Dodaj do ulubionych

Premier opowiada Gazecie o negocjacjach

• Gość: Sadyk Pasza Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 01:31
      Turcja też chce do UE.Lechistan powinien się za nią wstawić.
      • Gość: Kajetan Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 16.12.02, 01:53
        Gość portalu: Sadyk Pasza napisał:

> Turcja też chce do UE.Lechistan powinien się za nią wstawić.

Tak. Tym razem oddamy im Wieden bez walki.
    • Gość: rob Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.02, 02:59
      cholera, przyzwoitosc nakazuje chociaz raz przeczytac, co sie
      pisze, bo potem wychodza takie potworki jak ten artykul...
    • Gość: Dan Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.tampabay.rr.com 16.12.02, 03:52
      Jestem juz poza Polska ponad 20 lat i myslalem ze jej sprawy w
      pewnym sensie sa mi odlegle. Jak mocno sie mylilem. Te rokowania
      obserwowane doslownie z godziny na godzine kosztowaly mie wiele
      nerwow. Mimo mojej glebokej niecheci do Milera i Kwaska musze
      przyznac ze NATO i EU zalatwili na medal. Moze nie trzeba
      wszystko tak jednoznacznie przesadzac. Ja wychowywalem sie w
      rodzinie gdzie komuna byla najwiekszym wrogiem Polski. Oni moze
      nigdy nie slyszeli w domu to co ja. Dorastali w atmosferze w
      ktorej nie bylo co wybierac. Mieli dobrze i nikt ich nie uczyl
      tego naszego patryjotyzmu. Diabli wiedza ale mysle ze nasza
      prawica by tego nigdy dokonala. Oni wciaz musza sie klocic, by
      byli chorzy jak by sie z czyms zgadzali. Oni tylko sa temu winni
      ze komuna ktora wprowadzila nam Stan Wojenny takze z niego
      wyprowadzila. I kogo tu wiecej nienawidziec?
      Dan Z Vancouver na kontrakcie juz drugi rok w Tampie
      • Gość: FICINO Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 04:03
        Gość portalu: Dan napisał(a):

> Jestem juz poza Polska ponad 20 lat i myslalem ze jej sprawy w
        > pewnym sensie sa mi odlegle. Jak mocno sie mylilem. Te rokowania
        > obserwowane doslownie z godziny na godzine kosztowaly mie wiele
        > nerwow. Mimo mojej glebokej niecheci do Milera i Kwaska musze
        > przyznac ze NATO i EU zalatwili na medal. Moze nie trzeba
        > wszystko tak jednoznacznie przesadzac. Ja wychowywalem sie w
        > rodzinie gdzie komuna byla najwiekszym wrogiem Polski. Oni moze
        > nigdy nie slyszeli w domu to co ja. Dorastali w atmosferze w
        > ktorej nie bylo co wybierac. Mieli dobrze i nikt ich nie uczyl
        > tego naszego patryjotyzmu. Diabli wiedza ale mysle ze nasza
        > prawica by tego nigdy dokonala. Oni wciaz musza sie klocic, by
        > byli chorzy jak by sie z czyms zgadzali. Oni tylko sa temu winni
        > ze komuna ktora wprowadzila nam Stan Wojenny takze z niego
        > wyprowadzila. I kogo tu wiecej nienawidziec?
        > Dan Z Vancouver na kontrakcie juz drugi rok w Tampie
        My ich nie nienawidzimy my sie nimi brzydzimi. Tak na marginesie kto ci ten
        kontrakt w Tampie zalatwil i za co? Na pewno nie za pisanie tutaj takich bzdur.
        Chociaz...kto to wie?
      • Gość: PROFESOR Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.rev.o1.com 16.12.02, 08:38
        Dan,
        Nie przejmuj sie tym Ficino, to jakis obsesjonat, wszystkich opluwa jadem i
        podejrzliwoscia. To taki Dzierzynski, tylko z drugiej strony. Ta sama psychika
        i sposob rozmowy. Zaluje, ze sie do niego wczesniej odezwalem. Widzi moj adres
        a wykrzyczal mi ze gdzies mieszkam w pieciu nielegalnie w piwnicy, czy cos w
        tym stylu. Skad on wie takie rzeczy w takich szczegolach. Chyba z osobistego
        doswiadczenia.Zobacz jak Ci kontraktu zazdrosci. To jest rodzaj sarmackiego
        warchola, taki Antek Macierewicz, ktory sam siebie nie rozumie. Kiedys mnie
        napadl, ze z grupa studentow kilka postow zamiescilismy z jednego komputera i
        kazdy dal swoj wlasny nickname. Jak ulal, jeden z przypadkow z klasycznej
        ksiazki "Origins of Mental Illness" G. Claridge'a, pare lat temu wznowionej
        przez Malor Books.. Ale z ilosci jego postow mozna sadzic, ze na czytanie to
        on juz czasu nie ma. A jako kto czyta, tak potem i prawi. Z doboru slow, to
        chyba jednak inteligent, ale jakis dziwny. Po angielsku tez pisze bez bledow.
        Ale skad tyle negatywizmu? Coraz czesciej przytacza sie statystyki, ze taki
        stosunek do otoczenia wywoluje choroby somatyczne, glownie raka, przez
        oslabienie systemu immunosupresyjnego, wiec mu nie zazdroszcze. Sam sie tym
        swoim jadem udlawi, choc to potrwa . Zalezy ile ma lat, ale po 40-ce go chyba
        dopadnie. Inna mozliwosc, to to ze to jakis samotny dziwak, jak Unibomber
        Kaczynski. Nikt z nim nie rozmawia, to atakuje obcych ludzi. Nie chcialbym
        znac takiego typa osobiscie. Radze nie reagowac na jego brednie. Pozdrawiam.
        • Gość: ficino Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 09:30
          Gość portalu: PROFESOR napisał(a):

> Dan,
          > Nie przejmuj sie tym Ficino, to jakis obsesjonat, wszystkich opluwa jadem i
          > podejrzliwoscia. To taki Dzierzynski, tylko z drugiej strony. Ta sama
          psychika
          > i sposob rozmowy. Zaluje, ze sie do niego wczesniej odezwalem. Widzi moj
          adres
          > a wykrzyczal mi ze gdzies mieszkam w pieciu nielegalnie w piwnicy, czy cos w
          > tym stylu. Skad on wie takie rzeczy w takich szczegolach. Chyba z osobistego
          > doswiadczenia.Zobacz jak Ci kontraktu zazdrosci. To jest rodzaj sarmackiego
          > warchola, taki Antek Macierewicz, ktory sam siebie nie rozumie. Kiedys mnie
          > napadl, ze z grupa studentow kilka postow zamiescilismy z jednego komputera i
          > kazdy dal swoj wlasny nickname. Jak ulal, jeden z przypadkow z klasycznej
          > ksiazki "Origins of Mental Illness" G. Claridge'a, pare lat temu wznowionej
          > przez Malor Books.. Ale z ilosci jego postow mozna sadzic, ze na czytanie to
          > on juz czasu nie ma. A jako kto czyta, tak potem i prawi. Z doboru slow, to
          > chyba jednak inteligent, ale jakis dziwny. Po angielsku tez pisze bez bledow.
          > Ale skad tyle negatywizmu? Coraz czesciej przytacza sie statystyki, ze taki
          > stosunek do otoczenia wywoluje choroby somatyczne, glownie raka, przez
          > oslabienie systemu immunosupresyjnego, wiec mu nie zazdroszcze. Sam sie tym
          > swoim jadem udlawi, choc to potrwa . Zalezy ile ma lat, ale po 40-ce go chyba
          > dopadnie. Inna mozliwosc, to to ze to jakis samotny dziwak, jak Unibomber
          > Kaczynski. Nikt z nim nie rozmawia, to atakuje obcych ludzi. Nie chcialbym
          > znac takiego typa osobiscie. Radze nie reagowac na jego brednie. Pozdrawiam.
          Zydzi w Polsce maja przyslowie : Jesli Polak mija mnie na goscincu i nie
          morduje , to wylacznie z lenistwa.
    • Gość: Taktoja Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 05:02

Wydaje mi sie ze nasi politycy maja mleko na wargach.
    • Gość: Adas M. Izrael do UE!!! Now!!! IP: 135.214.42.* 16.12.02, 05:03
      Izrael do UE!!! Now!!!
      • Gość: FICINO Re: Izrael do UE!!! Now!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 05:45
        Gość portalu: Adas M. napisał(a):

> Izrael do UE!!! Now!!!
        Niestety nie spelniaja kryteriow dotyczacych szanowania praw czlowieka.
    • Gość: Nikodem Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.mega.tmns.net.au 16.12.02, 07:27
      Pan mnie milo rozczarowuje i gratuluje.
    • Gość: kim Błędy w tekście - powtórzenia IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 07:52
      Dobry, świetny tekst, ale wskoczyły powtórzenia.
      Do do szczytu - proponuję aby Kalinowski strzelił sobie trzy
      razy dziennie szklaneczkę mleka - prosto od polskiej krowy.
      • Gość: tad Re: Błędy w tekście - powtórzenia IP: proxy / 194.229.178.* 16.12.02, 10:09
        Gość portalu: kim napisał(a):

> Dobry, świetny tekst, ale wskoczyły powtórzenia.
        > Do do szczytu - proponuję aby Kalinowski strzelił sobie trzy
        > razy dziennie szklaneczkę mleka - prosto od polskiej krowy.

Kim, ty do cholery jestes - sadzac po nicku to moze pochodzisz z Korei
        Polnocneji (tam jest najwiecej Kim'ow) i lepiej jedz tam od razu pierwszym
        transportem, bo do UE sie nie nadajesz. Prawie wszystko mamy "do tylu" po tych
        negocjacjach, a jednak wyrabia sie z tego sukces!!! Pusty smiech - mleko
        bedziemy dokupywac, a VAT 22% w budownictwie mamy miec rekordowy w Europie,
        itd/itp. Jesli glosowales na komuchow mozesz teraz sobie popelnic "sepuku"!!! a
        wczesniej stuknij sie popielniczka w czerep, bo juz 2x wspominal o tym
        premier!!! Aktualnie pracuje w tej UE i widze, ze w niczym nie sa lepsi od
        nas, no...moze w biurokracji ;-)) TO PRZECIEZ UNII ZALEZY NA WEJSCIU DO NAS -
        czy tego nie widac???
      • Gość: tad Re: Błędy w tekście - powtórzenia IP: proxy / 194.229.178.* 16.12.02, 10:09

czy tego nie widac???
      • Gość: tad Re: Błędy w tekście - powtórzenia IP: proxy / 194.229.178.* 16.12.02, 10:11

czy tego nie widac???
    • Gość: Rozczarowany Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.cm-upc.chello.se 16.12.02, 08:08
      Wlasciwie to mozna juz calkowicie zlikwidowac "Trybune" Michnik
      ja zastapi.On jest mistrzem w obslinianiu sie z bylymi
      komuchami.
    • Gość: kepek ANSZLUS POLSKI DO UE IP: *.miks.uj.edu.pl 16.12.02, 08:27
      Szczerze mówiąć nie wiem z czego się cieszą SLD-owskie głupki i
      reszta zidociałego narodu popierającego UE. Mleko-i tak trzeba
      będzie dokupić na zachodzie(raz, że taki limit, dwa, że
      pozwolono wyrżnąć małe polskie mleczarnie), dopłaty w wysokośći
      55% to bujda-tj. 25% dopłat rzecxzywistych reszta to fikcja, bo
      trzeba będzie dorzucić z budżetu, VAT-i tak mamy najwyższy w
      Europie!!!! Mam nadzieję, że anszlus Polski do UE nie stanie się
      faktem!
      • Gość: ficino Re: ANSZLUS POLSKI DO UE IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 09:19
        Gość portalu: kepek napisał(a):

> Szczerze mówiąć nie wiem z czego się cieszą SLD-owskie głupki i
        > reszta zidociałego narodu popierającego UE. Mleko-i tak trzeba
        > będzie dokupić na zachodzie(raz, że taki limit, dwa, że
        > pozwolono wyrżnąć małe polskie mleczarnie), dopłaty w wysokośći
        > 55% to bujda-tj. 25% dopłat rzecxzywistych reszta to fikcja, bo
        > trzeba będzie dorzucić z budżetu, VAT-i tak mamy najwyższy w
        > Europie!!!! Mam nadzieję, że anszlus Polski do UE nie stanie się
        > faktem!
        "Zostana tylko ci, ktorzy wyznaczyli sie do zagarniecia wladzy! Madrych
        zyskamy, a pojedziemy na plecach glupcow".
      • Gość: tad Re: ANSZLUS POLSKI DO UE IP: proxy / 194.229.178.* 16.12.02, 09:59
        Racja! Jednak zadziwia mnie balamutna przewrotnosc wywiadu z Millerem???
        Prawie wszystko mamy "do tylu" po tych negocjacjach, a jednak wyrabia sie z
        tego sukces!!! Pusty smiech - mleko bedziemy dokupywac, a VAT 22% w
        budownictwie mamy miec rekordowy w Europie, itd/itp. Kto glosowal na komuchow
        moze teraz soboe popelnic "sepuku"!!! Po tym wszystkim zdecydowanie jestem
        na "nie" do UE. Norwegia i Szwajcaria nie weszly do UE i maja sie calkiem
        dobrze. Aktualnie pracuje w tej UE i widze, ze w niczym nie sa lepsi od nas,
        no...moze w biurokracji ;-)) TO PRZECIEZ UNII ZALEZY NA WEJSCIU DO NAS - czy
        tego nie widac???
        • Gość: z Malmo Re: ANSZLUS POLSKI DO UE IP: *.telia.com 16.12.02, 13:23
          Zgadza sie! Mieszkam w Szwecji i musze powiedziec, ze odglosy tutejszych gazet
          sa takie, ze Szwecja i reszta UE robia swietny interes za "psie" pieniadze.
          Komentarz jednej z gazet byl taki, ze szczegolnie zostana dotknieci rolnicy w
          Polsce, ktorzy ostatnio zainwestowali za pozyczone pieniadze - wobec
          nadchodzacych zmian stana na krawedzi bankructwa.

• Gość: ficino Re: ANSZLUS POLSKI DO UE IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.12.02, 01:28
          Gość portalu: tad napisał(a):

> Racja! Jednak zadziwia mnie balamutna przewrotnosc wywiadu z Millerem???
          > Prawie wszystko mamy "do tylu" po tych negocjacjach, a jednak wyrabia sie z
          > tego sukces!!! Pusty smiech - mleko bedziemy dokupywac, a VAT 22% w
          > budownictwie mamy miec rekordowy w Europie, itd/itp. Kto glosowal na komuchow
          > moze teraz soboe popelnic "sepuku"!!! Po tym wszystkim zdecydowanie jestem
          > na "nie" do UE. Norwegia i Szwajcaria nie weszly do UE i maja sie calkiem
          > dobrze. Aktualnie pracuje w tej UE i widze, ze w niczym nie sa lepsi od nas,
          > no...moze w biurokracji ;-)) TO PRZECIEZ UNII ZALEZY NA WEJSCIU DO NAS - czy
          > tego nie widac???
          Czy slyszeliscie o specjalnej klauzuli przygotowanej przez Holendrow? Polscy
          negocjatorzy wynegocjowali ze jesli Polska nie bedzie spelniala warunkow to
          bedzie mozliwosc wykluczenia Polski z Unii. Bravo dla wszystkich europejczykow
          drugiej kategorii.
    • Gość: Brand Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.wwpwp.it.pl 16.12.02, 08:47
      Polska produkcja to ułamek procenta unijnej. Czemu oni sie tak
      obawiaja, nie rozumiem?
      • Gość: Tad Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: proxy / 194.229.178.* 16.12.02, 10:48
        Gość portalu: Brand napisał(a):

> Polska produkcja to ułamek procenta unijnej. Czemu oni sie tak
        > obawiaja, nie rozumiem?

UE liczy na rynki zbytu w bylych demoludach i to jest glowny motyw tej calej
        zabawy. Wkrotce do UE wlaczy sie nawet troche Azji (Turcja). Dlatego musza
        przydusic m.in. nasze rolnictwo, ktore produkuje o wiele zdrowsza zywnosc, bo
        bez wielkiej chemii. Przemysl PL tez jest grozny, bo pare rzeczy potrafimy
        zrobic calkiem niezle - wiele fabryk robi juz "czarna robote", a zachodni
        zleceniodawcy tylko dodaja swoje logo i sprzedaja z duzym profitem...m.in. do
        Polski tez!!
        Jednak zadziwia mnie balamutna przewrotnosc wywiadu z Millerem???
        Prawie wszystko mamy "do tylu" po tych negocjacjach, a jednak wyrabia sie z
        tego sukces!!! Pusty smiech - mleko bedziemy dokupywac, a VAT 22% w
        budownictwie mamy miec rekordowy w Europie, itd/itp. Kto glosowal na komuchow
        moze teraz sobie popelnic "sepuku"!!! Po tym wszystkim zdecydowanie jestem
        na "nie" do UE. Norwegia i Szwajcaria nie weszly do UE i maja sie calkiem
        dobrze. Aktualnie pracuje w tej UE i widze, ze w niczym nie sa lepsi od nas,
        no...moze w biurokracji, a i w nedocjacjach ;-)) TO PRZECIEZ UNII ZALEZY NA
        WEJSCIU DO NAS - czy tego nie widac???
    • Gość: Zdegustowany Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.160.156.* 16.12.02, 09:10
      Wstyd panie Michnik! Mieni się pan być kulturalnym facetem
      (z czym ja się nie zgadzam) -wykrzykuje Pan przecież na innych
      że mają "chamskie" zachowania lub że cechuje ich "ksenofobia" -
      tymczasem w swojej Gazecie rozmowę z premierem Millerem za
      tytułował Pan (lub pańscy pracownicy, co tu jest bez znaczenia
      gdyż to pańska Gazeta): "JAK DUŃCZYK ZIELENIAŁ".
      -Tak bezmyślnego, głupiego tytułu a tytm samym zachwania trudno
      byłoby się spodziewać nawet od tzw. chamów.
      Przecież ten tytuł artykułu został odniesiony personalnie nie do
      byle bubka, ale do Premiera Danii pana Rasmusena, nie mówiąc już
      o tym, że gdyby nie ów "Duńczyk" i Jego racjonalne , a nawet
      życzliwa - mimo wszystko - postawa w toku rokowań w sprawie
      akcesu Polski do Wspólnoty Europejskiej to Polska nie uzyskałaby
      nawet tego co uzyskała- a Pan nie miałby okazji upajać się
      szampanem na tę okoliczność , chyba że w przypadku klęski w
      negocjacjach piłby pan zamiast szampana gorzałę.
    • Gość: Mariusz ŻARLIWOŚĆ NEOFITOW- DO BOJU..DO UNI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 09:18
      No to do boju Panowie i Panie..moze nam sie uda z ta UNIA..A jak
      sie nie uda to najwyzej wszyscy wyjedziemy szukac szans u
      innych...Co tam dziurawy budzet..bedzie dobrze...Co tam
      upadajace firmy,wzrost bezrobocia- bedzie dobrze..najwyzej
      wszyscy wyjedzimey.Grunt to radocha z bycie EUROPEJCZYKIEM.. A
      moze by tak wreszcie wprowadzic zdrowe zasady
      gospodarowanie?? ...eee..nie uda sie.Unia da zbudujemy sobie
      autostrady , drogi, oczyszcalnie sciekow a potem jak bedzie
      infrastruktura bedziemy otwierac swoje biznesy..Przecie z to
      zyciowa szansa raz na 1000lat..zbuduje my sobie nareszcie NOWY
      DOM.Acha no i nie wpadniemy w sidla Bialorusi,Ukrain
      y,Rosji.Polak potrafi...budowa lismy DRUGA POLSKE to i TRZECIA
      ZBUDUJEMY..a co..nie takie rzeczy robilo sie.Mlodzi w nas
      szansa..to ze teraz nie mozemy pracy zdobyc..to nic..otworza sie
      nowe mozliwosci na zchodzie,uczmy sie jezykow i wyjedzmy jak sie
      nie uda tutaj..A moze by tak stwarzac lepsze warunki dla dla
      wlasnej inicjatywy, pozwolic ludziom na aktywnosc,obnizy c
      podatki...ci co tak robia maja sukcesy...Eeee.. tak mowia tylko
      Ci co chca do Bialorusi, fanatyczni katolicy...Bylem na zachodzi
      i tam im sie udalo to nam tez..a co..Polak potrafi..
    • Gość: zek Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: proxy / 212.69.68.* 16.12.02, 10:02
      Relacja w "Gazecie" jest dobrze napisana, oddaje dramatyzm
      sytuacji, ujawnia wiele szczegółów. Trudno dziwić się
      premierowi, że nie chce ujawniać pewnych opinii - nie wszystko
      nadaje się do rozgłaszania publicznie. W Unii roobimy dopiero
      pierwsze kroki i powinno nam zależeć na tym, by niepotrzebnie
      nikogo nie rozdrażniać. Należy załatwiać konkrety, a dać spokój
      emocjom - tak jak to załatwił.
      Nawiasem mówiąc: osobowosc tego polityka najbardziej chyba
      nadawała się do prowadzenia tak trudnych negocjacji. Wyobrażm
      sobie, z jakimi rezultatami wróciliby z Kopenhagi premier Buzek,
      premier Pawlak, czy nie daj boże - premier Kalinowski...
      • Gość: ficino Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 17:27
        Gość portalu: zek napisał(a):

> Relacja w "Gazecie" jest dobrze napisana, oddaje dramatyzm
        > sytuacji, ujawnia wiele szczegółów. Trudno dziwić się
        > premierowi, że nie chce ujawniać pewnych opinii - nie wszystko
        > nadaje się do rozgłaszania publicznie. W Unii roobimy dopiero
        > pierwsze kroki i powinno nam zależeć na tym, by niepotrzebnie
        > nikogo nie rozdrażniać. Należy załatwiać konkrety, a dać spokój
        > emocjom - tak jak to załatwił.
        > Nawiasem mówiąc: osobowosc tego polityka najbardziej chyba
        > nadawała się do prowadzenia tak trudnych negocjacji. Wyobrażm
        > sobie, z jakimi rezultatami wróciliby z Kopenhagi premier Buzek,
        > premier Pawlak, czy nie daj boże - premier Kalinowski...
        "Uzalezniac ludzi od siebie trzeba nadzieja, a nie wdziecznoscia, ta bowiem
        jest krotkotrwala. Nadzieja ma lepsza pamiec".
        B. Gracian
    • Gość: zek Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: proxy / 212.69.68.* 16.12.02, 10:04
      Relacja w "Gazecie" jest dobrze napisana, oddaje dramatyzm
      sytuacji, ujawnia wiele szczegółów. Trudno dziwić się
      premierowi, że nie chce ujawniać pewnych opinii - nie wszystko
      nadaje się do rozgłaszania publicznie. W Unii roobimy dopiero
      pierwsze kroki i powinno nam zależeć na tym, by niepotrzebnie
      nikogo nie rozdrażniać. Należy załatwiać konkrety, a dać spokój
      emocjom - tak jak to załatwił.
      Nawiasem mówiąc: osobowosc tego polityka najbardziej chyba
      nadawała się do prowadzenia tak trudnych negocjacji. Wyobrażm
      sobie, z jakimi rezultatami wróciliby z Kopenhagi premier Buzek,
      premier Pawlak, czy nie daj boże - premier Kalinowski...
    • Gość: ariel szaron Wchodzenie w dupę bez wazeliny!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 10:04
      Michnik nie właź w dupę Millerowi. PAMIĘTASZ rok 1968. To Miller
      i jego partyjni kolesie dali tobie żydowi po dupie, a ty teraz
      tak bez wazeliny... Wstyd i hańba pachołku i sługusie!!!
      jesteś :
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      0000000000000000000000000000
      • Gość: eurokpina Re: Wchodzenie w dupę bez wazeliny!!! IP: 212.244.35.* 16.12.02, 13:33
        Michnik zapomniałeś komu zawdzięczasz swoją pozycję ?
        Liżesz du-ę tym komuchom i żydom cały czas>Chłopie
        opamiętaj się- jesteś dno,mniej niż zeeero!
        A zresztą zawsze byłeś zafajdanym ubekiem i takim
        zostaniesz! Wypałuj się !
    • Gość: Marek J. Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.cps.pl 16.12.02, 10:38
      Zostanie mi w pamięci taki obraz z tych negocjacji: zielony
      premier Rasmussen z popielniczką w dłoni a naprzeciwko różowy,
      posągowy gladiator Miller unoczący do ust szklankę z mlekiem...
      Artyści do pędzli!
    • Gość: jan Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.160.121.* 16.12.02, 10:51
      ale ściemnia...
      • Gość: John Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.7.14.vie.surfer.at 16.12.02, 12:35
        Strasznie irytujacy styl tego wywiadu. To chyba nie jest zadna bibula, ani inna
        podziemna gazeta i mozna bylo normalnie napisac, a nie:

...(w szczegółach premier prosił o poufność)
        (premier odpowiedział, ale ponownie prosił o poufność)

Szkoda, ze nie dodali ze szczegoly pod 0-700-123-456

ja rozumiem, ze Miller nie mozne powiedziec kto nam najbardziej przeszkadzal w
        Kopenhadze, bo byloby to faux-pas z jego strony. Ale to co Gazeta drukuje, to
        chyba nie zapiski z prywatnej rozmowy Millera z Michnikiem? Mozna bylo sobie
        darowac...

Niestety gazeta przegiela z ta supersensacyjnoscia. Przeszli samych siebie i
        czlowiek rzeczywiscie nie moze sie dowiedziec prawdy. Jedyna przeslanka,
        swiadczaca o tym, ze negocjacje naprawde trwaly a nie bylo wszystko
        wyrezyserowane, jest polgodzinne spoznienie Millera, ktore nalezy do typowych
        zagrywek negocjacyjnych w tego typu sytuacjach-rozgrywkach. No coz, moze kiedys
        sie dowiemy calej prawdy.

Ale z drugie strony to te wasze komentarze, ze Michnik to ostatni .... bo
        cieszy sie z Millerem z przyjecia do UE i cieszyl sie z Aleksandrem, jak nas
        przyjeli do NATO, to juz zakrawa na nihilizm. To sa ewidentne sukcesy na
        Polskiej drodze, ktora Michnik z kolegami rozpoczeli, a to ze Polacy znow
        oddali paleczke Millerowi i ekipie, to juz pretensje do siebie. Nie czepiajcie
        sie, jak w waszych mozgach nadal istnieje podzial; czarne-biale, komunisci-
        opozycja...etc.

Jedynym wytlumaczeniem tego wywiadu jest chyba tylko to, ze i Michnik i Miller
        obejrzeli niedawno najnowszego Bonda...

Pozdrawiam

PS: Ted prosze nie pisz tylko kolejny raz ze pracujesz w UE, bo juz wszyscy
        wiemy!
    • 38200s11 Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach 16.12.02, 11:38
      A jakie to zasługi dla unii ma spiker Michnik- teoretyk
      ideowy, może jeszcze swojego brata wciągnie - ubowca.
      • Gość: ficino Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 17:31
        38200s11 napisał(a):

> A jakie to zasługi dla unii ma spiker Michnik- teoretyk
        > ideowy, może jeszcze swojego brata wciągnie - ubowca.
        Brat michnika ma sie dobrze...kreci interesik w Ameryce.
        • Gość: ARIF MICHNIKA i JEGO BRAT. IP: 160.133.221.* 16.12.02, 17:49
          Nie podjudzaj!! A Ty za swojego brata odpowiadasz? Po co czytasz gazete
          Michnika jak go Tak nienawidzisz? A co ty lepszego zrobiles, poza tym, ze
          ziejesz jadem, jak ci ktos juz napisal? Poza tym brat Michnika jest w Szwecji,a
          nie w Ameryce. Get your facts straight if you cannot improve on the quality of
          your commentary. RZ pokazywala, jak mu demonstruja przed domem. I to jest
          sluszne. Ale sam Michnik jest inny i pomogl w zmianach.
          A co to mialo znaczyc to niby zydowskie przyslowie o niemordowaniu Zydow z
          lenistwa? Czy ty zreszta jego prawdy nie potwierdzasz????????????
          Ciekawe, jaki kubel pomyj na mnie wylejesz. Obserwuje cie z zawodowym
          zainteresowaniem.
          • Gość: ficino Re: MICHNIKA i JEGO BRAT. IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 18:27
            Gość portalu: ARIF napisał(a):

> Nie podjudzaj!! A Ty za swojego brata odpowiadasz? Po co czytasz gazete
            > Michnika jak go Tak nienawidzisz? A co ty lepszego zrobiles, poza tym, ze
            > ziejesz jadem, jak ci ktos juz napisal? Poza tym brat Michnika jest w
            Szwecji,a
            >
            > nie w Ameryce. Get your facts straight if you cannot improve on the quality
            of
            > your commentary. RZ pokazywala, jak mu demonstruja przed domem. I to jest
            > sluszne. Ale sam Michnik jest inny i pomogl w zmianach.
            > A co to mialo znaczyc to niby zydowskie przyslowie o niemordowaniu Zydow z
            > lenistwa? Czy ty zreszta jego prawdy nie potwierdzasz????????????
            > Ciekawe, jaki kubel pomyj na mnie wylejesz. Obserwuje cie z zawodowym
            > zainteresowaniem.
            " Nie jestem zadny krwi, ale jesli ktos ma krew na rekach, nie mozna mu tak po
            prostu przebaczyc. Inaczej naprawde uwierzy, ze sprawiedliwosc nie istnieje"
            P.Gomy
            "Michnik winien pojsc do dobrego psychiatry"
            G Herling Grudzinski
            Paranoja sa bruderszafty, calusy, usciski i wzajemne komplementy z
            Jaruzelskimi, Urbanami, Kiszczakami w ogole z oprawcami, przeciwko ktorym
            walczyl, ale pozniej im wybaczyl i pokochal jak brat wiec teraz walczy aby nie
            rozliczono ich zbrodni, aby im nie wystawiano zadnych rachunkow, zas oni
            odplacaja mu braterska miloscia i wdziecznoscia, slawiac niczym swietego.
            Powiedz mi czym sie zasluzyl Michnik?
            • Gość: ARIF Re: MICHNIKA i JEGO BRAT. IP: 160.133.221.* 16.12.02, 19:12
              Wyglada, ze masz katolicki background: ale wtedy jak mozna zarzucac wybaczanie
              Michnikowi, jesli glownym przeslaniem Jezusa byl nakaz wybaczania. To bylo
              odejscie od Starego Testamentu, to byl glowny element odnowienia, nowy punkt
              widzenia w nowej sytuacji.
              • Gość: ficino Re: MICHNIKA i JEGO BRAT. IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 22:34
                Gość portalu: ARIF napisał(a):

> Wyglada, ze masz katolicki background: ale wtedy jak mozna zarzucac
                wybaczanie
                > Michnikowi, jesli glownym przeslaniem Jezusa byl nakaz wybaczania. To bylo
                > odejscie od Starego Testamentu, to byl glowny element odnowienia, nowy punkt
                > widzenia w nowej sytuacji.
                Zanim odpowiem ci na to pytanie chcialbym wiedziec czy wolalbys mowic po
                angielsku czy po polsku?
                "Ilekroc zezwalasz by przestepstwo nie zostalo wlasciwie ukarane, stajesz po
                stronie zla".
    • Gość: popielniczka Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.33.67.* 16.12.02, 11:47
      Gość portalu: niezadowolony napisał(a):

> prosze o porzadne opracowanie redakcyjne tekstu, a nie pisanie
      w
      > sylu ulicznym; slowa premiera powinny byc odpowiednio
      > zredagowane a nie podane jak na klepisku; to sa potoki bzdur a
      > ludzie to czytaja i dalej nic nie wiedza i nie rozumieja;

I walnął w nego popielniczką, aż się mleko wylało prosto z
      Hiszpanii przywiezione !
    • Gość: Jerzy Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 195.205.215.* 16.12.02, 11:47
      Jestem bardzo zadowolony że w końcu będziemy w Uni. Bez
      zjednoczonej Europy nie mamy szans na przeżycie. To jest tak
      samo jak kiedyś w Ameryce gdy tworzyły się Stany Zjednoczone.
      Tylko w jedności siła. Myślę, że w niektórych tematach mogliśmy
      jeszcze coś wynegocjować a w innych Unia zgodziła się na więcej
      niż chciała. Najważniejsze, że jesteśmy. Tam musimy nadal dobrze
      działąć żeby skorzystać z każdej możliwej szansy. Pozdrawiam
      naszych negocjatorów.
      • Gość: ficino Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 17:42
        Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Jestem bardzo zadowolony że w końcu będziemy w Uni. Bez
        > zjednoczonej Europy nie mamy szans na przeżycie. To jest tak
        > samo jak kiedyś w Ameryce gdy tworzyły się Stany Zjednoczone.
        > Tylko w jedności siła. Myślę, że w niektórych tematach mogliśmy
        > jeszcze coś wynegocjować a w innych Unia zgodziła się na więcej
        > niż chciała. Najważniejsze, że jesteśmy. Tam musimy nadal dobrze
        > działąć żeby skorzystać z każdej możliwej szansy. Pozdrawiam
        > naszych negocjatorów.
        "Warunkiem skutecznego wychowania jest zdolnosc do wzbudzenia w kazdym kolejnym
        pokoleniu wiary w przyszlosc, zaszczepienie przekonania, ze bedzie ona lepsza
        niz terazniejszosc."
        M.F. Rakowski
    • Gość: kongo Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 11:52
      Niech się Michnik opamięta - wodzirej dyskotekowy. Jak go
      widzę w telewizji lub radio to bierze mnie na wymioty.
      Podziękowania dla niego to kpina.Ma swoje miejsce w
      Angli u brata.
      • Gość: kimono Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 11:59
        Precz z żydem Michnikiem - zafajdanym ubekiem.
        Niech idzie do poradnii gdzie leczą dyslekcję,pieniądze
        na to da mu Urban lub brat w funtach.To są jego
        najlepsi kumple od picia bo Michnik wygląda tak jakby
        pił od przedszkola ha,ha,hhhaaa!
      • Gość: urban Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 12:30
        Paniu Michniku- prości ludzie nauczą pana wrażliwości
        moralnej i społecznej- już niedługo.Na razie ja bym podał
        panu nogę a nie rękę jak Miluś - komunista.
        • Gość: Harry Poter Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 12:37
          Michnik z Millerem są na kacu bo piją mleko od krowy
          z BSE. Panowie urżnijcie się lepiej wódką to szybciej
          zapomnicie to upokorzenie.
      • Gość: kpina Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 12:43
        Michnik przyniósł swoje mleko do picia dla kumpli ubeków.
        Na Michnika mogę patrzeć tylko wtedy gdy jestem zalany
        w trupa.Ten playboy robi z siebie bohatera.Niech się
        uczesze i kupi marynarkę nz szmateksie lub pożyczy od
        Kałużyńskiego.
        • Gość: huurra Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 12:48
          Kołodko -wyrostek niech sobie idzie pobiegać a nie
          zachwyca się unią. Może się opić z Michnikiem tanim winem.
          • Gość: piotrek Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.02, 14:33
            Gość portalu: kongo, kimono, urban, Harry Poter, itd. .......

Po co nabijasz statystyke ilosci wypowiedzi? Wybierz sobie jeden
            pseudonim np.SCHIZOFRENIK i pisz .... mam nadzieje, ze
            zrozumiales 212.244.35
            Twoje watki nie sa przeciez glupie.
    • Gość: raus Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 12:52
      Znowu wyszło na to że Polacy coś szwabom zawdzięczają.
      Mam dość tych szwabskich blondynów-Gebelsów.Niech oddadzą
      to wszystko co ukradli i to nam wystarczy bez unijnych
      pieniędzy.
    • Gość: figo Re: Premier opowiada Gazecie o negocjacjach IP: 212.244.35.* 16.12.02, 12:56
      Michnik jak się opije to może wystąpić w idolu.Tylko
      jeden warunek- publiczność musi być zalana w trupa.
    • Gość: hodari Nie rozumiem tej eufrorii... IP: *.icpnet.pl 16.12.02, 14:13
      Naprawde nie rozumiem tej euforii w jaka wpadl caly nasz kraj w
      zwiazku z super-warunkami jakie wynegocjonowano. Nie rozumiem,
      bo teraz nastalo wielkie swieto a My tak naprawde nie mamy z
      czego sie cieszyc. Bezrobocie zamiast spadac rosnie, absolwenci
      (jak niebawem i ja) maja ogromne problemy ze znalezieniem pracy
      a My tu sie cieszymy jakbysmy nie wiem co osiagneli.Moj Boze jak
      tak dalej bedzie to cale nasze zaplecze robocze, po studiach,
      wyksztalcone w naszym kraju ucieknie z tego kraju w poszukiwaniu
      pracy i kto bedzie mial wtedy doceniac nasze ewentualne wejscie
      do Unii???Ja raczej nie, bo mnie juz tu pewnie nie bedzie -
      niestety.
      • Gość: Ron Re: Nie rozumiem tej eufrorii... IP: proxy / *.pg.com 16.12.02, 14:41
        Nie sądzę aby kraj wpadł w euforię.
        Wynegocjowane warunki spełnią tylko i wyłącznie funkcję
        w miarę łagodnego dołaczenia do krajów wyprzedzajacych nas w
        poziomie rozwoju cywilizacyjnego o 15-25 lat (w zależności od
        kraju).
        Unia daje nam tylko i wyłacznie szanse rozwoju ale ich nie
        gwarantuje. Tak naprawdę wszystko zależy od nas.
        Z jednej strony mamy Irlandię która wykorzystała
        te szansę idealnie (w tej chwili PKB na mieszkańca jest wyższy
        niż w Wielkiej Brytani)z drugiej strony Grecja która
        w duzym stopniu "przejadła" fundusze i jej rozwój pozostawia
        wiele do życzenia.
        Reasumując - my polacy powinniśmy przestać czekać na to ze ktoś
        nam jest coś winny, że coś nam się należy.
        Prawda jest bardzo prozaiczna - nasza przyszłość zależy od nas
        od naszej codziennej mozolnej pracy.
        • Gość: hodari Re: Nie rozumiem tej eufrorii... IP: *.icpnet.pl 16.12.02, 16:31
          Zgadzam sie z Toba, mowiac o euforii mam na mysli te
          niepojeta radosc jaka ogarnela ekipe rzadzaco i
          komentarze roznych dziennikow...
          Z tym ze nasz los lezy w naszym rekach tez sie zgadzam,
          tylko co mamy zrobic niby?Jak pomoc procesowi stawania
          naszego kraju na nogi?Ja zyje dniem dzisiejszym i idealy,
          chocby nie wiem jak szlachetne jesc mi nie dadza.
    • Gość: hodari Nie rozumiem tej EUFORII... IP: *.icpnet.pl 16.12.02, 14:17
      Ale sie unioslem, oczywiscie mialo by EUFORII a nie Eufrorii...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka