Dodaj do ulubionych

Problem z Fiatem 126p

30.11.04, 18:10
Mam problem i nie wiem co to może być, a mianowicie silnik kręci ale nie może zaskoczyć, a jak silnik zacznie pracować to pracuje nierównomiernie i po chwili gaśnie. Objawy podobne jakie miałem gdy pompka paliwa odmówiła współpracy, ale wymieniłem ją na nową. Co to może być ?
Obserwuj wątek
    • cichad Re: Problem z Fiatem 126p 30.11.04, 20:07
      Sprawdź przerywacz- stan styków i odstęp. Ja przed zimą dodatkowo wymieniałem
      świece. Sprawdziłbym też iskrę, czy przypadkiem nie pali na jeden gar.
      Pozdrawiam.
      • patrycjusz_g Re: Problem z Fiatem 126p 01.12.04, 19:03
        Świece i przewody zmieniłem w marcu więc może je tylko pszeczyścić? A styki sprawdzę, mogą być styki bo ostatnio on ok. tygodnia stał. Dzięki
        • jaarek5 Re: Problem z Fiatem 126p 21.12.04, 10:33
          Przyczyny mogą być różnorodne
          w moim PF po kilku sprawdzeniach układów zapłonu i zasilania okazało się że
          zęby na małym trybie zębatym tym od łańcuszka rozrządu są są częściowo wytarte
          przy czym nadal sę obraca ale zmieniają się fazy rozrządu Jak to sprawdzić?
          zdejmij dolot powietrza do gażnika i gdy ktoś kręci rozrusznikiem obserwój czy
          mgła paliwowa z gażnika nie jest wydmuchiwana ( to jeden ze sposobów )
          Pozdrawiam
    • marcin.klonowski Re: Problem z Fiatem 126p 03.12.04, 11:28
      Może coś jest z gaźnikiem? Jak zawór iglicowy? Jeżeli przez chwile pracuje i
      potem gaśnie to raczej coś z paliwem
      • vipo_serwis Re: Problem z Fiatem 126p 31.12.04, 10:46
        Pamietaj ze obojetnie czym jezdzisz tankuj zawsze dobre i sprawdzone paliwo .
        Uwazaj na cyganskie lub prywatnych sknerow stacje .
    • przem15 Re: Problem z Fiatem 126p 11.02.05, 12:30
      Na alternalorze jest regulator napięcia - może to!
      • kamark1 Re: Problem z Fiatem 126p 14.02.05, 22:00
        Kolego sugeruję sprawdzić cewkę wysokiego napięcia ale przede wszystkim przewód
        łączący cewkę z aparatem zapłonowym Przewód może być uszkodzony i wówczas mogą
        występować takie objawy jak opisałeś
        Pozdrawiam
        • forever32 Re: Problem z Fiatem 126p 11.04.05, 21:10
          W poprzednim "Malcu" miałem podobnie ,a nawet gorzej bo po przejechaniu
          kilometra np. gasł. Fachowcy stwierdzali ,że to gaźnik lub kondensator.Okazało
          się że sitko w baku było zabrudzone i jeszcze dodatkowo jakiś kawałek gumy
          sobie tam pływał. Powodzenia...Maluszki są fajne ale potrafią doprowadzić do
          pasji..dlatego wożę paliwo w kanistrze i zapalniczke.cierpliwości życzę.
    • dariofan Re: Problem z Fiatem 126p 05.05.05, 07:45
      przede wszystkim sprawdź przewody zapłonowe i świeczki i czy aby napewno paliwo
      dochodzi do gaźnika jezeli tak to speóbuj wyczyścić dysze paliwowe
    • adnikauto Re: Problem z Fiatem 126p 09.06.05, 23:12
      Wiem i powiem.... Mialem dokladnie taki sam objaw, trzeba wymienic przewody
      wysokiego napiecia (te od cewki dwubiegunowej do swiec)...
      A pompa paliwowa tez mi sie dala we znaki... swego czasu... troche mnie
      kosztowalo czasu i poszukiwan, co u diabla sie dzieje...
      W koncu znalazlem i wymienilem na nowa - problem zniknal...
      Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka