Gość: Kowalski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 10:13 Polska pośmiewiskiem Europy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzyzzio Re: Pęk, Tomczak, Wierzejski w Brukseli IP: 213.76.135.* 15.06.04, 11:27 Kazimierz Przerwa-Tetmajer: „Patryota” wiersz z 1898 roku W zdrowym ciele zdrowa dusza! Hoc! Hoc! Hopsa! tylko śmiało! Jeszcze Polska nie zginęła! Co się stało, to się stało! Jak Bóg da, to odbierzewa! Hulaj dusza bez kontusz! Huha! Vivat "patryota"! Rozum, wiedza, talent, praca U nas, bratku, nie popłaca! Postęp i cywilizacja W kąt, gdy wchodzi do gry nacya! I "guanem" wnet dostanie Kto nie z nami, mocium panie, Bo jest jedna tylko cnota, Byś był, wasze, "patryota"! Możesz kpem być i cymbałem, Możesz dureń być siarczysty, Byleś z mocą i zapałem Kraj miłował macierzysty! Co się stało, odstać może! Jedno, drugie, trzecie morze... Huha! Hopsa! Każdą nową Myśl witamy krzyżem pańskim Precz z geniuszem Europy Farmazońskim i szatańskim! My o jedno tylko szlemy Modły k niebu z naszej chaty: By nam buty mogły śmierdzieć, Jak śmierdziały przed stu laty! Gdzieś tam jakiś Francuz wściekł się – Bęc! Już sterczy na indeksie! Ojciec święty siedzi w Rzymie, Na plebanii ksiądz Walenty – Wara, chłystku, mi tu wnosić Swoje "ludzkie dokumenty"! Londyn, Berlin i Warszawa Niech Ci krzyczy: Sława! Sława! Chociaż wiem, jak ci zależy, Abyś u mnie był przyjęty, Ja ci domu nie otworzę Nie dla takiej on hołoty! U mnie w duszy cnota leży – Vivat skromność "patrioty"! Hoc ha! Hopsa! Byle zdrowo, Zdrowa dusza - zdrowe ciało! Niechaj śmierdzi, jak śmierdziało, Byle tylko narodowo! Wolę polskie g... w polu Niż fiołki w Neapolu! Swojsko, polsko, po naszemu, Hoc! Hoc! Hopsa! Tak jak wtedy, Gdy nas naprzód tłukły Szwedy, Potem Niemcy i Moskale – Hoc! Hoc! Hopsa! Doskonale! Po swojemu! Po staremu! Lepiej dostać w łeb w kontuszu, Niż we fraku natrzeć uszu! Niechaj żyje stara cnota! Daj nam dalej kisnąć Boże! Jedno, drugie, trzecie morze – Vivat "prawy patryota"!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord cox Doskonaly, usmialem sie do lez. Dzieki. IP: 146.145.235.* 15.06.04, 18:15 Nie podejrzewalem Tetmajera o taki zmysl obserwacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek Re: Pęk, Tomczak, Wierzejski w Brukseli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 15:28 Oj, zabraknie w Brukseli podskoków Gabriela Janowskiego i paciorków Sobeckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius takich nam trzeba IP: *.introweb.nl 15.06.04, 16:45 Gość portalu: matek napisał(a): Oj, zabraknie w Brukseli podskoków Gabriela Janowskiego i paciorków Sobeckiej.. A myslisz,ze w ogole ktos by to zauwazyl.Normalnie komplety na sali w Strassbourgu mozna policzyc na palcach jednej reki.Zazwyczaj siedzi tu i owdzie jakis drzemiacy darmozjad ,a reszta jak za PRL-u wyskakuje sobie na fuchy. Tomczak zasluzyl sobie na miejsce w PE za protest przeciwko obrazeniu godnosci Ojca Swietego w Zachecie.Wierzejskiemu brawa za zablokowanie pochodu sodomitow w Warszawie,nareszcie wlasciwi ludzie na wlasciwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
wsteczniak Re: takich nam trzeba 15.06.04, 17:00 Gość portalu: Sentencius napisał(a): > > Tomczak zasluzyl sobie na miejsce w PE za protest przeciwko obrazeniu godnosci> > Ojca Swietego w Zachecie.Wierzejskiemu brawa za zablokowanie pochodu sodomitow > w Warszawie,nareszcie wlasciwi ludzie na wlasciwym miejscu. Lepiej sie Sentencjus loguj, bo jak cie w tej Holandii namierza to pewnikiem zaraz zeutanazjuja. A swoja droga ciekawe czy nowy sklad PE bedzie mniej postempacki od poprzedniego. Trzeba by znalezc jakas wypowiec Kohn-Bendita zeby zobaczyc co guru postempactwa ma do powiedzenia. pzdr ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius namiary IP: *.introweb.nl 17.06.04, 12:16 wsteczniak napisał: Lepiej sie Sentencjus loguj, bo jak cie w tej Holandii namierza to pewnikiem zaraz zeutanazjuja.A swoja droga ciekawe czy nowy sklad PE bedzie mniej postempacki od poprzedniego. Trzeba by znalezc jakas wypowiec Kohn-Bendita zeby zobaczyc co guru postempactwa ma do powiedzenia. pzdr ;))) Dzieki za ostrzezenie,ale jestem dobrze zabezpieczony.Na aborcje juz za pozno,a na starosc na pewno bedzie mozna wrocic do Kraju bedacego juz pod rzadami LPR.Ale do starosci daleko,wiec i nadzieja ,ze za ten czas i tutaj w Holandii wykluje sie jakis ichni LPR.Sklad tego PE jakosciowo duzo sie nie zmieni,bo nawet zachodni prawicowcy sa przesiaknieci lewactwem,z ktorym to na co dzien obcuje sie przez media. Tacyholenderscy chadecy tyle maja wspolnego z chrzescijanska demokracja ,co honor z homarami.To samo jest u Niemiaszkow.Nasza LPR ,to prawdziwy kwiatek w tym bukiecie pokrzyw.Ten herszt paryskiej ruchawki Anno 68' nie mogl miec nazwiska bardziej pasujacego do jego profesji.W PE jego mafia jest teraz w mniejszosci ,a poza tym mnie tam osobiscie nie interesuje co tam jakis waz pie.....dzi.Ale my czekamy na wybory w Najjasniejszej i bedzie tak ,jak w tej piosence :"niech nam zyje 3 Maj,dla Polakow zloty raj" Pozdr:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falco Re: takich nam trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:57 Jakbyś wsteczniaku znał się na informatyce to widziałbyś, że łatwiej jest namierzyć osobę zalogowaną. Ludzie ich wybrali, pomimo że w mediach starano się ich pokazać w jednak gorszym świetle. To chyba o czymś świadczy. Prawdopodobnie, zaufanie ludzi zdobyli własnymi czynami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek Sentencjuszowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 18:03 Wystawiłeś sobie świadectwo ubóstwa umysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius agresor z motyka IP: *.introweb.nl 17.06.04, 11:54 Gość portalu: matek napisał(a): Wystawiłeś sobie świadectwo ubóstwa umysłowego. Gdyby tak krolikowi podsunac pod nos wzor E=mc2,to tez pewnie z braku soczystosci i zieleni wystawil by mu swiadectwo ubostwa.Nie uzywaj wiec wielkich slow,bo ty masz tylko horyzoncik,....kroliczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek Re: Św. Sentencjuszowi ku uwadze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 13:40 Króliczki nie przepadają za zwiędłymi badylami, nawet skropionymi wodą święconą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: takich nam trzeba IP: *.blaster.pl / 62.233.226.* 17.06.04, 13:56 Nam tzn komu ,chyba że takim jak ty sukienkowym.Mam nadzieję że tam nie uda się im ustroić krzyżami PE,ktoś zawsze da im po łapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Pęk, Tomczak, Wierzejski w Brukseli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 16:12 Teraz, po podpisaniu konstytucji, nasi świątobliwi posłowie zrobią cyrk w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś