Dodaj do ulubionych

Cosmopolitan od ilu lat?

18.02.06, 15:12
Hej mam pytanie ! Błagam niech mi ktoś odpowie? Od ilu lat można czytać
Cosmopolitana. Czy dziewczyna w wieku 16 lat też może go czytać? Czy jest na
to za młoda?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:14
      ja tego DURNEGO pisma nie poleciłabym nikomu i w zadnym wieku.
      Szkoda czasu, pieniedzy, a przede wszystim szkoda obnizac sobie poziom
      intelektu tak a "lekturą".. ale to moja osobista opinia.. pewnie fanki COsmo
      zaraz mnie tu zjedzą..
      • Gość: cosmodziwewczyna [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:35
          oo.. o oto typowy przyklad COSMODZIWCZYNY: chamska, wulgarna i pusta!

gratuluje takich czytelniczek tego durnego pisma.
          • pantarejka Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:49
            Pismo rzeczywiście durne... Gdyby kobiety rzeczywiście stosowały się do tego,
            co tam opisują, faceci dawno by pouciekali...
            • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:51
              ufff.. ale mi ulżylo, ze nie jestem odosobniona z moja opinia o Cosmo :)
              pozdrawiam :)
            • Gość: Neska Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:52
              j.w
              :)
              • Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:10
                agatko opanuj sie ciosmo nie czyta sie po to by scisle stosowac sie do kazdego
                zdania
                • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:13
                  ja jestem opanowana :)
                  a po co czyta sie cosmo? skoro jest durna to po co je czytac?
                  • Gość: ktoska Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.artnet.pl 19.02.06, 12:28
                    ja tam mam 16 lat i czytam Cosmo jak mi tylko wpadnie w rece, bo jest to lekka
                    gazetka na odstresowanie, nie biore niczego na powaznie....
                • Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:15
                  jestes pierwsza osoba ktora mi powiedziala ze jestem pusta i wulgarna a ty mnie
                  nie znasz nie mozesz mnie oceniac po jednej wypowiedzi. Cosmo jest po to zeby
                  poczuc sie lepiej i posmiac a nie po to zeby wtprobowywac na swoim facecie
                  wszystko co tam jest napisane
                  • Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:16
                    wogole to widze ze nic ciekawego w zyciu nie robisz poza krytykowaniem ludzi na
                    forum bo wszedzie cie pelno i nic ci sie nie podoba
                    • Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:19
                      lepiej bys se chlopa znalazla zamiast cale dnie przed komputerem spedzac i
                      marudzic jak by ci ktorys dobrze zrobil to odrazu bys przestala tak na wszystko
                      nazekac :P
                      • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:22
                        dziewczynko.. ja mam chlopa, mam MĘŻA.. wlasnie odpoczywamy po pysznym
                        obiadku.. wiec twoja dowalanie jest nietrafione...

cóz, ja nie potrzebuje COSMO zeby wiedziec, czego chca mezczyzni... a wierz mi,
                        ze nie lubia idiotek, ktore nie znają głębszych i ciekawszych lektur jak cosmo.
                    • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:20
                      ha.. skad mozesz wiedziec, co robie w zyciu? otóz dziecinko - mam prace, mam
                      rodzine, mam znajomych i przyjaciol... w czas spedzam rowniez poza forum...
                      a wiele tematow na forum mi sie podoba, podobnie jak ich autorzy - wiec nie
                      klam na moj temat.
                  • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:19
                    odpowiedzialam ci tak, bo twoja reakcja na moj wypowiedz byla bardzo
                    niekulturalna, cytuje "wez ty sie pier...dlonij w leb agatka szmatka hihi"

ja kilka razy czytalam cosmo.. i wcale nie czuje sie lepiej czytajac to pismo i
                    nie smieje sie, tylko uwazam, ze teksty tam zawarte sa ŻENUJĄCE... ich poziom
                    intelektualny jest zerowy... a glupota mnie nie smieszy.
                    • Gość: stokrotka112 Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: 82.139.49.* 18.02.06, 17:23
                      Dzieki za odpowiedź. Deroga agatko to w takim razie co uważasz za gazetę
                      odpowiednią dla 16- latki
                      • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:29
                        Stokrotko - jakbym znala odpowiedz to na pewno bym ci juz dawno odpowiedziala..
                        niestety jestem juz kilkanascie lat po etapie bycia 16-latka i niestety nie
                        orientuje sie w czasopismach dla nastolatek. Za moich czasów byla np.
                        FILIPINKA.. wiem, ze dalej istnieje, ale podobno to juz nie to samo pismo..
                        moze zapytaj w jakims saloniku prasowym albo w kiosku - sprzedawca powinien byc
                        zorientowany w temacie :)
                        • stokrotka112 Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:32
                          droga Agatko. Filipinka rzeczywiście jest do bani, dziewczyna twist bravo i
                          bravo girl to gazety dla plastikowych lalek. Cosmopolitan mi sie podoba i czytam
                          go ale to nie znaczy ze wszysto to co tam jest o seksie musze od razu robic itp.
                          Pozdrawiam
                          • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:35
                            ale O CO CI CHODZI? zeby wszystki udowodnic, ze COSMO to cudowna gazetka dla 16-
                            latki? PROSZE BARDZO...

ale przypominam - TO NIE JEST FORUM COSMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: dobry duch Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:38
                              jak nie jest jak ja tu wchodze ze strony cosmo hihih
                              • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 18:43
                                to., ze wchodzisz tu ze strony cosmo o niczym nie swiadczy..

coz, widac w cosmo śpią albo nie potrafią zdjac linku do forum, ktore juz nie
                                jest ich.
                            • Gość: dobry duch Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:39
                              a wogole to nie krzycz tak kobieto bo nie lubie wrzasku na forum
          • Gość: Dusia01 Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.02.06, 20:42
            nie wszystkie takie sa. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Jesli nie
            lubisz tej gazety to po co wchodzisz na jej strone i sie w nij udzielasz?? Nie
            tracisz czasu?? :P
            • agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 19.02.06, 20:45
              ??????? to NIE JEST FORUM COSMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • beaciulka Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 21:33
      Popierniczyło Cie?? Juz 3 watek o tym samym!!! Wez sie zastanow kobieto...masz
      dorastajaca corke?? Kup jej Ciuchcie!!
      • coco-mademoiselle Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 22:14
        Osobiście uważam Cosmo za największy polski szmatławiec. A juz na pewno nie
        powinno być czsopismem dla młodych dziewczyn, które dopiero odkrywają tajniki
        seksu i sztukę kochania, więzi i akceptacji z partnerem. Właściwie najlepszym
        wyjściem byłoby zakupienie odpowiedniego podręcznika czy poradnika. A gazetki do
        poczytania to Glamour, Elle, Twój Styl. W nich mozesz znaleźć interesujące Cię
        tematy ale w duzó ładniejszej oprawie, tzn pod względem słownictwa.
        Tak jak wspomniał ktoś wcześniej, Cosmopolitan zawiera wręcz żenujące artykuły.
    • spin_spin_sugar Re: Cosmopolitan od ilu lat? 19.02.06, 12:05
      nie powiem, żebym była totalnie zachwycona tą gazetą;) myślę, że jest tak dla
      kobiet po dwudziestce, koło trzydziestki, nie wiem czy czterdziestki może też
      to czytają? ale 16 chyba nie; nie wiem przynajmniej ja mają 16 lat nic
      interesującego bym tam nie znalazła...sięgnęłam po tą gazetą z ciekawości w
      wieku 19 lat - hmmm...znudziła mnie po roku - cały czas w kółko o jednym;)
      przerzuciłam sie na studenkie gazety, m.in. "dlaczego" - bo teraz akurat jestem
      na studiach i to co tam piszą bardziej mnie interesuje, a do cosmo zagladam
      tylko od czasu do czasu - atykuły o karierze czy porady z "ty tylko ty" są
      czasem ciekawe, a "seksowne" triki i inne już się powtarzają-z ciekawością je
      przeczytałam, ale one nie są po to, by wszystko to zastosować na tzw. pierwszej
      randce i zagrać dz*wke przed facetem;))) to jest dobre dla stałych związków, w
      których się chce trochę urozmaicenia-ale to zależy od partnerów:)))

myślę, że trzeba umieć czerpać to co Cie interesuje z gazet, jeśli coś Cie
      interesuje to tego szukaj:)
      ale wydaje mi sie jednak, że cosmo to raczej nie dla nastolatek...
      pzdr
      • cienmotyla Awantura że HO HO!:P 19.02.06, 13:02
        Ja tam postaram sie byc neutralna w tej hmmm niezwykłej sytuacji:) Powiem wam
        ze mam 18 lat i czytam cosmo od maja... Tak jakos przy okazji kupiłam... Byłam
        niezle podjarana jak przeczytałam te róźne sztuczki, sex poradniki itp... jdnak
        teraz gdy juz one sie zaczynaja powtarzac i jakos mnie nudzic uwazam ze fajnie
        było poznac te gazetke ale oczywiscie nie robic z tego swojej bibli. Teraz mnie
        troche nudzi ale nauczyłam sie np nie wstydzic swojej nagosci i jeszcze kilku
        nurtujacych mnie spraw... oczywiscie artukuły gdzie jest opisywane jak robic
        loda i jak zaspokoic swojego faceta by było mu jak w orgazmicznym niebie:PP to
        rzeczywiscie sa zenujace i obrzydliwe... To tyle... jak na razie cosmo kupuje
        tylko dla dodatków.. kalendarz, kalendarzyk ... naprawde fajne rzeczy... a czy
        jest dla 16 latki??? hmm powiem tak... mozesz sobie poczytać bo pewnie i tak to
        zrobisz. Kogo w koncu nie interesuja takie rzeczy:P ale po pewnym czasie sie
        zndzisz i wpadniesz w rutyne kupowania go...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka