Dodaj do ulubionych

Kobieta-pilot w Lot

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:55
Ile ich jest?

Czy inne linie też je zatrudniają?
Obserwuj wątek
    • Gość: jast Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.arc.nasa.gov 22.11.04, 21:39
      Jest chyba pare kobiet pilotow w Locie. Dokladnej liczby nie znam.
      Na swiecie (zwlaszcza w USA) jest sporo kobiet latajacych w liniach lotniczych.
      Zdaje sie ze okolo 5% zawodowych pilotow w USA to kobiety. To duzo i malo zalezy
      jak na to patrzysz.
    • Gość: Mercer Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.icpnet.pl 22.11.04, 22:25
      W Locie na pewno lata kilka pań, jedna jest kapitanem na ERJ145, w Eurolocie
      jest też kilka. Sam leciałem tylko raz z panią F/O ale to był Eurowings.
      • Gość: pasażer Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:38
        Pytam, bo ostatnio, pierwszy raz w życiu, trafiłem na panią kapitan w 737 .

A latam kilka razy w roku od paręnastu lat :)
    • dekris Re: Kobieta-pilot w Lot 23.11.04, 21:52
      737, ERJ145, ATR - na tych typach w sumie lata chyba ok 5 pań.

Pozatym na liniach do nas przylatujących panie latają w: Wizz, LH, SK, KL, AF,
      BA, SN, LX ... jest ich trochę :)

KS
    • dyltowiec Re: Kobieta-pilot w Lot 23.11.04, 23:34
      Moją absolutną faworytką jest Pani Mira Landowska (nie wiem czy na 767 już jest
      czy jeszcze nie jest kapitanem). Po prostu człowiek Renesansu po prostu powinna
      w wolnych chwilach wizytować przedszkola by wbijać w głowy najmłodszych fajne
      wzorce:)
      • Gość: anka737 Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 09:09
        W LOT Jest chyba wiecej niz 5. Na samym 767 lataja az 2 jako FO. Natomiast w
        Eurolocie jest ich calkiem sporo.
        • Gość: Porco Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:24
          Wydaje mi się że Joanna B., szybowniczka zasługuje żeby być na stronie LOTu
          wśród innych sławnych pilotów, chyba ona ciągle pracuje w Eurolocie.
      • Gość: Ania Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:51
        Moja tez. Najlepszy kapitan wsrod kobiet, nie tylko pod wzgledem pracy ale tez
        poza nia. Wzor do nasladowania. Po prostu kobieta z jajem i znajaca sie bardzo
        dobrze na swojej pracy.
      • Gość: Ania Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:52
        Moja tez. Najlepszy kapitan wsrod kobiet, nie tylko pod wzgledem pracy ale tez
        poza nia. Wzor do nasladowania. Po prostu kobieta z jajem i znajaca sie bardzo
        dobrze na swojej pracy.
      • Gość: Ania Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:52
        n/t postu dylotowca.
    • Gość: Latawiec Re: Kobieta-pilot w Lot IP: 80.51.233.* 25.11.04, 16:53
      W Wizz Air jest jedna kobieta (chyba Pierwszy Oficer)...świetnie sobie radzi. Z
      pewnością przyjelie by wiecej tylko malo kto ma zgrabe nogi i licencje na
      Airbusa.
      • Gość: Wiesio Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.chello.pl 28.11.04, 15:16
        Czy któraś z LOTowskich stewardes, przeszkoliła się na pilota i lata ?
        • Gość: t Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:31
          taa, lata, po mieście i się puszcza...
    • Gość: gaduła leciałem !! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 29.11.04, 11:10
      leciałem z panią Kapitan do Kopenhagi z Warszawy B737 z Lotu !!
      a były to czasy gdy w czasie lotu można było wejść do kokpitu i pogadać !!
      elegancko wylądowała !!!

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka