Dodaj do ulubionych

problem chlodzenia w skodzie fabia

21.10.02, 12:45
po zalaczeniu zaplonu zapala mi sie kontrolka sygnalizujaca brak plynu
chlodzacego w zbiorniczku mimo ze on jest i dopiero po przejechaniu ok 1 km
jak wylacze silnik i zalacze ponownie to juz sie nie zapala, w czym tkwi
przyczyna moze ktos z tym sie spotkal ? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: bibi Re: problem chlodzenia w skodzie fabia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 18:22
      Wszystko wskazuje na czujnik ale trzeba to oczywiście sprawdzić i zmierzyć
      • quak Re: problem chlodzenia w skodzie fabia 27.10.02, 09:49
        To chyba jakaś fabryczna niedoróbka, bo ja od czasu do czasu mam tak, że nie
        działa (całkiem) wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej. Wystarczy zgasić
        silnik i ponownie zapalić (przy czym istotne jest, żeby zgasły po przekręceniu
        kluczyka te żarówki na pulpicie, które mają zgasnąć) i wtedy znowu wskaźnik
        temperatury działa.
        Wiesz co myślę? Że jest to jakiś błąd oprogramowania nie wychwycony w fazie
        testów i tyle.

PZDR
        • Gość: marwys Re: problem chlodzenia w skodzie fabia IP: *.euro / *.euro-net.pl 27.10.02, 19:48
          ten sam problem dotyczy rowniez wskaznika temp. o ktorym juz nie pisalem ,
          czyli to jest powiazane ze soba kontrolka i wskaznik temp. Dzialaja prawidlowo
          dopiero po ponownym zalaczeniu silnika. Jestem na srode umowiony w serwisie ,
          ciekawe czy to naprawia, poinformuje,
          czesc, pozdrawiam
          • quak Re: problem chlodzenia w skodzie fabia 29.10.02, 16:32
            Będę zaglądał - najtaniej dla naszych kieszeni byłoby, gdybym miał rację.
            PZDR
    • quak Re: problem chlodzenia w skodzie fabia 07.11.02, 08:20
      Co powiedzieli w serwisie?
      • Gość: dyspen Re: problem chlodzenia w skodzie fabia IP: krecik:* / 192.168.24.* 07.11.02, 09:22
        przećwiczyłem ten sam problem, skończyło się na wymianie zbiornika
        wyrównawczego z czujnikikem temperatury / w rmach gwarancji/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka