Gość: neo003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:29 Witam. Czy mozna robic nalewki na samej wodce zamiast na spirytusie? Prosze o pomoc. Chodzi mi o nalewki owocowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Nalewki - proszę o pomoc 07.06.06, 19:19 Masz tu całą wiedzę o nalewkach. Poszukaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Nalewki - proszę o pomoc 07.06.06, 21:53 A odpowiedź na twoje pytanie: www.elo.pl/drinki/mn/nalewki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantic5 Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.ip.zebra.lt 08.06.06, 14:57 Pol na pol z wodka dla kobiet do przyjecia. Dla normalnej glowy tylko na czystym. Szczegolnie dla sliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmarusia wyprobowany przepis na wisniowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:47 Macie moze? Pilnie poszukuje!! Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władwek Re: wyprobowany przepis na wisniowke IP: *.icpnet.pl 22.07.06, 10:23 litr spirytusu, kilogram wiśni z ty że 75 dkfr bez pestek, kilogram cukru. Wiśnie zalac litrem spirytusu z dodatkim 0,35 litra przegotowanej wody. po tygodniu zlać plyn i dodać do wiśni kg cukru. poczekac dwa tygodnie i zlac sak . Zmieszać sok z plynem spir, wodnym a wiśnie z cukru można powoli zjeść.Smacznego jest to pyszna nalewka Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Nalewki - proszę o pomoc 19.07.06, 10:05 Soczyste owoce nalewaj czystem spirtem zeby wyciągnął ile sie da, zlej a potem wysładzaj nasypijac na jakies dwa tygodnie pozostały po nalewce owoc cukrem - byle nie za dużo - wiśnie np do 1/2 kg na kg owpcu ale z wisniami to pamietaj ze jesli ich nie drelujesz przed nalaniem to pestek powinienes się pozbyc po 4 tygodniach a potem całośc może stac nawet 5 lat ale jak mowi Jacek po co czekać, zasadniczo po miesiącu stania prawie wszystko się wyekstrachuje (przepraszam za wyrazanie się!) ja juz tez zaczynam skracać okresy nastawiania z 5 lat do pół roku!!! Tylko dla NB udało mi się znaleźć w moich zasobach nalewkę 29-letnią! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantic5 Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.mei.lt 25.07.06, 10:18 Ja robie tylko na spiritusie. Do kobiet to smakuje tez dobrze. Na sliwki z wodki robi sie tyko slabe ,,pijako,, dla przedskolakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 28.07.06, 14:11 Zrobiłam nalewkę farmaceutów. Filtruję ją już drugi dzień i ciągle jest mętna, filtrowałam już przez watę, filtr do kawy i gazę. Co robić, żeby się sklarowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantic5 Re: Nalewki - proszę o pomoc IP: *.mei.lt 02.08.06, 12:28 Odstaw, po pare tygodni rozwarstwi sie i na dnie pozostanie osad (jezeli nie uzywalesz wody z kranu i normalna zawartosc cukru). Odpowiedz Link Zgłoś