kombinerki4 20.02.07, 19:32 Prędkościomierz i inne wskaźniki mi oszalały,podczaas jazdy wszystkie wskazówki opadają do zera pochwili wracają i tak wkółko, a samochód jedzie normalnie. Co mu sie stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polam5 Re: vectra b 2,0 świruje 05.03.07, 18:27 Wyglada to na zajecie dla elektryka samochodowego. Wyglada ze problem w zasilaniu deski rozdzileczej co moze byc spowodawane albo kiepskim stykiem (lyzny przewod we wtyczce) albo uszkodzniem jednego z wielu komponentow - np regulatora napiecia. kombinerki4 napisał: > Prędkościomierz i inne wskaźniki mi oszalały,podczaas jazdy wszystkie > wskazówki opadają do zera pochwili wracają i tak wkółko, a samochód jedzie > normalnie. Co mu sie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
malken Re: vectra b 2,0 świruje 05.03.07, 19:10 W astrze I miałem jakiś czas temu poluźnioną nakrętkę zbiorczą od masy. Też działy się dziwności. Po dokręceniu, jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.n.n Re: vectra b 2,0 świruje 05.03.07, 21:15 U mnie podobnie - takie cuda zdarzyły się po pęknięciu kabla od masy. Po wyłączeniu auta jednak już nie odpalił :] Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki4 Re: vectra b 2,0 świruje 08.03.07, 20:40 dzięki za odpowidż umnie padł regulator napięcia i mostek prostowniczy Odpowiedz Link Zgłoś