15.12.07, 15:56
Kochani mam malego psiaka, ok 7 tygodni. I dzis sie z nim cos dzieje, albo moze przesadzam. Caly czas pije wode i zaraz robi siku, nawet na lozku mu sie zdarzylo :-(. Normalnie co pol godziny. Mam go dopiero tydzien i do dzis bylo wszystko wporzadku, wytrzymywal 3 godziny. Poza tym psiak jest wesoly, szaleje, gryzie i nawet juz szczeka co mu slabo wychodzi :-). Oczywiscie je wszystko z miseczki. Co myslicie jechac do lecznicy czy przesadzam
Obserwuj wątek
    • tenshii Re: szczeniak 15.12.07, 19:14
      Wiesz, z tym piciem to dziwne że tak non stop. Z sikaniem natomiast jak dla mnie to nie takie dziwne. Moja goldenica do 10 tygodnia sikała często i gdzie popadnie. Na łóżku zdarzyło jej sie wiele razy, wystarczyła chwila nieuwagi.

Teraz ma pół roku i ładnie czeka aż pójdzie na dwór.

Radzę jednak skontaktować się z lekarzem.
    • avasawaszkiewicz Re: szczeniak 16.12.07, 00:37
      Wszystko zależy też od tego co je??? Jeśli dostał za słone jedzenie - np: przez
      Was przygotowywane lub jakąś nową karmę to owszem ma prawo dużo pić a co za tym
      idzie również dużo siusiać. Ponadto teraz w domach ze względu na niższą temp na
      zewnątrz a więc zrobiło się cieplej i sucho.
      Puki psiak pije i siusia wszystko jest ok. To normalne u szczeniaków gorzej by
      było gdyby pił i nie siusiał :).
      Na łóżku owszem bo to tak jak z dzieckiem chce się siusiu co z tego, że jesteśmy
      na łóżku robimy bo już leci :), bo super jest zabawa, bo właśnie wstałem. A tak
      poza tym łóżko to przecież taka inna podłoga :).
      Pozdrawiam i życzę wszystkiego wesołego - Ava
      • ksenia23 Re: szczeniak 16.12.07, 13:56
        Witam i dziekuje za odpowiedzi. Ostatnio jestem przewrazliwiona bo moja sunia zdechla i niestety 3 lekarzy nie umialo powiedziec czemu, kolejno nas odslylali do innej lecznicy. A z tym sikaniem jest dla mnie dziwne bo wlasnie ten moj poprzedni psiak szybko sie nauczyl sikania na dworze i na lozku nigdy mu sie nie zdarzyla taka niespodzianka. Pozdrawiam
        • nusiekpusiek Re: szczeniak 16.12.07, 15:09
          Moje dwie poprzednie, też szybko siusiały na dworze, a teraz mam
          trzecią. Całkowity odmieniec, ale i charakterek ma inny. I żywotność
          znacznie większa. Mimo tej samej "szkoły", leje gdzie popadnie i
          kiedy popadnie (no bez przesady - nie tak znowu często). Ona jest po
          prostu roztrzepana. Pozdrawiam.

I też jestem przewrażliwiona i to bardzo, i na każym punkcie.
        • avasawaszkiewicz Re: szczeniak 17.12.07, 14:08
          Zawsze lepiej chuchać na zimne. :) bardzo się cieszę, że Wasze psiaki mają taka
          opiekę jak Wy.
          Co do szczeniaków na szczęście każdy jest inny i dlatego daje nam to tyyyle radości.
          Miłej nauki - Pozdrawiam - Ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka