annniul 25.10.12, 20:16 Polecacie cos skutecznego, żeby zadziałało? już nie wiem jak mam walczyć z nimi:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
notoco55 Re: coś na pchły 26.10.12, 10:54 a o jakim zwierzeciu mowa? jak kiedys mój kundelek miał pchły to użyłam preparat fiprodog beaphara i pomógł, moze warto spróbowac Odpowiedz Link Zgłoś
giggsy21 Re: coś na pchły 27.10.12, 14:43 dla małego pieska fiprodog nadaje sie super, też musiałem kiedys dla mojego psiaka go kupic Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Do repów od Beaphara 28.10.12, 16:26 Przestańcie pierdaczyć, spamerzy.:( Różnych preparatów opartych fipronilu są dziesiątki. Ten akurat nie zalicza się do najbardziej efektywnych i najtańszych. Jak kto chce jakość - niech zastosuje oryginalny Frontline a jak chce tanio i całkiem nieźle - dobry jest Fiprex. Odpowiedz Link Zgłoś
notoco55 Re: Do repów od Beaphara 29.10.12, 11:18 Stary o co ci chodzi? Zapytał kolega o środek na pchły to odpowiedziałam - doświadczenie miałam z tym konkretnym wiec o nim napisalam, nie widze problemu. Ty masz doswiadczenia z innym środkiem to, droga wolna, pisz smialo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
shilla0 Re: coś na pchły 28.10.12, 15:52 Obroże, im droższe tym lepsze niestety. Smierdzą, ale działają. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna zobacz :) 18.11.12, 13:35 oprócz obroży czy psikania trzeba wyparć wszystko na czym zwierze leży i umyć podłogi (poodkurzać dywany) dokładnie opisuje to torand1 forum.gazeta.pl/forum/w,25085,139515333,139515333,male_koty_i_pchly.html a swoją drogą chyba jest jakaś plaga pcheł, bo jak dzisiaj kupowałam żarcie dla zwierząt to osoba za mną i przede mną brała obroże na pchły Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek Re: zobacz :) 22.11.12, 16:24 na pchly najlepszy stary sposob, wykapac psa w plynie do naczyn " ludwik", sukces gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Ludwiku! Bez rozcieńczania?! 26.11.12, 08:51 Stare sposoby, ale jare ;-) *** Ludwiku, do rondla! Odpowiedz Link Zgłoś
kryll Re: Ludwiku! Bez rozcieńczania?! 27.11.12, 19:42 ludwik ale żeś wymyślił !! to forum mam nadzieje nie jest miejscem gdzie uczy się znęcać się nad zwierzętami Mycie psa w płynie do naczyń nie służy zwalczaniu pcheł proponuje twórcy pomysłu by sam sie tak mył a moderatorowi by bardziej uważnie przeglądał to co piszą forumowicze. W celu zwalczania pcheł należy udać się do lekarza wet który doradzi odpowiedni produkt biorąc pod uwagę wiek, stan fizjologiczny i użytkowość zwierzęcia oraz sytuacje epizootyczna. i tyle w tym temacie ! Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Ludwiku! Bez rozcieńczania?! 27.11.12, 22:11 no... już widzę mojego kota jak się daje wykąpać (w czymkolwiek) a za ludwika to by mi chyba w ramach odwetu w nocy tętnicę przegryzła, a na pewno by miała focha takiego, ze do wakacji nie dała by mi się pogłaskać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
car_nivora Re: coś na pchły 28.11.12, 22:05 Ostatnio pojawiły sie obroże FORESTO, podobno działają 8 miesięcy. Osobiście nie miałam okazji sprawdzić na swoich futrach, ale słyszałam dobre opinie. Proszę pamiętać że pchły rozmnażaja się poza zwierzęciem - porządne odkurzanie jest niezbędne, wielokrotne zabezpieczenie zwierzęcia. W gabinetach wet można kupić również specjalne spraye do podłóg, mebli i dywanów. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek 100% 03.12.12, 00:55 a ja.... nadal polecam plyn do naczyn " ludwik " stary sposob ale bardzo pomocny, 2 lyzki stolowe wlewamy do wanny z ciepla woda , potem dajemy tam psa i porzadnie go myjemy, nastepnie bardzo dokladnie nalezy splukac , gwarantuje ze po tej kapieli ani jednej pchly zwierak mial nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: coś na pchły 03.12.12, 21:53 u mojego zwierza nawet dziala, ciekawe jak dlugo. zadne krople w tym roku nie dzialaly na kleszcze i od lata wyciagalam co dwa tygodnie po sztuce. lasso na to dziadostwo mam na wyposazeniu mojej torebki. wkurzylam sie niemilosiernie bo przetestowalam wszystkie krople i ta obroza byla ostatnim zakupem. tylko dlaczego takie drogie? zaplacilam az 85zeta ps pchly tez nam sie trafily, nie wiem skad i dlaczego. repelenty wszelakie i na nie nie dzialaja? Odpowiedz Link Zgłoś