2004k 08.07.04, 13:20 Czy ktoś wie, gdzie są umieszczone fotoradary w Trójmieście, poza tym ze zjazdu z obwodnicy w Gdyni Chyloni. pozdrawiam J.L Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafaum Re: Fotoradary w Trójmieście 08.07.04, 23:41 oczywiście w gdańsku, na grunwaldzka-wojska polskiego w okolicach Żaka. Ale z tego co widze to chyba nie działa. A z tym w gdyni chylonii to prawdę mówiąc nie wiedziałem. Owszem wisi na poboczu jakaś skrzynka ale nigdy nie sądziłem że to fotoradar. Odpowiedz Link Zgłoś
macwall Re: Fotoradary w Trójmieście 14.07.04, 22:02 W gdansku kolo kina zak reaguje na przejezdzanie na czerwonym swietle - nie na przekroczenie predkosci. Nie radze sprawdzac... Ciekawostka - tylko dwa pasy: po lewej i srodkowy maja petle indukcyjna ;) Jest jeszcze fotoradar i to dzialajacy w redzie (ograniczenie do 50). Na obwodnicy w kierunku chylonii dziala tylko okresowo (ale kto wie kiedy...) Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Fotoradary w Trójmieście 10.07.04, 00:00 na Elbląskiej przy wyjeździe na Warszawę - wcześniej tabliczka z ostrzeżeniem; Odpowiedz Link Zgłoś
metaxxa Re: Fotoradary w Trójmieście 10.07.04, 21:26 A tak przy okazji: po czym poznać, że radar fotografuje? Kiedyś w Austrii widziałam, że wydawał z siebie krótki błysk, a te nasze polskie jakieś takie martwe... Odpowiedz Link Zgłoś
koa Re: Fotoradary w Trójmieście 15.07.04, 12:27 Jadąc Aleją Zwycięstwa w stronę Wrzeszcza zaraz przed Operą Bałtycką jest żółta tablica informująca o fotorejestratorze wykroczeń, ale jak do tej pory nie udało mi się wypatrzyć, gdzie to urządzenie jest zamontowane. Czy tam rzeczywiście jest jakieś urządzenie czy tylko sama tabliczka? Ktoś może coś wie na ten temat? Pozdrowienia, koa Odpowiedz Link Zgłoś