jloveyou 10.01.03, 08:50 w reno clio 1.8 mam gaz, ale ostatnio sobie poregulowałm trochę i starcil na mocy, co może być przyczyną, za duża dawka gazu?, może zamała?-pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.grabalowski Re: brak mocy na gazie 10.01.03, 08:56 No coż, skoro Pan sobie "poregulował" to dawka może być zarówno za duża jak i za mała. Nie rozumiem jak można cokolwiek regulować bez chociażby analizatora spalin i znajomości urzadzenia. Ale w sumie to nie moja sprawa - to forum tego nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: brak mocy na gazie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 12:58 Stad wazny wniosek na przyszlosc: przed kazdym eksperymentem regulacyjnym nalezy zanotowac sobie nastawy regulacyjne aby moc cofnac sie do poczatku. Tutaj nalezy zanotowac dla poszczegolnych wkretow regulacyjnych ile maja obrotow do calkowitego wkrecenia. Teraz nalezy sprobowac zwiekszyc oraz zmniejszyc ilosc gazu i sprobowac jaki to bedzie mialo skutek dla mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: brak mocy na gazie IP: *.kolornet.pl 10.01.03, 20:38 Zazwycaj mala moc jest przyczyna zubozenia dawki gazu - proponuje oczwiscie jechac do regulacji na analizatorze,a na razie niech Pan sprobuje lekko - ok. pol obrotu przekrecic w prawo srube regulacyjna na przewodzie doprowadzajacym gaz. I na przyszlosc dobra rada - akurat tej sruby lepiej nie ruszac. Raz dobrze ustawiona moze przetrwac caly samochod :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jloveyou Re: brak mocy na gazie IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 13.01.03, 08:51 witam szanownych Panów, chciałem powiedzieć, że bylem na regulacji na analizatorze spalin i teraz wszystko jest oki. Gościu , który mi regulował jak podłączył bryke do analizatora to się chwycil za głowe, wszystkie dopuszczalne paramatry spalinowe gazu były grubo, grubo przekroczone. Więc morał jest taki: nie ma co samemu regulować na słuch obrtów silnika, wszystko zależy od dobrze ustawionej dawki gazu.-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś