Dodaj do ulubionych

INTELEKTUALIŚCI PRZECIWKO UE

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 11:23
Chcecie to macie:

Henry Hazlitt
Ludwig von Mises
Milton Friedman
Friedrich August von Hayek
(obstawiam, ze Ayn Rand tez...)

Są/byli przeciwko Unii Europejskiej. Ich zdanie jest dla mnie więcej warte
niż Nikolski mówiący (buhahahahaha) o jednoczeniu sie kultur.
A jak ktoś nazwie tych ludzi durnymi narodowcami, nieznajacymi sie na
ekonomii, to dostanie w ryj;)

Pozdrawiam
Misiek
Obserwuj wątek
    • Gość: end Nastepny z wyplukanym do cna mozgiem! IP: 195.94.196.* 21.05.03, 11:31
      Tylko tobie pranko robil JKM, i Najwyzszy Czas.
      • tomek9991 Znowu składasz samokrytykę ? 21.05.03, 11:35
        Nie pisz sam do siebie !
      • Gość: Misiek Re: Nastepny z wyplukanym do cna mozgiem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 11:39
        > Tylko tobie pranko robil JKM, i Najwyzszy Czas.

Jeśli sprowadzasz ruch wolnościowy do JKM i Najwyższego Czasu (ktore
        niespecjalnie lubie, chociaz nie ukrywam, ze mi do nich najblizej ze sceny
        politycznej), to tylko swiadczy o Twojej wiedzy i o tym, ile wiesz o swiecie.

A kto ma wyplukany mozg, to dobrze wiemy. Chcesz sie poboksować na argumenty?
        Stawiam, ze wymiekniesz po 2 razach i nie bedziesz w stanie ich odeprzec.
        No chodz, leszczu. Zrobie Cie na miazge;)))

Pozdrawiam
        Misiek
        • Gość: end Miski kochane! Cale forum sie smieje! IP: 195.94.196.* 21.05.03, 11:44
          Ruch wolnosciowy z JKM i rydzykiem na czele?
          Jaka wolnosc?
          Ta wolnosc i polskosc ostatniego wychodka wiejskiego i kolorowych jarmarkow?
          • Gość: Misiek End, opanuj swoje żądze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 11:48
            > Ruch wolnosciowy z JKM i rydzykiem na czele?
            > Jaka wolnosc?
            > Ta wolnosc i polskosc ostatniego wychodka wiejskiego i kolorowych jarmarkow?

Jeśli stawiasz na równi JKM i Rydzyka, tylko potwierdzasz, że Twoja ignorancja
            osiąga rozmiary niebotyczne. Zresztą, czego ja mogą wymagać od furiata.

Wymieniłem w wątku osoby znane, szanowane, za wolnością ekonomiczną szeroko
            pojętą, które są przeciwko UE. Po prostu je wymieniłem, a Twoja
            reakcja: "nastepny z wypranym mozgiem".

Kazdemu, kto mowi fakty, jakie nie sa po Twojej mysli, tak mowisz?

Czy tez moze zamierzasz polemizowac z rzeczywistoscia i twierdzic, ze Ci ludzie
            sa za?

Opanuj swe zadze, bo Ci zacznie niedlugo slina z nerwow leciec. Taka rada mala;)

pOzdro
            Misiek
            • Gość: end Nie wiem ktory z tych dwoch jest wiekszym IP: 195.94.196.* 21.05.03, 11:52
              demagogiem, ale to problem dla specjalistow.
              • Gość: Misiek Jedno jest pewne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 12:08
                Gość portalu: end napisał(a):

> demagogiem, ale to problem dla specjalistow.

Zachowales sie jak karzełek intelektualny. Wymieniłem Ci nazwiska osób, które
                czegoś nie popierają. Twoja reakcja: MASZ WYCLONY MOZG!

Argument nie do podwazenia. A co dalej robisz? Oczywiscie wyjezdzasz ze swoja
                nienawiscia do JKM i NCz! Ciekawe, co to ma wspolnego z tym, ze Hazlitt,
                Friedman, Hayek i Mises sa przeciwko UE?

Zamiast pogadac o tym tak jak mowi watek: czyli o tych ludziach, ktorzy SA
                PRZECIWKO UE wolisz sie onanizowac swoja nienawiscia do JKM. Prawdziwa dysputa!
                Wiwat End! Czy Twoja ksywka oznacza koniec epoki intelektualnej?

Pozdrawiam
                Misiek
                • Gość: end Poznalem takie upr przypadki!!! IP: 195.94.196.* 21.05.03, 12:12
                  Przedstawiali jako prawde nawet czyste prowokacje slowne JKM!!!
                  • Gość: Misiek End vel "mam klapki na oczach i zarzucam bezmozg" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 12:15
                    > Przedstawiali jako prawde nawet czyste prowokacje slowne JKM!!!

Hahaha. Niezly jestes. Poznales Hazlitta, Misesa, Friedmana i Hayeka?

Czy tez moze dalej pierniczysz nie na temat i nawet nie jestes tego swiadom?
      • Gość: mr_pope Re: Nastepny z wyplukanym do cna mozgiem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 11:50
        A Tobie kto wypłukał mózg?
        • Gość: end Nikt robaczku! IP: 195.94.196.* 21.05.03, 12:01
          w przeciwienstwie do ciebie, pielegnuje go.
          • Gość: x Re: Nikt robaczku! IP: 193.193.95.* 21.05.03, 16:02
            i juz niedlugo dzieki tej pielegnacji osiagnie wielkosc ziarnka fasoli.
    • sothis666 Re: INTELEKTUALIŚCI PRZECIWKO UE 21.05.03, 12:45
      Gość portalu: Misiek napisał(a):

> Chcecie to macie:
      >
      > Henry Hazlitt
      > Ludwig von Mises
      > Milton Friedman
      > Friedrich August von Hayek
      > (obstawiam, ze Ayn Rand tez...)
      >
      > Są/byli przeciwko Unii Europejskiej. Ich zdanie jest dla mnie więcej warte
      > niż Nikolski mówiący (buhahahahaha) o jednoczeniu sie kultur.
      > A jak ktoś nazwie tych ludzi durnymi narodowcami, nieznajacymi sie na
      > ekonomii, to dostanie w ryj;)
      >
      > Pozdrawiam
      > Misiek

OK. A co myślisz o stanach? W kontekście tego co Friedman sądzi o tamtejszym
      systemie podatkowym, udukacyjnym itd...? Czy wynika z tego że jest także
      przeciwko stanom?

Poza tym ci wszyscy panowie, mieszkając w usa lub europie 'są przeciwko'
      systemom, z których zalet korzystają na codzień i które dały im możliwość
      rozwoju i osiągnięcia pozycji jaką się cieszą. Oczywiście mają
      niejednokrotnie rację wskazując na różne wypaczenia, ale to nie argument w
      odniesieniu do krajów, które dopiero dążą do poziomu ue i stanów. Chciałbym
      widzieć minę Ludwiga po przepracowaniu 2 lat na polskiej uczelni.
      Uciekałby do tej krytykowanej unii w podskokach...
      • Gość: Msiek Re: INTELEKTUALIŚCI PRZECIWKO UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 13:20
        > > Chcecie to macie:
        > >
        > > Henry Hazlitt
        > > Ludwig von Mises
        > > Milton Friedman
        > > Friedrich August von Hayek
        > > (obstawiam, ze Ayn Rand tez...)
        > >
        > > Są/byli przeciwko Unii Europejskiej. Ich zdanie jest dla mnie więcej warte
        >
        > > niż Nikolski mówiący (buhahahahaha) o jednoczeniu sie kultur.
        > > A jak ktoś nazwie tych ludzi durnymi narodowcami, nieznajacymi sie na
        > > ekonomii, to dostanie w ryj;)
        > >
        > > Pozdrawiam
        > > Misiek
        >
        > OK. A co myślisz o stanach? W kontekście tego co Friedman sądzi o tamtejszym
        > systemie podatkowym, udukacyjnym itd...? Czy wynika z tego że jest także
        > przeciwko stanom?

Tak. Jest przeciwko polityce Stanow Zjednoczonych.
        Jest przeciwko powstaniu Unii Europejskiej, szczegolnie mocno krytykujac euro.

> Poza tym ci wszyscy panowie, mieszkając w usa lub europie 'są przeciwko'
        > systemom, z których zalet korzystają na codzień i które dały im możliwość
        > rozwoju i osiągnięcia pozycji jaką się cieszą.

DAj spokoj. Mam rozumiec, ze jestes cokolwiek winien Millerowi? A moze osobom z
        prasy podziemnej PRL bys powiedzial, ze system dal im mozliwosc rozwoju???

> Oczywiście mają
        > niejednokrotnie rację wskazując na różne wypaczenia, ale to nie argument w
        > odniesieniu do krajów, które dopiero dążą do poziomu ue i stanów. Chciałbym
        > widzieć minę Ludwiga po przepracowaniu 2 lat na polskiej uczelni.
        > Uciekałby do tej krytykowanej unii w podskokach...

Ludwig mial przesrane zycie w USA. Nie chciano go na uczelniach, bo byl
        prokapitalistyczny do bolu. Zatrudniano wiele Marxistwo, bo uczelnie byly
        czerwone ze hej. Nawet w Wiedniu mial wczesniej przekopane.

Moze i pojechalby do Wielkiej Brytanii na Uniwerek, ale nie dlatego, ze to jest
        UE, tylko dlatego, ze tam jest lepsza uczelnia.

To nie ma zwiazku.

Misiek
    • kimmjiki Re: INTELEKTUALIŚCI PRZECIWKO UE 21.05.03, 13:00

> Henry Hazlitt
      > Ludwig von Mises
      > Milton Friedman
      > Friedrich August von Hayek

Prosze o cytaty: Co te osoby powiedzialy na temat oplacalnosci naszego wejscia
      do UE?
      • Gość: end Niektore nawet na cmentarzach przemawialy! IP: 195.94.196.* 21.05.03, 13:05
        O naszych warunkach,
      • Gość: Misiek Riposta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 13:24
        > Gość portalu: Misiek napisał(a):
        >
        > > Henry Hazlitt
        > > Ludwig von Mises
        > > Milton Friedman
        > > Friedrich August von Hayek
        >
        > Prosze o cytaty: Co te osoby powiedzialy na temat oplacalnosci naszego
        wejscia
        > do UE?

Na temat samej instytucji UE, a nie wejscia Polski.

Hazlitt "From Bretton Woods to world inflation". Krytyka papierowych,
        fikcyjnych walut, ktore wzmacniaja rzad, jaki bedzie finansowal swoje
        redystrybucyjne wydatki. Krytyka idealnie przeklada sie na euro.

Mises. "stany zjednoczone europy" w "liberalizmie".

Friedman o wprowadzeniu euro (krytyka) i tym, ze celem UE jest POLITYCZNA
        unifikcja, a nie gospodarcza. Jest to wiec gra interesow, a nie gospodarcza
        integracja. W kazdym wywiadzie prawie o tym mowie.

Hayek. Krytyka ograniczenia konkurencji na rynku walutowym. DOjscie do wniosku,
        ze panstwowa waluta jest zrodlem wzmacniania wladzy panstwowej i ograniczania
        wolnego rynku.

Misiek
        • kimmjiki Re: Riposta 21.05.03, 13:33

> Na temat samej instytucji UE, a nie wejscia Polski.

Ja pytam o wejscie Polski. Co sadza o instytucji, to mnie nie obchodzi. Zaraz
          powiesz, ze skoro Unia im sie nie podoba, to i wejscie Polski uznaja za
          niekorzystne - ale to juz bedzie nadintepretacja, bo mozna nie lubic UE, a byc
          zwolennikiem wejscia do niej, bo to sie oplaca - przykladem Vaclav Klaus.
          Nawiasem mowiac, te "cytaty" sa gorzej niz zalosne - to raczej interpretacje, a
          nie zadne cytaty.
          • Gość: Misiek Re: Riposta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 13:51
            > Ja pytam o wejscie Polski.

Przeczytaj tutyl watku. "INTELEKTUALISCI PRZECIWKO UE". Nie zauwazyles?

> Co sadza o instytucji, to mnie nie obchodzi.

Pewnie. Po co wiedziec, gdzie sie wchodzi?

> Zaraz
            > powiesz, ze skoro Unia im sie nie podoba, to i wejscie Polski uznaja za
            > niekorzystne - ale to juz bedzie nadintepretacja, bo mozna nie lubic UE, a
            byc
            > zwolennikiem wejscia do niej, bo to sie oplaca - przykladem Vaclav Klaus.

Jesli ktos widzi, ze UE jest socjaldemokratycznym centralistyczno-
            keynesistowskim lewiatanem i jest przeciwko czemus takiemu, to nalezy raczej
            wnioskowac, ze jest przeciwko. Choc nie ukrywam, ze jest to juz, moze nie
            nadinterpretowanie, ale ciagniecie rozumowania dalej.

Natomiast KLaus jest typowym kanciarzem i oszustem. Wyciera sobie jadaczke
            wolnorynkowymi haslami, zeby zdobyc elektorat leszczy, a potem stosuje
            interwencjonizm panstwowy. Analogicznie szuka elektoratu wsrod lekkich
            sceptykow. Przeczytaj o tym felieton Josepha Simy z Liberalni Institute.

Klaus jest politykiem. Wyzej wymienieni panowie to ekonomisci i znaja sie na
            rzeczy. Klaus ich nonstop cytuje, ale postepuje dokladnie na odwrot niz oni
            zalecaja.

> Nawiasem mowiac, te "cytaty" sa gorzej niz zalosne - to raczej interpretacje,
            a
            >
            > nie zadne cytaty.

Nie mam w tej chwili dostepu do niektorych, wiec mozesz mnie uznac za kanciarza
            albo uwierzyc na slowo. Zreszta znam mysl ekonomiczna tych panow wystarczajaco.

Ty jej wyraznie nie znasz, skoro jestes zdziwiony tym, ze sa przeciwko UE.

Dodam jeszcze text Friedmana, jak przyjechal do Polski na temat naszego prawa a
            prawa krajow Ue (jeszcze wtedy nie bylo UE, zdaje sie): macie przyjmowac prawo,
            nie takie jak oni maja dzisiaj, a takie jakie oni mieli, kiedy byli na waszym
            poziomie.

Proste, nie?

Jestem przeciwko izolacjonizmowi europejskiemu. Jestem za wolnym handlem i
            dlatego przeciw wejsciu do UE. Nie akceptuje ani nacjonalizmu polskiego ani
            europejskiego ani amerykanskiego.

Misiek
          • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Riposta IP: *.bg.am.lodz.pl 21.05.03, 16:26

> Ja pytam o wejscie Polski. Co sadza o instytucji, to mnie nie obchodzi. Zaraz
            > powiesz, ze skoro Unia im sie nie podoba, to i wejscie Polski uznaja za
            > niekorzystne - ale to juz bedzie nadintepretacja, bo mozna nie lubic UE, a
            byc
            > zwolennikiem wejscia do niej, bo to sie oplaca - przykladem Vaclav Klaus.
            --->No Kim teraz to zes przywalil:o)))).Zaiste klasyczna logika.Mozna uwazac ze
            UE jest to absurd ekonomiczny a jednoczesnie ze warto tam wejsc.Stary
            przeczytaj kilka razy te slowa i zastanow sie co madrego napisales...Bo ja nie
            wiam jak ci to wytlumaczyc.
    • Gość: Skrzypek Friedman i Gary Becker IP: *.pl 21.05.03, 14:08

> Chcecie to macie:
      >
      > Henry Hazlitt
      > Ludwig von Mises
      > Milton Friedman

Tak prz okazji.
      Milton Friedman w Wirtschafts Woche opowiada sie przeciw unii walutowej w
      Europie. Zapowiada gigantyczny kryzys walutowy, który obejmie kraje strefy
      euro. Podobne poglądy głosi G.Becker laureat Nagrody Nobla w dziedzinie
      ekonomii. Gary Becker uważa, że monopol walutowy tylko zaszkodzi Europie.

• Gość: Misiek END, POWIEDZ COŚ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 14:20
        No, End. Czas na Ciebie. Powiedz coś.

Krzyknij coś o JKM i Najwyższym Czasie albo o tym, że komuś znowu wyprało mózg.
        Twoje argumenty są zawsze niepodważalne;)

Misiek
        • tomek9991 End nie jest od myślenia 21.05.03, 14:59
          Jemu płacą za to, żeby BIŁ SIĘ, PLUŁ, SZCZEKAŁ, OBRZUCAŁ BŁOTEM.
          Za to dostaje kasę.
          W hokeju w NHL sa tacy gracze surowi technicznie, którzy grać nie umieją, ale
          są od bijatyk.
          I end jest takim wynajętym do bijatyk ignorantem.
          Wiedzy żadnej o ekonomii nie ma, ale bije się
          i na rozkaz przełożonych słucha radia z Torunia.
          • Gość: end Te, nie przepisuj sam siebie IP: 195.94.196.* 21.05.03, 16:20
            Aluzyju nie panjal, to ci zaraz ja przypomne.
            Ps. Oj wy sierotki, cala armia rydzykow na jednego end-a.
            Cale forum sie smieje.
            • Gość: end I jeszcze posilki z Jackowa sciagaja! IP: 195.94.196.* 21.05.03, 16:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka