaciol--dzieki za troske--czesto kilka slow obcej osoby moze wiele
                pomoc--no moze nie tyle co pomoc ale sprawic, ze poczujemy sie troszeczke
                lepiej a to juz ogromny krok w strone lepszego samopoczucia
            • ona244 Re: depresja 27.07.05, 17:20
              Podziwiam Cie ze robisz cokolwiek.. ja nie potrafilam robic nic.. doslownie
              nic.. nie potrafilam sie do niczego zmusic..
              Ja mysle, ze w koncu, pewnego dnia, poczujesz, ze warto zyc i ze swiat jest
              piekny i na nowo zaczniesz sie cieszyc z tego co robisz.
              • polishbellydancer Re: depresja 27.07.05, 17:25
                wiesz musze pracowac bo inaczej "umre z glodu" (chociaz ostatnio nie mam raczej
                apetytu) no i tak sie sklada, ze taniec to moja praca wiec tym bardziej musze
                sie zmuszac (mimo, ze zawsze sprawialo mi to przyjemnosc a teraz robie to bo
                musze)
                nie moge sie doczekac kiedy bede z tego ponownie czerpac radosc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka