Gość: pasażer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:55 Ile ich jest? Czy inne linie też je zatrudniają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jast Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.arc.nasa.gov 22.11.04, 21:39 Jest chyba pare kobiet pilotow w Locie. Dokladnej liczby nie znam. Na swiecie (zwlaszcza w USA) jest sporo kobiet latajacych w liniach lotniczych. Zdaje sie ze okolo 5% zawodowych pilotow w USA to kobiety. To duzo i malo zalezy jak na to patrzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mercer Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.icpnet.pl 22.11.04, 22:25 W Locie na pewno lata kilka pań, jedna jest kapitanem na ERJ145, w Eurolocie jest też kilka. Sam leciałem tylko raz z panią F/O ale to był Eurowings. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:38 Pytam, bo ostatnio, pierwszy raz w życiu, trafiłem na panią kapitan w 737 . A latam kilka razy w roku od paręnastu lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
dekris Re: Kobieta-pilot w Lot 23.11.04, 21:52 737, ERJ145, ATR - na tych typach w sumie lata chyba ok 5 pań. Pozatym na liniach do nas przylatujących panie latają w: Wizz, LH, SK, KL, AF, BA, SN, LX ... jest ich trochę :) KS Odpowiedz Link Zgłoś
dyltowiec Re: Kobieta-pilot w Lot 23.11.04, 23:34 Moją absolutną faworytką jest Pani Mira Landowska (nie wiem czy na 767 już jest czy jeszcze nie jest kapitanem). Po prostu człowiek Renesansu po prostu powinna w wolnych chwilach wizytować przedszkola by wbijać w głowy najmłodszych fajne wzorce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka737 Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 09:09 W LOT Jest chyba wiecej niz 5. Na samym 767 lataja az 2 jako FO. Natomiast w Eurolocie jest ich calkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porco Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:24 Wydaje mi się że Joanna B., szybowniczka zasługuje żeby być na stronie LOTu wśród innych sławnych pilotów, chyba ona ciągle pracuje w Eurolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:51 Moja tez. Najlepszy kapitan wsrod kobiet, nie tylko pod wzgledem pracy ale tez poza nia. Wzor do nasladowania. Po prostu kobieta z jajem i znajaca sie bardzo dobrze na swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:52 Moja tez. Najlepszy kapitan wsrod kobiet, nie tylko pod wzgledem pracy ale tez poza nia. Wzor do nasladowania. Po prostu kobieta z jajem i znajaca sie bardzo dobrze na swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:52 n/t postu dylotowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latawiec Re: Kobieta-pilot w Lot IP: 80.51.233.* 25.11.04, 16:53 W Wizz Air jest jedna kobieta (chyba Pierwszy Oficer)...świetnie sobie radzi. Z pewnością przyjelie by wiecej tylko malo kto ma zgrabe nogi i licencje na Airbusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesio Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.chello.pl 28.11.04, 15:16 Czy któraś z LOTowskich stewardes, przeszkoliła się na pilota i lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Kobieta-pilot w Lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:31 taa, lata, po mieście i się puszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła leciałem !! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 29.11.04, 11:10 leciałem z panią Kapitan do Kopenhagi z Warszawy B737 z Lotu !! a były to czasy gdy w czasie lotu można było wejść do kokpitu i pogadać !! elegancko wylądowała !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś