Gość: beata IP: *.aleksandrow-kujawski.sdi.tpnet.pl 27.02.05, 13:13 Znacie może przepis na taką herbatę? Piłam ją niedawno w jakiejś restauracji, wiem że była dosyć słodka i z cynamonem. Bede wdzięczna za przepis :-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: herbata po arabsku... IP: *.chello.pl 05.03.05, 21:34 Nie wiem jak dokladnie wyglada przepis na herbate po arabsku, ale moj maz pochodzi z azjatyckich krajow i oni robia herbate poprzez dlugie gotowanie normalnie torebek od herbaty w wodzie w garnku, pod koniec dolewaja mleka, ale uwaga zeby nie wykipialo, mozna zamiast mleka do gotujacej sie mocnej herbaty dodac cynamon i cukier! sprobuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratata Re: herbata po arabsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:33 ale wiecie, ze w krajach arabskich to podaja przede wszystkim zielona herbate z mieta, albo hertbate z kardamonem, a nie z cynamonem? jak mi w pierwszej lepszej pseudoarabskiej knajpce poadaja herbate z cynamonem to mi sie smiac chce - owszem orientalne na swoj sposob, slodko jak trzeba, ale prawda jest taka, ze cynamon im duuuzo taniej niz kardamon wychodzi po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johngotti Re: herbata po arabsku... IP: *.torun.mm.pl 30.03.05, 20:34 ja tez sie spotkalem z herbata po arabsku wiec: w czajniczku zagotowac wode dodac sypana herbate kore cynamonowa i cukru sporo<musi byc slodka> a z kardamonem to podaje sie kawe<zielony kardamon> i tez podaje sie na slodko tylko w imbryczku z ktorego sie przelewa do mniejszych filizaneczek Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: herbata po arabsku... 01.04.05, 06:05 Może taka: www.arabicslice.com/chai.html Odpowiedz Link Zgłoś