Gość: SA IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.06.07, 00:16 www.airliners.net/discussions/general_aviation/read.main/3478111/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: 787 i starczy! IP: *.acn.waw.pl 28.06.07, 01:32 Wow! nice stuff! tylko ta durna nazwa Dreamliner - jak najgorszy disneyowski kicz. Zwiedzałem zakład Boeinga w Everett prawie równo rok temu, i pan przewodnik sporo mówił o 787, pokazywał gdzie będą dostawy, gdzie składanie, gdzie malowanie, ale ani razu nie wymówił tego słowa na D. Aż go zapytałem, czy to zakazane, ale wyjaśnił że - właśnie - brzydzi się tego słowa bo jest takie "cheapo". No bo jest, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pax777 Re: 787 i starczy! 28.06.07, 09:29 > tylko ta durna nazwa Dreamliner - jak najgorszy disneyowski kicz. Powiem tylko ze jest to nic wiecej poza zwyklym czepianiem sie i europejskim wrodzonym anty-amerykanskim kompleksem. Istnialy juz dawno nazwy "ocean-liner", "mega-liner" czy "air-liner" a tu nagle ktos sie odwazyl urzyc w tej kombinacji slowa "dream" i to ma niby byc ten wielki kicz. A nazywanie statku "Titanic" to niby nie byl 100 razy wiekszy kicz? Ale poniewaz europejski to juz ok. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: 787 i starczy! IP: 80.241.133.* 28.06.07, 11:23 jestem taki antyamerykański że dołożyłem paru setek kilometrów i nieco kasy żeby wpaść do Everett. innego interesu w Waszyngtonie nie miałem, ot, taki dodatek do wakacji na Alasce, też amerykańskiej IIRC. przewodnik w Boeing Museum też ma anty-amerykanski kompleks? Hmm. A twoją jednostkę jak się określa - syndrom oblężonej twierdzy czy mania prześladowcza? Chcesz polemizować z poglądem że hollywood to w 98% kicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: 787 i starczy! IP: *.arc.nasa.gov 28.06.07, 20:40 > Chcesz polemizować z poglądem że hollywood to w 98% kicz? a ja bede polemizowac. ok, moze 70% to kicz. Ale i tak w tym "nie kiczu" znajdziesz olbrzymia wiekszosc najlepszego swiatowego dorobku filmowego. I nie mysl sobie ze kazdy europejski "nisko-budzetowy" film z ambitnym rezyserem silacym sie na "glebie" automatycznie nie jest kiczem. Jest tam sporo miernoty rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: 787 i starczy! 28.06.07, 21:21 > tylko ta durna nazwa Dreamliner - jak najgorszy disneyowski kicz. Kolego - caly swiat handlowy polega na kiczu. Olbrzymia wiekszosc reklam, ogloszen to kicz. Nie wszystko na tym swiecie to Van Gogh, Rembrandt i Picasso. Kicz istnieje w malarstwie, muzyce i wyrobach przemyslowych. Powiem wrecz ze kicz jest konieczny do dobrze funkjonujacej ekonomi. Dzieki temu ze jest kicz lepiej tez doceniasz prawdziwe "perly" ktorych jest naprawde malo. 90% ludzi ktorzy wieszaja sobie obrazki na scianach wieszaja kicz. Amerykanie wcale nie maja monopolu na kicz. Kicz jest potrzebny jak powietrze, nie trzeba sie go wstydzic. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion A jak LOT go nazwie 04.07.07, 14:22 Możemy się pobawić zgadywaniem. Będzie to może Czarna Kwoka (jak ta w niedawnej reklamie)? Swego czasu B. ogłosił ankietę dla wybrania nazwy tego samolotu. Zwyciężył Dreamliner, ale ja głosowałem na cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sa Re: A jak LOT go nazwie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.07.07, 22:27 z cała pewnością będzie to "Drakeliner" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: 787 Dreamliner 09.07.07, 02:12 Here she comes: Miss America! 7/7/07 revels the Dreamliner. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: 787 Dreamliner 09.07.07, 08:52 > 7/7/07 revels the Dreamliner. To chyba 7/8/07 albo po polsku 8/7/7 a tu troche zdjec z tej imprezy: lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?t=1334&start=275 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: 787 Dreamliner IP: *.arc.nasa.gov 13.07.07, 22:59 July eight ... wtedy byla prezentacja. Chyba ze to nie uzywasz kalendarza gregorianskiego. Odpowiedz Link Zgłoś