stokrotka112 18.02.06, 15:12 Hej mam pytanie ! Błagam niech mi ktoś odpowie? Od ilu lat można czytać Cosmopolitana. Czy dziewczyna w wieku 16 lat też może go czytać? Czy jest na to za młoda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:14 ja tego DURNEGO pisma nie poleciłabym nikomu i w zadnym wieku. Szkoda czasu, pieniedzy, a przede wszystim szkoda obnizac sobie poziom intelektu tak a "lekturą".. ale to moja osobista opinia.. pewnie fanki COsmo zaraz mnie tu zjedzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmodziwewczyna [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:35 oo.. o oto typowy przyklad COSMODZIWCZYNY: chamska, wulgarna i pusta! gratuluje takich czytelniczek tego durnego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:49 Pismo rzeczywiście durne... Gdyby kobiety rzeczywiście stosowały się do tego, co tam opisują, faceci dawno by pouciekali... Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 15:51 ufff.. ale mi ulżylo, ze nie jestem odosobniona z moja opinia o Cosmo :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neska Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:52 j.w :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:10 agatko opanuj sie ciosmo nie czyta sie po to by scisle stosowac sie do kazdego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:13 ja jestem opanowana :) a po co czyta sie cosmo? skoro jest durna to po co je czytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoska Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.artnet.pl 19.02.06, 12:28 ja tam mam 16 lat i czytam Cosmo jak mi tylko wpadnie w rece, bo jest to lekka gazetka na odstresowanie, nie biore niczego na powaznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:15 jestes pierwsza osoba ktora mi powiedziala ze jestem pusta i wulgarna a ty mnie nie znasz nie mozesz mnie oceniac po jednej wypowiedzi. Cosmo jest po to zeby poczuc sie lepiej i posmiac a nie po to zeby wtprobowywac na swoim facecie wszystko co tam jest napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:16 wogole to widze ze nic ciekawego w zyciu nie robisz poza krytykowaniem ludzi na forum bo wszedzie cie pelno i nic ci sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmodziwewczyna Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:19 lepiej bys se chlopa znalazla zamiast cale dnie przed komputerem spedzac i marudzic jak by ci ktorys dobrze zrobil to odrazu bys przestala tak na wszystko nazekac :P Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:22 dziewczynko.. ja mam chlopa, mam MĘŻA.. wlasnie odpoczywamy po pysznym obiadku.. wiec twoja dowalanie jest nietrafione... cóz, ja nie potrzebuje COSMO zeby wiedziec, czego chca mezczyzni... a wierz mi, ze nie lubia idiotek, ktore nie znają głębszych i ciekawszych lektur jak cosmo. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:20 ha.. skad mozesz wiedziec, co robie w zyciu? otóz dziecinko - mam prace, mam rodzine, mam znajomych i przyjaciol... w czas spedzam rowniez poza forum... a wiele tematow na forum mi sie podoba, podobnie jak ich autorzy - wiec nie klam na moj temat. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:19 odpowiedzialam ci tak, bo twoja reakcja na moj wypowiedz byla bardzo niekulturalna, cytuje "wez ty sie pier...dlonij w leb agatka szmatka hihi" ja kilka razy czytalam cosmo.. i wcale nie czuje sie lepiej czytajac to pismo i nie smieje sie, tylko uwazam, ze teksty tam zawarte sa ŻENUJĄCE... ich poziom intelektualny jest zerowy... a glupota mnie nie smieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka112 Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: 82.139.49.* 18.02.06, 17:23 Dzieki za odpowiedź. Deroga agatko to w takim razie co uważasz za gazetę odpowiednią dla 16- latki Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:29 Stokrotko - jakbym znala odpowiedz to na pewno bym ci juz dawno odpowiedziala.. niestety jestem juz kilkanascie lat po etapie bycia 16-latka i niestety nie orientuje sie w czasopismach dla nastolatek. Za moich czasów byla np. FILIPINKA.. wiem, ze dalej istnieje, ale podobno to juz nie to samo pismo.. moze zapytaj w jakims saloniku prasowym albo w kiosku - sprzedawca powinien byc zorientowany w temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka112 Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:32 droga Agatko. Filipinka rzeczywiście jest do bani, dziewczyna twist bravo i bravo girl to gazety dla plastikowych lalek. Cosmopolitan mi sie podoba i czytam go ale to nie znaczy ze wszysto to co tam jest o seksie musze od razu robic itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 17:35 ale O CO CI CHODZI? zeby wszystki udowodnic, ze COSMO to cudowna gazetka dla 16- latki? PROSZE BARDZO... ale przypominam - TO NIE JEST FORUM COSMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry duch Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:38 jak nie jest jak ja tu wchodze ze strony cosmo hihih Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 18:43 to., ze wchodzisz tu ze strony cosmo o niczym nie swiadczy.. coz, widac w cosmo śpią albo nie potrafią zdjac linku do forum, ktore juz nie jest ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry duch Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:39 a wogole to nie krzycz tak kobieto bo nie lubie wrzasku na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusia01 Re: Cosmopolitan od ilu lat? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.02.06, 20:42 nie wszystkie takie sa. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Jesli nie lubisz tej gazety to po co wchodzisz na jej strone i sie w nij udzielasz?? Nie tracisz czasu?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Cosmopolitan od ilu lat? 19.02.06, 20:45 ??????? to NIE JEST FORUM COSMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beaciulka Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 21:33 Popierniczyło Cie?? Juz 3 watek o tym samym!!! Wez sie zastanow kobieto...masz dorastajaca corke?? Kup jej Ciuchcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
coco-mademoiselle Re: Cosmopolitan od ilu lat? 18.02.06, 22:14 Osobiście uważam Cosmo za największy polski szmatławiec. A juz na pewno nie powinno być czsopismem dla młodych dziewczyn, które dopiero odkrywają tajniki seksu i sztukę kochania, więzi i akceptacji z partnerem. Właściwie najlepszym wyjściem byłoby zakupienie odpowiedniego podręcznika czy poradnika. A gazetki do poczytania to Glamour, Elle, Twój Styl. W nich mozesz znaleźć interesujące Cię tematy ale w duzó ładniejszej oprawie, tzn pod względem słownictwa. Tak jak wspomniał ktoś wcześniej, Cosmopolitan zawiera wręcz żenujące artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
spin_spin_sugar Re: Cosmopolitan od ilu lat? 19.02.06, 12:05 nie powiem, żebym była totalnie zachwycona tą gazetą;) myślę, że jest tak dla kobiet po dwudziestce, koło trzydziestki, nie wiem czy czterdziestki może też to czytają? ale 16 chyba nie; nie wiem przynajmniej ja mają 16 lat nic interesującego bym tam nie znalazła...sięgnęłam po tą gazetą z ciekawości w wieku 19 lat - hmmm...znudziła mnie po roku - cały czas w kółko o jednym;) przerzuciłam sie na studenkie gazety, m.in. "dlaczego" - bo teraz akurat jestem na studiach i to co tam piszą bardziej mnie interesuje, a do cosmo zagladam tylko od czasu do czasu - atykuły o karierze czy porady z "ty tylko ty" są czasem ciekawe, a "seksowne" triki i inne już się powtarzają-z ciekawością je przeczytałam, ale one nie są po to, by wszystko to zastosować na tzw. pierwszej randce i zagrać dz*wke przed facetem;))) to jest dobre dla stałych związków, w których się chce trochę urozmaicenia-ale to zależy od partnerów:))) myślę, że trzeba umieć czerpać to co Cie interesuje z gazet, jeśli coś Cie interesuje to tego szukaj:) ale wydaje mi sie jednak, że cosmo to raczej nie dla nastolatek... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Awantura że HO HO!:P 19.02.06, 13:02 Ja tam postaram sie byc neutralna w tej hmmm niezwykłej sytuacji:) Powiem wam ze mam 18 lat i czytam cosmo od maja... Tak jakos przy okazji kupiłam... Byłam niezle podjarana jak przeczytałam te róźne sztuczki, sex poradniki itp... jdnak teraz gdy juz one sie zaczynaja powtarzac i jakos mnie nudzic uwazam ze fajnie było poznac te gazetke ale oczywiscie nie robic z tego swojej bibli. Teraz mnie troche nudzi ale nauczyłam sie np nie wstydzic swojej nagosci i jeszcze kilku nurtujacych mnie spraw... oczywiscie artukuły gdzie jest opisywane jak robic loda i jak zaspokoic swojego faceta by było mu jak w orgazmicznym niebie:PP to rzeczywiscie sa zenujace i obrzydliwe... To tyle... jak na razie cosmo kupuje tylko dla dodatków.. kalendarz, kalendarzyk ... naprawde fajne rzeczy... a czy jest dla 16 latki??? hmm powiem tak... mozesz sobie poczytać bo pewnie i tak to zrobisz. Kogo w koncu nie interesuja takie rzeczy:P ale po pewnym czasie sie zndzisz i wpadniesz w rutyne kupowania go... Odpowiedz Link Zgłoś