08.11.05, 00:52
Witam! w tym momencie chcisłabym się dowiedzieć jak mogę utrudnić życie
pko.ponieważ moj problem polega na tym iż jestem od 3 miesiecy zagranica na
stypendium.Pani w oddziale w Tarnowie zapewniła mnnie iż mogę w dowolnym
miejscu w Polsce zlozyć dyspozycje podpisać dokumenty o zwiększeniu limitu na
karcie.Zrobiłam to w BAnku w Opolu bo tylko tam miałam taką
mozliwość.Niestety do dzisiaj nie zostało to wykonane.czyli fakty sa takie ze
moge wybrac tylko dziennie 600 koron czeskich i place od tej transkacji 100
koron oplat manipulacyjnych-chyba nie musze nikomu uśwaidamiać ile
tj.pieniedzy!.poza tym najeleprze jest to ze z karty bankomatowej np, przy
palceniu w sklepach wogóle nie moge korzystać.Pisze skargi,dzwonie na
informacje gdzie niestety panie nie wiedza jak mi pomóc.teraz twierdza ze
musze podpiasc taka dyspozycje w swoim oddziale osobiscie-no tak tylko
dlaczego pani z Opola pryzjeła te dyspozycje.w takim razie gdzie ssa prawa
klienta i co ja mma zrobic jak niestety do polski nie bede mogla teraz
przyjechac!zmienic bank to wiem zrobire to na pewno o przyjezdzie!za odp.bede
wdzieczna .pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: pko 09.11.05, 00:24
      Żeby zwiększyć limit na karcie, trezba podpisać aneks. O zwiększeniu limitu decyduje oddział, w którym masz rachunek. Mozna złożyć wniosek w innym oddziale, ale to potrwa, bo oddział z Opola powinien przesłać Twój wniosek do Tarnowa, Tarnów powinien podjąć decyzję, przesłać do Opola aneks, który Ty podpisujesz, Opole przesyła aneks do Tarnowa, i dopiero wtedy Tarnów zmienia w systemie limit - nowy limit obowiązuje po upływie trzech dni roboczych od wprowadzenia go do systemu. Decyzja o zwiększeniu limtu podejmowana jest na podstawie analizy wielkości wpływów na konto.
      Niestety, kolejne dwie osoby w pko nie wykazały się dobrą znajomością tematu. Nie pojmuję, czemu ciagle pracują takie osoby, i psują wizerunek banku.
      Spróbuj może napisać do tego Tarnowa, tytułując pismo jako "skarga" lub "reklamacja". Jedyne, co można byłoby teraz zrobić, to niech ktoś z rodziny czy znajomych w Tarnowie pójdzie do oddziału, w którym masz konto, niech oni przygotują nowy wniosek i aneks, ktoś Ci to prześle (nie sądzę, żeby pko wysłało to za granicę, ale może jeśli napiszesz tę skargę? nie wiem), Ty odeślesz podpisany aneks, i jeśli Twój podpis będzie zgodny z kartą wzorów, limit zostanie zwiększony. Zasugeruj im takie rozwiązanie, a kluczowe sowa w tytule gwarantują rozpatrywanie sprawy przez wyższe szczeble niż panie na okienku. ;)

Pozdrawiam, i mam nadzieję, że znajdzie się w Twoim oddziale ktoś normalny.
      • czuk1 Re: pko 11.11.05, 09:44
        Nic dodać.
        Gatto - widzisz jak to jest.
        Oddział oddziałowi nie równy , nie mowiąc o wielu pracownikach ktorzy dnia
        w banku nie powinni pracować.
        m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka