Dodaj do ulubionych

A ja lubie rosyjskie szampany

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 22:38
Dzies w geesowskim supermarkecie madrala pisal o szampanach. Takich z
Szampanii. I napisal, ze Rosjanie od lat 90. nie uzywaja nazwy szampan. Gowno
prawda. Wylacznie takiej uzywaja. Polecam strony rosyjskich
producentow "szampana":
www.champagne.msk.ru/
www.champagne.ru/
Poza tym pisal, ze wina musujace (hiszpanskie, wloskie, niemieckie no i
rosyjskie) nijak sie maja do szampanskich. I faktycznie Rosjanie od lat
produkuja "szampany" metoda porodukcji ciaglej. Ale sam Hugh Johnson pisze,
ze "to jedna z bardziej udanych innowacji technologicznych wprowadzonych w
tamtych czasach". A ja uwazam, ze sa to znakomite wina musujace. Niestety w
Polsce niedostepne, natomiast mozna kupic podrobki litewskie, lotewskie i
moldawskie. Straszne szczyny.
Obserwuj wątek
    • Gość: kanuk Re: A ja lubie rosyjskie szampany IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.02, 05:30
      Niech wie, ze ja tez bardzo lubie rosyjskie szampany. Pilem juz rozne wina
      musujace z calego swiata. Jedynie w/w zblizaja sie do tych drogich z Szampanii
      i szkoda , ze ich nie mozna latwo dostac. Bo idzie Sylwek i bylyby jak znalazl.
      • Gość: Niech Re: A ja lubie rosyjskie szampany IP: 217.197.165.* 28.12.02, 15:09
        A w Kanadzie sa? Ja chcialem nawet sprowadzic do Polski transport wprost z
        Moskwy, ale musialoby to byc az 50 tysiecy butelek, a lotewskie podrobki dla
        nieznajacego sie na rzeczy sa nie do odroznienia (poza faktem, ze wystepuja
        tylko w wersji slodkiej i plsl., a moskiewskie oczywiscie w pieciu odmianach),
        poza tym ich cena w detalu spadla juz ponizej 10 zl, a tego nie da sie przebic.
        Ale moze kiedys sie uda...
        • Gość: kanuk Re: A ja lubie rosyjskie szampany IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.02, 20:41
          w Kanadzie ich nyet ale z ciekawosci zapytam o mozliwosci sprowadzenia kilku
          kartonow do pobliskiego sklepu. dam znac, co mi powiedzieli. mozna tu robic
          takie numery z innymi trunkami oraz hokeistami, moze sie uda tez z
          szampanskoje ?
          • miltonia Re: A ja lubie rosyjskie szampany 29.12.02, 09:33
            Niech opowiada, że lubi rosyjskie szampany tylko dlatego, że skąpi na
            francuskie. A Ty drogi Kanuku wziąłeś to za dobrą monetę. Żałosne.
            • Gość: Niech Re: A ja lubie rosyjskie szampany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 12:10
              Milton woli oczywiscie wyroby formy Ambra. Takie za 3,50. Zalosne...
              • Gość: Niech Do Kanuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 12:22
                Jak ci odpowiedza, co moga miec (generalnie zza Buga) i za ile, daj znac.
                • Gość: kanuk : ))) IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 29.12.02, 12:45
                  Mysle ze, Niech naprawde lubi szampanskoje, Miltonciu. To z Moskwy,
                  autentyczne. Dobry produkt i juz. Zbalansowany, BEZ offsetu, jesli wiesz o czym
                  mowie... szczesliwego roku 2003 wam zycze.
                  • miltonia Re: : ))) 29.12.02, 12:54
                    Gość portalu: kanuk napisał(a):

> Mysle ze, Niech naprawde lubi szampanskoje, Miltonciu. To z Moskwy,
                    > autentyczne. Dobry produkt i juz. Zbalansowany, BEZ offsetu, jesli wiesz o
                    czym
                    >
                    > mowie... szczesliwego roku 2003 wam zycze.
                    Niech generalnie lubi wszystko, co ma procenty. Tobie również szczęśliwego
                    nowego roku 2003, a i pozostalych też.
                • miltonia Re: Do Kanuka 29.12.02, 12:51
                  Lepiej nie dawaj znać. Niech Ci wszystko wychleje i tylko poniesiesz straty.
                  Najlepiej kupić francuskie, zaprosić do degustacji prawdziwą damę (np. mnie) i
                  spędzić kulturalnie czas. I wyjdzie taniej niż z Niechem, bo on od razu wlewa w
                  siebie hektolitry (czym się zresztą chwali, żałosne) a ja się zadowolę kilkoma
                  butelkami. I nawet na kawior nie będziesz musiał się wykosztować, bo nie lubię.
                  • Gość: Niech Re: Do Kanuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 13:07
                    Kilkoma pustymi butelkami. Takimi zwrotnymi. Zalosne...
                    • miltonia Re: Do Kanuka 29.12.02, 13:17
                      W zwrotnych butelkach, to Ty robisz, pragnę Ci przypomnieć. Zawsze rano pędzisz
                      do punktu skupu, by mieć na piwo na kaca. Ja piję szlachetne trunki w
                      wyszukanym towarzystwie.
                      • Gość: Niech Re: Do Kanuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 13:19
                        Dlaczego te szlachetne trunki maja ten sam fioletowy kolor? A twoje towarzystwo
                        ma takie fioletowe nosy i policzki? Tak lubicie ten kolor?
                        • miltonia Re: Do Kanuka 29.12.02, 13:26
                          To Ty chyba w potłuczone lustro spoglądałeś? Towarzystwo z którym pijam, to
                          sama śmietanka. Noski ma zawsze dyskretnie przypudrowane, a kolory drinków są
                          urozmaicone.
                          • Gość: Niech Re: Do Kanuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 13:42
                            No tak, te czerwone nochale to trzeba bylo farba olejna przypudrowac. A rozne
                            odcienie fioletu - nie pije wiec nie odrozniam.
                            • miltonia Re: Do Kanuka 29.12.02, 14:14
                              A co Ty tam odróżniasz jak daltonistą jesteś.
                              • Gość: Niech Re: Do Kanuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 14:58
                                Bylem. Kiedy z toba bylem. Wszystko wokol bylo fioletowe. Napoje, nosy,
                                policzki.
                                • miltonia Re: Do Kanuka 29.12.02, 16:04
                                  Jednak jesteś. Różowego od fioletowego nie odróżniasz. Wtedy Twoja przyszłość
                                  jawiła się w różowych barwach, ale to zniszczyłeś. Życie miałeś różami usłane,
                                  ale tego nie potrafiłeś docenić. Teraz masz to na co zasługujesz. Twoje
                                  fioletowe odbicie w starym lustrze i flaszka z fioletowym napitkiem. Plus
                                  czarna rozpacz po mnie. Żałosne, niebotycznie żałosne.
                                  • Gość: Niech Re: Do Kanuka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 16:09
                                    O rany, co ten dynks z toba zrobil! Dno! Zalosne...
                                    • miltonia Re: Do Kanuka 29.12.02, 19:11
                                      Nic ze mną nie zrobił, bo go nie używam. Jeśli cokolwiek złego się ze mną
                                      działo to przez Ciebie. Nie dość że popełniłam mezalians, nie dość, że mój
                                      posag przepiłeś z jakimiś ciemnymi typami, to jeszcz obgadujesz mnie na tym
                                      forum i utrudniasz zapoznanie jakiegoś miłego, wykształconego i bogatego
                                      gentelmana.
                                      • Gość: kanuk hmmm IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 29.12.02, 20:43
                                        chcialbym sie wtracic w ten niewatpliwie pelen pasji dialog . gdybym kogos
                                        takiego widzial, to dac cynk na Twoj adres emaliowany, Miltonciu ? Jednak zeby
                                        byl i mily i wyksztalcony i bogaty jednoczesnie....juz chyba latwiej o pokoj na
                                        Bliskim Wschodzie, co? Niech sam zreszta powie... slonca w 2003 !
                                        • Gość: Niech Re: hmmm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 23:21
                                          Bierzcie ja! Dorzuce skrzynke piwa!
                                          • miltonia Re: hmmm 29.12.02, 23:29
                                            A skąd Ty weźmiesz skrzynkę piwa?
                                        • miltonia Re: hmmm 29.12.02, 23:27
                                          Gość portalu: kanuk napisał(a):

> chcialbym sie wtracic w ten niewatpliwie pelen pasji dialog . gdybym kogos
                                          > takiego widzial, to dac cynk na Twoj adres emaliowany, Miltonciu ? Jednak
                                          zeby
                                          >
                                          > byl i mily i wyksztalcony i bogaty jednoczesnie....juz chyba latwiej o pokoj
                                          na
                                          >
                                          > Bliskim Wschodzie, co? Niech sam zreszta powie... slonca w 2003 !

Oj tak, tak, tak daj cynk. Z tym bogactwem to chodzi mi o bogactwo duchowe.
                                          Gdyby było inaczej to przecież z tym draniem bym się nie zadała! Żebyś wiedział
                                          jak on się z początku maskował. Bo jeśli chodzi o stronę materialną to zawsze
                                          był goły jak świety turecki.
                                          Z najlepszymi życzeniami, Miltonia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka