Dodaj do ulubionych

Nalewki - proszę o pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:29
Witam. Czy mozna robic nalewki na samej wodce zamiast na spirytusie? Prosze o
pomoc. Chodzi mi o nalewki owocowe.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Nalewki - proszę o pomoc 07.06.06, 19:19
      Masz tu całą wiedzę o nalewkach.
      Poszukaj :-)
      • jan-w Re: Nalewki - proszę o pomoc 07.06.06, 21:53
        A odpowiedź na twoje pytanie:
        www.elo.pl/drinki/mn/nalewki.html
        • Gość: romantic5 Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.ip.zebra.lt 08.06.06, 14:57
          Pol na pol z wodka dla kobiet do przyjecia. Dla normalnej glowy tylko na
          czystym. Szczegolnie dla sliwek.
          • Gość: mmarusia wyprobowany przepis na wisniowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:47
            Macie moze?
            Pilnie poszukuje!!

Iza
            • Gość: Władwek Re: wyprobowany przepis na wisniowke IP: *.icpnet.pl 22.07.06, 10:23
              litr spirytusu, kilogram wiśni z ty że 75 dkfr bez pestek, kilogram cukru.
              Wiśnie zalac litrem spirytusu z dodatkim 0,35 litra przegotowanej wody. po
              tygodniu zlać plyn i dodać do wiśni kg cukru. poczekac dwa tygodnie i zlac
              sak . Zmieszać sok z plynem spir, wodnym a wiśnie z cukru można powoli
              zjeść.Smacznego jest to pyszna nalewka
    • qubraq Re: Nalewki - proszę o pomoc 19.07.06, 10:05
      Soczyste owoce nalewaj czystem spirtem zeby wyciągnął ile sie da, zlej a potem
      wysładzaj nasypijac na jakies dwa tygodnie pozostały po nalewce owoc cukrem -
      byle nie za dużo - wiśnie np do 1/2 kg na kg owpcu ale z wisniami to pamietaj
      ze jesli ich nie drelujesz przed nalaniem to pestek powinienes się pozbyc po 4
      tygodniach a potem całośc może stac nawet 5 lat ale jak mowi Jacek po co czekać,
      zasadniczo po miesiącu stania prawie wszystko się wyekstrachuje (przepraszam za
      wyrazanie się!) ja juz tez zaczynam skracać okresy nastawiania z 5 lat do pół
      roku!!! Tylko dla NB udało mi się znaleźć w moich zasobach nalewkę 29-letnią!
      Andrzej
      • Gość: romantic5 Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.mei.lt 25.07.06, 10:18
        Ja robie tylko na spiritusie. Do kobiet to smakuje tez dobrze. Na sliwki z
        wodki robi sie tyko slabe ,,pijako,, dla przedskolakow.
    • Gość: jim Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 28.07.06, 14:11
      Zrobiłam nalewkę farmaceutów. Filtruję ją już drugi dzień i ciągle jest mętna,
      filtrowałam już przez watę, filtr do kawy i gazę. Co robić, żeby się sklarowała?
      • Gość: romantic5 Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.mei.lt 02.08.06, 12:28
        Odstaw, po pare tygodni rozwarstwi sie i na dnie pozostanie osad (jezeli nie
        uzywalesz wody z kranu i normalna zawartosc cukru).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka