Dodaj do ulubionych

dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!!

10.11.05, 19:29
Im bliżej zimy, tym więcej widać bezdomnych psinek i kociaczków. Niektórzy
ludzie nie mają serca i są nieodpowiedzialni. Wyrzucają takie zwierzątka na
bruk i mają spokój. A te zwierzaki przecież niczemu nie są winne !!!

Pomóżmy tym zwierzętom !!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • czekoladka_84 Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 10.11.05, 20:13
      No pewnie :) Nie cierpie ludzi, którzy krzywdzą zwierzęta.
    • stefex Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 10.11.05, 23:14
      Jedz do afryki dokarmiac bezdomne dzieci....
      • carimera Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 16.11.05, 11:25
        stefex napisał:

Dzieciom trzeba pomagac napewno(ty tez możesz tam pojechać!!!!!) ale my jestesmy
        w Polsce i naszym zwierzętom nie powinna rowniez dziać się krzywda.Z twoim
        tokiem myślenia juz jestem skłonna pomyślec ze nie dałbyś okruchy chleba i
        napewno gdyby zwierze ci przeszkadzałó tez wylądowałoby na dworze zimą.O zgrozo
        ze tacy ludzie tutaj zabieraja głos.
        • Gość: kali Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 15:31
          > napewno gdyby zwierze ci przeszkadzałó tez wylądowałoby na dworze zimą.O zgrozo
          > ze tacy ludzie tutaj zabieraja głos.

Lepiej tutaj niz gdzie indziej.
    • Gość: Caramel Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:53
      No wlasnie, zwierzatka zwierzatkami, ale lepiej zajac sie niedokarmionymi
      dziecmi.
      • Gość: edytka_b Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:54
        A właśnie wolę pomagać zwierzętom.
        • moozio Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 11.11.05, 15:57
          Gość portalu: edytka_b napisał(a):

> A właśnie wolę pomagać zwierzętom.

i tego za cholerę u bab nie potrafię zrozumieć...
          • Gość: Caramel Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:36
            Jak chce się zmienić śiwat to może lepiej zacząc najpierw od siebie, od innych
            ludzi, to jest jakieś chore kiedy ktoś widzi głodne dziecko i nie ma ochoty mu
            pomóc, ale jak widzi biednego kundla to mu serce z żalu ściska i odda ostatnie
            pieniadze zeby mu pomoc. Według mnie drugi człowiek powinien być ważniejszy niż
            zwierzaczek.
      • stefex Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 11.11.05, 16:04
        Hehe chyba ktos mnie nie zrozumial :D
      • Gość: Aga Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:28
        Gość portalu: Caramel napisał(a):

Tak się składa w życiu ze człowiek woli dac jesc kotu czy psu zamiast
        człowiekowi,a to z prostej przyczyny ze zwierze zrobi ci krzywde broniac sie a
        człowiek atakuje,zabija,gwałci dla przyjemnosci.Też wole dokarmiac zwierzęta no
        i dzieci.
    • elamodela Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 15.11.05, 13:04
      Właśnie od dwóch dni a może dłużej pod moją bramą siedzi mała psiunia,
      rudziutki, śliczny. Zrywa się za każdym razem gdy ktoś wychodzi z bloku. Tak mi
      go strasznie żal, widać że na kogoś czeka, jak ktoś go mógł tak po prostu
      zostawić????????????????
      Co ja mam teraz zrobić? Wziąć go do siebie nie mogę, bo mieszkam w kawalerce.
      Jak zadzwonię do schroniska, a może on jednak ma właściciela i go komuś
      odbiorę??? Nie mogę tak patrzeć i nic nie zrobić. Dam mu jeść, to wtedy się
      przywiąże... I gdzie będzie spał? Co zrobię mu budę pod blokiem??? Ale skoro i
      tak tam jest, to lepiej już żeby miał chociaż co jeść... Jejku co ja mam z nim
      zrobić??? Napisałabym jakieś ogłoszenie, ale z jakim tekstem??? Help!!! Co
      radzicie?
      • mati29 Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 15.11.05, 13:19
        kup mu playstation!
        • o.n.a.1986 Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 15.11.05, 13:39
          zdecydowanie jestem za
          dokarmianiem zwierzat..:)
          najchetniej wzielabym te wszystkie bezdomne
          zwierzaczki do swojego mieszkania..
          niestety nie mieszkam sama.. :(
        • Gość: marcin Do elamodela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:40
          Po pierwsze sprawdż czy piec ma obrożę albo tatuaż - raczej jednak wątpie.
          Zadzwoń do schroniska i zapytaj czy ktoś nie szuka takiego psa i czy mogą
          przyjechać po niego. Jeżeli nie- spróbój sama go odwieźć. To lepsze wyjście niż
          zostawienie go na pastwę złych ludzi i ropedzonych samochodów. A może jednak
          przygarnełabyś go- kawalerka to nie przeszkoda (wiem z doświadczenia)-
          najważniejsze jest serce.
          • Gość: WWW Re: Do elamodela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:46
            Marcin ma racje. Ostatnio znalazłam psa, który wałęsał sie w mojej okolicy. Po
            dwóch tygodniach miał już przetrąconą łapę a ja nie mogłam go złapać. Ja mam
            swoje dwie przybłędy (w kawalerce ;)) i już trzeciego nie wezmę. W schronisku
            powiedzieli że moga po niego przyjechać ale mają zdezelowanego żuka i trochę to
            moze potrwać. Jak złapałam psa zawiozłam go więc sama do schoniska - serce mi
            pękało jak wtulał sie w moje ramiona. Szukałam mu domu wśród przyjaciół i jak
            znalazłam po kilku tygodniach okazało sie że mojej znajdki już nie ma w
            schronisku- ktoś ją zadoptował - mam nadzieję że jakiś dobry człowiek.
            Jeszcze jedno- chciałam dać w schronisku kasę- ale nie mogli wziąć. Poprosili o
            karmę. Kupiłam im wielki wór karmy - apeluję wiec do wszystkich aby również w
            ten sposób pomagali. Wystarczy tyle co paczka fajek w miesiącu a jak wiele
            można pomóc. te psiaki w schroniskach przymierają głodem a ludzie pracują tam
            społecznie. POMÓŻMY!
      • Gość: :P dobij go niech się nie męczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:26
    • agent_towarzyski Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 15.11.05, 14:05
      Skręciłbym kark takiemu bezdusznemu człowiekowi, który krzywdzi innego człowieka lub zwierzaka.
    • Gość: Rychu Szczegolnie srajace golabki - trutka na szczury IP: *.spray.net.pl 15.11.05, 23:17
      • Gość: 69 Re: Szczegolnie srajace golabki - trutka na szczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:31
        No cóż zawsze znajdzie sie jakiś niedowartościowany dupek, który poprzez
        dokuczanie bezbronnym poczuje się ważniejszy .....
        Margines!!
        • qnegunda Re: Szczegolnie srajace golabki - trutka na szczu 16.11.05, 08:07
          Tak jest! I chowajmy hordy kundli.
        • Gość: .................. gołabki nie są takie bezbronne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:30
          mogą obesr.ć albo zarazić ptasią grypą. to takie szczury tylko ze skrzydłami.
    • elamodela Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 17.11.05, 14:50
      Heej, wiecie o co chodziło z tym psiakiem? Zrobiłam wywiad środowiskowy i
      okazało się, że to pies z okolicy, nie wiadomo czyj, ale już nieraz go tam
      widziano i po prostu siedział pod blokiem, bo pilnował swojej suczki, która
      akurat miał wiecie co;)) Ale to nie zmienia faktu, że jestem zainspirowana,
      żeby pomagać zwierzętom, więc kupię karmę dla schroniska i wam też to radzę:*
      • waztre Re: dokarmiajmy bezdomne zwierzątka !!! 17.11.05, 16:31
        Ja już kupiłam worek karmy i razem z kumplem (on kupił drugi) zawieziemy jutro
        do schroniska. Do tego zebraliśmy jakieś stare koce i narzuty i też sie
        przydadzą. To naprawdę wielka frajda pomóc tym psiakom tak super się czuję!!-
        przyłaczcie się do nas - niech każdy przeznaczy choć 5zł w miesiącu na paczkę
        najtańszej karmy. Te psy jedzą namoczony wodą suchy chleb- są takie wygłodniałe
        i zmarznięte.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka