Gość: kasia_ania IP: 4.1R* / *.justice.vic.gov.au 19.09.02, 08:41 Nie jest to napoj alkoholowy ale... czy ktos moze wie jak przyzadz sie (mango) lassi??? Pochodzi o ile wiem z Indii. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: midm Re: Mango lassi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 12:29 Zerknij tu www.sanjeevkapoor.com/recipes/indiandrink/drink10.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_ania Re: Mango lassi IP: 4.1R* / *.justice.vic.gov.au 20.09.02, 05:56 Dzieki!!! Tylko co to jest "thick curds" - az wstyd przyznac ale nie wiem (mam jakies blade pojecie o curds tak w ogole, ale jakos nie zgadza mi sie to z uzyciem w lassi... :-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midm Re: Mango lassi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 14:02 Jesli widzialas kiedys jak sie robi w domu z mleka (tlustego) bialy ser, to te kawalki, ktore sie tworza i ktore sie potem odciskuje przez lniana sciereczke z serwatki to wlasnie to, nie wiem jak to nazwac po polsku, moze twarozek i nie mam pojecia czy mozna to kupic za granica. Ale chyba mozesz uzyc czegos podobnego, zreszta moze tez byc tak, ze to co jest w przepisie to w gruncie rzeczy tylko cos podobnego. Najlepiej poradz sie w jakims sklepie z indyjska zywnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mondo lassi IP: 217.197.165.* 20.09.02, 14:36 A moze tam stalo "thick Kurd"? Odpowiedz Link Zgłoś