sessetka 06.08.05, 18:14 i juz mam dola strasznego jestem we Francji nikt tu po polsku nie mowi po angielsku co gorsza tez nie i mi smutno. W Polsce zostawilam wszystko co kocham, wracam w czwartek jak tu wytrzymac, buczec mi sie chce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwona_truskawka Re: tesknie bardzo 06.08.05, 18:40 Ciesz sie chwila! Zapewne nie jeden chciałby byc w twojej sytuacji i to nawet bez znajomosci języka, więc nie patrz na nic, po prostu wyłącz kompa i idz na miacho. Spacer napewno ci dobrze zrobi. Delektuj sie widokiem bo po powrocie do Polski podobnych klimatów pewnie szybko nie spotkasz. Mimo tęsknoty przełam się Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: tesknie bardzo 06.08.05, 18:43 no tylko, ze na zadupiu mieszkam i tu nie da rady probowalam juz. Ale sie wyobrazalam dzisiaj to jakos tak emocje zeszly i mi lepjej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sessetka Re: tesknie bardzo IP: 195.62.207.* 06.08.05, 19:36 rozumiem Cie bardzo dobrze, ale wiesz co, ja ten czas wykorzystalam na podszkolenie jezyka, biegam sobie na uczelnie ( tam sa darmowe lekcje angielskiego) mimo, ze mam cholernie daleko - bo tez nieco na peryferiach, ale dzieki temu mam zajecie na ponad pol dnia i jakos idzie do przodu, nawet zaczyna mi sie podobac-pewnie dlatego, ze zaczynam rozumiec ludzi i to co do mnie mowia - bo mysle, ze to glowny powod Twojego przygnebienia. Czwartek juz nie daleko..wiec uszka do gory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulek Re: tesknie bardzo IP: 195.62.207.* 06.08.05, 19:37 przepraszam za nick,ale sam mi Twoj wyskoczyl... nie zorientowalam sie nawet kiedy:) Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: tesknie bardzo 06.08.05, 19:39 angielski osle umiem bardzo dobrze, hiszpanski i niemiecki tez ok. I w przeciwienstwie do Ciebie nie musze chodzic na darmowe lekcje bo mnie stac zeby zaplacic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulek Re: tesknie bardzo IP: 195.62.207.* 06.08.05, 20:03 wiec dame wiatowa, na kurs dobrego wychowania zapraszam jak i umiejetnosci czytania jak i francuskiego- bo jak widac iedzisz we Francji a jezyka nie znasz. patrz- a juz myslamam, ze jestes osoba na poziomie, jak to pozory myla.. Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: tesknie bardzo 06.08.05, 20:05 Gość portalu: agulek napisał(a): > wiec dame wiatowa, > bo jak widac iedzisz we Francj Ciebie na kurs pisania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulek Re: tesknie bardzo IP: 195.62.207.* 06.08.05, 20:15 tonacy brzytwy sie chwyta;P Pa!! Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: tesknie bardzo 06.08.05, 21:00 "dama wiatowa" z Ciebie, pogratulowac obeznania w cytatach Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_truskawka Re: tesknie bardzo 07.08.05, 14:01 sessetka co tak ostro zareagowałas? przeciez ona ci chciała tylko pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: tesknie bardzo 07.08.05, 14:03 teraz sie juz zorientowalam, ale myslalam, ze to ta podroba wlasnie ja przeprosic mialam. Kurcza czasami sie lepiej 3 razy zastanowic niz sie cos napisze, zwracam honor Odpowiedz Link Zgłoś