andrzej.kulakowski 06.01.04, 17:10 Podczas przejżdzania przez progi, albo podczas jazdy po wyboistej drodze słyszę odgłos trzęsącego sie 'czego' dobiegający z podwozia. Co to może być ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prezesklubu Re: Stuki w punto II 1.2 15.01.04, 09:48 prawdopodobnie masz do wymiany tylna belke, jest do wada fabryczna kazdego punciaka przed chyba 97 rokiem, tez to mialem, koszt wymiany to ponad 1 tys. zlotych, ale nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kulakowski Re: Stuki w punto II 1.2 18.01.04, 14:45 Panie Prezesie Klubu! Z tego co wiem to punto II nie było jeszcze produkowane w 97 roku :) Bardziej skłaniałby się do podpowiedzi p. Marcina. Wyraźnie słychac, że coś sie trzesie i może to być tłumik. Dzięki za sugestie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: Stuki w punto II 1.2 15.01.04, 11:25 może to tłumik sie trzęsie na wieszakach. Jest to jedno z pytań, na które nie da się odpowiedziec przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx a mnie mówili, że to amortyzatory 19.01.04, 00:57 stukanie pojawiało sie już w NOWYM - kilkumisiecznym samochodzie, ale w zimie. Jeżeli samochód postał w nocy na mrozie, to stukało - a jak był w garazu to nie. Stukać przestawało po przejechaniu 20-30 km. ASO twierdziło, że takie są gówniane amortyzatory - dopóki się w nich coś tam nie rozrusza i nie rozgrzeje, to stuka. Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Stuki w punto II 1.2 26.01.04, 10:15 Jako dlugoletni uzytkownik roznych modeli Fiata moge stwierdzic ze w kazdym po 10-15 t,km cos w podwoziu zaczyna stukac.Jezeli nie sa to mocne stuki to nie jest nic niebezpiecznego .Jezeli masz jeszcze gwarancje to wyklucaj sie w ASO niech po kolei wymieniaja poszczegolne elementy zawieszenia(przewarznie b.ciezko na gwarancji to wymusic),jezeli jestes po gwarancji to jezdzij z właczonym radiem.A kolejne auto kup fabrycznie nowe innej marki(ja kupiłem Opla),to naprawde lepsze materiały i lepszy montaz Odpowiedz Link Zgłoś
caress Re: Stuki w punto II 1.2 27.01.04, 20:33 W moim PII nic nie stuka (ponad 80 tys) Kiedys stukala ... gasnica ;) Z tego co wiem, generalnie w PII nic nie stuka. Zapytaj jeszcze na forum uzytkownikow Punto www.fiatpunto.org/ Odpowiedz Link Zgłoś