Dodaj do ulubionych

problem z gazem

30.01.04, 10:51
załozyłem instalację gazową w VW Vento i przez 10000km wszystko było ok teraz
gdy chcę odpalić go na benzynie to traci obroty i gaśnie nawet gdy wciskam
pedał gazu na gazie jezdzi bez zarzutu jaka może być tego przyczyna? czy
moze to oznaczać ze samochód jest zapowietrzony?
Obserwuj wątek
    • jorn Re: problem z gazem 30.01.04, 15:42
      Pewnie jeszcze nie wchodzi na obroty? Obawiam się, że jest to uroda jeżdżenia
      na gazie, wtryskiwacze benzyny się zapychają i muszą się odetkać, trzeba od
      czasu do czasu pojeździć trochę na benzynie, żeby "przedmuchać".
    • adam.zd Re: problem z gazem 06.02.04, 22:02
      Prawdopodobnie masz zamontowaną tania instalację bez komputera i układ
      zasilania benzyną dostosował sie do zasilania gazowego,na gazie będzie pracować
      normalnie,natomiast na benzynie nie.Trzeba jechać do fachowców co ją montowali
      niech założą EMU i na stacji VW muszą wgrać nowy program wtrysku dla benzyny.
      • mocny8 Re: problem z gazem 09.02.04, 13:18
        JEŻDZĘ +- 7 LAT RÓŻNYMI SAMOCODAMI OD"CIENKIEGO" DO PASSATA I INNYCH, ZARAZ NA
        POCZĄTKU MÓJ DOŚWIADCZONY KOLEGA MÓWIŁ MI-"" PRZESTAŃ JEŻDZIC Na BENZYNIE,
        ZAPALAJ I JEDŻ "NA GAZIE"". NIE NAMAWIAM ALE 5 SAMOCHODÓDÓW SIĘ NIE ZEPSUŁO Z
        TEGO POWODU NIGDY.
        POWODZENIA. NAPISZ MI CO ZROBIŁEŚ- mocny8@op.pl
    • ag01 Re: problem z gazem 10.02.04, 23:19
      Co piszą tu inni to wszystko prawda (może za wyjatkiem tych zapchanych
      wtryskiwaczy) a szczególnie racje ma "mocny". Natomiast jest jeszcze jeden ból.
      Nie napisałeś jaki to rocznik i czy rzeczywiscie jest on na wtrysku. Jesli to
      jeszcze gaźnik to prawie napewno masz dziurawy pływak i wymiana poprawi
      sytuacje tylko na parę tysięcy,bo pływak pracując na sucho przetrze się o dno
      gaźnika. Można problem załatwić kawałkiem gumki np. uszczelka od kranu na dnie
      komory gaźika tak by pływak nie dotykał dna przy pustej komorze lecz spoczywał
      na uszczelce.(sprawdzony patent !)
      I jeszcze jedno, jeśli to wtrysk to możliwe że mając niski poziom benzyny w
      baku załatwiłeś pompe benzynową a to już spory wydatek.
      • gzielony Re: problem z gazem 11.02.04, 10:28
        mialem favorit'a na gazie. Silnik gaznikowy. Po dlugiej i bezawaryjnej explo
        rzucil palenie na benzynie! co ja nie cudowalem! dysze czyste, plywak caly, a
        wolnych obr. na beznynie jak nie bylo, tak nie bylo. W koncu doswiadczony
        gaznikowiec wymienil membrane chamowania silnikiem (podcisnienie) i.. jak reka
        odjal. Wg. niego to wina jazdy na gazie co = suchy gaznik. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka