Dodaj do ulubionych

dobra kawa :]

• camelliasinensis Re: dobra kawa :] 04.03.15, 13:37
      Ciężko dyskutować o dobrej kawie pakowanej. Warto jednak zwracać uwagę na plantacje oraz sposób palenia kawy. Najlepiej by nie były palone przemysłowo czyli 450 C i chłodzone woda tylko 140-160 C i chłodzone powietrzem. Tak palona kawa zatrzymuje najwięcej smaku oraz aromatu. Jeśli boimy się o kwasowość kawy trzeba też zwrócić uwagę na to czy jest to robusta czy arabika. Robusta jest kwaśną kawą.
      camelliasinensis.pl/pol_m_kawy_amerykanskie-178.html
      Tutaj znajdziecie też trochę kaw ogrodowych.
    • baska_b44 Re: dobra kawa :] 26.03.15, 13:19
      Najlepsza kawa jest ziarnista, mielona samemu przed przed samym zaparzeniem. Ostatnio najbardziej smakuje mi ta: sklep.unoespresso.pl/kawa/kawa-ziarnista/carraro/kawa-carraro-globo-verde-1kg-ziarno Jest przepyszna.
    • nowapati92 Re: dobra kawa :] 26.03.15, 15:12
      Ja najbardziej lavazza :) Specjalnie nawet kupiłam sobie dla niej ekspres
    • korfu22 Re: dobra kawa :] 08.04.15, 22:06
      www.kawadoekspresow.pl
      • baska_b44 Re: dobra kawa :] 11.08.15, 12:50
        Mi najbardziej smakuje Arabica a konkretnie ta: sklep.unoespresso.pl/kawa/kawa-ziarnista/carraro/kawa-carraro-dolce-arabica Ma niesamowity aromat.
    • ignacka.celina Re: dobra kawa :] 09.04.15, 11:13
      Uwielbiam nescafe (jeśli chodzi o rozpuszczalną), ale niestety nic nie zastąpi kawy z ekspresu.
    • eliziak2 Re: dobra kawa :] 13.04.15, 09:47
      Cafe Rene Irish Cream ;) mniaaaaaaaam caferene.pl/kawa-mielona/120-rene-irisch-cream.html
    • Gość: gustavogustav Re: dobra kawa :] IP: *.siec.alfa.pl 20.07.15, 14:12
      Polecam Arabicę z Etiopii. Mówi się że kawy etiopskie należą do najlepszych. Cena ok 40zł/kg. Dla mnie bomba. Można kupić na www.gksponsor.pl/kawy.html
    • bogactwokawpl Re: dobra kawa :] 29.07.15, 09:40
      Bo kawę ulubioną zapraszam do sklepu www.bogactwokaw.pl :)
    • baska_b44 Re: dobra kawa :] 02.08.15, 10:34
      Najlepsza jest kawa ziarnista mielona przed samym parzeniem. Tutaj masz wybór kaw z całego świata. sklep.unoespresso.pl/kawa/kawa-ziarnista
    • zdrowaforma Re: dobra kawa :] 04.08.15, 18:13
      Lubię segafredo
    • domina009 Re: dobra kawa :] 13.08.15, 14:51
      Ja nie jestem zwolennikiem kaw, w ogóle. Jeśli już to sypana - żadne rozpuszczalne chemikalia! Najlepsza jaką piłam to kawa świeżo mielona, z ekspresu z dodatkiem wanilii i to ją zapamiętam najbardziej ze wszystkich kaw jakie piłam. Narzeczony mojej siostry jest za to wielkim fanem tego okropnego, podnoszącego ciśnienie napoju i na co dzień pije Pedro's, więc może coś w niej jest. ;)
    • madzik986 Re: dobra kawa :] 30.06.16, 15:03
      Ja pije z ekspresu w firmie, jest specjalnie sprowadzana. Musze zapytać o nazwę. Pychota ;)
    • junoqwe Re: dobra kawa :] 20.02.17, 21:04
      myslę że kawa ziarnista dobra jest w tym sklepie
    • Gość: dam-dam91 Re: dobra kawa :] IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.17, 08:27
      Lavazza oraz Pellini (najlepszą cenę mają w sklepie z kawami ziarnistymi www.czaskawy.pl )
    • kaates Re: dobra kawa :] 27.06.17, 18:21
      Bardzo gorąco polecam każdemu kawy z multisub.pl! Uwielbiam je! Takiego smaku nie zaznamy pijąc kawy ze sklepu. Są one bardzo wysokiej jakości.
    • Gość: ewa Re: dobra kawa :] IP: *.play-internet.pl 11.08.17, 17:22
      Lubię kawę Kenia AA Kpuję tu www.swiatkawyiherbaty.com.pl
      • kummot2015 Re: dobra kawa :] 12.08.17, 22:16
        Dobra kawa to kawa świeżo palona, dopiero po zamówieniu a no bardzo szeroka oferta innych różnej kawy w sklepie z kawa arabica i robusta swiezowypalana.pl/pl/c/100-Arabica/42
    • Gość: Mika Re: dobra kawa :] IP: 94.42.188.* 19.09.17, 11:57
      Ja przez koleżankę z pracy polubiłam bardzo kawy brazylijskie. Mają bardzo delikatny smak i zero kwasowości, co ostatnio zdarza się w naszych kawach. Ostatnio zamówiłam z www.kawafogo.pl Brasil Santos. Po paru dniach stwierdzam, że jest doskonała. W dodatku ma taki świeży aromat, aż mój mąż się skusił na nią a pije tylko rozpuszczalne. Warto rozejrzeć się wśród importowanych kaw :)
      • bombastic123 Re: dobra kawa :] 20.09.17, 09:12
        Popieram w 100%. Brazylijskie kawy są najlepsze, ale i te często się różnią. Ja osobiście nigdy nie kupuję kaw o dziwnych nazwach typu "dolce uno", "crema" czy jakies inne "premium latte" - bo nie mam pojęcia co oni napchali do środka. Wolę kawy jednorodne (czyli z konkretnej platancji), wtedy mam przynajmiej pewność że nikt nie próbuje mi wcisnąć "arabiki" z wietnamu po piękną i apetyczną nazwą. Polecam palarnię Single Origin (www.singleorigin.pl), mają kilka kaw z brazylii i nie tylko. No i wypalają je na zamówienie, to jest super - smak i aromat nie do przecenienia.
    • Gość: rafał Re: dobra kawa :] IP: 46.101.204.* 24.10.17, 22:08
      Każda kawa ma inny smak i aromat Nie kupuj już mielonych i paczkowanych , kupuj na wagę świeże polecam Ci ten sklep internetowy
      • kummot2015 Re: dobra kawa :] 28.10.17, 07:35
        dobra świeżo wypalona kawa najlepiej prosto z palarni takiej jakiej jak ta swiezowypalana.pl
    • fit_jaroslaw Re: dobra kawa :] 12.01.18, 09:08
      Ja uwielbiam włoskie np. Lavazze, Illy, Kimbo, Sagafredo i najlepiej jeśli zaparzy się ją w kawiarce, doda podgrzanego, spienionego mleka i szczyptę cukru trzcinowego.
    • Gość: arek Re: dobra kawa :] IP: 77.111.244.* 12.01.18, 23:00
      Ja lubie kawy ziarniste dobrej jakości dlatego kupuje tu
    • Gość: Kasia Re: dobra kawa :] IP: 80.82.24.* 19.11.18, 12:46
      Uwielbiam pić kawę, przede wszystkim z ekspresu :) uwielbiam smak oraz zapach świeżo mielonej kawy :) Piję około 2-3 kaw dziennie. To moja chwila przyjemności :) niestety wiem że kawa wypłukuje magnez z organizmu...widzę to po moich drgających powiekach. Od jakiegoś czasu piję dużo wody. Najbardziej smakuje mi zielona Piwniczanka, ponieważ ma odpowiednią zawartość magnezu. Przeciwdziała skutkom obniżenia magnezu. Teraz mogę cieszyć się smakiem kawy bez efektów drgających powiek :)
    • pwlk Re: dobra kawa :] 26.08.20, 13:21
      Ja gustuję tylko w kawach pochodzących wprost z palarni kaw :) Ich smak i aromat w przeciwieństwie do pozostałych kaw, jakie miałem okazję próbować jest obłędny. Jeśli poszukujecie naprawdę dobrej kawy, to powinna Was zainteresować oferta palarni Blueberry Roasters. Sprawdźcie ich ;)
      • Gość: Jacek Re: dobra kawa :] IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.21, 14:05
        Zgadzam się z Tobą. Zamiast oklepanych kaw marketowych również polecam kawę prosto z palarni kawy. Ciekawą rzeczą są częste nowości i różnorodność wyboru smaków - od klasycznych po owocowe i delikatne. Ja wolę Palarnię Blend palarniablend.pl
    • Gość: Ola Re: dobra kawa :] IP: *.centertel.pl 15.02.21, 12:25
      Spróbuj kawy Bristot - dostępna jest tu: sklep.coffeebaracademy.pl/product-category/kawa-ziarnista/
      Każdy rodzaj masz opisany pod kątem aromatów i smaków. Ja najbardziej lubię Rainforest: sklep.coffeebaracademy.pl/produkt/rainforest-500g/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka