bosman1 21.01.06, 15:55 Czy warto okrywać samochód w mrozy?Zastanawiam się nad kupieniem płachty okrywającej.Może ktoś używa i mógłby to ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waskes29 Re: Czy przykrywać auto? 21.01.06, 16:08 Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiazanie i ma duzo zalet. Samochod nie pokrywa sie szronem az tak bardzo wiec odpada skrobanie , zmniejszasz ryzyko ze ktos znudzony porysuje ci bez powodu lakier ulamie lusterko czy ukradnie jakis element samochodu. Jedyna wada to koniecznosc zakladania i zdejmowania pokrowca. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Czy przykrywać auto? 21.01.06, 16:43 bosman1 napisał: Czy warto okrywać samochód w mrozy?Zastanawiam się nad kupieniem płachty okrywającej.Może ktoś używa i mógłby to ocenić. Oczywiscie ze warto przykryc - kup "kapell"e nowszej/lepszej generacji :- dach i do 1/3 wysokosci szyb bocznych z polyetylenu (chroni przed UVA i kwane opady) boki z przewiewnego nylonu - by vilgoc mogla sie na zewnatrz wydostac , w szwecji "Mekonomen" (tania siec auto-czesci) sprzedaje taka "kapell" za 299sek(~120pln) - wystarczy na b.wiele lat i na Twoje nastepne samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman1 Re: Czy przykrywać auto? 21.01.06, 19:23 Ogladałem wczoraj w Lidlu w 3 rozmiarach z poliestru. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman1 Re: Czy przykrywać auto? 22.01.06, 12:17 Słyszałem ,że pod plandeką trzyma się wilgoć i szybciej chwyta rdza.Cz to prawda nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Czy przykrywać auto? 22.01.06, 15:47 bosman1 napisał: Słyszałem ,że pod plandeką trzyma się wilgoć i szybciej chwyta rdza.Cz to prawda nie mam pojęcia. To polprawda , pod "kapellom" z PVC wilgoc dluzej sie trzyma i moze po paru latach rdzewiec od srodka auta,kapelle z tkaniny nylonowej sa przewiewne lecz nie chronia dachu i plaszczyzn poziomych przed kwasnymi opadami,- dlatego tez od ok.dwuch lat mozna kupic kompromis: maska-szyba-dach-klapatylna sa chronione przez PVC a na bokach przewiewny nylon tkanina. Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Czy przykrywać auto? 22.01.06, 01:39 bosman1 napisał: > Czy warto okrywać samochód w mrozy? widzialem jak taka "okrywka" potrafi wytrzec lakier,szczegolnie na przegieciach dachu ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Czy przykrywać auto? 22.01.06, 12:12 pocieszne napisał: > bosman1 napisał: > > > Czy warto okrywać samochód w mrozy? > > widzialem jak taka "okrywka" potrafi wytrzec lakier,szczegolnie na przegieciach > > dachu ;-(( > .. oo cos nowego,gdzie to widziales ? Odpowiedz Link Zgłoś