czusspi 14.05.08, 14:26 Co może być tego przyczyną?> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slodka_limonka Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 14.05.08, 14:33 Może woli się przyjaznić z kobietami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
czusspi Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 14.05.08, 14:37 Koleżanki też stronią od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
man35 Pewnie chciałaś mu zabronić spotykać się z 20.05.08, 15:34 kumplami na piwie? A tu lipa.. nie ma się do czego przyczepić ;) Może jednak coś lubi? Na przykład bawić się kolejką elektryczną? Schowaj mu transformator i oddaj, kiedy będzie bardzo grzeczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 18:40 To tak jak ja, kolegów niemam, ale mam znajomych.Znalazłem się w innym mieście sam za chlebem, a wypicie razem piwa nie czyni nikogo kolegą.Mam znajomych, a tych ktorych nielubię, nie przyznaję się do nich i odwracam głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 23:15 ale wydaje mi się że jesteś w innej sytuacji. Jesteś w nowym miejscu i znalezienie przyjaciół musi zająć troche czasu i nie oznacza bycia samotnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokladnie!!!!!!!!! Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.icpnet.pl 21.05.08, 21:27 moj maz przyjechal do duzego miasta za praca,znajomosci z wsi gdzie byl sie urwaly,ludzie z pracy to tylko znajome twarze(lepiej nie kumplowac sie ani przyjaznic z kolegami z pracy)na uczelni wiekszosc zadziera nosa bo studiuje na politechnice renomowany kierunek i jak tu znalezc?zalogowal sie na roznych forach historycznych(to jego pasja)i co-wszyscy faceci niby szukaja przyjazni ale wychodzi ze jednak sa tam po to by kogos zarwac,i co zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 14.05.08, 15:33 Moze jest niesympatyczny, moze chamski, moze śmierdzi, moze jest wredny, moze jest fałszywy, moze puszcza bąki w towarzystwie... Powodow moze byc milion.. a moze po prostu nie jest zbyt towarzyski, typ raczej samotnika? Albo woli nielicznych znajomych, ale za to pewnych? Musisz sama to odkryc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:28 Ja też mam takiego:) a jestem z nim już od 2lat:) i jest mi z nim bardzo dobrze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Post Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 17:36 Zapewniam Cię, że jemu z Tobą nie. Czemu nadal z Tobą jest? Bo pewnie jest zbyt słaby, żeby zerwać. Znam niestety masę takich przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 17.05.08, 22:44 jest gejem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jest zle Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.ksknet.pl 17.05.08, 23:03 a masz z tym jakis problem? ja bym sie cieszyla na twoim miejscu, przynajmmniej ma cza dla ciebie,,,ja ostatnio krecilam z gosciem ktory jest wlasnie taka dusza towarystwa i zadne picie sie bez niego nie obejdzie,,,wszystko bylo na 1 miejscu, koledzy, alkohol, imprezka,,,a na koncu dziewczyna. wiec czas to bylo skonczyc niestety,,, Odpowiedz Link Zgłoś
annataylor Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 18.05.08, 17:52 ze jest troche dziwny :/ znam takiego jednego, nie ma kolegow, typ samotnika. w ogole jest niemeski, takie cieple kluchy. moze jest niesmialy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 19.05.08, 17:12 Autor: czusspi Co może być tego przyczyną?> Byc moze znajomi jego nie odpowiadaja mu pod wzgledem intelektualnym,byc moze woli byc samotnikiem jak miec do czynienia z prostakami.Czasem lepsze to niz mekka z ludzmi ktorzy niczego nie prezentuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKA jedna Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 213.134.181.* 19.05.08, 19:49 zgadzam się z powyższą wypowiedzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.botany.gu.se 20.05.08, 17:39 > Byc moze znajomi jego nie odpowiadaja mu pod wzgledem intelektualnym,byc moze > woli byc samotnikiem jak miec do czynienia z prostakami.Czasem lepsze to niz > mekka z ludzmi ktorzy niczego nie prezentuja. Raczej ma tylko takie mniemanie o sobie. Ludzie inteligentni, raczej nie maja problemu ze znalezieniem chociaz kilku osob "na poziomie". Odpowiedz Link Zgłoś
realny.esteta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 20.05.08, 20:15 Może niektórzy nie szukają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 20.05.08, 22:46 Gość portalu: titta napisał(a): > Raczej ma tylko takie mniemanie o sobie. Ludzie inteligentni, raczej > nie maja problemu ze znalezieniem chociaz kilku osob "na poziomie". Dla jednych poziom to wyjscie do knajpy na Pubu,dyskoteka a inni wola teatr,muzeum,dobra książkę .Tych drugich na palcach policzyc i wcale nie tak łatwo ich znależć dlatego takich nazywamy dziwakami bo nie chleja,nie uzywaja wulgaryzmow nie pasuja do dzisiejszego zepsutego swiata.Widac ze masz problem ze zrozumieniem tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drA Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.05.08, 23:31 widac, ze masz problem z wyobraznią. Chodze do kina, teatr znam od podszewki, koncerty to moja pasja, to nie wyklucza alkoholu i wulgaryzmów (szczególnie przy wspólzawodnictwie z aktorami, he he). I nawet mieszkając we wcale nie tak duzym miescie nie mam problemow, by znalezc kupe ludzi na wysokiom poziomie, od ktorych wiele mozna się nauczyc. Znam tez kupę ludzi z nosem w chmurach, ktorzy nic sobą nie reprezentują. moze o takim przypadku pisze watkodawca? Albo o chorobliwie niesmialym facecie. Anyway - ja wole ludzi, ktorzy są lwami salonowymi. Przebywac z nimi to przygoda. Nigdy nie wiadomo, kiedy nagle lecisz samolotem do innego kraju, bo wlasnie znajomosci zaiskrzyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 21.05.08, 19:49 Przebywac z nimi to przygoda. Nigd > y > nie wiadomo, kiedy nagle lecisz samolotem do innego kraju, bo wlasnie znajomosc > i > zaiskrzyły. Lwy salonowe lubia imponowac niekoniecznie madroscia i kulturą ale napewno kasą i znajomosciami.Przebywanie z nimi to tylko wtedy kiedy twoja wartosc tyle znaczy ile masz w kieszeni inaczej traktuja cie jak dziada i szkoda im czasu na takie znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 17:29 Mój eks taki był. Żadnych kolegów, ani przyjaciół. Powiedział mi, że nawet podczas studiów był całkiem sam. Miał już 36 lat a zanim mnie poznał cały czas wolny spędzał z samotną mamą i samotną siostrą starą panną. Powiedział mi, a może usiłował mi wmówić, że jestem jego drugą w życiu dziewczyną, z poprzednią był tylko 3 miesiące 7 lat wcześniej... Nie wiem czy to była prawda. Najgorsze jest to, że po 12 miesiącach wspólnego życia ze mną stwierdził, że on tak właściwie woli być sam bo zawsze był sam i tak mu będzie lepiej... Teraz z perspektywy kilku tygodni jakie dzielą mnie od zakończenia tego związku widzę, że to był poprostu ekstremalny introwertyk, dziwak i tak naprawdę to wiedział prawie od początku, że z naszego związku nic nie będzie. Nie zapomnę tylko jak podczas świąt Bożego Narodzenia zachowywał się wobec mojej rodziny. Niby grzecznie, ale mowa ciała zdradzała maksymalne lekceważenie i pogarde. Nie mógł opanować odruchu ciągłego ziewania. Jeśli tak się zachowywał w towarzystwie to nie dziwię się, że nie miał przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.08, 18:04 CZeść Ja mam znajomych ale mało (od czasu do czasu wpadam i sie spotykam)...dlaczego bo zamiast gdać o ...wole poczytać ksiązke (taka jest prawda) nie mam dziewczyny i tego mi najbardziej mi brakuje osoby bliskiej . Każdy z nas jest inny samotny z wyboru czy z przymusu ?? i tak można dzielić . kto to jest Dziwak ?? człowiek którego 95% nierozumie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_g Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 21.05.08, 19:17 >kto to jest Dziwak ?? człowiek którego 95% nierozumie ?? nie, tak człowiek to emo :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 213.134.181.* 19.05.08, 19:55 ja myślę, że człoweik, który wydaje się nie mieć znajomych - po prostu starannie sobie te znajomości dobiera (wiem coś o tym) można być otwartym człowiekiem ale na chwilę, w gronie np. na studiach (wzajemne przezaywanie sobie informacji, porozumiewanie się w przerwach między zajęciami, wspólne spędzaniu czasu wolnego, gdy nie ma gdzie sie podziać, a do następnych zajęć trochę czasu jest i tak to się kręci...niby wszyscy się świetnie dogadują...chwilowo) czy w pracy - żeby jakoś wspólnie funkcjonować bez konfliktów, ale prywatnie po prostu tamte osoby nie pasowałyby, możliwe, że nie dałoby rady z nimi dłużej wytrzymać niż te kontakty zawodowe, człowiek może potrzebować sie też wyciszyć - taka potrzeba towarzystwa na jakiś czas, a póxniej: dajcie wy mi wszyscy święty spokój - i wiecie co wam powiem? człowiek wtedy nabiera dystansu do swojego życia i wie jaki jest, bo nie ma ciągłego wpływu otoczenia na niego owszem, potrzebuje czasem towarzystwa, ale nie kostem utraty własnego ja uważam, że to niekoniecznie musi być nieśmiały człowiek, czy jakiś dziwak - po prostu jego zachowanie może wydawać się niezrozumiałe dla jakiegoś "rozrywkowego" ogółu, ale to niezaczy że człowiek jest nienormalny :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /wiki Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.aster.pl 19.05.08, 21:48 Jest różnica czy ma się mało przyjaciół lub znajomych, bo się ich starannie dobiera, czy też nie ma się ich wcale (czytaj wogóle, zero). Oczywiście można powiedzieć, że "dziwactwo" to rzecz względna. Oczywiście. Dla mnie osobiści dziwactwo to jaskrawe "odstawanie" pod względem zachowań , postaw życiowych od dość szeroko pojętej normy. I tak ktoś kto ma mało znajomych, jednego lub dwóch, bo woli częściej poczytać książkę lub pobyć z samym sobą nie jest dziwakiem, ale ktoś kto nie utrzymuje żadnych znajomości i swoje relacje ogranicza do psów lub kotów nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 19.05.08, 21:59 ale ktoś kto nie utrzymuje żadnych znajomości i swoje relacje > ogranicza do psów lub kotów nim jest Powiem tak,czasem lepiej miec do towarzystwa psa czy kota jak wrednego psudo przyjaciela.Trzeba byc bardzo naiwnym by w dzisiejszym swiecie uzywac słowo przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 09:20 ale ktoś kto nie utrzymuje żadnych znajomości i swoje relacje > > ogranicza do psów lub kotów nim jest Nie napisałam jak widzisz "przyjaźni" tylko znajmość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 20.05.08, 16:37 > Nie napisałam jak widzisz "przyjaźni" tylko znajmość... Ja mam np.znajoma ekspedientke w spożywczaku osiedlowym.Pogadałysmy kiedys sobie symatycznie przy kasie i odtad wymieniamy sie usmiechem i pozdrowieniami dzien dobry etc.Czy w zwiazku z ta znajomoscia powinnam zaproponowac jej spotkanie na kawe.W koncu to tez znajomosc.Moze jestem dziwakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.telprojekt.pl 20.05.08, 18:00 jak jest ladna to mozesz to robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice_ice Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 83.16.230.* 21.05.08, 09:54 A jak nie jest ładna, to już nie może tego zrobić? nieważne, że sympatyczna, może miła i oczytana, może ciepła i ciekawa kobieta, ale można ją zaprosić tylko jak jest ładna? Ty pieprzona męska szowinistyczna świnio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.08, 10:37 nie, bo sie w nim zakocha i bedzie chciala miec dzieci. a on jej nie pokocha i bedzie musial rzucic, i potem baby gadaja ze faceci to swinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.botany.gu.se 20.05.08, 17:49 Zwykle ludzie, ktorzy sa otwarci, nie sa egoistyczni itp. czyli SAMI POTRAFIA byc przyjaciolmi, maja przyjaciol. Tak, tak, w dzisiejszym swiecie. Ci, ktorym sie wydaje, ze sa lepsi od innych, traktuja ludzi czysto urzytkowo (zaspakaja MOJE potrzeby/nie mam z niego lub porzytku) sa skupieni wylacznie na sobie (np. uzalaniu sie nad soba) sa sami. Bo z ludzmi jak z lustrem, jesli my sie usmiechamy, usmiechaja sie do nas. (nie wszyscy, ale tych kilku sie znajdzie). Jak ktos jest sam, bo nie lubi ludzi, to powinien przede wszystkim polubic siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 20.05.08, 22:37 Gość portalu: titta napisał(a): ludzi czysto urzytkowo (zaspakaja MOJE potrzeby/nie mam z niego lub porzytku) Najlepszy pożytek to studiowanie słownika ortograficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:51 Ja też miałam takiego faceta, ale przyczyną tego że nie ma znajomych był jego pracoholizm!!! A może po prostu spytaj się jego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo je tez nie mam wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:09 nie chodze na piwko - bo nie znosze -śmierdzacy chamski płyn, nie pasjonuje cię piłką nożną a dania z grilla mie odpychają - nie pasjonują mnie też opowieści o wyczynach samochodowych, mam kolegów co porozjezdzali sie po świecie lub są zajeci - jak ja bo nie tracą czasu jak ja - spotykamy się nie często ale z "zewnątrz" wygląda że nie mam kolegów bo nie wychodze na "pyfko" Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Może lubi towarzystwo inteligentnych? 20.05.08, 16:04 i dlatego cię nie zaprasza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chleb Czy kupuje Chleb Sądecki? IP: *.ghnet.pl 20.05.08, 17:32 Jeśli za 1,80 zł kupuje Chleb Sądecki zawsze w tym samym miejscu i zna dwie panie ekspedientki o różnym charakterze i sposobie bycia, a poza tym nie ma znajomych i pracuje na wygnaniu, w obcym mieście próbując zarobić na własny dach nad głową, to może mój bliźniak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwa_puenta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.ptr.magnet.ie 20.05.08, 18:24 dziwak, ot co! graciarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 18:39 Dziwak (vel ekscentryk) – osoba jak każda inna wykazująca indywidualne cechy, sposób bycia, posiadająca swój własny światopogląd, gust i kierująca się swoją własną wizją świata. Jednakże – wskutek nieznalezienia w swoim otoczeniu osób o podobnym systemie wartości – padająca ofiarą supremacji innych środowisk, których konformizm, częstokroć podszyty brakiem akceptacji dla własnej indywidualności, staje się źródłem społecznej marginalizacji jednostki i nazywania jej ekscentryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hbr Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 20.05.08, 18:40 jestem żywym okazem - takim, jak w nagłowku. nie pytaj mnie, czemu tak wyszło, może z wyboru, a może inna przyczyna tego jest. Po prostu jestem sobą, dobrze się czuję, a kolegów nie mam, wczesniej też nie miałem. Żyję i mam sie wporzo. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 20.05.08, 19:39 Ja sadze, ze kazdy robi co chce. Taki ejst jego wybór i nalezy to akceptowac i nie szukac przyczyny, ale zyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoooola Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:02 Nie zakładam z góry,ze wszyscy muszą mieć tabun znajomych- ale samemu ciężko żyć, jeśli czy to facet czy kobieta (chociaż u kobiet to zdarza się naprawdę rzadko) w ciągu życia napotykac muszą ludzi którzy mogliby być jesli nie przyjaciółmi to chociaż kolegami czy znajomymi. Człowiek ,którego nie ogranicza np. choroba nie utrzymujący znajomości z nikim wogóle albo z nikim poza rodziną jest dla mnie ewenementem. Kimś, kto napewno ma swoje racje dlaczego tak się dzieje ale mi zaraz nasuwają się następujące skojarzenia: ma takie cechy charakteru, które nie przynoszą mu popularnosci albo wręcz każą się trzymac ludziom na dystans. Moj były np. nie miał przyjaciół, miał jednego znajomego z którym widywał sie raz na pół roku (mieszkając dwie ulice od siebie). Ogólnie był bardzo przystojnym bawidamkiem (o tak, "przyjaciołki" :D miewał, który nie umiał nawiązac przyjazni i jak sie okazało zwiazku- bo uczciwy zwiazek przeziez musi miec w sobie element przyjazni- bycia z kims bezinetesownie, na dobre i złe. Inni widzieli wczesniej czego ja nie widziałam- był mega egoistą który potrafił tylko brać. Narcyz skoncentowany na sobie... i nie dziwie sie że nie ma do tej pory prawdziwych przyjaciół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:38 Bez ludzi i raj sie znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.05.08, 21:11 Mam takiego ojca. Ozenil sie z mama, ktora ma ogromny talent to zawiazywania znajomosci. Zawsze od kiedy pamietam, byl potwornie zazdrosny o mame. Wiec zaden facet nie wytrzymal dlugo w naszym domu. Moze to wlsnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podpis Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 22:53 Ten tym o którym piszesz to dokładnie ja. I wiecie co? Na codzien jestem całkiem normalnym, sympatycznym i nawet przystojnym chlopakiem. Nie mam zadnych problemow z nawiazywaniem kontaktow z ludzmi. Inni tez chetnie ze mna przebywaja. Ale ja nie mam zadnych przyjaciol i znajomych. Moje partnerki zyciowe zawsze dziwily sie ze nie mam zadnych kolegow. Nie mogly uwierzyc. Kiedy sie nad tym zastanawiam, to dochodze do wniosku, ze w moim mozgu jest wylaczona jakas funkcja odpowiedzialna za to, ze gatunek ludzki dazy do zycia w stadzie. Po prostu dobrze mi kiedy jestem sam. Bardzo chetnie daje sie zapraszac na rozne piwka i imprezy, ale sam nie wychodze z zadna inicjatywa. Byc moze cos jest we mnie nie tak, ale jeszcze nikt mi nie powiedzial wprost co to jest i nie moge sobie tego uswiadomic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beel Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 20.05.08, 23:57 no więc jak widać na wielu powyżej załączonych obrazkach nie ma w tym nic dziwnego. no chyba, że... każdy kto w takiej sytuacji się znajduje tłumaczy sobie to w ten sposób ze to przecież normalne i to mój wybór. sam jestem przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315podpis Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:38 >....Bardzo chetnie daje sie zapraszac na rozne piwka i imprezy,ale sam nie wychodze z zadna inicjatywa. Zapomniale dodac,ze masz weza w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
jaqb Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 21.05.08, 00:05 no to jak prawie ja. można byc nieśmiałym, zniechęconym, lub po prostu nie wiedziec jak utrzymywac znajomosci, można miec znajomych, ale nie kolegów Ostatnio wybrałem sie na Juvenalia, stalem sobie sam w kilkunastotysięcznym tłumie i pewnie musiało to tak dziwnie wyglądac, ze aż podeszły do mnie 2 sympatyczne studentki. Od razu wyczaiły że nie przyszedłem z kolegami, i nawet nie miałem się co wykrecac, resztę wieczoru spędziłem z nimi. Było to i tak lepsze od siedzenia ze "znajomymi" i tłuczenia jakiś sztywnych gadek o studiach, szkole itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fprct Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 10:06 > Ostatnio wybrałem sie na Juvenalia, stalem sobie sam w kilkunastotysięcznym > tłumie i pewnie musiało to tak dziwnie wyglądac, ze aż podeszły do mnie 2 > sympatyczne studentki. Od razu wyczaiły że nie przyszedłem z kolegami, i nawet > nie miałem się co wykrecac, resztę wieczoru spędziłem z nimi. Fajne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.4web.pl 21.05.08, 00:11 egoisty!samolubny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmiM Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.elartnet.pl 21.05.08, 00:14 O właśnie - tez mam coś takiego. Tylko że ja już się trochę zdiagnozowałam: z pewnych niezależnych ode mnie powodów nieopatrznie chyba ominęłam w dzieciństwie kilka etapów niezwykle istotnych dla rozwoju społecznego człowieka. Zawsze starałam się być miła i sympatyczna dla otoczenia, prowadzić niezobowiązujące rozmowy na tematy "okołopogodowe" - co oczywiście wykluczało nawiązywanie głębszych nowych znajomości, jakkolwiek mnie osobiście jakoś niespecjalnie przeszkadzało. Pozostają mi zatem znajomi poznani i "utrzymani" w zasadzie całkiem przypadkiem w przeszłości, którzy powoli stają się coraz dalszymi znajomymi, a na dodatek rozjeżdżają się po świecie. Cała nadzieja w przyszył mężu: że na razie niczego nie zauważył i że jego znajomi wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy* Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.alicedsl.de 21.05.08, 00:33 a co o facecie, ktory nie ma kolegow, ale szuka wciaz kolezanek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bahmat Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 08:50 szkoda, że tylko niektórzy tu piszacy mogą zrozumieć, ze jeżeli ktoś jest sam to taki jest jego wybór i taka jego osobista decyzja, nie jest to dziwactwo żadne ani wybryk natury- po prostu jest mu z tym dobrze i jest soba, cóż znaczą te piwka, paby, śmichy chicy, może to być urozmaicenie ale być samemu to mieć dużo czasu dla rodziny, żony, kochanki czy dzieci, a przedewszystkim dużo czasu do zdobywania wiedzy, realizacji swoich przyjemności, swoich koników, ciągłego czytania, a koledzy mogą być, i dobrze, ze są, ale czy taka samotność bez kolegów i znajomych moze swiadczyćź, ze ta osoba jest sierotą, niedojdą, ciepłymi kluchami lub pierdząca, chyba nie - pozwólcie samotnym być samym a tym kórzy mają znajomych i przyjaciół, niech ich mają i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
falcon777 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 21.05.08, 08:57 A może to po prostu zwykła, normalna samotność, związana często z przekonaniem, że towarzystwo innych ludzi dostarczy prędzej czy później tylko cierpienia? Ciekawe czy takie przekonanie można zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:07 agatka_to_ja napisała: "Moze jest niesympatyczny, moze chamski, moze śmierdzi, moze jest wredny, moze jest fałszywy, moze puszcza bąki w towarzystwie... Powodow moze byc milion.. a moze po prostu nie jest zbyt towarzyski, typ raczej samotnika? Albo woli nielicznych znajomych, ale za to pewnych?" ad. 1 a może właśnie nie jest dość chamski? mój mąż wychodzi czasem na piwko z kolegami z pracy, ale wraca zniesmaczony, że ciężko z nimi pogadać, zachowują się jak psy, które wyrwały się na wolność, tylko głupie komentarze za przechodzącymi "laskami". Z kolegami ze studiów drogi się rozeszły. Koleżanki się porozjeżdżały. Czasem spotykamy się ze wspólnymi naszymi znajomymi, ale w sumie mało mamy na to czasu (życie rodzinne...) ad. 2 temat o facecie, ale w szerszym spektrum zagadnienia, ja byłam przez wiele lat sama - nieśmiała, wolę jedną - dwie przyjaciółki niż stado koleżanek. Obecnie mamy grono sprawdzonych, wspólnych znajomych. Konkretnie n.t. - sądzę, że nie jest taki jak wszyscy, raczej mało towarzyski - wada lub zaleta - zależy, czy preferujesz miłe bycie we dwoje czy lubisz imprezki, bo on raczej na imprezkach będzie się źle czuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amber Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 151.92.176.* 21.05.08, 09:35 Widać tu wiele wypowiedzi zawistnych dusz towarzystwa, imprezowiczów, którzy mocni są tylko w grupach. W pojedynkę są tylko małymi ludzikami, nic nieznaczącymi, niezauważalnymi, których łatwo można odstrzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:43 inna niasal(a): >...moj maz wychodzi czasem na piwko z kolegami z pracy,ale wraca zniesmaczony... to po co z nimi wychodzi?-jego wybor ,wiec niech nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paniunka Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.cst.tpsa.pl 21.05.08, 10:16 może mieć Z.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 83.1.93.* 21.05.08, 14:08 Zespół Aspergera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIteros Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.gprs.plus.pl 21.05.08, 10:40 Jak dla mnie chyba jest z nim wszystko ok :) Ja sam nie mam kolegów a to tylko dlatego ze nie mam czasu :) Pracuję od 8 do 21 , póżniej wracam do domu do mojej żonki i synusia , i jestem z z nimi .Szkoda mi czasu na kumpli . Każdy wolny czas a mam go mało , spędzam z rodzinką :) Kumple nie rozumieją tego i odwrócili się ode mnie ;)Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 21.05.08, 17:10 Dokładnie. Takiem mamy czasy, że ludzie mieszkają w pracy a w domu goszczą i te krótkie chwile chcą spędzić z rodziną lub po prostu odpocząć. Bywa też, że koledzy/znajomi są wtedy jak coś potrzebują. Jak ty jesteś w potrzebie srednio im pasuje. W myśl starego przysłowia. Mimo wszystko o te wartościowe przyjażnie/znajomości warto dbać, bo telewizja i praca to żadni przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś