Dodaj do ulubionych

problem z ogrzewaniem w UNO

02.02.05, 14:05
Mam 5letniego Fiata UNO.Ostatnio zuważyłem że,mimo dobrego rozgrzania silnika
ciepłe powietrze "nie leci" z wywietrzników na desce rozdzielczej.Kiedy
dodatkowo włączę dmuchawę ciepło leci na przednią szybę lub na nogi(choć
wydaje mi się że słabiej niż kiedyś). Co to może być? czyżby coś się zatkało?
Poprzedniej zimy wszystko działało.
Obserwuj wątek
    • omd54 Re: problem z ogrzewaniem w UNO 02.02.05, 17:49
      Fiaty tak podobno mają, ja mam SC 900 i u mnie jest to samo - ogrzewanie fatalne, wymieniłem nawet termostat i nic, znajomy kupił Pandęi tak samo narzeka na ogrzewanie.
    • jacek671 Re: problem z ogrzewaniem w UNO 02.02.05, 20:37
      fiaty [ SC , UNO ] mają problem z termostatem , myśle że montują fabrycznie
      najtańsze , a za razem najgorsze z możliwych . W moim SC było podobnie po 2
      sezonach zimowych po prostu padł , niedomykał sie i było zimno . Zmieniłem na
      jakis francuski zamiennik za 45 zł i jest wrecz gorąco po przejechaniu 2-3 km .
      Myśle że wymiana i uwaga dokładne odpowietrzenie powinno pomóc , ale powtarzam
      dokładne odpowietrzenie .
    • bartoo Re: problem z ogrzewaniem w UNO 03.02.05, 13:52
      Generalnie Uno ma liche ogrzewanie. Na zimę pomaga osłonięcie chłodnicy. No a
      przy okazji warto częściej sprawdzać termostat bo jak autko niedogrzane to i
      zimno w środku i więcej pali.
    • tomasz_fraczek Re: problem z ogrzewaniem w UNO 03.02.05, 20:02
      jestem posiadaczem fiata uno. Nic z tym nie zrobisz.Samochód jest tak
      zaprojektowany ze nie ma mozliwosci puszczenia ciepłego powietrza przez
      przednie kratki nawiewu.Ciepłe powietrze leci tylko na przednią szybę albo na
      nogi lub na nogi i na szybe. Niestety to prawda popatrz w ksiązke obsługi. A
      problem z termostatem moze tylko pogorszyc sprawe w i tak juz slabo ogzrewanej
      kabinie. Pozdrawiam aha chlodnicę warto przysłonic przynajmniej do połowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka