Gość: Szyszek IP: *.server.ntli.net 29.10.04, 13:39 więcej na www.tanielatanie.net Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2paco Re: Niki będzie latać do Krakowa? 29.10.04, 16:19 jeśli tak, to mają się z czego małopolanie cieszyć - bardzo solidna linia! leciałem z wiednia do wawy, samolot w b. dobrym stanie, smaczny poczęstunek na pokładzie, gazeta za darmo, i to wszystko za 29 euro ze wszystkimi podatkami i opłatami (zgroza jacuś, nie?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Niki będzie latać do Krakowa? IP: 81.219.224.* 29.10.04, 21:44 nic tu nie jest jeszcze pewne, te informacje sa tak wiarygodne ze az bociany "klekocza". Nie sprawdzona plota :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszek Re: Niki będzie latać do Krakowa? IP: *.server.ntli.net 29.10.04, 23:15 Ty za to jesteś doskonale i we wszystkim zorientowany widzę. Dlaczego wg. Ciebie jest to plota??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Niki będzie latać do Krakowa? IP: 81.219.224.* 30.10.04, 09:23 A co ty tak bronisz tej informacji, placa ci za to, pracujesz dla nich?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heu Re: Niki będzie latać do Krakowa? IP: 62.233.204.* 26.11.04, 15:46 Z tego co wiem, to wątpliwe, skoro od 4 stycznie nie będą już latać nawet z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Niki będzie latać do Krakowa? 26.11.04, 15:53 a skąd wiesz?? znaczy na ile wiarygodna jest ta wiadomośc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heu Re: Niki będzie latać do Krakowa? IP: 62.233.204.* 26.11.04, 16:10 ze strony www.flyniki.com i www.airberlin.com. Air Berlin tylko do 17 marca (Berlin i Dusseldorff) a Niki do 4 stycznia. Szkoda. NIe ma Polski w rozkładzie letnim. Tak samo powiedziano w linii Air Berlin i jest oddzielny wątek na ten temat na www.jumbopics.tc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Niki będzie latać do Krakowa? IP: *.acn.waw.pl 27.11.04, 01:05 niestety, potwierdzono to na www.ch-aviation.ch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Nowosci LCC IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 11:04 Za ch-aviation: AirMalta, Meridiana, Jet2 sie planuja na lato Spoza portali: Tap AirPortugal - Lizbona AirEuropa od lata dolozy Palma de Mallorca AirPolonia bedzie obslugiwac polaczenia ze wschodem m.in. Kijow, Odessa, Samara, St. Petersburg, kilka tzw wakacyjnych [Grecja, Wlochy - jako LCC]. Niki zawiesza Warszawe narazie do sezonu letniego, decyzja wkrotce. AerLingus zmienia maszyne na A320 / A321 i bedzie latal poczatkowo 4, pozniej 7x w tygodniu do Dublina. Na sezon letni istnieje prawdopodobienstwo nowego polaczenia transatalntyckiego na zachodnie wybrzeze. Na dzis dzien, po Cyprusie, Larnace przejal Helios i wykonuje regularne polaczenie. AirBerlin na dzien dzisiejszy nie podjal ostatecznej decyzji o wycofaniu sie z Polski, ale jest ona rozwazana - w lecie 2004 oblozenie siegalo 80%. Do wejscia szykuje sie JAT. Helvetic szykuje polaczenie do Zurichu. Hapag-Lloyd Xpress chce uruchomic polaczenie do Hamburga. InterSky zamierza rozpoczac regularne polaczenia z Polska. Z Ciekawostek: Lotnisko w Turynie oferuje bilety na trase Turyn - Waw - Turyn na AirPolonia. Warszawa powinna zyskac w lecie, z roznych analiz, informacji, przeciekow polaczenia z [rejsowe]: Faro, Palma de Mallorca, Fuertaventura, Kos, Heraklion, Rhodos, Sycylia, Wenecja, Neapol, San Francisco, Leeds/Bradford, Nottingham/EastMidlands, Cork, Samara, Dubrownik, Split, Malta, Trondheim, Alicante, Edinburgh. Tyle z roznych ciekawych: Podkreslam, ze sa to informacje, ktore przewijaja sie w materialach, ktore otrzymuje, oraz z informacji na lotniskach / w liniach. Portal PASAZER.COM jest proszony o nieprzepisywanie informaji tak, jak to robi na codzien. [Vide: info o Air Malta pojawia sie tego samego dnia co newsy na ch-aviation - ale zbieg okolicznosci :D] Oby sie to udalo. Nie umieszczam info o Wizz, choc wiem, ze siatka juz jest gotowa. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wumike Re: Nowosci LCC 28.11.04, 12:27 > Warszawa powinna zyskac w lecie, z roznych analiz, informacji, przeciekow > polaczenia z [rejsowe]: > Faro, Palma de Mallorca, Fuertaventura, Kos, Heraklion, Rhodos, Sycylia, > Wenecja, Neapol, San Francisco, Leeds/Bradford, Nottingham/EastMidlands, Cork, > Samara, Dubrownik, Split, Malta, Trondheim, Alicante, Edinburgh. Tym San Francisco to polozyles mnie na lopatki! Jesli sie sprawdzi, to ... i tak nie uwierze :) To moze od razu Los Angeles za jednym rzutem?! Na tej liscie brakuje mi Dubaju! Ktos musi tam latac! Nie mowiac juz nic o dalekowschodnich destynacjach (ale zeby te obslugiwac, trzeba kupic pare samolotow long-haul), chyba ze zainteresuja sie nami Singapore, czy Thai lub ANA. Watpliwe, przynajmniej do momentu oddania T2 na Okeciu... Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: Nowosci LCC 29.11.04, 12:17 dzieki za ciekawe informacje najlepsze jest to, ze rzeczywiscie na stronie lotniska w turynie jest polaczenie do warszawy (chodziaz wyszukiwarka nie znajduje lotow), a do tego na liscie linii latajacych do turynu jest airpolonia! jak dla mnie turyn to slaby pomysl, neapol bylby znacznie lepszy, nie podejrzewam, zeby zbyt duzo Polakow pracowalo w zorganizowanym i malo chaotycznym turynie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Nowosci LCC IP: *.acn.waw.pl 29.11.04, 17:30 skąd masz więści o Air Berlin i NIKI ? Inne rzeczywiście pojawiają się na portalach (hh-aviation, pasażer). Kto planowałby Edynburg ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decybel Re: Nowosci LCC IP: *.media4.pl 29.11.04, 18:27 Portal PASAZER.COM jest > > proszony o nieprzepisywanie informaji tak, jak to robi na codzien. [Vide: info > o Air Malta pojawia sie tego samego dnia co newsy na ch-aviation - ale zbieg > okolicznosci :D] > Eeeee..... przepraszam czy kolega "gosc" ma jakis monopol na korzystanie ze zrodla ch-aviation.ch??? Ludzie z pasazera korzystaja nie tylko z tego zrodla i moim zdaniem robia to bardzo dobrze zawsze dodajac cos od siebie do kazdego news'a. Zazdrosc tylek zżera?? Bo tak to wyglada.... Polecam troche wyluzowac..... Pozatym z tego co wiem wiadomosci na ch-aviation sa w jezyku angielskim, wiec przepisujac analizuje sie to na swoj sposob.... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nowosci LCC IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 14:20 > Eeeee..... przepraszam czy kolega "gosc" ma jakis monopol na korzystanie ze > zrodla ch-aviation.ch??? Ludzie z pasazera korzystaja nie tylko z tego zrodla i > > moim zdaniem robia to bardzo dobrze zawsze dodajac cos od siebie do kazdego > news'a. Zazdrosc tylek zżera?? Bo tak to wyglada.... Polecam troche > wyluzowac..... Pozatym z tego co wiem wiadomosci na ch-aviation sa w jezyku > angielskim, wiec przepisujac analizuje sie to na swoj sposob.... To ja tylko przypominam, ze zgodnie z obowiazujacymi w cywilozowanym swiecie zasadami, nalezy podac zrodlo wiadomosci. Cywilizowany swiat opiera sie na kulturze i pewnych zasadach (te akurat sa pisane). Odpowiedz Link Zgłoś