IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 16:37
Właśnie pan kurier dostarczył mi - uwaga! - 20 buteleczek (0,33) cydru!!! Ale się cieszę!!! Czekam na męża, by zobaczył zgrzewkę ciderków i pijemy! 4,4 %, jabłkowe. Czyli będą w Pl! Wreszcie!
Obserwuj wątek
    • mhr2 juz na niego czas? 26.03.11, 16:40
      Gość portalu: Anka napisał(a):

> Właśnie pan kurier dostarczył mi - uwaga! - 20 buteleczek (0,33) cydru!!! Ale s
      > ię cieszę!!! Czekam na męża, by zobaczył zgrzewkę ciderków i pijemy! 4,4 %, jab
      > łkowe. Czyli będą w Pl! Wreszcie!
      • Gość: Anka Re: juz na niego czas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 16:45
        Pewnie na lato się pojawi.
        Ciekawe jaka będzie cena, oby lepsza niż w M&S czy Carrefourze.
    • Gość: pasqda Re: cydr IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 17:14
      A gdzie mieszkasz, że tak niewinnie zapytam, bo zdaję się, że będę dziś koło ciebie przechodzić. I to z kilka razy :))

A serio, skąd ten cydr? Można gdzieś kupić?
      • Gość: Anka Re: cydr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 17:30
        Ktoś tu pisał, że jakiś browar się szykuje z wprowadzeniem na rynek.
        Ja mam ze Streetcomu, nie wiem, czy mogę pisać, czy nie, ale tak się ucieszyłam, że będzie na rynku, że nie wiem.
        Nie wiem, kto jest producentem, ale taką stronę podali:
        www.shadecider.pl/cover.html
        Już piję i jest świetny. Lekki, jabłkowy, orzeźwiający, słodkawy.
        Powinnam się chyba dzielić tymi butelkami, ale na samą myśl, że mam komuś dać mina mi rzednie;)
        • Gość: pasqda Re: cydr IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 18:04
          Osz, ale bym się napiła...:)

A już miałam nadzieję, że jest ogólnodostępny. Oby to była prawda, że latem już będzie w sklepach. Pozostaje czekać, ech...

• kocila Re: cydr 26.03.11, 19:17
            tylko te butelki takie malutkie...
        • kissmygrass Re: cydr 10.04.11, 22:02
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Już piję i jest świetny. Lekki, jabłkowy, orzeźwiający, słodkawy.

Wspomniana słodkawość niekoniecznie jest zaletą. Osobiście preferuję te wytrawne, w stylu normandzkim (podobno majątek Sławno coś takiego produkuje, ale nie udało mi się zdybać).

W
    • marghe_72 Re: cydr 27.03.11, 00:01
      Tydzien temu nabyłam cydr w Almie
      Całkiem smaczny
      • Gość: desember Re: cydr IP: 95.108.93.* 10.04.11, 15:58
        Producentem tego cydru jest Royal Unibrew Polska (Faxe, Łomża, Van Pur) :)
        W Poznaniu można dostać w dwóch sklepach co najmniej: Ministerstwo Browaru na Ratajczaka i PIWnica na Ogrodowej:)
        cena ~3,5zł za 330ml - trochę dużo, ale jak mamy taki duopol, to nie ma się co dziwić;/
        BTW, jest to (jak zapewnia producent) pierwszy polski cider!:)
        • bartekpawel Re: cydr 10.04.11, 21:54
          No to chyba mają problemy komunikacyjne wewnątrz firmy:

Beata Pawłowska, dyrektor generalna firmy Browary Regionalne Łomża przyznała, że Shade Cider produkowany jest na Litwie, w jednym z browarów Royal Unibrew i rozlewany w Polsce.

To cytat z portalspozywczy.pl
        • Gość: frothman Re: cydr IP: 178.73.49.* 10.04.11, 21:58
          Pierwszy polski ciderek piłem ze trzy lata temu. Gruszkowy. Nędzny.
    • peppe Re: cydr 10.04.11, 23:34
      Potwierdzam! Jest w Polsce. Kupiłem go w Almie, cena 4zł z hakiem jeśli dobrze pamiętam. Jest całkiem niezły. W Warszawie można jeszcze kupić w pubie vis a vis Muzeum Narodowego.
    • Gość: PrzemoP Re: cydr IP: *.opera-mini.net 11.04.11, 00:24
      A ja mam cydr wyprodukowany przez siebie - w piwnicy dofermentowywuje 10 litrów w butelkach 0,33 - pierwsze próby organoleptyczne są bardzo zadawalające.
      • Gość: Moi Hahahaha IP: 193.253.141.* 11.04.11, 06:44
        Anonimowa anka przypadkiem ma cydr, ktorego nie ma jeszcze. Przypadkiem pewnie rowniez ma adres strony internetowej. Zupelnie Przupadkiem jej opis cydru brzmi jak belkot reklamowy... Taa...
        Po cydr bylem wczoraj w sklepie franprix. Calkiem smaczny, zero slodkiego smaku. Troche ponad 2 ojro za butelke 0.75. Polecam. Zenek z Paryza.
    • dpp.maketing Re: cydr 11.04.11, 10:11
      Na Górnym Śląsku jest taka miejscowość: Radzionków. Na ich mieszkańców mówiło się właśnie CIDRY, ze względu na cydr. W sumie to dalej nie wiem czemu. Może ktoś wie? Tam było dużo sadów to może dlatego, że ów cydr tworzył się samoistnie ze spadających owoców?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka