nokia013 23.07.07, 21:48 ile srednio zarabiają nauczycielki w szkolach podstawowych, nauczanie poczatkowe? tak mniej wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :/ Re: ile zarabiaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 22:06 kuzynka jest nauczycielka jezyka niemieckiego - no nie jest jeszcze nauczycielem mianowanym-zrobiła studia licencjackie i zaczęła uczyć-teraz w czerwcu obroniła tytuł magistra. Do tego czasu zarabiała 500zł Odpowiedz Link Zgłoś
yoshis Re: ile zarabiaja 24.07.07, 00:28 Witam, mam podobne (ogolne) pytanie (może zbyt otwarte), ale interesują mnie ostatnio te sprawy. Pracuje w jednej z Koszalińskich pizzeri jako kierowca (dokładne nazwy firm nie są ważne) i dostaje 4zł/h + napiwki. Praca zmianowa, po 12h dwa dni co daje jakies 720/768 (zalezy od miesiaca) plus 100-140 z napiwkow. Ogolnie srednio wychodzi 840. Ile wy zarabiacie? ... jesli by ktos chcial podac te informacje, to najlepiej Gdzie? Ile godzin w miesiacu/tygodni? Ile / miasto Koszalin # Kierowca w pizzerii # godzin 180/192 w m-sc # 4zl/h # srednio z napiwkami 840 ----- Przy okazji - prostestow pielegniarek w wiadomosciach slyszalem, ze pielegniarka, pracujaca 15lat maiala 1100zl, a jej syn ratownik z mniejszymstazem zarabial 1070zl ... Interesuje mnie jak w polsce jest z zarobkami. P.S. nie interesuje mnie caly zarobek w miesiacu, tylko na poszczegolnych stanowiskach w danej kategorii - jesli ktos dorabia, to moze napisac, ale dodatkowo ile jeszcze wyciaga i w jaki sposob/gdzie. Pozdrawiam Yoshis takeshi Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada88 Re: ile zarabiaja 24.07.07, 10:30 Swego czasu pracujac jako kelnerka mialam stawke 4zł/h+napiwki, z tym że napiwki były spore 50-100 zł dziennie, dlatego też mielismy taka niska stawke za godzine. Moim zdaniem w przypadku kierowcy te 4 złote to czysty wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
elamodela Re: ile zarabiaja 24.07.07, 00:32 Zaczyna sie od 6 stow jak na kazdym stazu. W miare lat pracy mozesz dojsc do 'nawet' 2 tys. Ale to tylko w szkolach publicznych taka bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka6 Re: ile zarabiaja 24.07.07, 00:52 Nauczyciel mianowany po 16 latach pracy razem z wszystkimi dodatkami około 1300. Zaraz po studiach około 800. Odpowiedz Link Zgłoś
elamodela Re: ile zarabiaja 24.07.07, 12:04 Zaraz po studiach nie ma mowy ze zarabia od razu od 800. Zaczyna sie od 600 przez pierwszy rok pracy. Przynajmniej tu gdzie ja zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: ile zarabiaja IP: *.loonar.pl 24.07.07, 08:15 a np nauczyciel muzyki w przedszkolu lub w podstawowce(1--3)? Warto w ogole studiowac pedagogike w tym kierunku? czy sobie odpuscic? jak myslicie? chodzi mi wlasnie o ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_i_kropka Re: ile zarabiaja 24.07.07, 10:03 Gość portalu: elka napisał(a): > a np nauczyciel muzyki w przedszkolu lub w podstawowce(1--3)? Warto w ogole > studiowac pedagogike w tym kierunku? czy sobie odpuscic? jak myslicie? chodzi m > i > wlasnie o ten kierunek. czego bys nie uczyła (muzyki, matematykiitd) zarabiasz jako nauczyciel w szkole publicznej tyle samo. chyba, że chodzi Ci o szkoły muzyczne, wtedy nie wiem jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usmiech Re: ile zarabiaja IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.07.07, 12:17 a kosmetyczka? Odpowiedz Link Zgłoś
wredddna Re: ile zarabiaja 25.07.07, 12:49 Nie wiem ile zarabiają, ale napewno nie dostają kokosów. Jeśli decydujesz się na studia (takie a nie inne) patrząc tylko na przyszły zarobek to raczej daj sobie spokój. No chyba, że masz powołanie na pedagoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: ile zarabiaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:03 Moja mama jest nauczycielem klasy 0. Ma studia mgr i podyplomowe (gimnastyka korekcyjna) i zarabia 1300zl. Ale tez ma duzo wolnego tak jak wszystkie dzieci, wakacje, ferie, dni miedzy Bozym Narodzeniem a Sylwestrem itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik007 Re: ile zarabiaja IP: *.chello.pl 25.07.07, 20:28 muj tata jest dyrem licełum i zarabia milion baksuw Odpowiedz Link Zgłoś
emil-l Re: ile zarabiaja 26.07.07, 15:56 Uczę w gimnazjum-w czerwcu zostalam nauczycielem kontraktowym-moja pensja do czerwca to 1000 zl+stale nadliczbówki+nadgodziny+zajecia dodtakowe razem wychodzilo ok 1500 +/- 200 zl. W grudniu razem z "karpiowym" moja wyplata wyniosla 2300. Pensja naucyzicleska w duzej mierze zalezy tez od dodtaku motywacyjnego. Przykładowo: ja w W-wie mialam 150 zl w pierwszym roku pracy a moj tata z 30 letniem stażem a małej miejscowości ma 20 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guta Re: ile zarabiaja IP: *.icpnet.pl 26.07.07, 18:06 Kochanie odpuść sobie ten kierunek. Jestem po pedagogice w zakresie nauczania początkowego i wychowania przedszkolnego. Pracuję w państwówce, żenada. Nadgodziny dla "koleżanś" dyrektorki, "karpiowe" i inne żenująco niskie (w każdej placówce inna wysokość), ale jeden plus, że jest wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
e1982 Re: ile zarabiaja 26.07.07, 21:51 ja od roku szukam pracy jako nauczycielka j.ang. w podstawówce - bez skutku jak narazie.. I stażu zrobić nie mogę.. Do tego - mam na to mniejszą ochotę, siłę, motywację itp... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merfol Re: ile zarabiaja IP: *.chello.pl 28.07.07, 05:44 ja cie zatrudnie ale musialabys znac francuski. Odpowiedz Link Zgłoś