Dodaj do ulubionych

KAWA pobudza? Chyba jednak nie...!

30.03.07, 20:15
Ożywienie po wypiciu porannej kawy jest tylko złudzeniem. Teoria ta,
przedstawiona przez brytyjskich naukowców, budzi kontrowersje - jest bowiem
sprzeczna z opinią milionów kawoszy na całym świecie...
www.ciekawostki.net/news.php?id=2135
Obserwuj wątek
    • nerri Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 30.03.07, 20:43
      Ja piję kawe rozpuszczalną...bardzo słodką i bardzo mleczną...ale dlatego,że
      lubię a nie dlatego,że mnie budzi:D Bo budzę się i z kawą i bez...tak koło 11:D
      A do pracy na 9;) Heh:D
      • Gość: donovan Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:52
        ja z reguly wstaje k. 6 czy 7 ale bez kawki, dopiero potem w czasie dnia, na
        spokojnie jakis czarny napój :) Osttanio Nescafe Gold, bardoz dobra.
      • Gość: Hehe Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.4web.pl 23.05.07, 12:32
        Trudno, żeby cię budziła. Rozpuszczalna tylko udaje kawę:)))
    • pani.ewa Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 02.04.07, 12:05
      Na mnie kawa tez nie działa.
      Kiedyś zrobiłam sobie na wieczór bardzo mocną kawę, bo chciałam obejrzeć film do
      końca, a był późno.
      Wsypałam chyba 4 kopiate łyżki czarnej, mielonej kawy i.... też zasnęłam w
      połowie filmu :/

Piję kawę rozpuszczalną z mlekiem i cukrem bo bardzo lubię :)
      • kkolasinska Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 16.04.07, 14:12
        a na mnie właśnie odwrotnie.Działa i to nawet niedawno mąż zrobił mi ok 21 kawę
        nescafe 3w1 strong i nie mogłam usnac do 2 w nocy!!! szok,ale na jednych działa
        na innych nie.Wole juz zwykła 3w1 ;-)
        • sztaba1 Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 16.04.07, 17:52
          Ja tam jakims wielkim smakoszem i konsumentem kawy nie jestem, ale dla smaku
          bardzo lubie sobie wypic jakąś Nescafe, najbardziej mi podchodzi z tych
          wszystkich kaw. unikam tylko tych zbyt slodnich, a stronga jeszcze nie pilem ;)
          • kkolasinska Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 17.04.07, 15:44
            to stronga polecam bo naprawde jest dobra, zreszta ja obecnie biore udział w
            konkursie www.student.nescafe.pl wiec pije i pije ... ale jest łagodna wiec
            jest ok
            • sztaba1 Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 17.04.07, 18:14
              czytalem co nieco nt. tego konkursu, ponoć dość ciekawe, bo sporo nagrod, co
              dzien, cos da sie wygrac, ale wracajac do tematu... Strong tez jest slodki ?
              • kkolasinska Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 18.04.07, 12:42

tak,strong jest słodki,ale bardziej mocniejszy i wyrazniejszy w smaku niz
                zwykła 3w1.ostatnio spróbowałam kawki miętowej czarnej - sypanej z mleczkiem-
                pychota
                • degustata Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 18.04.07, 20:21
                  U mnie brak czasu na takie kawowe podboje, dlatego sięgam po to co dla mnie
                  najwygodniejsze, czyli nie mniej, nie wiecej, tylko Nescafe w torebce. I naprwde
                  mi smakuje.
                  • Gość: msqlek Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:25
                    No te saszetkowane kawy od Nescafe sa calkiem wporzo. Ja jednak siegam jeszcze
                    po nescafe gold. Baaardzo lubie jej smak.
                    • kkolasinska Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 20.04.07, 12:18

A własnie moze ktoś ma w domu opakowania po kawie Nescafe 3w1 2w1 tak , gdzie
                      sie zawieruszyły...bo zbieram na konkurs.chetnie wymienie sie na coś
                • Gość: watson Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.kolornet.pl 22.05.07, 21:47
                  sztaba1 i kkolasinska to chyba jakas szeptana reklame robia. panstwo sa z
                  nescafe? :]
                  • Gość: Drk Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: 217.153.207.* 23.05.07, 12:27
                    sa z nescafe, zdecydowanie sa z nescafe.
                    albo organizuja im promocje ;)
    • stormy1 Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 21.05.07, 16:34
      mnie kawa jakos specjlanie nie pobudza, chyba ze jest juz niesamowicie mocna,
      potrjone espresso to chyba wszystkich na nogi postawi. uzaleznienie jest chyba
      czesto od samego picia - rytual i smak:)i to cudowny nalog, bo poranek bez kawy
      jest jakis taki niepelny;)
      • Gość: kaaaa Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.as.kn.pl 22.05.07, 17:01
        >>"poranek bez kawy
        jest jakis taki niepelny;)"

zgadzam sie w 100% ;)
    • korek1000 Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 22.05.07, 17:03
      Jako, że pracuje często przy kompie to pijam kawę litrami i to mocną,
      ale mogę bez niej żyć i nie widzę specjalnego uzależniającego działania.
      Czy rozbudza? Często zdażało mi się po kawie być sennym jak cholera - jakoś nie
      widzę efektu. Faktem jest natomiast, że zbyt dużo mocnych kaw i ręce zaczynają
      latać.
    • Gość: antykawoj Nic nowego. Kilkanaście lat temu czytałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 17:15
      ... "wystarczą cztery dni przerwy, aby znów poczuć pobudzające działanie kofeiny" (książka o diecie w pewnej dyscyplinie sportowej). Pewnie teraz po prostu zbadali to, co wiele osób obserwowało w mniej sformalizowany sposób.
    • wampirius Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 22.05.07, 17:22
      mnie pobudza jedynie jakiś napój typu Tiger, Burn, po kawie zwłaszcza wieczorem
      zasypiam - ale może to przez dużą ilość mleka
      • Gość: Az Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:33
        mleko dolane do kawy wiąże kofeinę przez co nie działa ona pobudzająco... pij
        bez mleka:P
    • Gość: kawosz Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:29
      Gejowskie spotkania na basenie zaniepokoiły asystentów posła LPR Marka Kawy.
      Anonse znaleźli na trzech różnych portalach. Ich szef skierował w tej sprawie
      interpelację do prezydenta Opola.

- Wzburzyło mnie to, że takie rzeczy dzieją się w publicznym ośrodku -
      przyznaje poseł Kawa. - Basen jest przepełniony i brakuje w nim miejsca dla
      szkolnej młodzieży. Gdyby tam się spotykali faszyści albo pedofile, byłaby z
      tego wielka burza.
      Z informacji internetowych wynika, że homoseksualiści spotykają się od godz. 16
      do 24. Tymczasem basen jest czynny jedynie do 22. Po tej godzinie pływać mogą
      jedynie... zorganizowane grupy ratowników.
    • pusta_literatka Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 22.05.07, 20:59
      na mnie działa, zdecydowanie.
      a może to autosugestia? ;)
      ważne, że działa.

graciarnia.blox.pl/html
    • 1410_tenrok a czego można oczekiwać od herbaciarzy? 22.05.07, 21:05
      oczywiscie, że kawa pobudza.

Ps.
      kiedys (ca. 12 lat temu) czytałem artykuł pewnego profesora od spożywki,
      wmawiającego czarnemu ludowi, że olej rzepakowy jest lepszy od oleju z oliwek.
      Różne głupoty można na zamówienie pisać!!
      • Gość: Kate Re: a czego można oczekiwać od herbaciarzy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.07, 11:50
        Tak się akurat składa, że oliwa rzepakowa jest bardzo zdrowa i ma wiele
        wartości odżywczych (rzepak nazywany jest nawet "oliwką północy"). Zawiera
        cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym omega 3, całe mnóstwo witaminy E,
        doskonale obniża cholesterol. Oczywiście mowa o oliwie z rzepaku, pochądzoącej
        z pierwszego tłoczenia na zimno, a nie o rafinowanym oleju rzepakowym,
        dostępnym w markecie za 3 zł/litr.
    • Gość: Koala Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.05.07, 21:24
      to jest reklama Nescafe?
    • justinehh Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 22.05.07, 21:29
      Kawę piję raczej dla smaku, czasem wynalazki 3w1 albo inne saszetki, ewentualnie
      rozpuszczalną z łyżką miodu. Do pobudzania i dobudzania używam herbaty :)
    • samentu Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 22.05.07, 22:21
      pobudza ale tylko krótkookresowo - jakieś 30 minut
      potem powrót do normalności - kompletna trageduia jakby nagle odłączyc w ogóle
      zasilanie;)
      jak widac jestem uzalezniony ale staram sie ograniczać do max 2 filizanek dziennie
      na mnie bardziej działa herbata zwłaszcza zielona - polecam zdecydowanie
      no i efektów ubocznych (żołądkowych, sennych z rękami trzęsącymi się) nie ma
    • Gość: rzysiek Kawa dodaje energii, ale IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 22:48
      wypłukuje magnez, którego brak powoduje m.in zmęczenie i senność.
      Jeśli poziom magnezu jest niski, to kawa nie ma efektu albo ma efekt odwrotny.
    • Gość: Gość Jak to mawiał poseł Gruszka... IP: *.aster.pl 22.05.07, 22:59
      "Może to i być" ;-))) teoria jest niegłupia
    • Gość: Mania Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.wancom.pl 23.05.07, 07:41
      Mnie pobudza...zwłaszcza perystaltyke jelit:)Po wypiciu rano becherka musze
      leciec do kibelka!
    • alex-alexander Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! 23.05.07, 08:00
      scandia napisał:

> Ożywienie po wypiciu porannej kawy jest tylko złudzeniem.

KROTKA GIMNASTYKA POBUDZI UKLAD KRAZENIA (A PRZY TYM DOTLENIENIE MOZGU)SZYBCIEJ
      NIZ KAWA. PONADTO KAWA SZCZEGOLNIE Z MLEKIEM ZLE WPLYWA NA SCIANKI ZOLADKA.
      ALKOHOLICY I PALACZE TEZ WMAWIAJA SOBIE I OTOCZENIU, ZE SA "POBUDZENI".
    • Gość: gvsgs Re: KAWA pobudza? Chyba jednak nie...! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:44
      Pije yerba mate zamiast kawy i jest genialna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka