piotr-wi 09.01.06, 10:39 Witam. Czy ma ktos moze schemat podłaczenia alternatora do opla corsy 1,5d, z regulatorem napięcia wewnątrz alternatora lub wie jak to podłaczyc.. Pozdrawiam piotr-wi@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zubek73 Re: opel corsa alternator 10.01.06, 07:48 schematy corsa B rapidshare.de/files/4145940/schemat...orsa_B.zip.html nie wiem czy są tam schematy do diesla ale spróbuj Sam naprawiam corsa B (z dieslem). rapidshare.de/files/7354642/Opel_Co..._Tigra.rar.html Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: opel corsa alternator 11.01.06, 22:14 nie bardzo wiem o co chodzi,ale moge się domyślać.w alternatorze masz dwie śruby.gruba to plus i tam łaczysz gruby przewód,cienka to lampka.tam łączysz cienki kabel Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-wi Re: opel corsa alternator 12.01.06, 07:36 Witam. Dzieki za pomoc,ale niestety tego schematu nie udało mi się pobrać (być może cos nie tak jest z moim internetem), a jesli chodzi o te przewody to z tego alternatora wychodza dwie wiązki przewodów (tj jedną wiązką jest gruby przewód czyli ten do plusa a drugą wiązke stanowią cztery cienkie przewody i w tym jest jeden do kontrolki ładowania (dodam, że udało mi sie znaleść ten przewód (troche losowo:) ale zastanawiam sie od czego mogą być te trzy pozostałe... Czy mogłyby być np od obrotomierza?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zubek73 Re: opel corsa alternator 12.01.06, 07:45 piotr-wi napisał: >niestety tego schematu nie udało mi się pobrać (być > może cos nie tak jest z moim internetem), to nie z Twoim internetem tylko mi się źle wkleiły linki (wycięło parę liter) Poprawiam i sorka za zamieszanie. rapidshare.de/files/4145940/schematy_elektryczne-Corsa_B.zip.html rapidshare.de/files/7354642/Opel_Corsa_i_Tigra.rar.html Odpowiedz Link Zgłoś