Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych kolegów

14.05.08, 14:26
Co może być tego przyczyną?>
Obserwuj wątek
    • slodka_limonka Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 14.05.08, 14:33
      Może woli się przyjaznić z kobietami ???
      • czusspi Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 14.05.08, 14:37
        Koleżanki też stronią od niego.
        • man35 Pewnie chciałaś mu zabronić spotykać się z 20.05.08, 15:34
          kumplami na piwie? A tu lipa.. nie ma się do czego przyczepić ;)
          Może jednak coś lubi? Na przykład bawić się kolejką elektryczną?
          Schowaj mu transformator i oddaj, kiedy będzie bardzo grzeczny!
      • Gość: dziadek Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 18:40
        To tak jak ja, kolegów niemam, ale mam znajomych.Znalazłem się w innym mieście
        sam za chlebem, a wypicie razem piwa nie czyni nikogo kolegą.Mam znajomych, a
        tych ktorych nielubię, nie przyznaję się do nich i odwracam głowę.
        • Gość: jaaaa Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 23:15
          ale wydaje mi się że jesteś w innej sytuacji. Jesteś w nowym miejscu i
          znalezienie przyjaciół musi zająć troche czasu i nie oznacza bycia samotnikiem.
        • Gość: dokladnie!!!!!!!!! Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.icpnet.pl 21.05.08, 21:27
          moj maz przyjechal do duzego miasta za praca,znajomosci z wsi gdzie byl sie
          urwaly,ludzie z pracy to tylko znajome twarze(lepiej nie kumplowac sie ani
          przyjaznic z kolegami z pracy)na uczelni wiekszosc zadziera nosa bo studiuje na
          politechnice renomowany kierunek i jak tu znalezc?zalogowal sie na roznych
          forach historycznych(to jego pasja)i co-wszyscy faceci niby szukaja przyjazni
          ale wychodzi ze jednak sa tam po to by kogos zarwac,i co zrobisz?
    • agatka_to_ja Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 14.05.08, 15:33
      Moze jest niesympatyczny, moze chamski, moze śmierdzi, moze jest
      wredny, moze jest fałszywy, moze puszcza bąki w towarzystwie...

Powodow moze byc milion.. a moze po prostu nie jest zbyt towarzyski,
      typ raczej samotnika? Albo woli nielicznych znajomych, ale za to
      pewnych?

Musisz sama to odkryc.
      • Gość: ania Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:28
        Ja też mam takiego:) a jestem z nim już od 2lat:) i jest mi z nim bardzo dobrze:))
        • Gość: Post Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 17:36
          Zapewniam Cię, że jemu z Tobą nie.

Czemu nadal z Tobą jest? Bo pewnie jest zbyt słaby, żeby zerwać. Znam niestety
          masę takich przypadków.
    • Gość: xyz Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 17.05.08, 22:44
      jest gejem
    • Gość: nie jest zle Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.ksknet.pl 17.05.08, 23:03
      a masz z tym jakis problem? ja bym sie cieszyla na twoim miejscu, przynajmmniej
      ma cza dla ciebie,,,ja ostatnio krecilam z gosciem ktory jest wlasnie taka dusza
      towarystwa i zadne picie sie bez niego nie obejdzie,,,wszystko bylo na 1
      miejscu, koledzy, alkohol, imprezka,,,a na koncu dziewczyna. wiec czas to bylo
      skonczyc niestety,,,
    • annataylor Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 18.05.08, 17:52
      ze jest troche dziwny :/ znam takiego jednego, nie ma kolegow, typ
      samotnika. w ogole jest niemeski, takie cieple kluchy. moze jest
      niesmialy???
    • Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 19.05.08, 17:12
      Autor: czusspi

Co może być tego przyczyną?>

Byc moze znajomi jego nie odpowiadaja mu pod wzgledem intelektualnym,byc moze
      woli byc samotnikiem jak miec do czynienia z prostakami.Czasem lepsze to niz
      mekka z ludzmi ktorzy niczego nie prezentuja.
      • Gość: TAKA jedna Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 213.134.181.* 19.05.08, 19:49
        zgadzam się z powyższą wypowiedzią
      • Gość: titta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.botany.gu.se 20.05.08, 17:39
        > Byc moze znajomi jego nie odpowiadaja mu pod wzgledem
        intelektualnym,byc moze
        > woli byc samotnikiem jak miec do czynienia z prostakami.Czasem
        lepsze to niz
        > mekka z ludzmi ktorzy niczego nie prezentuja.

Raczej ma tylko takie mniemanie o sobie. Ludzie inteligentni, raczej
        nie maja problemu ze znalezieniem chociaz kilku osob "na poziomie".
        • realny.esteta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 20.05.08, 20:15
          Może niektórzy nie szukają?
        • Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 20.05.08, 22:46
          Gość portalu: titta napisał(a):
          > Raczej ma tylko takie mniemanie o sobie. Ludzie inteligentni, raczej
          > nie maja problemu ze znalezieniem chociaz kilku osob "na poziomie".

Dla jednych poziom to wyjscie do knajpy na Pubu,dyskoteka a inni wola
          teatr,muzeum,dobra książkę .Tych drugich na palcach policzyc i wcale nie tak
          łatwo ich znależć dlatego takich nazywamy dziwakami bo nie chleja,nie uzywaja
          wulgaryzmow nie pasuja do dzisiejszego zepsutego swiata.Widac ze masz problem ze
          zrozumieniem tematu.
          • Gość: drA Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.05.08, 23:31
            widac, ze masz problem z wyobraznią.

Chodze do kina, teatr znam od podszewki, koncerty to moja pasja, to nie wyklucza
            alkoholu i wulgaryzmów (szczególnie przy wspólzawodnictwie z aktorami, he he). I
            nawet mieszkając we wcale nie tak duzym miescie nie mam problemow, by znalezc
            kupe ludzi na wysokiom poziomie, od ktorych wiele mozna się nauczyc.

Znam tez kupę ludzi z nosem w chmurach, ktorzy nic sobą nie reprezentują. moze o
            takim przypadku pisze watkodawca? Albo o chorobliwie niesmialym facecie. Anyway
            - ja wole ludzi, ktorzy są lwami salonowymi. Przebywac z nimi to przygoda. Nigdy
            nie wiadomo, kiedy nagle lecisz samolotem do innego kraju, bo wlasnie znajomosci
            zaiskrzyły.
            • Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 21.05.08, 19:49
              Przebywac z nimi to przygoda. Nigd
              > y
              > nie wiadomo, kiedy nagle lecisz samolotem do innego kraju, bo wlasnie znajomosc
              > i
              > zaiskrzyły.

Lwy salonowe lubia imponowac niekoniecznie madroscia i kulturą ale napewno kasą
              i znajomosciami.Przebywanie z nimi to tylko wtedy kiedy twoja wartosc tyle
              znaczy ile masz w kieszeni inaczej traktuja cie jak dziada i szkoda im czasu na
              takie znajomosci.
    • Gość: Viki Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 17:29
      Mój eks taki był. Żadnych kolegów, ani przyjaciół. Powiedział mi, że
      nawet podczas studiów był całkiem sam.
      Miał już 36 lat a zanim mnie poznał cały czas wolny spędzał z
      samotną mamą i samotną siostrą starą panną.
      Powiedział mi, a może usiłował mi wmówić, że jestem jego drugą w
      życiu dziewczyną, z poprzednią był tylko 3 miesiące 7 lat
      wcześniej... Nie wiem czy to była prawda.
      Najgorsze jest to, że po 12 miesiącach wspólnego życia ze mną
      stwierdził, że on tak właściwie woli być sam bo zawsze był sam i
      tak mu będzie lepiej...
      Teraz z perspektywy kilku tygodni jakie dzielą mnie od zakończenia
      tego związku widzę, że to był poprostu ekstremalny introwertyk,
      dziwak i tak naprawdę to wiedział prawie od początku, że z naszego
      związku nic nie będzie.
      Nie zapomnę tylko jak podczas świąt Bożego Narodzenia zachowywał
      się wobec mojej rodziny. Niby grzecznie, ale mowa ciała zdradzała
      maksymalne lekceważenie i pogarde. Nie mógł opanować odruchu
      ciągłego ziewania. Jeśli tak się zachowywał w towarzystwie to nie
      dziwię się, że nie miał przyjaciół.

• Gość: dsa Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.08, 18:04
        CZeść

Ja mam znajomych ale mało (od czasu do czasu wpadam i sie spotykam)...dlaczego bo zamiast gdać o ...wole poczytać ksiązke (taka jest prawda) nie mam dziewczyny i tego mi najbardziej mi brakuje osoby bliskiej .
        Każdy z nas jest inny samotny z wyboru czy z przymusu ??
        i tak można dzielić . kto to jest Dziwak ?? człowiek którego 95% nierozumie ??
        • Gość: p_g Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 21.05.08, 19:17
          >kto to jest Dziwak ?? człowiek którego 95% nierozumie ??

nie, tak człowiek to emo :p
      • Gość: Taka jedna Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 213.134.181.* 19.05.08, 19:55
        ja myślę, że człoweik, który wydaje się nie mieć znajomych - po prostu starannie sobie te znajomości dobiera (wiem coś o tym)

można być otwartym człowiekiem ale na chwilę, w gronie np. na studiach (wzajemne przezaywanie sobie informacji, porozumiewanie się w przerwach między zajęciami, wspólne spędzaniu czasu wolnego, gdy nie ma gdzie sie podziać, a do następnych zajęć trochę czasu jest i tak to się kręci...niby wszyscy się świetnie dogadują...chwilowo) czy w pracy - żeby jakoś wspólnie funkcjonować bez konfliktów,

ale prywatnie po prostu tamte osoby nie pasowałyby, możliwe, że nie dałoby rady z nimi dłużej wytrzymać niż te kontakty zawodowe, człowiek może potrzebować sie też wyciszyć - taka potrzeba towarzystwa na jakiś czas, a póxniej: dajcie wy mi wszyscy święty spokój - i wiecie co wam powiem? człowiek wtedy nabiera dystansu do swojego życia i wie jaki jest, bo nie ma ciągłego wpływu otoczenia na niego

owszem, potrzebuje czasem towarzystwa, ale nie kostem utraty własnego ja

uważam, że to niekoniecznie musi być nieśmiały człowiek, czy jakiś dziwak - po prostu jego zachowanie może wydawać się niezrozumiałe dla jakiegoś "rozrywkowego" ogółu, ale to niezaczy że człowiek jest nienormalny :)

pozdr
        • Gość: Taka jedna sory za literówki... n/t IP: 213.134.181.* 19.05.08, 19:57
        • Gość: /wiki Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.aster.pl 19.05.08, 21:48
          Jest różnica czy ma się mało przyjaciół lub znajomych, bo się ich
          starannie dobiera, czy też nie ma się ich wcale (czytaj wogóle,
          zero).
          Oczywiście można powiedzieć, że "dziwactwo" to rzecz względna.
          Oczywiście. Dla mnie osobiści dziwactwo to jaskrawe "odstawanie" pod
          względem zachowań , postaw życiowych od dość szeroko pojętej normy.
          I tak ktoś kto ma mało znajomych, jednego lub dwóch, bo woli
          częściej poczytać książkę lub pobyć z samym sobą nie jest dziwakiem,
          ale ktoś kto nie utrzymuje żadnych znajomości i swoje relacje
          ogranicza do psów lub kotów nim jest.
          • Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 19.05.08, 21:59
            > ogranicza do psów lub kotów nim jest

Powiem tak,czasem lepiej miec do towarzystwa psa czy kota jak wrednego psudo
            przyjaciela.Trzeba byc bardzo naiwnym by w dzisiejszym swiecie uzywac słowo
            przyjaciel.
            • Gość: Viki Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 09:20
              > > ogranicza do psów lub kotów nim jest

Nie napisałam jak widzisz "przyjaźni" tylko znajmość...
              • Gość: a49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 20.05.08, 16:37

> Nie napisałam jak widzisz "przyjaźni" tylko znajmość...

Ja mam np.znajoma ekspedientke w spożywczaku osiedlowym.Pogadałysmy kiedys sobie
                symatycznie przy kasie i odtad wymieniamy sie usmiechem i pozdrowieniami dzien
                dobry etc.Czy w zwiazku z ta znajomoscia powinnam zaproponowac jej spotkanie na
                kawe.W koncu to tez znajomosc.Moze jestem dziwakiem?
                • Gość: marcin Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.telprojekt.pl 20.05.08, 18:00
                  jak jest ladna to mozesz to robic
                  • Gość: ice_ice Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 83.16.230.* 21.05.08, 09:54
                    A jak nie jest ładna, to już nie może tego zrobić? nieważne, że sympatyczna,
                    może miła i oczytana, może ciepła i ciekawa kobieta, ale można ją zaprosić tylko
                    jak jest ładna? Ty pieprzona męska szowinistyczna świnio...
                    • Gość: bolek Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.08, 10:37
                      nie, bo sie w nim zakocha i bedzie chciala miec dzieci. a on jej nie pokocha i bedzie musial rzucic, i potem baby gadaja ze faceci to swinie
            • Gość: titta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.botany.gu.se 20.05.08, 17:49
              Zwykle ludzie, ktorzy sa otwarci, nie sa egoistyczni itp. czyli SAMI
              POTRAFIA byc przyjaciolmi, maja przyjaciol. Tak, tak, w dzisiejszym
              swiecie. Ci, ktorym sie wydaje, ze sa lepsi od innych, traktuja
              ludzi czysto urzytkowo (zaspakaja MOJE potrzeby/nie mam z niego lub
              porzytku) sa skupieni wylacznie na sobie (np. uzalaniu sie nad soba)
              sa sami. Bo z ludzmi jak z lustrem, jesli my sie usmiechamy,
              usmiechaja sie do nas. (nie wszyscy, ale tych kilku sie znajdzie).
              Jak ktos jest sam, bo nie lubi ludzi, to powinien przede wszystkim
              polubic siebie.
              Pozdrawiam
              • Gość: A49 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 80.54.174.* 20.05.08, 22:37
                Gość portalu: titta napisał(a):
                ludzi czysto urzytkowo (zaspakaja MOJE potrzeby/nie mam z niego lub
                porzytku)

Najlepszy pożytek to studiowanie słownika ortograficznego.

• Gość: Basia Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:51
      Ja też miałam takiego faceta, ale przyczyną tego że nie ma znajomych był jego
      pracoholizm!!! A może po prostu spytaj się jego?
    • Gość: kolo je tez nie mam wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:09
      nie chodze na piwko - bo nie znosze -śmierdzacy chamski płyn, nie pasjonuje cię
      piłką nożną a dania z grilla mie odpychają - nie pasjonują mnie też opowieści o
      wyczynach samochodowych, mam kolegów co porozjezdzali sie po świecie lub są
      zajeci - jak ja bo nie tracą czasu jak ja - spotykamy się nie często ale z
      "zewnątrz" wygląda że nie mam kolegów bo nie wychodze na "pyfko"
    • naprawdetrzezwy Może lubi towarzystwo inteligentnych? 20.05.08, 16:04
      i dlatego cię nie zaprasza?
    • Gość: chleb Czy kupuje Chleb Sądecki? IP: *.ghnet.pl 20.05.08, 17:32
      Jeśli za 1,80 zł kupuje Chleb Sądecki zawsze w tym samym miejscu i zna dwie
      panie ekspedientki o różnym charakterze i sposobie bycia, a poza tym nie ma
      znajomych i pracuje na wygnaniu, w obcym mieście próbując zarobić na własny dach
      nad głową, to może mój bliźniak? :)
    • Gość: trzeźwa_puenta Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.ptr.magnet.ie 20.05.08, 18:24
      dziwak, ot co!
      graciarnia.blox.pl/html
      • Gość: . Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 18:39
        Dziwak (vel ekscentryk) – osoba jak każda inna wykazująca indywidualne cechy,
        sposób bycia, posiadająca swój własny światopogląd, gust i kierująca się swoją
        własną wizją świata.

Jednakże – wskutek nieznalezienia w swoim otoczeniu osób o podobnym systemie
        wartości – padająca ofiarą supremacji innych środowisk, których konformizm,
        częstokroć podszyty brakiem akceptacji dla własnej indywidualności, staje się
        źródłem społecznej marginalizacji jednostki i nazywania jej ekscentryczną.
    • Gość: hbr Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 20.05.08, 18:40
      jestem żywym okazem - takim, jak w nagłowku. nie pytaj mnie, czemu tak wyszło,
      może z wyboru, a może inna przyczyna tego jest. Po prostu jestem sobą, dobrze
      się czuję, a kolegów nie mam, wczesniej też nie miałem. Żyję i mam sie wporzo.
      Pozdro.
      • damianbsc Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 20.05.08, 19:39
        Ja sadze, ze kazdy robi co chce. Taki ejst jego wybór i nalezy to akceptowac i
        nie szukac przyczyny, ale zyć.
        • Gość: karoooola Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:02
          Nie zakładam z góry,ze wszyscy muszą mieć tabun znajomych- ale samemu ciężko
          żyć, jeśli czy to facet czy kobieta (chociaż u kobiet to zdarza się naprawdę
          rzadko) w ciągu życia napotykac muszą ludzi którzy mogliby być jesli nie
          przyjaciółmi to chociaż kolegami czy znajomymi. Człowiek ,którego nie ogranicza
          np. choroba nie utrzymujący znajomości z nikim wogóle albo z nikim poza rodziną
          jest dla mnie ewenementem. Kimś, kto napewno ma swoje racje dlaczego tak się
          dzieje ale mi zaraz nasuwają się następujące skojarzenia: ma takie cechy
          charakteru, które nie przynoszą mu popularnosci albo wręcz każą się trzymac
          ludziom na dystans. Moj były np. nie miał przyjaciół, miał jednego znajomego z
          którym widywał sie raz na pół roku (mieszkając dwie ulice od siebie). Ogólnie
          był bardzo przystojnym bawidamkiem (o tak, "przyjaciołki" :D miewał, który nie
          umiał nawiązac przyjazni i jak sie okazało zwiazku- bo uczciwy zwiazek przeziez
          musi miec w sobie element przyjazni- bycia z kims bezinetesownie, na dobre i
          złe. Inni widzieli wczesniej czego ja nie widziałam- był mega egoistą który
          potrafił tylko brać. Narcyz skoncentowany na sobie... i nie dziwie sie że nie ma
          do tej pory prawdziwych przyjaciół...
          • Gość: jacek226315 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:38
            Bez ludzi i raj sie znudzi
    • Gość: justi Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.05.08, 21:11
      Mam takiego ojca. Ozenil sie z mama, ktora ma ogromny talent to zawiazywania
      znajomosci. Zawsze od kiedy pamietam, byl potwornie zazdrosny o mame. Wiec zaden
      facet nie wytrzymal dlugo w naszym domu.
      Moze to wlsnie to...
    • Gość: podpis Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 22:53
      Ten tym o którym piszesz to dokładnie ja.
      I wiecie co? Na codzien jestem całkiem normalnym, sympatycznym i nawet
      przystojnym chlopakiem. Nie mam zadnych problemow z nawiazywaniem kontaktow z
      ludzmi. Inni tez chetnie ze mna przebywaja.
      Ale ja nie mam zadnych przyjaciol i znajomych.
      Moje partnerki zyciowe zawsze dziwily sie ze nie mam zadnych kolegow. Nie mogly
      uwierzyc.
      Kiedy sie nad tym zastanawiam, to dochodze do wniosku, ze w moim mozgu jest
      wylaczona jakas funkcja odpowiedzialna za to, ze gatunek ludzki dazy do zycia w
      stadzie.
      Po prostu dobrze mi kiedy jestem sam. Bardzo chetnie daje sie zapraszac na rozne
      piwka i imprezy, ale sam nie wychodze z zadna inicjatywa.
      Byc moze cos jest we mnie nie tak, ale jeszcze nikt mi nie powiedzial wprost co
      to jest i nie moge sobie tego uswiadomic.
      • Gość: beel Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.chello.pl 20.05.08, 23:57
        no więc jak widać na wielu powyżej załączonych obrazkach nie ma w tym
        nic dziwnego. no chyba, że...

każdy kto w takiej sytuacji się znajduje tłumaczy sobie to w ten
        sposób ze to przecież normalne i to mój wybór.

sam jestem przykładem
      • Gość: jacek226315podpis Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:38

>....Bardzo chetnie daje sie zapraszac na rozne piwka i imprezy,ale
        sam nie wychodze z zadna inicjatywa.
        Zapomniale dodac,ze masz weza w kieszeni
    • jaqb Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 21.05.08, 00:05
      no to jak prawie ja. można byc nieśmiałym, zniechęconym, lub po prostu nie
      wiedziec jak utrzymywac znajomosci, można miec znajomych, ale nie kolegów
      Ostatnio wybrałem sie na Juvenalia, stalem sobie sam w kilkunastotysięcznym
      tłumie i pewnie musiało to tak dziwnie wyglądac, ze aż podeszły do mnie 2
      sympatyczne studentki. Od razu wyczaiły że nie przyszedłem z kolegami, i nawet
      nie miałem się co wykrecac, resztę wieczoru spędziłem z nimi. Było to i tak
      lepsze od siedzenia ze "znajomymi" i tłuczenia jakiś sztywnych gadek o studiach,
      szkole itp
      • Gość: fprct Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 10:06
        > Ostatnio wybrałem sie na Juvenalia, stalem sobie sam w kilkunastotysięcznym
        > tłumie i pewnie musiało to tak dziwnie wyglądac, ze aż podeszły do mnie 2
        > sympatyczne studentki. Od razu wyczaiły że nie przyszedłem z kolegami, i nawet
        > nie miałem się co wykrecac, resztę wieczoru spędziłem z nimi.

Fajne! :)
    • Gość: gosc Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.4web.pl 21.05.08, 00:11
      egoisty!samolubny!
    • Gość: EmiM Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.elartnet.pl 21.05.08, 00:14
      O właśnie - tez mam coś takiego. Tylko że ja już się trochę zdiagnozowałam: z
      pewnych niezależnych ode mnie powodów nieopatrznie chyba ominęłam w
      dzieciństwie kilka etapów niezwykle istotnych dla rozwoju społecznego człowieka.
      Zawsze starałam się być miła i sympatyczna dla otoczenia, prowadzić
      niezobowiązujące rozmowy na tematy "okołopogodowe" - co oczywiście wykluczało
      nawiązywanie głębszych nowych znajomości, jakkolwiek mnie osobiście jakoś
      niespecjalnie przeszkadzało. Pozostają mi zatem znajomi poznani i "utrzymani"
      w zasadzie całkiem przypadkiem w przeszłości, którzy powoli stają się coraz
      dalszymi znajomymi, a na dodatek rozjeżdżają się po świecie. Cała nadzieja w
      przyszył mężu: że na razie niczego nie zauważył i że jego znajomi wystarczą.
    • Gość: znajomy* Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.adsl.alicedsl.de 21.05.08, 00:33
      a co o facecie, ktory nie ma kolegow, ale szuka wciaz kolezanek?
    • Gość: bahmat Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 08:50
      szkoda, że tylko niektórzy tu piszacy mogą zrozumieć, ze jeżeli ktoś
      jest sam to taki jest jego wybór i taka jego osobista decyzja, nie
      jest to dziwactwo żadne ani wybryk natury- po prostu jest mu z tym
      dobrze i jest soba, cóż znaczą te piwka, paby, śmichy chicy, może to
      być urozmaicenie ale być samemu to mieć dużo czasu dla rodziny,
      żony, kochanki czy dzieci, a przedewszystkim dużo czasu do
      zdobywania wiedzy, realizacji swoich przyjemności, swoich koników,
      ciągłego czytania, a koledzy mogą być, i dobrze, ze są, ale czy taka
      samotność bez kolegów i znajomych moze swiadczyćź, ze ta osoba jest
      sierotą, niedojdą, ciepłymi kluchami lub pierdząca, chyba nie -
      pozwólcie samotnym być samym a tym kórzy mają znajomych i
      przyjaciół, niech ich mają i basta.
    • falcon777 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 21.05.08, 08:57
      A może to po prostu zwykła, normalna samotność, związana często z
      przekonaniem, że towarzystwo innych ludzi dostarczy prędzej czy
      później tylko cierpienia?
      Ciekawe czy takie przekonanie można zmienić.
    • Gość: inna Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:07

agatka_to_ja napisała: "Moze jest niesympatyczny, moze chamski,
      moze śmierdzi, moze jest
      wredny, moze jest fałszywy, moze puszcza bąki w towarzystwie...

Powodow moze byc milion.. a moze po prostu nie jest zbyt towarzyski,
      typ raczej samotnika? Albo woli nielicznych znajomych, ale za to
      pewnych?"

ad. 1 a może właśnie nie jest dość chamski? mój mąż wychodzi czasem
      na piwko z kolegami z pracy, ale wraca zniesmaczony, że ciężko z
      nimi pogadać, zachowują się jak psy, które wyrwały się na wolność,
      tylko głupie komentarze za przechodzącymi "laskami". Z kolegami ze
      studiów drogi się rozeszły. Koleżanki się porozjeżdżały. Czasem
      spotykamy się ze wspólnymi naszymi znajomymi, ale w sumie mało mamy
      na to czasu (życie rodzinne...)

ad. 2 temat o facecie, ale w szerszym spektrum zagadnienia, ja byłam
      przez wiele lat sama - nieśmiała, wolę jedną - dwie przyjaciółki niż
      stado koleżanek. Obecnie mamy grono sprawdzonych, wspólnych
      znajomych.

Konkretnie n.t. - sądzę, że nie jest taki jak wszyscy, raczej mało
      towarzyski - wada lub zaleta - zależy, czy preferujesz miłe bycie we
      dwoje czy lubisz imprezki, bo on raczej na imprezkach będzie się źle
      czuł.
      • Gość: Amber Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 151.92.176.* 21.05.08, 09:35
        Widać tu wiele wypowiedzi zawistnych dusz towarzystwa, imprezowiczów, którzy
        mocni są tylko w grupach. W pojedynkę są tylko małymi ludzikami, nic
        nieznaczącymi, niezauważalnymi, których łatwo można odstrzelić.
      • Gość: jacek226315 Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:43
        inna niasal(a):
        >...moj maz wychodzi czasem na piwko z kolegami z pracy,ale wraca
        zniesmaczony...
        to po co z nimi wychodzi?-jego wybor ,wiec niech nie narzeka
    • Gość: paniunka Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.cst.tpsa.pl 21.05.08, 10:16
      może mieć Z.A.
      • Gość: Ja Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: 83.1.93.* 21.05.08, 14:08
        Zespół Aspergera?
    • Gość: PIteros Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko IP: *.gprs.plus.pl 21.05.08, 10:40
      Jak dla mnie chyba jest z nim wszystko ok :) Ja sam nie mam kolegów a to tylko
      dlatego ze nie mam czasu :) Pracuję od 8 do 21 , póżniej wracam do domu do mojej
      żonki i synusia , i jestem z z nimi .Szkoda mi czasu na kumpli . Każdy wolny
      czas a mam go mało , spędzam z rodzinką :) Kumple nie rozumieją tego i odwrócili
      się ode mnie ;)Pozdro
      • net_friend Re: Co sądzicie o facecie który nie ma żadnych ko 21.05.08, 17:10
        Dokładnie. Takiem mamy czasy, że ludzie mieszkają w pracy a w domu goszczą i te
        krótkie chwile chcą spędzić z rodziną lub po prostu odpocząć.

Bywa też, że koledzy/znajomi są wtedy jak coś potrzebują. Jak ty jesteś w
        potrzebie srednio im pasuje. W myśl starego przysłowia.

Mimo wszystko o te wartościowe przyjażnie/znajomości warto dbać, bo telewizja i
        praca to żadni przyjaciele.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka