grzegorzkasprzyk Od kiedy Francja jest tożsama z Europą??? 18.02.03, 23:40 Zdaje sie, że prezydent Francji nieco się rozpędził w tej pogoni za sławą i chorobliwym pragnieniem zwrócenia oczu całego swiata na swoją osobę. Dobry strateg zawsze wie, kiedy należy się wycofać, zachowujac twarz i "dobry smak"... ale widocznie nie Pan Chirac. Poza powyższym, myślałem, że Unia Europejska skupia więcej państw aniżeli Francję i Niemcy. Nawet najnowsze posunięcia Niemiec sugerują, iż nawet oni opamiętali się w "straceńczej polityce" ostatnich tygodni. Nie, nie widzę najmniejszych zagrożeń dla Polski, czy innych państ starających się o członkowstwo w UE, mogacych być następstwem słów (przystojących raczej niepohamowanemu adolescentowi aniżeli poważnemu i dojżałemu politykowi) prezydenta Chirac'a. Raczej żywił bym poważniejszą obawę o polityczny wizerunek i przyszłość Francji, będącą wynikiem nieodpowiedzialnej polityki uwczesnej głowy państwa. W końcu mamy demokrację, a jak wnioskuję, panu Chirac'owi przyśniła się rola autorytarnego guru całej Europy. No cóż, najwyższy czas się zbudzic Panie Chirac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. OD TRZECH DNI! IP: *.telia.com 18.02.03, 23:54 Od kiedy Francja jest tozsama z Europa? Np. od trzech dni, od kiedy wiadomo, ze sposrod sygnatariuszy pro-Bushowskiego listu wlasciwie tylko pan Miller i moze inni postkomunisci maja poparcie (niezorientowanego) spoleczenstwa. Aznar, Berlusconi, Blair - nie maja mandatu dla swej prowojennej polityki. Ich cale partie sa mniej liczne niz liczba ludzi protestujacych na ulicach ich stolic w sobote. Zatem, jesli pod pojeciem Europy maja stac narody a nie chwilowo rzadzace osobniki, to rzad Francuski jest czescia Europy, a inne nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: OD TRZECH DNI! IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 00:18 >Np. od trzech dni, od kiedy wiadomo, ze sposrod sygnatariuszy >pro-Bushowskiego listu wlasciwie tylko pan Miller i moze inni >postkomunisci maja poparcie (niezorientowanego) spoleczenstwa. Kim jesteś żeby oceniać które społeczenstwa są "zorientowane", a które nie. Jesteś jednym z tych kutafonów co demolują McDonald's na ulicach i myślą że przez to zbawią świat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. Re: OD TRZECH DNI! IP: *.telia.com 19.02.03, 00:32 Gość portalu: heh napisał(a): > >Np. od trzech dni, od kiedy wiadomo, ze sposrod sygnatariuszy > >pro-Bushowskiego listu wlasciwie tylko pan Miller i moze inni > >postkomunisci maja poparcie (niezorientowanego) spoleczenstwa. > > Kim jesteś żeby oceniać które społeczenstwa są "zorientowane", a > które nie. Jesteś jednym z tych kutafonów co demolują McDonald's > na ulicach i myślą że przez to zbawią świat? O nie, choc mieszkam w Sztoholmie, czesto jadam w Mac Donald's kiedy jezdze samochodem po USA, a bylem tam 4 razy w 2002 (w sumie przez 8 lat w calym moim zyciu). Bylem tez 3 razy w Warszawie w 2002 (25 lat w sumie). Stad wiem co nieco o spoleczenstwach w tych krajach. Wole USA od Polski, ze wzgledu na strasznie plaskie i samoocenzurowane media, rozboj na ulicach i klatkach schodowych, kradzieze i wlamania, no i wlasnie... strasznie male rozeznanie Polakow w polityce swiatowej, a takze brak przyzwoitosci w kwestii agresywnych wojen. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: OD TRZECH DNI! IP: *.asm.bellsouth.net 19.02.03, 01:22 Gość portalu: pawel art. napisał(a): > Gość portalu: heh napisał(a): > > > >Np. od trzech dni, od kiedy wiadomo, ze sposrod sygnatariuszy > > >pro-Bushowskiego listu wlasciwie tylko pan Miller i moze inni > > >postkomunisci maja poparcie (niezorientowanego) > spoleczenstwa. > > > > Kim jesteś żeby oceniać które społeczenstwa są "zorientowane", > a > > które nie. Jesteś jednym z tych kutafonów co demolują > McDonald's > > na ulicach i myślą że przez to zbawią świat? > > O nie, choc mieszkam w Sztoholmie, czesto jadam w Mac Donald's > kiedy jezdze samochodem po USA, a bylem tam 4 razy w 2002 (w > sumie przez 8 lat w calym > moim zyciu). Bylem tez 3 razy w Warszawie w 2002 (25 lat w > sumie). > Stad wiem co nieco o spoleczenstwach w tych krajach. > Wole USA od Polski, ze wzgledu na strasznie plaskie i > samoocenzurowane media, rozboj na ulicach i klatkach schodowych, > kradzieze i wlamania, no i wlasnie... strasznie male rozeznanie > Polakow w polityce swiatowej, a takze brak przyzwoitosci w > kwestii agresywnych wojen. > > Pozdrawiam. Sztokholm - źli Amerykanie, agresja, wojna - to Pan musi byc od tej Gudrun Schyman, szefowej komunistycznej partii Szwecji. Ta miła Pani kiedys nalała na podłogę na oficjalnym przyjęciu, a prasa, opinia publiczna i wyborcy Szwedzcy wpadli w zachwyt, bo lejąc na dywan wykrzykiwała hasła lewicowe i śmiało antyamerykańskie (była zalana w sztok). Dopiero jak się okazało, że ta miła pani (chyba wicepremier) obrońca międzynarodowego proletariatu przed imperializmem amerykańskim, oszukuje wyborców na podatkach, to szeptanką wymuszono na niej rezygnację 3 tygodnie temu. Z tej przypowiastki wynika dojrzałość polityczna Szwedów. Wal Pan dalej w Amerykę, Panie Pawle, Pan widział juz wszystko i wie Pan, że Ameryka w porównaniu ze Szwecją to dno! Życzę miłego życia w Szwecji. Jak byłem tam po raz pierwszy w 1966 roku, to był raj. A teraz, parafrazując luźno Pietrzaka, po rozbudowie systemu socjalistycznego wszystkiego brakuje a poziom życia jest już niższy niż w zacofanej i katolickiej (sic!) Irlandii. Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. Re: OD TRZECH DNI! IP: *.telia.com 19.02.03, 01:43 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Sztokholm - źli Amerykanie, agresja, wojna - to Pan musi byc od tej Gudrun > Wal Pan dalej w Amerykę, Panie Pawle, Pan > widział juz wszystko i wie Pan, że Ameryka w porównaniu ze Szwecją to dno! (Nie, nie jestem od Gudrun :-) Widze, ze jest pan dobrze zorientowany. No coz, to prawda panie Janie, Szwecja podupada, m.in. przez ten ich cholerny socjalizm (widzi Pan, pisze "ich" bo jestem tu "tymczasowo" od 10 lat(!) i wlasciwie chcialbym wrocic do Stanow.) Ameryka to najpiekniejszy i najwspanialszy kraj, kraj gdzie co prawda najwiecej jest ciemniakow i tandetnej produkcji uchodzacej za kulture, ale tez i najbardziej energicznych i inteligentnych ludzi. Kocham Ameryke za te roznorodnosc. Ale, wracajac do watku schylku roznych krajow, od 2001 r. wiele sie zmienia na gorsze. To byl jedyny kraj gdzie czulem sie naprawde wolny. Teraz - nie wiem. Konstytucja i prawa podeptane, no i niby nie powinienem sie przejmowac bo nie jestem Arabem, ale cos peklo. Coz za idiotyczny pomysl, wojna swiatow (zachod contra islam), w odpowiedzi na akt terroryzmu. To godne tylko takiego wlasnie ciemniaka jak "prezydent" Bush, a wlasciwie to nie jego tylko jego przyjaciol Likudnikow. Nie sadzi Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek-t Re: OD TRZECH DNI! IP: *.chello.pl 19.02.03, 03:56 > Coz za idiotyczny pomysl, wojna swiatow (zachod contra islam), > w odpowiedzi na akt terroryzmu. To godne tylko takiego wlasnie > ciemniaka jak "prezydent" Bush, a wlasciwie to nie jego tylko > jego przyjaciol Likudnikow. > > Nie sadzi Pan? Wojna Światów Zachód kontra Islam to rzeczywiście pomysł niebezpiecznych fanatyków: wymyślili go Osama-bin-Laden, Saddam Hussein i ich poplecznicy. To palestyńscy terroryści wysadzają się w szkolnym autobusie bo wierzą głęboko że za zamordowanie kilku niewiernych (czytaj żydowskich lub chrześcijańskich) dzieci pójdą prosto do nieba. Jeśli George Bush nie zrobi tego co parę wieków temu Karol Młot pod Poitiers to za kilka (może kilkanaście) lat w swojej miłej Szwecji będziesz musiał 5 razy dziennie pukać głową w chodnik z twarzą zwróconą ku Mekce. A jak nie to czapa (w "cywilizowanej" Arabii Saudyjskiej za przejście na chrześcijaństwo kara się śmiercią - nic dziwnego że tam się urodził Osama). Nie wiem zresztą po co to pisze, bo sądząc po ostatnim zdaniu twojego postu jesteś nie tylko szwedzkim socjalistą ale i antysemitą więc zaraz odpowiesz że to wszystko Żydowski spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: OD TRZECH DNI! IP: *.asm.bellsouth.net 19.02.03, 23:42 Panie Pawle: Pisze Pan takie rzeczy, że nie sposób zostawić Pana przemyśleń bez odpowiedzi. Napisał Pan co nieco schizofrenicznie (poprawiłem Pana ortografię): "Ameryka to najpiękniejszy i najwspanialszy kraj, kraj gdzie, co prawda, najwięcej jest ciemniaków i tandetnej produkcji uchodzącej za kulturę, ale też i najbardziej energicznych i inteligentnych ludzi. Kocham Amerykę za tą różnorodność." Nie wiem, czy Pan zdaje sobie sprawę, że definicja "ciemniaka" jest nieprecyzyjna? "Kultury" i "tandety" zresztą też. Dla Pana, "ciemniaków" jest specjalnie wielu w Ameryce, a dla mnie akurat w Szwecji ponieważ kraj, który z wyboru obywateli pogrąża się ekonomicznie od ponad 20 lat nie może być krajem, gdzie procent "nie-ciemniaków" jest wysoki. Wyborcy kraju, gdzie w latach 90- tych 14% głosuje na partie komunistyczną, kierowaną do tego przez notoryczną alkoholiczkę, pozbawioną nawet elementarnych zasad dobrego wychowania, muszą mieć problem z wykształceniem i ze zrozumieniem historii najnowszej. A propos Pani Gudrun Schyman, ciekawe jest, że jej przygody nie trafiły na czołowe strony gazet. W Gazecie Wyborczej nie było słowa o Pani Schyman, ponieważ agencje prasowe nie podały w swoich serwisach nic o wzlocie i upadku tej zdegenerowanej idiotki. Zainteresowanych tą sprawą mogę odesłać do polskiego wydania Newsweeka a znających do: www.amerikanska.com/talkforum/thread.html?forum=3&thread=276&post=1 Trochę niżej, raczył Pan napisać w uprzejmych słowach o osobach, których Pan raczej nie zna z pierwszej ręki: „Cóż za idiotyczny pomysł, wojna światów (Zachód kontra Islam), w odpowiedzi na akt terroryzmu. To godne tylko takiego właśnie ciemniaka, jak "prezydent" Bush, a właściwie to nie jego tylko jego przyjaciół Likudników.” Dlaczego ujął Pan stanowisko Busha w cudzysłów? Czyżby był to dyktator, jak np. El Presidente, Fidel Castro? Ma Pan jakieś dowody na to, że Bush zasługuje na miano „ciemniaka”? Może to wyczytał Pan z tych samych gazet, które pominęły sprawę wzlotu i upadku Pani wicepremier Szwecji oraz drugiej po Bogu figury w szwedzkiej polityce? Jeśli Bush jest taki zły, to kto jest dla Pana wzorem wspaniałego i mądrego polityka? Joschka Fisher? A może Saddam Hussajn? Nie zadał Pan sobie trudu napisania, jaka odpowiedź na „akt terroryzmu” jest adekwatna według Pana i co należy zrobić, żeby znów grupka szalonych brodaczy nie mordowała tysiące ludzi i nie powodowała długotrwałych problemów społecznych i gospodarczych. Ciekawe, że użył Pan sformułowania „Likudników” a nie „Żydów”, jako tych przyjaciół Busha. Nie lubi Pan w takim razie tylko Żydów z partii prawicowych? Nie jest więc może Pan antysemitą, ale cała Pana argumentacja, epitety i logika (a raczej jej brak), wskazuje na to, że jeśli ktoś by poszukiwał definicji „ciemniaka”, to po prostu może cytować Pana teksty. Według mnie, najwięcej „ciemniaków” na świecie było (czy nadal jest?) w Niemczech i Rosji. Pan może to lubi, ale mnie trudno jest zrozumieć systemy polityczne, gdzie ludzi mordowano milionami na podstawie „naukowo” stworzonych teorii (Szwedom to specjalnie nie przeszkadzało). Wieczna chwała Amerykanom, że wydali bardzo dużo swoich pieniędzy i krwi, aby zniszczyć te dwa potwory Starej Europy. Jan K. Gość portalu: pawel art. napisał(a): > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > > Sztokholm - źli Amerykanie, agresja, wojna - to Pan musi byc > od tej Gudrun > > Wal Pan dalej w Amerykę, Panie > Pawle, Pan > > widział juz wszystko i wie Pan, że Ameryka w porównaniu ze > Szwecją to dno! > > (Nie, nie jestem od Gudrun :-) Widze, ze jest pan dobrze > zorientowany. > > No coz, to prawda panie Janie, Szwecja podupada, m.in. przez ten > ich cholerny socjalizm (widzi Pan, pisze "ich" bo jestem tu > "tymczasowo" od 10 lat(!) i wlasciwie chcialbym wrocic do > Stanow.) > > Ameryka to najpiekniejszy i najwspanialszy kraj, kraj gdzie co > prawda najwiecej jest ciemniakow i tandetnej produkcji > uchodzacej za kulture, ale tez i najbardziej energicznych i > inteligentnych ludzi. Kocham Ameryke za te roznorodnosc. > > Ale, wracajac do watku schylku roznych krajow, > od 2001 r. wiele sie zmienia na gorsze. To byl jedyny kraj > gdzie czulem sie naprawde wolny. Teraz - nie wiem. Konstytucja > i prawa podeptane, no i niby nie powinienem sie przejmowac bo > nie jestem Arabem, ale cos peklo. > > Coz za idiotyczny pomysl, wojna swiatow (zachod contra islam), > w odpowiedzi na akt terroryzmu. To godne tylko takiego wlasnie > ciemniaka jak "prezydent" Bush, a wlasciwie to nie jego tylko > jego przyjaciol Likudnikow. > > Nie sadzi Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. Jak sie pozbyc tych z brodami? IP: *.telia.com 21.02.03, 05:01 Panie Janie, Pomine pytania o komunistow w Szwecji bo ani jedno ani drugie tak naprawde nie interesuje mnie zupelnie, a i innych chyba tez. > �Cóż za idiotyczny pomysł, wojna światów (Zachód kontra Islam), w odpowie > dzi na > akt terroryzmu. To godne tylko takiego właśnie ciemniaka, jak "prezydent" Bush, > > a właściwie to nie jego tylko jego przyjaciół Likudników.� > > Dlaczego ujął Pan stanowisko Busha w cudzysłów? Czyżby był to dyktator, jak > np. El Presidente, Fidel Castro? Ma Pan jakieś dowody na to, że Bush zasługuje > na miano �ciemniaka�? Oj, widze ze Pan malo wie o Panskim "prezydencie" (thief!, jak dodaja zaraz niektorzy, majac na mysli ukradzione wybory). Prezydent Bush nie tylko jest ciemniakiem, ale do tego sie chetnie przyznaje i nie wstydzi sie tego. (Dlatego M. Moore mowi o nim "an idiot leader of an idiot nation", troche mocno). Wie Pan, ze chodzil na kilka wykladow na dobrych uczelniach, zmuszony przez tatusia. O tym okresie powiedzial wspominajac swego znajomego z roku: He wrote one book then; I read one. Na rozpoczeciu roku w Yale powiedzial o swoich trojkach, ktore ledwo ledwo dostawal: "And now I have a message for the C-students, you too can be the President of USA!". Jego kretynizm jest tak szeroko znany (dlatego doradcy nie organizuja prawie zadnych konferencji prasowych, w porownaniu z poprzednimi prezydentami), jak jego nieznajomosc angielskiego, wiec dziwie sie ze Pan o to pyta. Co Pan tylko FOXa oglada? Sa cale zbiorki cytatow z jego durnych wypowiedzi, w formie ksiazkowej. Boki zrywac, polecam zajrzec na amazon.com. Jeśli Bush jest taki zły, to kto jest dla Pana wzorem > wspaniałego i mądrego polityka? Joschka Fisher? A może Saddam Hussajn? Wspominalem juz na tej liscie wiele razy, z politykow popieram: papieza JP II, Chrystusa; czy ja wiem... boje sie wymieniac innych, bo jak sie przyjrzec, to prawie kazdy to przestepca lub morderca. > > Nie zadał Pan sobie trudu napisania, jaka odpowiedź na �akt terroryzmu > 221; jest > adekwatna według Pana i co należy zrobić, żeby znów grupka szalonych brodaczy > nie mordowała tysiące ludzi i nie powodowała długotrwałych problemów > społecznych i gospodarczych. > Osuszyc bagno, jesli sie nie chce zeby kasaly komary (Osama). Budowa imperium to tworzenie bagien, i odbije sie rykoszetem. Niech Pan poslucha troche Brzezinskiego, Cartera, Scowcrofta i innych. Konflikt Palestynsko-Izraelski to spore bagno i dzieki Sharono-Bushowi coraz glebsze. Nota bene, Polacy wrzucali bomby to kawiarni gdzie byli tez zolnieze, ale glownie cywile Niemieccy, w czasie okupacji. Byli przestepcami, tak jak zamachowcy Palestynscy, przynajmniej dla mnie. Ale motywacje i tych i tych rozumiem. Za to pewne analogie tego na co sobie pozwalaja Izraelczycy sa zbyt straszne by o tym tu pisac. To wielkie, wielkie bagno. Ale swietny rynek zbytu dla przemyslu zbrojeniowego USA, ile tego laduja, 4 czy 6 mld $ rocznie plus kredyty na budowe osiedli? Wiec bagno nie jest osuszane, a Izrael lamie 34 rezolucje ONZ, dzien w dzien (przede wszystkim, No. 242). Domyslil sie Pan; nie lubie prawicowych Zydow. Mam wielu przyjaciol Zydow, ale wszyscy Bogu dzieki sa normalni (pokojowo nastawieni). Nie popieraja "rozwiazan ostatecznych" w kwestii Palestynczykow i nie sa zbrodniarzami wojennymi jak Sharon. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Brawo Panie Janie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 12:23 Pana posty są rzeczywiście najtrafniejsze. Że też się Panu chce tak polemizować z tymi matołami... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: OD TRZECH DNI! IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 01:40 Też lubię USA a pseudopokojowa retoryka Francuzów i Niemców nie przesłania mi tego o co tak na prawdę chodzi tym krajom. Nie mieszkasz tu więc nie wiesz jak traktują polskich pracowników np francuskie hipermarkety, czy tez np co wyrabia France Telecom w TPSA. Wydaje im się ze jesteśmy ich kolonią. Amerykanie nawet gdy mają pełną dominację nad jakimś krajem nigdy tak się nie zachowują (Korea Pd, Japonia, RFN po wojnie). Mam rodzine w Kwidzynie gdzie Amerykanie przejęli fabrykę papieru. Wszyscy są zadowoleni, Amerykanie angażują się na rzecz lokalnej społeczności itepe bo taką mają filozofię działania. Francuzi i Niemcy wymyślili sobie Europę pod swoją dominacją (słynne słowa J. Fischera o europjeskim jądrze Francja-Niemcy) a wszyscy inni "podludzie" mieliby mieć znaczenie marginalne. W tej chwili bez żenady starają się tą ideę przekuwać w czyn a robią to pod pozorem zatroskania o losy Iraku. Szczególnie Europa Środkowa to dla nich ciemna masa (tak jak dla ciebie) i służy głównie do wyzyskania. Dlatego jak patrzę na to wszystko to myślę sobie że obecność amerykańska w Europie jest w dalszym ciągu jak najbardziej porządana i leży to jak najbardziej w naszym interesie. Powodów mógłbym wymieniać dużo ale ty jesteś taki światowy że sprawy naszego grajdołka cie pewnie nie intersują więc nie będę zamęczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. Re: OD TRZECH DNI! IP: *.telia.com 19.02.03, 02:03 Gość portalu: Jaco napisał(a): > Też lubię USA a pseudopokojowa retoryka Francuzów i Niemców nie > przesłania mi tego o co tak na prawdę chodzi tym krajom. Nie > mieszkasz tu więc nie wiesz jak traktują polskich pracowników np > francuskie hipermarkety, czy tez np co wyrabia France Telecom w > TPSA. Wydaje im się ze jesteśmy ich kolonią. Amerykanie nawet > gdy mają pełną dominację nad jakimś krajem nigdy tak się nie > zachowują > Dlatego jak patrzę na to wszystko > to myślę sobie że obecność amerykańska w Europie jest w dalszym > ciągu jak najbardziej porządana i leży to jak najbardziej w > naszym interesie. Powodów mógłbym wymieniać dużo ale ty jesteś > taki światowy że sprawy naszego grajdołka cie pewnie nie > intersują więc nie będę zamęczał. OK, zgadzam sie (slyszalem utyskiwania pracownikow Niemieckich i innych firm w Wwie). Trzeba jakos to zwalczac. Zarowno kontakty jak i handel z Amerykanami bylbyly wspaniale, zwlaszcza jesli przytoczone przyklady sa typowe. Ale, czy zgodzi sie pan ze to dwie rozne rzeczy, prywatne firmy a z drufgiej strony: bazy wojskowe, podporzadkowywanie sie dyrektywom kolejnych Rumsfeldow (co do wzrostu wydatkow na zbrojenia, tj. przepompowywania mnostwa pieniedzy do Martin-Marietta, Boeing Co. itp.), bycie wykorzystywanym do cichego rozwalania EU (na mocnej Europie nikomu juz w Ameryce nie zalezy od momentu rozbicia wschodniego imperium; zacznie sie niedluga karanie Francji i Niemiec po obecnej niesubordynacji), uzywanie Polakow jako odwaznego miesa armatniego w krajach, ktore Polsce nic nie zawinily, i tak dalej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: OD TRZECH DNI! IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 02:34 Gość portalu: pawel art. napisał(a): > OK, zgadzam sie (slyszalem utyskiwania pracownikow Niemieckich > i innych firm w Wwie). Trzeba jakos to zwalczac. No ja myślę że głównie trzeba nie dopuścić do nadmiernej hegemonii Francuzów i Niemców w Europie. > Zarowno kontakty jak i handel z Amerykanami bylbyly wspaniale, > zwlaszcza jesli przytoczone przyklady sa typowe. > Ale, czy zgodzi sie pan ze to dwie rozne rzeczy, prywatne > firmy A to niby dlaczego to są takie oddzielne rzeczy? To obrazuje mentalność i podejście do naszego kraju jakie dzisiaj zaprezentował Chirac. France Telecom jest z resztą państwowe. > a z drufgiej strony: bazy wojskowe, Amerykańskie bazy wojskowe w Niemczech przynoszą Niemcom co roku pare ładnych milionów Euro. Nie słyszałem z resztą żeby się skarżyli kiedykolwiek. > podporzadkowywanie sie dyrektywom kolejnych Rumsfeldow (co do > wzrostu wydatkow na zbrojenia, To nie są żadne dyrektywy tylko słuszne spostrzeżenia. Sam sobie zaprzeczasz. W innym poście chciałeś zwiększenia roli Europy w zapewniania bezpieczeństwa (chociażby na jej własnym podwórku) Jak chcesz to zrobić skoro Europa pare razy dowiodła że na razie nie jest w stanie sobie dać z tym rady. tj. przepompowywania mnostwa > pieniedzy do Martin-Marietta, Boeing Co. itp.), bycie > wykorzystywanym do cichego rozwalania EU Nie sądze aby ktokolwiek w Polsce czuł się w jakikolwiek sposób wykorzystywany. Uważam że współpraca transatlantycka jest w naszym dobrze pojętym interesie i co więcej uważam że wcale nie stoi to w konflikcie z silną UE (na mocnej Europie > nikomu juz w Ameryce nie zalezy od momentu rozbicia wschodniego > imperium; zacznie sie niedluga karanie Francji i Niemiec po > obecnej niesubordynacji), Heh gdyby tak było to Francję ukarano by już w latach 60. > >uzywanie Polakow jako odwaznego miesa armatniego w krajach, >ktore Polsce nic nie zawinily, O jakim ty mięsie mówisz? Jednomyślność była dobra w ZSRR, póki co nie istnieje nic takiego jak europejska polityka zagraniczna jest tylko polityka francji i niemiec które chcą mieć na nią monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek-t Re: OD TRZECH DNI! IP: *.chello.pl 19.02.03, 04:00 Gość portalu: Jaco napisał(a): > > > Amerykańskie bazy wojskowe w Niemczech przynoszą Niemcom co roku > pare ładnych milionów Euro. Nie słyszałem z resztą żeby się > skarżyli kiedykolwiek. > > Amerykańskie bazy wojskowe przynosza Niemcom rocznie kilka miliardów euro (a nie milionów). Jeśli nadarza się okazja to należy Niemiaszkom ten biznes zwędzić. Choć zgadzam się, że najpierw należy na ten temat poważnie podyskutować ze społeczeństwem, przedstawiając zalety tego rozwiązania, bo 40 lat pobytu "gości" zza Buga wielu Polaków nastraja nieufnie do obcego wojska w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OD TRZECH DNI! IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 11:38 To prawda ze Polacy maja wielkie mniemanie o sobie to wynika z tego ze malo jezdza po swiecie i nie znaja innych krajöw ! Obrali taktyke ,lepiej nazywac innych brudasami i zapomniec o wlasnym brudzie ktöry dopiero dzieki obcokrajowcom bedzie w Polsce usuniety ! Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz Problem w tym, ze Bush nie ma pojecia 18.02.03, 23:53 Gość portalu: kasz27 napisał(a): > Ten dzisiejszy Daladier usiłuje leczyć jakieś francuskie > kompleksy po przegranych w 1940 roku z Niemcami, a potem w > Wietnamie i Algierii. I tak wyjdzie na błazna jak amerykanie i > anglicy w ciagu tygodnia od rozpoczęcia wojny zajmą Bagdad, a > przywitaja ich tam tłumy wiwatujacych Irakijczyków wyzwolonych > od tyranii. Zeby potem zaczac ich nocami rznac. Spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 00:01 Chirac gada jak kiedyś Chruszczow. Myślę że marzy mu się wskrzeszenie już dawno przebrzmiałej i zapomnianej potęgi francji za pomocą UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriel Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.chello.pl 19.02.03, 00:03 Jak widzę "profesora" Chiraca to ogarnia mnie wielka wesołość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy To nie oboz pokoju a appeasementu i tchorzostwa !!! IP: 207.181.167.* 19.02.03, 00:05 Panie Chirac to nie oboz pokoju a appeasementu, tchorzostwa, i sprzedawania sojusznikow (ostatnio Turcji)!!! Czy slowo Monahium, Vichy, Petain, Daladier mowia cos panu ?? Amerykanie mieli wiecej jaj by ginac za Francje niz sami Francuzi ! Zanim otworzysz pan glupia gebe polecam wziac podrecznik historii XX wieku na poziomie liceum ! Nawet twoj kolega Gerhard zamknal juz glupia gebe !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartczak Re: To nie oboz pokoju a appeasementu i tchorzost IP: *.ipt.aol.com 19.02.03, 00:13 Kazdy ma takiego prezydenta na jakiego zasluguje. Szczegolnie Francuzi. Natomiast Francuzki sa bardzo eleganckie i maja inne zalety. Nie wylewajmy dziecka z kapiela! Odpowiedz Link Zgłoś
montparnas Re: PROTEST DO AMBASADY FRANCUSKIEJ 19.02.03, 00:35 Jego Ekscelencja Pan Ambasador Republiki Francuskiej Warszawa Szanowny Panie, jestem oburzony wypowiedzia Prezydenta Republiki Francuskiej. Pouczanie Rzeczypospolitej Polskiej uznaję za obrazę mojego Państwa oraz mnie jako jego obywatela. Także zachowanie Pani Minister Obrony i Jej uwagi jako gościa Rządu Polskiego były skandalem bez precedensu. Fakty te stawiają pod znakiem zapytania deklarowaną przyjaźń Francji do Polski. Republika Francuska jest szczegolnie mocno zaangazowana gospodarczo w Iraku i jej obecne deklaracje pokojowe są faktycznie pragnieniem utrzymania swoich kontaktów gospodarczych i obrotów na niezmienionym poziomie nawet kosztem setek tysiecy istnien ludzkich w wyniku ataku broni masowego razenia Iraku. Przykro mi to stwierdzic ale przypomina to zachowanie Francji wobec ataku III Rzeszy w 1939 roku na Polskę gdy to Francja nie wywiązała sie z podpisanych z Polską układów sojuszniczych i zdradziła nasz kraj pozostawiajac go na łup Niemców. Odnosze wrazenie , ze Francje interesuje tylko wlasny zysk obojetnie jakim kosztem. W związku z powyższym postanawiam zaprzestać kupowania jakichkolwiek towarow produkcji francuskiej oraz odwiedzin we Francji do czasu oficjalnych przeprosin mojego Kraju przez Prezydenta Republiki Francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: PROTEST DO AMBASADY FRANCUSKIEJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 01:05 Popieram. Bojkotować tych aroganckich dupków razem z ich czyrakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Olewam Citorena, kupuję Forda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 12:34 Podoba mi się nowy mały Citroen. Ale go nie kupię. Kupię małego Forda, chociaż jest dużo brzydszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Nie będzie Francuz pluł nam w twarz... IP: *.asm.bellsouth.net 19.02.03, 00:34 Ciekawa sprawa, że mimo iż we Francji już nie rządza socjaliści, Chirac kontynuuje politykę idiotyzmu i fałszywej wielkości Francji. Cóż, nie on pierwszy wyznaje zasadę, że są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macm2 Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.nadwarta.hti.pl 19.02.03, 00:43 Nie dziwi mnie postawa Francji. Zgodna jest on z praktyką stosowaną od lat. Cieszę się z bliskiej współpracy Polski z USA i pozostaje mieć nadzieję że w momencie potrzeby będziemy mogli na nich liczyć. Swoją drogą proponuję bojkot francuskich towarów - dlaczego mamy popierać gospodarkę państwa które po raz kolejny pokazuje ile dla niego warte są wartości demokratyczne i tzw "dobre wychowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIETEK Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.02.03, 03:27 Gość portalu: macm2 napisał(a): > Nie dziwi mnie postawa Francji. Zgodna jest on z praktyką > stosowaną od lat. Cieszę się z bliskiej współpracy Polski z USA > i pozostaje mieć nadzieję że w momencie potrzeby będziemy mogli > na nich liczyć. Swoją drogą proponuję bojkot francuskich > towarów - dlaczego mamy popierać gospodarkę państwa które po raz > kolejny pokazuje ile dla niego warte są wartości demokratyczne i > tzw "dobre wychowanie". =================================================== Pomysl bojkotowania francuskich towarow jest wspanialy ale trzeba to robic juz teraz, bo po wejsciu do UE bedzie to niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerter Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 01:22 precz z amerykanami dosc krwi przelali przeznich mamy tak drogą bęzynę gerard Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.client.attbi.com 19.02.03, 01:48 Gość portalu: gerter napisał(a): > precz z amerykanami dosc krwi przelali przeznich mamy tak drogą > bęzynę gerard GLUPI JESTES,zamknij paszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Alo, alo... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 01:24 Już raz Francja była w "obozie pokoju". Jej politycy twierdzili, że Adolf Hitler to przejściowa fascynacja Niemców. W 1939 roku i później wspomogła nas niewymownie. Póżniej oddzieliła nas od reszty świata systemem telewizji kolorowej SECAM. Nie wspomnę o innych "wynalazkach" epoki gierkowskiej. Francuskie oddziały wsławiły się biernością w ramach tzw. sił pokojowych ONZ w Bośni. Też było mnóstwo pieprzenia o pokoju. Francuski tzw. ruch oporu został pięknie sportretowany w angielskim serialu komediowym "Alo, alo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob the builder Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.client.attbi.com 19.02.03, 01:27 Zolnierze Wermahtu w czasie II Wojny Swiatowej trafiali do Francji w nagrode!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F 19.02.03, 03:22 Gość portalu: Bob the builder napisał(a): > Zolnierze Wermahtu w czasie II Wojny Swiatowej trafiali do > Francji w nagrode!!! To tylko dobrze swiadczy o Francji. Jesli chodzi o Polske to do dzisiaj nikt tu w nagrode nie jest wysylany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: 217.98.93.* 19.02.03, 13:40 Aleś ty durny,o jejuniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA DO AMASADY REPUBLIKI FRANCUSKIEJ IP: odrzanska* 19.02.03, 01:38 Proponuje wysylac do ambasad francuskich list nastepujecej tresci: There is no doubt that Mr.Chirac's ramarks on international policy of any independent country made in such a offensive manner we have witnessed recently would meet a widespread criticism it deserves. One can not thereore be surprised that it was condemned in Poland. Especialy the President of France has no right neither moral nor political to expect that the French point of view on European affairs will be shared by all as it may well lead astry. Is it not true that the French Government cooperated with Hitler and the French society still can not face some dark facts of this cooperation. Is it not the French Army that "did not want to die for Gdansk" but could not stand Germans even better then weak and left alone Poland, only to accept american and british blood spiled for French independance? Yes, Poland will join European Union and its voice will be heard clear and loud for the Transatlantic Cooperation. Mr.Chirac may make France ridicule.He works hard. But we will not allow him to do the same with Europe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Dobre! Wysyłajcie to do francuskiego MSZ. Adres: IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 02:09 www.diplomatie.gouv.fr/courrier/default.asp?lang=gb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GBH Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: 212.14.1.* 19.02.03, 01:39 co ten cymbal chirac sobie mysli, bedzie tu poluczl jak nalezy sie zachowywac i co podpisywac, a co nie; po tej wypowiedzi coraz to bardziej zgadzam sie z opiniami iz postawa Francji nie ma nic wspolnego z rzeczywistym dazeniem do unikniecia wojny, a jedynie przyjela takie stanowisko dla wlasnych celow politycznych; zreszta juz pokazuja jacy to oni ne sa wspaniali , nieomylni i wazni, czy to ma byc ta rownosc w unii; niech sobie dalej sni o wielkiej potedze leszczrskiej francji od naszego kraju sie odwali, tym bardziej ze z historii francja raczej nie byla dla nas wporzadku; zreszta widac tu podobne postepowanie do usa, one tez probuja poluczac kraje, ktore ich nie popieraja; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijany Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.client.attbi.com 19.02.03, 01:41 CALA TURCJA KOCHA FRANCJE.MOZNA NA WAS LICZYC JAK NA ZAWISZY.BEZPIECZENSTWO EUROPEJCZYKOW W REKACH BOHATERSKICH FRANCUZOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIJ PRAWDZIWE OBLICZE EUROSODOMY IP: *.rasserver.net 19.02.03, 02:23 SIRAK IDZ NA ZABY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFJHGF CZERWONE WIEPRZE- JAK DLUGO JESZCZE? IP: *.rasserver.net 19.02.03, 02:25 Gość portalu: NIJ napisał(a): > SIRAK IDZ NA ZABY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: CZERWONE WIEPRZE- JAK DLUGO JESZCZE? IP: 63.88.67.* 19.02.03, 02:33 Polecam to www.elysee.fr/actus/arch0302/030216/interview.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.wi.rr.com 19.02.03, 02:58 Pan Chirac zdaje sie nie pamietac ze gdyby nie dywizje amerykanskie to jezykiem urzedowym we Francji bylby niemiecki i nie tylko w Alazacji i Lotaryngii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art zle porownania IP: *.telia.com 19.02.03, 03:27 Gość portalu: Maciej napisał(a): > Pan Chirac zdaje sie nie pamietac ze gdyby nie dywizje > amerykanskie to jezykiem urzedowym we Francji bylby niemiecki i > nie tylko w Alazacji i Lotaryngii. To tak, jak ja bym argumentowal ze Polacy, albo moze wszyscy Europejczycy(?) powinni do tej pory byc ulegli w stosunku do Rosji, bo chyba pan wie, kto zwyciezyl z Hitlerem? Amerykanie, nieprawdaz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: zle porownania IP: 217.98.93.* 19.02.03, 14:23 No tak. To wielki naród radziecki swą mężną postawą zwyciężył faszystowką potęgę. Tyle że za pomocą głównie amerykańskich technologii i sprzętu dostarczanego w ogromnych ilościach właśnie przez Amerykanów. Zresztą nie jest to dla mnie żaden argument. Jaden bandyta pobił drugiego. I do dzisiaj nie wiadomo, który był gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? 19.02.03, 03:02 Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? IP: *.telia.com 19.02.03, 03:20 Tez sie tego obawiam. niestety etos wojenki ciagle w ojczyznie silny. chetnie pojda. I Papiez na darmo bedzie jezyk strzepil. Sojusze wazniejsze. Bronimy sie przed widmem Rosji. (Czesi nie za bardzo pojda, maja juz drobne sily pomocnicze na statku w zatoce perskiej i niektorzy zolnierze, po wizycie ministra obrony, ktory dal im wolna reke czy chca zostac czy wracac do domu, wybrala to drugie..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? IP: *.asm.bellsouth.net 19.02.03, 04:17 old.european napisał: > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > OE Towarzyszu Stary Komunisto, ja Was serdecznie proszę abyście oderwali się od podręcznika agitatora z czasów Ojczulka Stalina. Ameryka to kraj demokratyczny, bogaty, i Związek Radziecki już go nie przegoni, bo znajduje się tam, gdzie powinien być, czyli na śmietniku historii. Walka o pokój (w wydaniu sowieckim) się skończyła, więc Towarzysz jest już zwolniony od zabierania głosu i mącenia młodzieży w głowach.. Solidarność z Ameryką teraz nie grozi w Polsce więzieniem, jak za czasów rządów Starego Towarzysza i ten kto chce, może nawet zaciągnąć się do armii amerykańskiej a ten kto nie chce, może zostać w domu. Czy Towarzysz jeszcze wierzy w to, że ci ohydni Amerykanie zrzucają na Polskę "stonkę z samolotów", jak kiedyś pisał wspaniały poeta (Brzechwa)? Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? IP: *.univ 19.02.03, 13:51 panie janie, zwracam Pana uwage, ze NIEi "kto chce moze zaciagnac sie do armii amerykanskiej, akto nie chce moze zostac w domu", bo w Polsce nie ma armii zawodowej i ze zostana wyslani do Iraku przypadkowi chlopcy, ktorzy nie maja tu nic do powiedzenia i ktorzy beda sie bic o rope dla Ameryki i o powiekszenie ich wplywow. Nie trzeba od razu z nienawisci do komunizmu popadac w balwohwalcze uwielnienie dla wujka Sama. Troszke samodzielnosci w musleniu i trzezwej oceny sytuacji nie zaszkodzi! Problem wlasnie w tym, ze my tak latwo zamienilismy Wujka Stalina na Wujka Sama. A moze by w koncu tak zdobyc sie na samodzielnosc???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 00:02 Gość portalu: agata napisał(a): > panie janie, zwracam Pana uwage, ze NIEi "kto chce moze zaciagnac sie do armii > amerykanskiej, akto nie chce moze zostac w domu", > bo w Polsce nie ma armii zawodowej i ze zostana wyslani do Iraku przypadkowi ch > lopcy, ktorzy nie maja tu nic do powiedzenia i > ktorzy beda sie bic o rope dla Ameryki i o powiekszenie ich wplywow. Nie trzeba > od razu z nienawisci do komunizmu popadac w > balwohwalcze uwielnienie dla wujka Sama. Troszke samodzielnosci w musleniu i tr > zezwej oceny sytuacji nie zaszkodzi! > Problem wlasnie w tym, ze my tak latwo zamienilismy Wujka Stalina na Wujka Sama > . A moze by w koncu tak zdobyc sie na > samodzielnosc???! Szanowna Pani Agato (z Uniwersytetu): Chyba trzeba nie tylko mieć problem ze znajomością najnowszej historii ale także mieć mocny mętlik w główeczce aby napisać "zamienić Wujka Stalina na Wujka Sama". Nie wiem, co Pani robi na tym uniwersytecie, gdzie Pani pobierała nauki, i co Pani czytała poza komunistyczną czy antyglobalistyczną propagandą. Nie jestem także pewien, czy w tej "główeczce" zrodziłyby się jakieś bardziej mądre myśli po wycieczce do miejsc masowych straceń, zorganizowanych przez Pani "Wujka Stalina". Czy te miliony czaszek z dziura po kuli w tyle głowy przemówiłyby do Pani serca i wyobraźni? Chyba nie, bo ta nowoczesna forma zniewolenia umysłu, która teraz zamiast miłości do Związku Radzieckiego (bo go już nie ma) przerodziła się w nienawiść do Bogu ducha winnych Stanów Zjednoczonych opanowała Pani główeczkę kompletnie. Niech się Pani kiedyś przyśni Las Katyński albo śmierć z głodu na Ukrainie… Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Jasiuuuu!!! IP: *.mco.bellsouth.net 20.02.03, 03:55 >>A jednak potwierdzasz moja teze ze jestes z tych, ktorzy tutaj przyczynili sie do powstania 'polack jokes'! Obudz sie bo te emigracyjne czasy obrzucania 'komuna' kazdego co mysli nie tak, jak Twoj xionc-pedofil, juz naprawde minely. Powtarzajac te swoje 'czerwone' idiotyzmy, bo idiotyzmami sa tak wypowiadane, tylko wskazujesz na to ze niewiele Tobie z zycia pozostalo jak...pierdzenie w stolek. Tak Cie nazywam 'polack', ale Ty jestes z tego tylko ...'a joke'.I to dosc glupi, jak kazdy inny 'polack joke'!!! Mieszkasz niedaleko mnie i obawiam sie oddychac zbyt gleboko, bo to zawsze szansa ze cos Twojego i smierdzacego w tym powietrzu tutaj sie unosi.Coz, tak sie wypinajac z ta Twoja 'czerwona' d..., tylko prosisz sie aby kawalek mojego buta w niej pozostal. Czego Tobie serdecznie zycze. Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Gość portalu: agata napisał(a): > > > panie janie, zwracam Pana uwage, ze NIEi "kto chce moze zaciagnac sie do > armii > > amerykanskiej, akto nie chce moze zostac w domu", > > bo w Polsce nie ma armii zawodowej i ze zostana wyslani do Iraku przypadko > wi > ch > > lopcy, ktorzy nie maja tu nic do powiedzenia i > > ktorzy beda sie bic o rope dla Ameryki i o powiekszenie ich wplywow. Nie > trzeba > > od razu z nienawisci do komunizmu popadac w > > balwohwalcze uwielnienie dla wujka Sama. Troszke samodzielnosci w musleniu > i > tr > > zezwej oceny sytuacji nie zaszkodzi! > > Problem wlasnie w tym, ze my tak latwo zamienilismy Wujka Stalina na Wujka > > Sama > > . A moze by w koncu tak zdobyc sie na > > samodzielnosc???! > > Szanowna Pani Agato (z Uniwersytetu): > > Chyba trzeba nie tylko mieć problem ze znajomością najnowszej historii ale > także mieć mocny mętlik w główeczce aby napisać "zamienić Wujka Stalina na > Wujka Sama". Nie wiem, co Pani robi na tym uniwersytecie, gdzie Pani pobierała > > nauki, i co Pani czytała poza komunistyczną czy antyglobalistyczną propagandą. > > Nie jestem także pewien, czy w tej "główeczce" zrodziłyby się jakieś bardziej > mądre myśli po wycieczce do miejsc masowych straceń, zorganizowanych przez > Pani "Wujka Stalina". Czy te miliony czaszek z dziura po kuli w tyle głowy > przemówiłyby do Pani serca i wyobraźni? Chyba nie, bo ta nowoczesna forma > zniewolenia umysłu, która teraz zamiast miłości do Związku Radzieckiego (bo go > już nie ma) przerodziła się w nienawiść do Bogu ducha winnych Stanów > Zjednoczonych opanowała Pani główeczkę kompletnie. > > Niech się Pani kiedyś przyśni Las Katyński albo śmierć z głodu na Ukrainie̷ > 0; > > Jan K. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Jasiuuuu!!! IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 17:24 Szanowny Panie/Szanowna Pani: A fe, co za język i co za furia! Chciałem jednak Pana/Panią pocieszyć, że nawet tak zaawansowane stadium paranoi jest całkowicie uleczalne. Z poważaniem, Jan K. Gość portalu: A.D. napisał(a): > >>A jednak potwierdzasz moja teze ze jestes z tych, ktorzy tutaj przyczyn > ili > sie do powstania 'polack jokes'! Obudz sie bo te emigracyjne czasy > obrzucania 'komuna' kazdego co mysli nie tak, jak Twoj xionc-pedofil, juz > naprawde minely. Powtarzajac te swoje 'czerwone' idiotyzmy, bo idiotyzmami sa > tak wypowiadane, tylko wskazujesz na to ze niewiele Tobie z zycia pozostalo > jak...pierdzenie w stolek. Tak Cie nazywam 'polack', ale Ty jestes z tego > tylko ...'a joke'.I to dosc glupi, jak kazdy inny 'polack joke'!!! Mieszkasz > niedaleko mnie i obawiam sie oddychac zbyt gleboko, bo to zawsze szansa ze cos > Twojego i smierdzacego w tym powietrzu tutaj sie unosi.Coz, tak sie wypinajac > z ta Twoja 'czerwona' d..., tylko prosisz sie aby kawalek mojego buta w niej > pozostal. Czego Tobie serdecznie zycze. > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > Gość portalu: agata napisał(a): > > > > > panie janie, zwracam Pana uwage, ze NIEi "kto chce moze zaciagnac sie > do > > armii > > > amerykanskiej, akto nie chce moze zostac w domu", > > > bo w Polsce nie ma armii zawodowej i ze zostana wyslani do Iraku przy > padko > > wi > > ch > > > lopcy, ktorzy nie maja tu nic do powiedzenia i > > > ktorzy beda sie bic o rope dla Ameryki i o powiekszenie ich wplywow. > Nie > > trzeba > > > od razu z nienawisci do komunizmu popadac w > > > balwohwalcze uwielnienie dla wujka Sama. Troszke samodzielnosci w mus > leniu > > i > > tr > > > zezwej oceny sytuacji nie zaszkodzi! > > > Problem wlasnie w tym, ze my tak latwo zamienilismy Wujka Stalina na > Wujka > > > > Sama > > > . A moze by w koncu tak zdobyc sie na > > > samodzielnosc???! > > > > Szanowna Pani Agato (z Uniwersytetu): > > > > Chyba trzeba nie tylko mieć problem ze znajomością najnowszej historii ale > > > także mieć mocny mętlik w główeczce aby napisać "zamienić Wujka Stalina na > > > Wujka Sama". Nie wiem, co Pani robi na tym uniwersytecie, gdzie Pani > pobierała > > > > nauki, i co Pani czytała poza komunistyczną czy antyglobalistyczną > propagandą. > > > > Nie jestem także pewien, czy w tej "główeczce" zrodziłyby się jakieś > bardziej > > mądre myśli po wycieczce do miejsc masowych straceń, zorganizowanych przez > > > Pani "Wujka Stalina". Czy te miliony czaszek z dziura po kuli w tyle głow > y > > przemówiłyby do Pani serca i wyobraźni? Chyba nie, bo ta nowoczesna forma > > > zniewolenia umysłu, która teraz zamiast miłości do Związku Radzieckiego (b > o > go > > już nie ma) przerodziła się w nienawiść do Bogu ducha winnych Stanów > > Zjednoczonych opanowała Pani główeczkę kompletnie. > > > > Niech się Pani kiedyś przyśni Las Katyński albo śmierć z głodu na Ukrainie > ̷ > > 0; > > > > Jan K. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Jasiuuuu!!! IP: *.mco.bellsouth.net 21.02.03, 02:07 >> To Ty, ambonowa siroto nie potrafisz napisac nic wiecej poza ...plagiaryzowniem samego siebie? To jeszcze do tego dochodzi ze jestes nudny jak flaki z olejem?! Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Szanowny Panie/Szanowna Pani: > > A fe, co za język i co za furia! Chciałem jednak Pana/Panią pocieszyć, że > nawet tak zaawansowane stadium paranoi jest całkowicie uleczalne. > > Z poważaniem, > > Jan K. > > > > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > >>A jednak potwierdzasz moja teze ze jestes z tych, ktorzy tutaj prz > yczyn > > ili > > sie do powstania 'polack jokes'! Obudz sie bo te emigracyjne czasy > > obrzucania 'komuna' kazdego co mysli nie tak, jak Twoj xionc-pedofil, juz > > naprawde minely. Powtarzajac te swoje 'czerwone' idiotyzmy, bo idiotyzmami > sa > > tak wypowiadane, tylko wskazujesz na to ze niewiele Tobie z zycia pozostal > o > > jak...pierdzenie w stolek. Tak Cie nazywam 'polack', ale Ty jestes z tego > > tylko ...'a joke'.I to dosc glupi, jak kazdy inny 'polack joke'!!! Mieszka > sz > > niedaleko mnie i obawiam sie oddychac zbyt gleboko, bo to zawsze szansa ze > > cos > > Twojego i smierdzacego w tym powietrzu tutaj sie unosi.Coz, tak sie wypina > jac > > z ta Twoja 'czerwona' d..., tylko prosisz sie aby kawalek mojego buta w ni > ej > > pozostal. Czego Tobie serdecznie zycze. > > > > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > > > Gość portalu: agata napisał(a): > > > > > > > panie janie, zwracam Pana uwage, ze NIEi "kto chce moze zaciagna > c sie > > do > > > armii > > > > amerykanskiej, akto nie chce moze zostac w domu", > > > > bo w Polsce nie ma armii zawodowej i ze zostana wyslani do Iraku > przy > > padko > > > wi > > > ch > > > > lopcy, ktorzy nie maja tu nic do powiedzenia i > > > > ktorzy beda sie bic o rope dla Ameryki i o powiekszenie ich wply > wow. > > Nie > > > trzeba > > > > od razu z nienawisci do komunizmu popadac w > > > > balwohwalcze uwielnienie dla wujka Sama. Troszke samodzielnosci > w mus > > leniu > > > i > > > tr > > > > zezwej oceny sytuacji nie zaszkodzi! > > > > Problem wlasnie w tym, ze my tak latwo zamienilismy Wujka Stalin > a na > > Wujka > > > > > > Sama > > > > . A moze by w koncu tak zdobyc sie na > > > > samodzielnosc???! > > > > > > Szanowna Pani Agato (z Uniwersytetu): > > > > > > Chyba trzeba nie tylko mieć problem ze znajomością najnowszej histori > i ale > > > > > także mieć mocny mętlik w główeczce aby napisać "zamienić Wujka Stali > na na > > > > > Wujka Sama". Nie wiem, co Pani robi na tym uniwersytecie, gdzie Pani > > > pobierała > > > > > > nauki, i co Pani czytała poza komunistyczną czy antyglobalistyczną > > propagandą. > > > > > > Nie jestem także pewien, czy w tej "główeczce" zrodziłyby się jakieś > > bardziej > > > mądre myśli po wycieczce do miejsc masowych straceń, zorganizowanych > przez > > > > > Pani "Wujka Stalina". Czy te miliony czaszek z dziura po kuli w tyle > głow > > y > > > przemówiłyby do Pani serca i wyobraźni? Chyba nie, bo ta nowoczesna > forma > > > > > zniewolenia umysłu, która teraz zamiast miłości do Związku Radzieckie > go (b > > o > > go > > > już nie ma) przerodziła się w nienawiść do Bogu ducha winnych Stanów > > > Zjednoczonych opanowała Pani główeczkę kompletnie. > > > > > > Niech się Pani kiedyś przyśni Las Katyński albo śmierć z głodu na Ukr > ainie > > ̷ > > > 0; > > > > > > Jan K. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Jasiuuuu!!! IP: *.mco.bellsouth.net 21.02.03, 02:13 >> To Ty Jasio, nie potrafisz nic innego napisac poza ...plagiaryzowaniem swojej wlasnej miernoty? Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Szanowny Panie/Szanowna Pani: > > A fe, co za język i co za furia! Chciałem jednak Pana/Panią pocieszyć, że > nawet tak zaawansowane stadium paranoi jest całkowicie uleczalne. > > Z poważaniem, > > Jan K. > > > > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > >>A jednak potwierdzasz moja teze ze jestes z tych, ktorzy tutaj prz > yczyn > > ili > > sie do powstania 'polack jokes'! Obudz sie bo te emigracyjne czasy > > obrzucania 'komuna' kazdego co mysli nie tak, jak Twoj xionc-pedofil, juz > > naprawde minely. Powtarzajac te swoje 'czerwone' idiotyzmy, bo idiotyzmami > sa > > tak wypowiadane, tylko wskazujesz na to ze niewiele Tobie z zycia pozostal > o > > jak...pierdzenie w stolek. Tak Cie nazywam 'polack', ale Ty jestes z tego > > tylko ...'a joke'.I to dosc glupi, jak kazdy inny 'polack joke'!!! Mieszka > sz > > niedaleko mnie i obawiam sie oddychac zbyt gleboko, bo to zawsze szansa ze > > cos > > Twojego i smierdzacego w tym powietrzu tutaj sie unosi.Coz, tak sie wypina > jac > > z ta Twoja 'czerwona' d..., tylko prosisz sie aby kawalek mojego buta w ni > ej > > pozostal. Czego Tobie serdecznie zycze. > > > > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > > > Gość portalu: agata napisał(a): > > > > > > > panie janie, zwracam Pana uwage, ze NIEi "kto chce moze zaciagna > c sie > > do > > > armii > > > > amerykanskiej, akto nie chce moze zostac w domu", > > > > bo w Polsce nie ma armii zawodowej i ze zostana wyslani do Iraku > przy > > padko > > > wi > > > ch > > > > lopcy, ktorzy nie maja tu nic do powiedzenia i > > > > ktorzy beda sie bic o rope dla Ameryki i o powiekszenie ich wply > wow. > > Nie > > > trzeba > > > > od razu z nienawisci do komunizmu popadac w > > > > balwohwalcze uwielnienie dla wujka Sama. Troszke samodzielnosci > w mus > > leniu > > > i > > > tr > > > > zezwej oceny sytuacji nie zaszkodzi! > > > > Problem wlasnie w tym, ze my tak latwo zamienilismy Wujka Stalin > a na > > Wujka > > > > > > Sama > > > > . A moze by w koncu tak zdobyc sie na > > > > samodzielnosc???! > > > > > > Szanowna Pani Agato (z Uniwersytetu): > > > > > > Chyba trzeba nie tylko mieć problem ze znajomością najnowszej histori > i ale > > > > > także mieć mocny mętlik w główeczce aby napisać "zamienić Wujka Stali > na na > > > > > Wujka Sama". Nie wiem, co Pani robi na tym uniwersytecie, gdzie Pani > > > pobierała > > > > > > nauki, i co Pani czytała poza komunistyczną czy antyglobalistyczną > > propagandą. > > > > > > Nie jestem także pewien, czy w tej "główeczce" zrodziłyby się jakieś > > bardziej > > > mądre myśli po wycieczce do miejsc masowych straceń, zorganizowanych > przez > > > > > Pani "Wujka Stalina". Czy te miliony czaszek z dziura po kuli w tyle > głow > > y > > > przemówiłyby do Pani serca i wyobraźni? Chyba nie, bo ta nowoczesna > forma > > > > > zniewolenia umysłu, która teraz zamiast miłości do Związku Radzieckie > go (b > > o > > go > > > już nie ma) przerodziła się w nienawiść do Bogu ducha winnych Stanów > > > Zjednoczonych opanowała Pani główeczkę kompletnie. > > > > > > Niech się Pani kiedyś przyśni Las Katyński albo śmierć z głodu na Ukr > ainie > > ̷ > > > 0; > > > > > > Jan K. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Ostatnio podejrzewalem... IP: *.mco.bellsouth.net 19.02.03, 14:13 >>> .ze w moim sasiedztwie jakis prawdziwy ...POLACK sie zagniezdzil. Teraz rozumiem dlaczego niekiedy tutaj smrodem powiewa. Poza tym zupelnie zaskoczyles mnie ze analfabeta, a jednak cos glupiego wystukac potrafi. Ciemniackiego, ale potrafi!!! Gość portalu: Jan K. napisał(a): >> > Towarzyszu Stary Komunisto, ja Was serdecznie proszę abyście oderwali się od > podręcznika agitatora z czasów Ojczulka Stalina. Ameryka to kraj > demokratyczny, bogaty, i Związek Radziecki już go nie przegoni, bo znajduje się > > tam, gdzie powinien być, czyli na śmietniku historii. Walka o pokój (w wydaniu > > sowieckim) się skończyła, więc Towarzysz jest już zwolniony od zabierania głosu > > i mącenia młodzieży w głowach.. > > Solidarność z Ameryką teraz nie grozi w Polsce więzieniem, jak za czasów rządów > > Starego Towarzysza i ten kto chce, może nawet zaciągnąć się do armii > amerykańskiej a ten kto nie chce, może zostać w domu. > > Czy Towarzysz jeszcze wierzy w to, że ci ohydni Amerykanie zrzucają na > Polskę "stonkę z samolotów", jak kiedyś pisał wspaniały poeta (Brzechwa)? > > Jan K. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. No ilu, Jasiu? IP: *.mco.bellsouth.net 20.02.03, 04:07 >> Chocby raz jeden odpowiedz na pytanie, Jasiu. Moze bys tak powiedzial cos do rzeczy chocby raz tylko, a nie popierdywal soebie publicznie. Wstydz sie. W Twoim wieku....?! P.S. Brzechwa ladne pisal wierszyki w 'Swierszczyku' dla dzieci. Domyslam sie z Twoich wypowiedzi ze trudno sie Tobie oderwac od podobnego rodzaju literatury....To z tej ...stonki jeszcze Ciebie nie odwszawiono? Przykre ze tak cierpisz uporczywie.... Gość portalu: Jan K. napisał(a): > old.european napisał: > > > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > > > OE > > Towarzyszu Stary Komunisto, ja Was serdecznie proszę abyście oderwali się od > podręcznika agitatora z czasów Ojczulka Stalina. Ameryka to kraj > demokratyczny, bogaty, i Związek Radziecki już go nie przegoni, bo znajduje się > > tam, gdzie powinien być, czyli na śmietniku historii. Walka o pokój (w wydaniu > > sowieckim) się skończyła, więc Towarzysz jest już zwolniony od zabierania głosu > > i mącenia młodzieży w głowach.. > > Solidarność z Ameryką teraz nie grozi w Polsce więzieniem, jak za czasów rządów > > Starego Towarzysza i ten kto chce, może nawet zaciągnąć się do armii > amerykańskiej a ten kto nie chce, może zostać w domu. > > Czy Towarzysz jeszcze wierzy w to, że ci ohydni Amerykanie zrzucają na > Polskę "stonkę z samolotów", jak kiedyś pisał wspaniały poeta (Brzechwa)? > > Jan K. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: No ilu, Jasiu? IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 17:23 Szanowny Panie/Szanowna Pani: A fe, co za język i co za furia! Chciałem jednak Pana/Panią pocieszyć, że nawet tak zaawansowane stadium paranoi jest całkowicie uleczalne. Z poważaniem, Jan K. Gość portalu: A.D. napisał(a): > >> Chocby raz jeden odpowiedz na pytanie, Jasiu. Moze bys tak powiedzial > cos > do rzeczy chocby raz tylko, a nie popierdywal soebie publicznie. Wstydz sie. W > Twoim wieku....?! > P.S. Brzechwa ladne pisal wierszyki w 'Swierszczyku' dla dzieci. Domyslam sie > z Twoich wypowiedzi ze trudno sie Tobie oderwac od podobnego rodzaju > literatury....To z tej ...stonki jeszcze Ciebie nie odwszawiono? Przykre ze > tak cierpisz uporczywie.... > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > old.european napisał: > > > > > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > > > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > > > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > > > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > > > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > > > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > > > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > > > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > > > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > > > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > > > > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > > > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > > > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > > > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > > > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > > > > > OE > > > > Towarzyszu Stary Komunisto, ja Was serdecznie proszę abyście oderwali się > od > > podręcznika agitatora z czasów Ojczulka Stalina. Ameryka to kraj > > demokratyczny, bogaty, i Związek Radziecki już go nie przegoni, bo znajduj > e > się > > > > tam, gdzie powinien być, czyli na śmietniku historii. Walka o pokój (w > wydaniu > > > > sowieckim) się skończyła, więc Towarzysz jest już zwolniony od zabierania > głosu > > > > i mącenia młodzieży w głowach.. > > > > Solidarność z Ameryką teraz nie grozi w Polsce więzieniem, jak za czasów > rządów > > > > Starego Towarzysza i ten kto chce, może nawet zaciągnąć się do armii > > amerykańskiej a ten kto nie chce, może zostać w domu. > > > > Czy Towarzysz jeszcze wierzy w to, że ci ohydni Amerykanie zrzucają na > > Polskę "stonkę z samolotów", jak kiedyś pisał wspaniały poeta (Brzechwa)? > > > > Jan K. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? IP: *.nas20.thornton1.co.us.da.qwest.net 19.02.03, 06:48 Widac ze jestes stary i chyba masz chorobe alzheimera. "Pustynna Burza" tez miala trwac latami a tu po tygodniu walka byla skonczona a "zolnierze" Husajna sami sie prosili zeby ich brac do niewoli. W Afaganistnie tez mialo byc podobnie Ruscy prorokowali ze Amerykanie beda walczyc z Talibami latami...a tu miesiac i nie ma Talibow. Chacialbym takze zaznaczyc ze Amerykanie nie mieli prawie zadnych strat w tych dwoch wojnach. A ty dalej snujesz jakies opowiesci z palca wyssane...popatrz na fakty i badz realista. old.european napisał: > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA BUSHA ? IP: *.sympatico.ca 19.02.03, 14:14 jak sie miliony bomb zrzoca przez kilka dni, a zolniezy ani sladu , to puzniej mozna po miesiacu wjechac z parada zwyciestwa, do narodu zdewastowanego glodnego a moze nawet i przytrotego bronia chemiczna, bo jak to amerykanie krzycza ze irak ma bron chemiczna, a tak naprawde to oni(amerykanie) sami wiedza co robia i co amerykanie stosuja i pozniej sie boja takiego samego odwetu. co juz nie pamietasz jak waglig po stanach sial zament , no i kto go tam rozeslal, i z jakich laboratori pochodzil, a no wlasnie, W telewizji i tak ci pokaza jak zawsze na cnn jak to fajnie wyglada jak amerykanie bombarduja, tak jak by to sztuczne ognie lataly, a zastanawiales sie gdzie to wszystko spada, czy oni kiedys to pokazali, pokazuja co chca i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. ILU MA ZGINAC? A PAPIEZ? IP: *.astro.su.se 19.02.03, 18:39 Bilans w casie ostatniej wojny (zabici, do kilku miesiecy po zakonczeniu dzialan) 60000 armia Iraku (na predce przeszkoleni poborowi, prawie wylacznie Shi'a i Kurdowie wystawieni na odstrzal na pustyni; Saddam jest oczywiscie Sunnita) 110000 cywile w wyniku zniszczenia infrastruktury (woda skazona, brak lekarstw itp.), wiekszosc dzieci 10000 cywile w wyniku bombardowan ----------- 180000 ogolem w Iraku + Skutkiem sankcji ONZ (czyt: USA) uniemozliwiajacych poprawe infrastruktury zginego ponad 1000000 dzieci Irackich w latach 90-tych, obecnie 20% jest niedozywionych. Zakaz sprzedazy chloru do oczyszczania wody, chemikaliow, itp. Amerykanie zabici przez skutki wojny: 400 bezposrednia walka, Scudy. 10000 (150000 otrzymalo pomoc jako inwalidzi wojenni) powod: pociski DU (radioaktywne), i/lub niewykryte toksyny Saddama niszczone nieudolnie po wojnie i powodujace "syndrom Wojny w Zatoce", wiecie co, nie chce mi sie juz dalej pisac, znajdzcie sobie cos na sieci, to smutny bilans. I to z tej wojny w ktorej nikt nie uzyl broni ABC na polu walki. i o ktorej wielu dyskutantow tutaj mysli jako o grze komputerowej, czystej i krotkiej. Iluset lat trzeba zeby Saddam wykonczyl tylu ludzi przez przesladowania polityczne? Czy Polakom znane jest pojecie sumienia, milosierdzia, milosci blizniego, CO WY, KTORZY POPIERACIE PRZESTEPCE BUSHA, MYSLICIE O ZDECYDOWANEJ, PIEKNEJ POSTAWIE PAPIEZA? Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. URL do matrialow IP: *.telia.com 19.02.03, 23:15 Zanlazlem cos swiezego na temat ofiar 1-szej wojny w zatoce www.mediamonitors.net/heller4.html Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA .... IP: *.mco.bellsouth.net 19.02.03, 14:07 >>>Postawiles sprawy bardzo jasno. Nie przypuszczam aby zaden z tych podnieconych polaczkow mial wiecej odwagi anizeli poszczekiwanie wokol kostek Chiraka. Bezmyslnosc jest niestety jedna z ich charakterystyk. No i absolutna slepota. Nie sadze ze to, co sie tutaj produkuje, jest materialem na 'mieso armatnie', ale z pewnoscia moznaby nauczyc ta rozwrzeszczana cholote czyszczenia sraczy.... old.european napisał: > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA .... IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 00:08 "polaczków", "POLACK", "chołota" - A.D. to chyba Niemiec/Niemka jeśli używa takich epitetów. Gdzie się tak Pan/Pani nauczył/nauczyła języka polskiego - W Gestapo czy w SS? Jan K. Gość portalu: A.D. napisał(a): > >>>Postawiles sprawy bardzo jasno. Nie przypuszczam aby zaden z tych > podnieconych polaczkow mial wiecej odwagi anizeli poszczekiwanie wokol kostek > Chiraka. Bezmyslnosc jest niestety jedna z ich charakterystyk. No i absolutna > slepota. Nie sadze ze to, co sie tutaj produkuje, jest materialem na 'mieso > armatnie', ale z pewnoscia moznaby nauczyc ta rozwrzeszczana cholote > czyszczenia sraczy.... > > > old.european napisał: > > > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA .... IP: *.mco.bellsouth.net 20.02.03, 03:42 >>Nie wiem czy gestapo uczono polskiego. Ale bardzo latwo jest uzywac podobnych i gorszych epitetow, jezeli sa to epitety, a nie nazywanie tego 'czegos' po imieniu. No bo jakze mozna nie reagowac na wypowiedzi tych tutaj...polaczkow, dracych sie o ludobojstwo z argumentami iscie ss-manskiego kalibru, tylko 'made in america' i gloszone przez alkoholika-uzurpatora. I nie tylko tyle, wiecej, bowiem ta cholota daje bardzo wazki argument panu Chirac'owi do nazywania 'tego' narodem gowniarzy, ktorzy nie potrafia trzymac jezyka za zebami. Moze sobie po prostu moglbys pomyslec ze to proste obrzydzenie mna powoduje.... Gość portalu: Jan K. napisał(a): > "polaczków", "POLACK", "chołota" - A.D. to chyba Niemiec/Niemka jeśli używa > takich epitetów. Gdzie się tak Pan/Pani nauczył/nauczyła języka polskiego - W > Gestapo czy w SS? > > Jan K. > > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > >>>Postawiles sprawy bardzo jasno. Nie przypuszczam aby zaden z t > ych > > podnieconych polaczkow mial wiecej odwagi anizeli poszczekiwanie wokol kos > tek > > Chiraka. Bezmyslnosc jest niestety jedna z ich charakterystyk. No i absolu > tna > > slepota. Nie sadze ze to, co sie tutaj produkuje, jest materialem na 'mies > o > > armatnie', ale z pewnoscia moznaby nauczyc ta rozwrzeszczana cholote > > czyszczenia sraczy.... > > > > > > old.european napisał: > > > > > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > > > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > > > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > > > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > > > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > > > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > > > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci. > > > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > > > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > > > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > > > > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > > > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > > > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > > > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > > > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > > > > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: ILU POLAKOW MA ZGINAC DLA .... IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 04:07 Szanowny/Szanowna A.D. Tyle u Pana/Pani obelg, lżenia, nienawiści do Polski, polaczków, POLACKS, Ameryki, "alkoholika-uzurpatora", chołoty, narodu gówniarzy itp. itd., że potwierdza to moją tezę, że głownym motorem lewicowości jest nienawiśc do innych, którym, według socjalistów, komunistów i faszystów albo nalezy zabrac cała własność albo postawić ich "pod stienku", lub wysłać do komory gazowej z powodu niewłaściwego nosa lub "bielych ruczek". Taka paranoja jest bardzo ciekawa z medycznego punktu widzenia i pewno nie tak łatwa do wyleczenia. Jeśli się mylę uważając, że w Panu/Pani jest tylko nienawiść do całego świata, a zwłaszcza do Polski, Ameryki i jej "sługusów", to może Pan/Pani uprzejmie napisze, co i kto się Panu/Pani podoba. Jacques Chirac, to już wiemy i nawet wiemy dlaczego, ponieważ Pan/Pani napisał/napisała, że on wygarnął tej "chołocie w Polsce", co o niej myśli. Czyli lubi go Pan/Pani za wspólnotę w nienawiści, więc znów wracamy do punktu wyjścia. Ale może kogoś Pan/Pani lubi i szanuje za poglądy, cechy charakteru czy ideologię lub politykę? Proszę o orgię miłości zamiast orgii nienawiści. Jan K. Gość portalu: A.D. napisał(a): > >>Nie wiem czy gestapo uczono polskiego. Ale bardzo latwo jest uzywac > podobnych i gorszych epitetow, jezeli sa to epitety, a nie nazywanie > tego 'czegos' po imieniu. No bo jakze mozna nie reagowac na wypowiedzi tych > tutaj...polaczkow, dracych sie o ludobojstwo z argumentami iscie ss-manskiego > kalibru, tylko 'made in america' i gloszone przez alkoholika-uzurpatora. I nie > tylko tyle, wiecej, bowiem ta cholota daje bardzo wazki argument panu > Chirac'owi do nazywania 'tego' narodem gowniarzy, ktorzy nie potrafia trzymac > jezyka za zebami. Moze sobie po prostu moglbys pomyslec ze to proste > obrzydzenie mna powoduje.... > > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > "polaczków", "POLACK", "chołota" - A.D. to chyba Niemiec/Niemka jeśli używ > a > > takich epitetów. Gdzie się tak Pan/Pani nauczył/nauczyła języka polskiego > - > W > > Gestapo czy w SS? > > > > Jan K. > > > > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > > > >>>Postawiles sprawy bardzo jasno. Nie przypuszczam aby zade > n z t > > ych > > > podnieconych polaczkow mial wiecej odwagi anizeli poszczekiwanie woko > l kos > > tek > > > Chiraka. Bezmyslnosc jest niestety jedna z ich charakterystyk. No i a > bsolu > > tna > > > slepota. Nie sadze ze to, co sie tutaj produkuje, jest materialem na > 'mies > > o > > > armatnie', ale z pewnoscia moznaby nauczyc ta rozwrzeszczana cholote > > > czyszczenia sraczy.... > > > > > > > > > old.european napisał: > > > > > > > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak goraco > > > > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > > > > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > > > > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > > > > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka lat > > > > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z bandami o > > > > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzglednosci > . > > > > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, ile > > > > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto? > > > > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > > > > > > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, kto > > > > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > > > > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dziwil > > > > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > > > > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > > > > > > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. He,he,he.... IP: *.mco.bellsouth.net 20.02.03, 04:29 >> Jasiu! Ale Ty potrafisz rozciagac wszystko. No, nie dziwilbym sie gdyby to wszystko nie wlaczalo w to Twojego wlasnego...gowna. Naprawde Jasiu Ciebie lubie i szkoda ze nie pijam wodki, choc mam tego sporo w zapasie, bo zaprosilbym Ciebie na (nie)jednago, aby Tobie nieco przeplukac to, co sie Tobie rozwodnilo w lepetynce. Pewnie lysej... To z 'Kresow' pochodzisz, jak mozna sadzic po Twoim cytowaniu Twoich bylych panow. Nie sadze abys bral udzial w tamtej wojnie, ale zapewnie Rodzina Twoja ucierpiala i cierpienia Wasze nie pozwalaja Tobie na niezalezne podchodzenie do faktow. Szczegolnie jak te fakty sa obleczone w 'patriotyczny' sosik a la bush. Blednym jest Twoje podejscie do polityki, ktora polykasz tak, jaka jest zaprogramowana w wojennej propagandzie tutejszej. Sadze ze jestes poza tym przyzwoitym czlowiekiem, bo powody Twojego stosunku do ludobojstwa i podzegania do wojen (warmongering, jak to wielki amerykanin naszych czasow podkreslil przyjmujac nagrode Nobla....)raczej znajduje w bezkrytycznym paplaniu, jakie tutaj odstawiasz, a zrodlem tego sa i tutejsze szmaciaki wydawane codziennie w formie...gazet, jak i wojenne szczekaczki telewizyjne. Zajrzyj sobie na strone : antiwar.com i rozpocznij myslec czytajac wypowiedzi z calego Swiata na tematy, w ktorych naprawde bladzisz. Moj styl i slowa ktore uzywam nie maja na celu obrazania innych, ale podkreslanie ciemnoty tych, ktorymi to epitetami ich darze. Nie mam wyrzutow sumienia z tego powodu. Byc moze dlatego ze jestem...Adwokatem Diabla,Esq. >> Nie sadze ze zrozumiesz i mnie i moj tutaj podpis, ale wiesz jak to zawsze ma sie ta nadzieje... Poza tym co do milosci i wyrazania sie w takich terminach, to ja i bardzo dobrze potrafie i czesto to czynie na innym Forum. Niemniej jednak czytajac Twoje i innych tutaj wypowiedzi ( zauwaz ze nie uzylem ...epitetu), niewele milosnych doznan odczuwam i niewiele moznaby takowych przekazac. Nie sadzisz ze byloby to rzucaniem...'perel pomiedzy wieprze? A.D. Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Szanowny/Szanowna A.D. > > Tyle u Pana/Pani obelg, lżenia, nienawiści do Polski, polaczków, POLACKS, > Ameryki, "alkoholika-uzurpatora", chołoty, narodu gówniarzy itp. itd., że > potwierdza to moją tezę, że głownym motorem lewicowości jest nienawiśc do > innych, którym, według socjalistów, komunistów i faszystów albo nalezy zabrac > cała własność albo postawić ich "pod stienku", lub wysłać do komory gazowej z > powodu niewłaściwego nosa lub "bielych ruczek". Taka paranoja jest bardzo > ciekawa z medycznego punktu widzenia i pewno nie tak łatwa do wyleczenia. > > Jeśli się mylę uważając, że w Panu/Pani jest tylko nienawiść do całego świata, > a zwłaszcza do Polski, Ameryki i jej "sługusów", to może Pan/Pani uprzejmie > napisze, co i kto się Panu/Pani podoba. Jacques Chirac, to już wiemy i nawet > wiemy dlaczego, ponieważ Pan/Pani napisał/napisała, że on wygarnął > tej "chołocie w Polsce", co o niej myśli. Czyli lubi go Pan/Pani za wspólnotę > w nienawiści, więc znów wracamy do punktu wyjścia. Ale może kogoś Pan/Pani > lubi i szanuje za poglądy, cechy charakteru czy ideologię lub politykę? Proszę > o orgię miłości zamiast orgii nienawiści. > > Jan K. > > > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > >>Nie wiem czy gestapo uczono polskiego. Ale bardzo latwo jest uzywa > c > > podobnych i gorszych epitetow, jezeli sa to epitety, a nie nazywanie > > tego 'czegos' po imieniu. No bo jakze mozna nie reagowac na wypowiedzi tyc > h > > tutaj...polaczkow, dracych sie o ludobojstwo z argumentami iscie ss-manski > ego > > kalibru, tylko 'made in america' i gloszone przez alkoholika-uzurpatora. I > > nie > > tylko tyle, wiecej, bowiem ta cholota daje bardzo wazki argument panu > > Chirac'owi do nazywania 'tego' narodem gowniarzy, ktorzy nie potrafia trzy > mac > > jezyka za zebami. Moze sobie po prostu moglbys pomyslec ze to proste > > obrzydzenie mna powoduje.... > > > > > > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > > > "polaczków", "POLACK", "chołota" - A.D. to chyba Niemiec/Niemka jeśli > używ > > a > > > takich epitetów. Gdzie się tak Pan/Pani nauczył/nauczyła języka pols > kiego > > - > > W > > > Gestapo czy w SS? > > > > > > Jan K. > > > > > > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > > > > > >>>Postawiles sprawy bardzo jasno. Nie przypuszczam aby > zade > > n z t > > > ych > > > > podnieconych polaczkow mial wiecej odwagi anizeli poszczekiwanie > woko > > l kos > > > tek > > > > Chiraka. Bezmyslnosc jest niestety jedna z ich charakterystyk. N > o i a > > bsolu > > > tna > > > > slepota. Nie sadze ze to, co sie tutaj produkuje, jest materiale > m na > > 'mies > > > o > > > > armatnie', ale z pewnoscia moznaby nauczyc ta rozwrzeszczana cho > lote > > > > czyszczenia sraczy.... > > > > > > > > > > > > old.european napisał: > > > > > > > > > Postawmy sprawy jasno: wyslac wojsko bedzie trzeba, tak go > raco > > > > > zadeklarowana solidarnosc i poparcie dla twardej linii nie > > > > > zezwala na zaden unik. Trzeba bedzie slac mlodych polskich > > > > > chlopakow na wojne, na smierc i zabijanie. > > > > > Wiadomo, ze to nie bedzie tygodniowa wycieczka, lecz kilka > lat > > > > > morderczych walk, wpierw z wojskiem Husseina, potem z banda > mi o > > > > > sprzecznych interesach a jednakowej zawzietosci i bezwzgled > nosci > > . > > > > > Wiec jaka liczbe zabitych Polakow uwazacie za dopuszczalna, > ile > > > > > wlasnych ofiar jest wam warta ta solidarnosc z Bushem ? Sto > ? > > > > > Tysiac? Dziesiec tysiecy? A moze do ostatniego zolnierza? > > > > > > > > > > Moznaby sie dziwic, ze tylu Polakow slepo aplauduje komus, > kto > > > > > chce wyslac ich rodakow na smierc a pluje na tych, ktorzy > > > > > usiluja tej smierci za wszelka cene uniknac, ale ja sie dzi > wil > > > > > nie bede, chcialbym tylko wiedziec, ilu mlodych zyciem ma > > > > > przyplacic wasza solidarnosc z Bushem. > > > > > > > > > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matthias Francuska megalomania IP: *.proxy.aol.com 19.02.03, 03:54 Europe? Se moi! Jacque Chirac Nijak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Chirac Sprzedalby nas in a heart beat! IP: *.dialup.mindspring.com 19.02.03, 04:05 Juz wczesniej ten zabojad Putinowi oferowal tranzyt przez Polske z Kaliningradu bez pytania nas o zdanie....hm a teraz to....to bezczelny cham i podla Francuska swina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Zagubione dzieci Generala IP: *.sympatico.ca 19.02.03, 07:27 Panie Prezydencie Kwasniewski, panie Szmajdzinski, panie Cimoszewicz, prosze przypomnijcie sobie prorocze slowa generala Jaruzelskiego z czasu Stanu Wojennnego, ktory to w przemowieniu w sejmie skrytykowal sojusze historyczne Polski na antypodach. Badzcie dobrymi dziecmi Generala i posluchajcie jego rad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brasileiro Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.fn.pl 19.02.03, 07:38 Sera que esse homen nao estudou a historia, ou o propria patria dele tinha vergonha escrever isso nos livros, que eles sao termendos medrosos, sem palavra, refiro me ao ano 1939 quando mostraram o "poder" de fuga deles vendo so a sombra dos alemoes, ou as promessas que deram para Polonia..., portanto a Polonia, conhecendo ja a novela, esta certa de ficar com pais que tem a bravura e sange. Eles nao se esquecem, que os soldados poloneses lutaram, para eles ter a liberdade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.bc.hsia.telus.net 19.02.03, 07:50 Wszystko co sie stalo w ostatnich tygodniach w Europie powinno byc wezwaniem aby Polsce w koncu oczy sie otworzyly.Stara Europa to stara dziwko i nasz kraj nic nie zyska w niej ,tylko wiecej upokorzen.Powinnismy jak najbardziej popierac polityke Busha -ktora ma w sobie historyczna madrosc.Wszyscy ci co demonstruja przeciwko wojnie sa niestety glupcami ,jak stado baranow ktorych pogonia.Tak bylo za Hitlera,Stalina ,Napoleona...Zostal tylko po nich smrod.A gdzie ci protestujacy?Historia dawno wydala na nich wyrok. Niech sie nikomu nie wydaje ,ze islam zostawi nas w spokoju i nie dojdzie do coraz to nowych konfliktow.To wzrastajaca sila wroga naszej cywilizacji.Zachod sam tego wroga buduje w sile.Kreci na siebie bicz bedac takimi mieczakami,snobami i totalnymi kretynami jak ten Chirac.Jedynymi zaporami dla islamu na B.Wschodzie jest Izrael/dlatego tak jest nienawidzony ,tez przez niejednego polaka-glopka/ i Stany .Europa jest niestety bez zadnej politycznej wizji i moralnego kregoslupa.Polacy zrobiliby najmadrzej opierajac sie na Stanach.Przyniesie to polakom wiele dobrego,gdzie sa Amerykanie nikt nie narzeka.Maja fantastycznego ducha rownosci i sprawiedliwosci.Doceniaja i pomagaja swoim przyjaciolom.Brawo Bush!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. USA GOVERNMENT, we wlasnych slowach! IP: *.telia.com 20.02.03, 00:15 Gość portalu: Ania napisał(a): > Wszyscy ci co demonstruja > przeciwko wojnie sa niestety glupcami ,jak stado baranow ktorych > pogonia.Tak bylo za Hitlera,Stalina ,Napoleona...Zostal tylko po > nich smrod. No coz, chyba nie doczytala pani do lekcji, gdzie francuscy przeciwnicy wojny przezywaja, a niemieccy zwolennicy wojny sa masakrowani, najpierw powyzej 18 lat, potem ci 15-18, a na koncu jeszcze co w wieku 7-15 lat (bronili Berlina). Czego wypada zyczyc wszystkim rwacym sie do wojny (agresywnej). COz, wojna obronna to inna sprawa, ale tez lepiej byc pewnym ze jest absolutna koniecznoscia. > Historia dawno wydala na nich > wyrok. Tak, a kto to ta "historia"? Ja widzialem wiele ludzi, ktorzy tak sadza, ale jakos kazdy wyznawal inna wersje. > Niech sie nikomu nie wydaje ,ze islam zostawi nas w spokoju i >nie dojdzie do coraz to nowych konfliktow.To wzrastajaca sila > wroga naszej cywilizacji.Zachod sam tego wroga buduje w sile. Niechcacy powiedziala pani cos bardzo interesujacego. (prosze uwanie przeczytac powyzszy akapit, a zrozumie Pani). A teraz, dla zabawy, pomyslmy o naszych slynnych partyzantach i powstancach. Byla to rosnaca (okresowo skracana) sila, wroga tym ktorzy nam siedzieli na karku. Zapewne wielu bylo wtedy doradcow imperialnych, ktorzy mysleli dokladnie tak samo: to skandal, trzeba znacznie ostrzej bic tych bandytow, bo inaczej bedzie zle. A moze tak wziac d w garsc i wyniesc sie troszeczke dalej? Albo nie okradac? >gdzie sa Amerykanie nikt nie narzeka.Maja fantastycznego > ducha rownosci i sprawiedliwosci.Doceniaja i pomagaja swoim > przyjaciolom.Brawo Bush!!!! Ha ha ha. Widze, ze z Pania dyskusja bylaby ciezka, bo nie wie Pani nic o tym, jak ludzie z krajow "gdzie sa Amerykanie" (jako kolonialisci) ich lubia. Nie wie Pani, ze obecnie marzeniem najbardziej optymistycznych Amerykanow jest aby ich dzieci mogly za 10 lat pojechac bezpiecznie na wakacje w swiat. To pewnie dlatego, ze maja tego "ducha rownosci i sprawiedliwosci". W istocie, ludzie w Stanach sa naprawde mili, chociaz kiedy spotykaja inteligentnego Polaka, to mowia zaskoczeni "o rany, zupelnie w takim razie nie rozumiem skad biora sie dowcipy o Polakach", gdzie spelniamy dokladne role milicjanta z dawnych dowcipow w kraju. Slowo Polish nie kojarzy sie tam z investor, businessman, czy scientist, tylko immmigrant lub refugee. OK, moze nie jest tak zle, ale na pewno troche stereotypy nas dlawia. To pryszcz. Ale oficjalna polityka nie jest robiona przez tych milych Amerykanow. Administracja USA jest niebotycznie bezczelna. Chirac moze chlapnal nie zbyt ladnie na dniach, ale to kwestia formy. Tu jest odwrotnie. Prosze zajrzec do NSS (National Security Strategy) albo do artykulu www.oriononline.org/pages/om/03-2om/Berry.html a zrozumie Pani podzial swiata na USA, znajdujace sie PONAD prawem miedzynarodowym, i reszte. Czysty rasizm, zawoalowany i zapakowany w stwierdzenia typu We will take the actions necessary to ensure that our efforts to meet our global security commitments and protect Americans are not impaired by the potential for investigations, inquiry, or prosecution by the International Criminal Court (ICC), whose jurisdiction does not extend to Americans and which we do not accept. W calym zreszta dokumencie przyznaje sobie Ameryka znacznie wiecej praw niz innym. Zakazy broni masowego razenia, inspekcje miedzynarodowe, prookol Kyoto, potepienie agresji w stosunkach miedzypanstwowych, ich NIC nie dotyczy. TO jest oficjalna polityka USA, niwelujaca cale prawo miedzynarodowe. Mozna np. zrzucac bomby jesli sprzedawca ropy podniesie cene. ("dostep do zrodel energii"). Inny powod to obrona "stylu zycia" (lifestyle). Fajnie. Za takie rzeczy (nie za zabicie konkretnych osob), za najwieksze zlo przeciw ludzkosci jakim jest rozpetywanie wojen pod dowolnym pretekstem (zalosne, ze nawet pretekstu teraz w Iraku nie moga od 2 lat znalezc!) - byli skazywani na smierc zbrodniarze wojenni w Norymberdze. Prezydenci USA sa, de facto i de jure, zbrodniarzami. konkretnych przykladow jest tak wiele, ze ni bede sie powtarzac, czesc wymienilem w innych listingach na tej stronie. Wiec chyba cos Pani pomylila z tym szczesciem jakiego doznaja wszyscy w kontakcie z Towarzyszami z Bialego Domu. (Mowie Towarzyszami, by sprowokowac tych, ktorzy sie tym epitetem obrzucaja na tej liscie, na ogol bez sensu. Towarzysze to ludzie ktorzy opetani sa ideologia rewolucji i jej wcielania w zycie. Towarzysze nigdy nie poprzestaja na swoim kraju, maja misje propagowania ideologii w swiecie. Nie ma juz Towarzyszy na wschodzie (nawet w Chinach), ok juz zostaly tylko glaby z Korei, za to wyrosla nowa kadra Likudnikow, neokonserwarystow sterujacych jak kukla Bushem, ktory do tytanow intelektu nie nalezy [jego koledzy republikanie prowadzili jego kampanie wyborcza wznoszac okrzyki "you don't have to be smart to be a President!"] Towarzysze ci beda, zgodnie z dokumentem NSS jak wyzej, propagowac idealy "wolnego rynku", demokracji (??, juz ja prawie zniszczyli u siebie, a chca eksportowac?) przy uzyciu wojen prewencyjnych, tam gdzie to sie spodoba jednej osobie, imperatorowi, ktory NIE JEST OBECNIE ODPOWIEDZIALNY W CZASIE SWEJ KADENCJI PRZED NIKIM. (Kongres praktyczne abdykowal, lamiac Konstytucje, w 2002 r.) W wyniku tego beda pewnie szerzyc idealy nie Zachodu, tylko Dzikiego Zachodu. A narody-pionki beda placily czym maja, surowcami, praca, zyciem. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: USA GOVERNMENT, we wlasnych slowach! IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 01:31 Panie Pawle - bardzo, bardzo Pana proszę aby Pan zechciał zadzwonić po pogotowie. Pomoc psychiatry bardzo się Panu przyda aby pozbyć sie tej paranoi. Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: USA GOVERNMENT, we wlasnych slowach! IP: *.mco.bellsouth.net 20.02.03, 03:59 >>> Jasiuuuu! Psychiatra, wbrew Twoim nadziejom, pogotowiem nie jezdzi. No i tak szybko paranoji sie pozbyc nie mozna. Twoj przyklad jest najlepszym poswiadczeniem mojego stwierdzenia. Poza tym leczenie bez uprawnien jest tutaj karalne, Jasiu. Badz ostrozy, prosze zanim sobie naprawde kuku zrobisz. Bo na...muniu juz masz! Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Panie Pawle - bardzo, bardzo Pana proszę aby Pan zechciał zadzwonić po > pogotowie. Pomoc psychiatry bardzo się Panu przyda aby pozbyć sie tej paranoi. > > Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel art. Re: USA GOVERNMENT, we wlasnych slowach! IP: *.astro.su.se 20.02.03, 15:49 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Panie Pawle - bardzo, bardzo Pana proszę aby Pan zechciał zadzwonić po > pogotowie. Pomoc psychiatry bardzo się Panu przyda aby pozbyć sie tej paranoi. > > Jan K. Panie Janie, na Panska prosbe dzwonilem ale powiedzieli, ze jak nie powiem dokladniej gdzie Pan mieszka, to nie beda mogli w zaden sposob pomoc. Powiedzialem im, ze nie wiem, ale z tego jak Pan malo wie o czymkolwiek wspolczesnym (zyje Pan wydarzeniami sprzed Panskiego spotkania z Gudrun Shyman w 1966 r., i pisze bez ustanku o jakichs komunistach), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Hmmm... IP: *.mco.bellsouth.net 20.02.03, 16:32 >> Z tym Jasiem to sa problemy. Przeflancowal sie na Floryde i teraz niestety tutaj zatruwa powietrze swoim gnijacym kadawerem prawdziwego POLACK'a. Przy odrobinie dobrej woli moznaby sie smiac z takiego. Niestety, jak z kazda powazniejsza przypadloscia, ta Jasia glupota jest tragiczna! Zionie tym, czym pod ambona sie nasaczyl. A moze to emerytowany xionc??? Gość portalu: pawel art. napisał(a): > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > Panie Pawle - bardzo, bardzo Pana proszę aby Pan > zechciał zadzwonić po > > pogotowie. Pomoc psychiatry bardzo się Panu przyda aby > pozbyć sie tej paranoi. > > > > Jan K. > > Panie Janie, na Panska prosbe > dzwonilem ale powiedzieli, ze jak nie powiem > dokladniej gdzie Pan mieszka, to nie beda mogli w zaden > sposob pomoc. Powiedzialem im, ze nie wiem, ale z > tego jak Pan malo wie o czymkolwiek wspolczesnym > (zyje Pan wydarzeniami sprzed Panskiego spotkania > z Gudrun Shyman w 1966 r., i pisze bez > ustanku o jakichs komunistach), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Hmmm... IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.03, 17:27 Szanowny Panie/Szanowna Pani: A fe, co za język i co za furia! Chciałem jednak Pana/Panią pocieszyć, że nawet tak zaawansowane stadium paranoi jest całkowicie uleczalne. Z poważaniem, Jan K. Gość portalu: A.D. napisał(a): > >> Z tym Jasiem to sa problemy. Przeflancowal sie na Floryde i teraz nies > tety > tutaj zatruwa powietrze swoim gnijacym kadawerem prawdziwego POLACK'a. Przy > odrobinie dobrej woli moznaby sie smiac z takiego. Niestety, jak z kazda > powazniejsza przypadloscia, ta Jasia glupota jest tragiczna! Zionie tym, czym > pod ambona sie nasaczyl. A moze to emerytowany xionc??? > > > > > Gość portalu: pawel art. napisał(a): > > > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > > > Panie Pawle - bardzo, bardzo Pana proszę aby Pan > > zechciał zadzwonić po > > > pogotowie. Pomoc psychiatry bardzo się Panu przyda aby > > pozbyć sie tej paranoi. > > > > > > Jan K. > > > > Panie Janie, na Panska prosbe > > dzwonilem ale powiedzieli, ze jak nie powiem > > dokladniej gdzie Pan mieszka, to nie beda mogli w zaden > > sposob pomoc. Powiedzialem im, ze nie wiem, ale z > > tego jak Pan malo wie o czymkolwiek wspolczesnym > > (zyje Pan wydarzeniami sprzed Panskiego spotkania > > z Gudrun Shyman w 1966 r., i pisze bez > > ustanku o jakichs komunistach), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budkasuflera Rechot prezydenta Francji IP: *.tz.ar.szczecin.pl 19.02.03, 08:10 Ten rechot prezydenta Francji ja nie potrafię zrozumieć.Jak pierwsza żaba może się wypowiadać co mój kraj może mówić a co nie.W okresie międzywojennym też dążyła do pokoju z wszelką cenę i jak to się skończyło współpracą z faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslaniec Sprzeciw ha bardzozdziwienie alboniespodzianka co? IP: *.154.77.60.Dial1.NewYork1.Level3.net 19.02.03, 08:11 Zaczolem to czytac ale za duzo,tak czy owak ja "myslalem "ze to na prawde( a nie na jaja) jaks komisja europejska podejmuje decyzje we wspolnocie narodow .Tak nas tu przekonywali europejczycy na forum a tu nagle jakis czyrek na na no na tym na zdrowym ciele unijnym wszystko popsul.No ale co tu mu sie dziwic czy tej fracuskiej pani minister ze nam kaze uwazac i cicho siedziec.Jest takie przyslowie jak sie daje tak sie kraje,jak zesmy sobie pozwolili to tak nam na glowe teraz wlaza.Jezdzili do tej Brukseli oddawali wszystko co sie tylko dalo to teraz co sie dziwic czy sie sprzeciwiac?,jak oni juz uznaja nas za swoich.Mysleliscie ze jak bedziecie dobrze ogonem myrdac to ochlap wam (politykom,nie mowie o ludziach)spadnie.Poczekajcie jeszcze troche to sie dopiero zacznie, wy ich jeszcze nie znacie ale poznacie.Ani brudu za paznokciem nie uswiadczysz a tylko patrzec jak zamiast palcem to wnet batem beda i wam i nam wygrazac.Moze wreszcie zrozumiecie ze jedziemy na tym samym koniu.No i najbardziej niesprawiedliwe jest ze narod to teraz musi wypic ale tak zawsze bylo.Ps trzymac sie lepiej jednego Ameryki bo tak na dwoje to babka wiadomo i potem juz nikt juz nie uszanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek interesem Francji jest trzymać nas w przedpokoju IP: serwer:* / 10.0.0.* 19.02.03, 08:39 Definitywne rozstrzygnięcia są dla Francji niekorzystne. Jak wejdziemy do Unii, to będziemy się rozpychać i żaden Chirac nam nie będzie mógł podskoczyć. Jak się rozmyślimy, to nie będziemy museli juz się starać, zabiegać, możemy Francuzom popędzić kota i nic nie będą mogli zrobić. A teraz mamy stać grzecznie w poczekalni i czekać na łaskawe zaproszenie. Uważam, że chamstwo powinno być ostrzej napiętnowane. Cimoszka, plują na Ciebie, a Ty co? Deszcz pada? POlaków reprezentujesz! Pokaż, żeś nie jest palcem robiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.server.lan.at 19.02.03, 08:47 hi, mieszkam w austrii i bog wie, ile krytyki dostali austriacy, gdy haider wygral wybory. wiec niech polska (i reszta kaji przystepujacych) sie nie martwi. to tylko polityka. UE dowiedziala sie juz wielokrotnie co to znaczy kooperowac z USA. sa to ludzie ktory najpierw duzo miodu podaja, a pozniej, jezeli sytuacja jest w sam raz, swoje interesy robia, bez jakich kolwiek wzgledow. to poprostu kraj indywidualistow. europejczycy, i polska tez jest europa, sa bardziej inni i dlatego istnieja takie konflikty miedzy UE i USA (stany poprostu boja sie potegi UE co juz nawet taki EURO pokazal). W Uni eksystuje bardzo duzo dykusji na ten temat: 10 kraji boi sie konkurencji 15stki i vice versa. ale ma to tez dobre strony wazne jest jednak, aby ta jednosc naszego kontynentu, zostala pokazana calemu swiatu. nie powstaje tutal nowa narodowsc, bo ma kazdy wlasna kulture i zwyczaje. Jaka Polska, Czechy, Slowacja, Wegry, Baltyckie panstwa, Malta, Cypr i Slowenia sa wazne dla uni, pokasuje tendencja do wspolnej konstytucji. Zostanie zrealisowana dopiero wtedy, gdy UNIA bedzie liczyla 25 panstw. prosze tylko pomyslec: prawie pol miliarda ludzi zejdnoczonych. jako nationalista amerikynski albo ruski albo bog wie jaki, zastanowie sie dwa razy co przeciw uni powiem. proponuje przeczytac kostutucje europejska na www.europa-web.de/europa/03euinf/08VERFAS/aa08vf00.htm (chyba istnieje tez wersja po polsku; po angielsku na pewno; prosze sie nie dac ziritowac, ze page jest po niemiecku) sorry za moj polski, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: 195.116.198.* 19.02.03, 08:51 Mówiąc o sprzeciwie nasze media cytują wyłącznie źródła brytyjskie i krajów kandydackich. To jest manipulacja czystej wody. Dlaczego nie cytuje się źródeł niemieckich,austryjackich, belgijskich, holenderskich i innych, które wcale nie postrzegają wypowiedzi Chiraca tak krytycznie. Moim zdaniem jako kandydaci powinniśmy nie zabierać głosu w tak kontrowersyjnych sprawach dla UE jak Irak, chyba, że będziemy się jednoczyć z USA. Polityka europejska ma swoje priorytety nie zawsze tożsame z amerykańskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko BOJKOT IP: *.basf-ag.de 19.02.03, 09:03 Problem Polsi polega wlasnie na tym, ze miast jednoczyc sie z USA, przylaczamy sie na kolanach do BANKRUTA czyli Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich. Schröder i Chirac to mistrzowie przemyslu opakowan wtornych. ZERO osobowosci, Zero wizji. Nie zozsmieszajcie mnie, twierdzac, ze tym gosciom chodzi o pokoj. Ggyby dla utrzymania sie na stolkach trzeba bylo zbombardowac Baggad, kazali by dla pewnosci zbombardowac wszystkie irackie miasta w promieniu 1000 km. Moja odpowiedzia na francuskie pogrozki bedzie BOJKOT francuskiego badziewia zalewajacego nasz rynek. Mialem kupowac Citroena i wlasnie z tego zrezygnowalem. Jak mawial Kisiel, nie mam pogladow politycznych, jedynie ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: BOJKOT IP: *.fn.pl 19.02.03, 09:38 Calkowita racja, jak bojkot to bojkot, proponuje, nawet bojkot uprawniania milosci po francusku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski REALI Re: Sprzeciw w Europie wobec pouczeń prezydenta F IP: *.ti.telenor.net 23.02.03, 23:27 Gość portalu: Realista napisał(a): > Mówiąc o sprzeciwie nasze media cytują wyłącznie źródła > brytyjskie i krajów kandydackich. To jest manipulacja czystej > wody. Dlaczego nie cytuje się źródeł niemieckich,austryjackich, > belgijskich, holenderskich i innych, które wcale nie postrzegają > wypowiedzi Chiraca tak krytycznie. Moim zdaniem jako kandydaci > powinniśmy nie zabierać głosu w tak kontrowersyjnych sprawach dla > UE jak Irak, chyba, że będziemy się jednoczyć z USA. Polityka > europejska ma swoje priorytety nie zawsze tożsame z amerykańskimi. Fajnie i ..Calkiem beztrosko jak na Europejczyka Chyba sie rozumiemy... Odpowiedz Link Zgłoś