Dodaj do ulubionych

Piloci LOT-u

03.05.03, 19:54
witam wszystkich,
czy ktoś wie ilu pilotów posiada LOT?? na stronie www są sylwetki 14 osób,
ale to chyba tylko Ci, którzy uprawiają też sporty lotnicze i mają sukcesy
różne; więc jeśli ktoś może zaspokoić moją ciekawość to czekam
pozdrawiam
andrew23

Obserwuj wątek
    • Gość: Aviator Re: Piloci LOT-u IP: *.icpnet.pl 05.05.03, 23:10
      EuroLot ma niespełna 70, to szacuję, że w Locie będzie pewnie coś około 100,
      może ciut więcej.
      • Gość: Lukasz W LOT pilotow jest okolo 400 IP: 204.60.124.* 06.05.03, 00:25
        Oto dane z 12.2000 ze strony lot.com/informacje korp./ fakty i liczby

- piloci: 465 osób
        - stewardesy i stewardzi: 763 osób
        - pozostali pracownicy: 2971 osób

soadze ze obecnie jest o okolo 15-20% mniej na skutek redukcji zatrudnienia
        • andrew23 Re: W LOT pilotow jest okolo 400 06.05.03, 17:24
          dzięki bardzo, nie myślałem że jest aż tak wielu pilotów; skąd im samolotów
          nabrać :P swoją drogą to niektórzy pewnie się zdążą ponudzić zdrowo od rejsu
          do rejsu
          • stewcia Re: W LOT pilotow jest okolo 400 06.05.03, 18:19
            Najbardziej nudno mają piloci dużych boeingów, którzy wykonują 2-4 loty
            miesięcznie (ale za to rejsy długie, ze zmianą strefy czasowej). Natomiast cała
            reszta - no cóż, rejsów jest sporo, na każdym musi być co najmniej dwóch panów
            w kokpicie. Każdy musi mieć tyle dni wolnych, ile się w miesiącu wszystkim
            ludziom pracującym należy; oprócz tego istnieją pewne limity wylatanych godzin
            w miesiącu (tu nie jestem pewna, bo te zmiany prawa lotniczego - chyba nikt tak
            do końca nie wie, o co w tym chodzi; możliwe, że są rozliczane co 3 miesiące),
            a dodaj do tego jeszcze urlopy, różnego rodzaju szkolenia... Jest co robić (na
            szczęście :)).
            Pozdrawiam serdecznie! :-)
          • Gość: Lukasz praca pilota IP: *.59.74.38.Dial1.Stamford1.Level3.net 07.05.03, 03:26
            Choc nie jestem pilotem (i wielka szkoda ... bo w rzylach juz od urodzenia
            zamiast krwi plunie mi paliwo lotnicze;) - sadze ze kazdy pilot zaczyna prace
            m.w. 1.5 godz, przed planowanym odlotem na planwaniu rejsu, inkorporacji
            danych o pogodzie, wywazeniu samolotu i koordynacji z drugim pilotem i zaloga
            pokladowa.
            Gdzies rowniez przeczytalem ze sredni na kazdy rejs piloci wykonuja okolo
            100 ... checks - sprawdzen tak wiec sadze ze sie nie nudza.
            co do lotow dlugodystansowych znam takich pilotow co worza ze soba budzik ...
            nie nie pto zeby sie budzic za strami ale zeby nie 'zanudzic sie i przegapic
            scisle okrteslonego czasu w ktorym kazdy statek powitrzny musi meldowac sie do
            odpowiedniej kontroli i zapowiedziec swojo pozycje etc. etc

L

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka