Dodaj do ulubionych

Herbata na zimę

IP: 186.92.52.* 29.10.12, 16:05
Szukam dobrej herbaty na zimę. Osttanie lata tak bez przekonania tułałam się między owocowymi liptonami, szczególnie tropikalną, a czarnymi pod cytrynę. Znacie jakieś nowe smaki, albo przepisy, żeby ta herbata była taka prawdziwie na zimę :)

PS, coś i ładnego śmiesznego na zimową handrę
youtu.be/3HudBFRXPnQ
Obserwuj wątek
    • kosmitka98 Re: Herbata na zimę 30.10.12, 11:12
      Jeśli chodzi o zimową herbatę to najlepsza jest z przyprawami. W sam raz na zimowy wieczór z książką – rozgrzewa, i pięknie pachnie cynamonem w całym domu.
      • terenka384 Re: Herbata na zimę 30.10.12, 11:32
        Lepsze gotowe czy zrobione samemu?
    • mojrelka76 Re: Herbata na zimę 30.10.12, 12:39
      fajna jest zielona, mimo że nie rozgrzewa. A taka typowo herbata na zimę no to oczywiście miodowa
    • bosaosa384 Re: Herbata na zimę 30.10.12, 13:28
      herbata z imbirem jest najbardziej aromatyczna gdy korzeń jest starty a nie w plastrach. Zdecydowanie polecam herbatę zimową w wydaniu imbirowo-cytrynowym
      Tekst linka
    • kolejnydobrydzien Re: Herbata na zimę 30.10.12, 13:59
      Ja też z imbirem pijam herbatę zimową:D w lecie w sumie też, ale w każdą porę roku można ja przyrządzić odmiennie. W zimie chcemy się rozgrzać a w lecie orzeźwić. Imbir nadaje się doskonale, ze względu na swoje właściwości zdrowotne. Daję oprócz herbaty tak: ok. 70- 80 gram korzenia imbiru
      1 cytryna
      1 pomarańcza
      ewentualnie cukier brązowy lub miód do słodzenia
    • kokoszka98 Re: Herbata na zimę 31.10.12, 09:47
      Pytasz o imbirową typowo? Ja piłam taką z Herbapola ale musiałam dodać skórki pomarańczy, cytryny i łyżkę miodu bo nie była powalająca.. Ciekawa jest herbata na zimę Teekanne imbirowo-cytrynowa. Zawsze można dla aromatu skórki cytryny dodać i prosto pod kołdrę z książką!! Poluję teraz na „Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet”. Czytała któraś?
    • myszkazwasem Re: Herbata na zimę 31.10.12, 10:09
      Mój przepis na pyszną domową herbatę zimowa:
      gwiazdka anyżu
      1 laska cynamonu
      3 goździki
      1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
      2 łyżeczki kopiaste czarnej herbaty
      Przygotowanie:
      Do rondelka wlewam litr wody i wrzucam wszystkie przyprawy. Doprowadzam do wrzenia, a następnie wsypuję herbatę. Gotuję jeszcze przez 5 minut pod przykryciem, a następnie zostawiam do naciągnięcia na następne 5 minut.
      • waclawhawel34 Re: Herbata na zimę 31.10.12, 10:26
        Moja herbata zimowa wygląda tak: robię sobie cały dzbanek czarnej herbaty, dodaję cynamonu, goździków i soku imbirowego albo malinowego i plasterki cytryny. Przeważnie jest dość mętna bo dodaję dużo tych przypraw.
        • koziolekmatolek23 Re: Herbata na zimę 31.10.12, 10:47
          Ja taką samą piję jak poprzednik ale na bazie earl greya; jakoś t6ak bardziej mi podchodzi. I głównym punktem programu jest laska wanilii
    • mariajot384 Re: Herbata na zimę 31.10.12, 13:26
      Nic nie jest lepsze na jesienny wieczór jak puchowe skarpety w paski (jakieś takie frotowe), ciepły dresik i herbata pomarańczowo-waniliowa. No może jeszcze nowe coś na ząb :D
    • Gość: Sarra Re: Herbata na zimę IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 22:48
      Najlepsza herbatka na zimę, to miodowo - imbirowa Biofix. Wyśmienita i rozgrzewa jak żadna inna. Spróbuj, na pewno Ci zasmakuje :)
      • Gość: miksior Herbata na zimę IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 03:32
        herbata na zimę to temat rzeka, rzeka herbaty, dla mnie najlepszy czarny napar z cytrynką, klasyk !
    • sensestea Re: Herbata na zimę 08.11.12, 17:13
      Hej,
      Na zimową porę polecam Ci w szczególności coś aromatycznego i rozgrzewającego. (np. alpejski poncz, beczka rumu, romantyczny wieczór albo szczypta magii)
      Zajrzyj sobie na sensestea.pl/
      W ofercie wiele fantastycznych liściastych herbat, czarnych, zielonych, białych i innych. Wyglądają prześlicznie a pachną i smakują jeszcze lepiej.
      Dodatkowo do 11.10 trwa promocja -20% :)
      Pozdrawiam
    • lumbago_bumbago Re: Herbata na zimę 21.11.12, 21:49
      polecam rozmaite pu-erh'y, są naprawdę super - www.herbata.net/index.php?grupa=2&podgrupa=&module=katalog&kategoria=7
      zwłaszcza jest taki cud w czasie na herbatę jak Królowa matka. Wydaje mi się też, że było coś takiego jak Świąteczna mieszanka z posmakiem migdałów i pomarańczy.
    • pijmleko384 Re: Herbata na zimę 24.11.12, 15:35
      Lubię też z imbirem, cytryną i miodem
    • martinforgery Re: Herbata na zimę 24.11.12, 16:00
      z teekane jest "herbata zimowa", bardzo dobra
    • mountainguy Re: Herbata na zimę 24.11.12, 16:18
      na co dzien, rano, przed praca, to lubie standardową earl grey z cytrynką i miodzikiem a po pracy, dorzucam jeszcze rum
    • paczkoski201 Re: Herbata na zimę 24.11.12, 18:36
      jeśli mowa o torebkowych to mogę polecić żurawinowe, malinowe, z dodatkiem dzikiej róży
    • mojrelka76 Re: Herbata na zimę 24.11.12, 19:23
      Uwielbiam z cytryną, zwłaszcza z rana, nawet zamiast kawy. Ale z cytryną trzeba uważać, ze względu na cytrynian glinu
    • bosaosa384 Re: Herbata na zimę 24.11.12, 20:03
      Czarny napar z cytryną klasyk, to fakt. Ale nie wiem czy nie zrezygnuję w ogóle z cytryny
    • Gość: Sassanka Re: Herbata na zimę IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.12, 20:49
      polecam herbatkę miodowo imbirową Biofix. To najlepsza herbata na zimę jaką znam. Bardzo smaczna, aromatyczna i co najważniejsze bez konserwantów. Moja ulubiona zimowa :)
    • marek.krasowiecki Re: Herbata na zimę 30.11.12, 14:32
      Tak, to prawda, ale chyba trudno jest ją dostać.
      Ja bardo lubię herbaty z serii Babcia Jagoda <a href="www.e-piotripawel.pl/zakupywroclaw/kategoria/herbaty/16?kategoria=16&strona=2&strona=3"</a>
      W wielu smakach,ale ja polecam gruszkę i dziką różę.
    • 42andzia Re: Herbata na zimę 07.12.12, 11:14
      Ja lubię z sagi owocowe, dzika róża i truskawka i inne nowości. Pycha lub liptona aromat niezwykły.
    • masqara Re: Herbata na zimę 24.12.12, 21:43
      malinowa
      • masqara Re: Herbata na zimę 24.12.12, 21:44
        lub owocowa
      • miriam.7 Re: Herbata na zimę 15.02.13, 21:43
        to prawda z syropem malinowym zimą herbatka smakuje mi najbardziej, latem pijam z kolei sam syrop malinowy bez herbatki :)
    • asia_zielona Re: Herbata na zimę 27.12.12, 22:13
      na zimę najlepsza herbata z "wkładką" ;p
    • mysweet2 Re: Herbata na zimę 23.01.13, 08:56
      Ja ostatnio przerzuciłam się się na herbatę czerwoną i zaparzam sobie miętę podobno świetna jest na trawienie. A muszę mieć dobre trawienie bo uwielbiam ciasteczka :))) a szczególnie z firmy Wikmar
      • Gość: gosc Re: Herbata na zimę IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 10:03
        Proszę o usunięcie spamu,spamerka naśmieciła już na forach <Kuchnia> i <Przepisy> swoją drogą beznadziejna musi być jakość towaru który trzeba reklamować przez desperacką żebraninę na forach....
    • zoneczka20 Re: Herbata na zimę 09.02.13, 00:33
      Witajcie, coraz więcej słyszę o herbacie zwanej jerba mate, znalazłam fajną stronę
      yerba-mate.org/, ona podobno powoduje cuda jeśli chodzi o gubienie kg :) a zimą przecież robimy zapasy:)
      • justynawach Re: Herbata na zimę 11.02.13, 09:21
        Najlepsza herbata na zimę to taka z sokiem malinowym, z sokiem cytrynowym i wzmocniona odrobiną alkoholu :)
        • miriam.7 Re: Herbata na zimę 15.02.13, 21:38
          to prawda mnie też zwłaszcza zimą najbardziej smakują herbatki z syropami, ostatnio znalazłam w sklepie syrop o smaku maliny z melisą i muszę Wam powiedzieć, że oprócz walorów smakowych herbatka z takim syropem naprawdę uspokaja po szalonym dniu.
          • kasie_nka1984 Re: Herbata na zimę 06.03.14, 23:04
            melisa to ma własciwosci uspokajajace wiec nie dziwota ze sie czlowiek relaksuje po calym dniu mordeczej pracy czy innych przyziemnych zajec ale syrop kurde ma duzo kalorii a ze sie odchudzam to pije herbate melisa cytrynowa chyba z tekane bez cukru oczywiscie.
    • karolajnatorun Re: Teekanne na zimę 12.02.13, 19:42
      Ogólnie te herbaty Teekanne są inne niż wszystkie. Przynajmniej te zimowe. Niby są słodkie ale mają w sobie coś lekko kwaskowatego i miodowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka