mijac 21.02.07, 07:54 Jak długo można zwlekać z wymianą uszkodzonego tłumika (najprawdopodobniej tłumika, bo to pierwsze przychodzi do głowy słysząc z tyłu charakterystyczny pomruk) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek671 Re: Uszkodzony tłumik ? 21.02.07, 08:37 może wystarczy go zespawać , u mnie taki zabieg pozwolił przedłużyć żywotność tłumika o 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
fooxtom Re: Uszkodzony tłumik ? 21.02.07, 10:16 ..do najblizszej kontroli drogowej, kiedy to panowie w niebieskich mundurkach wezmą dowod rejestracyjny na przechowanie Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Uszkodzony tłumik ? 21.02.07, 10:37 mijac napisał: > Jak długo można zwlekać z wymianą uszkodzonego tłumika (najprawdopodobniej > tłumika, bo to pierwsze przychodzi do głowy słysząc z tyłu charakterystyczny > pomruk) ? Myslisz, ze uczestnicy forum maja szklana kule i w niej zobacza obok stopnia zaawansowania uszkodzenia rowniez date i godzine, kiedy wydech do konca odpadnie? Moja krysztalowa kula jest chwilowo w kalibracji. Zarowno dokladnosc opisu stanu uszkodzenia, jak i specyfika problemu (polaczenie stanu wewnetrznego ze sposobem uyztkowania) powoduja, ze moze wytrzymac i kilka miesiecy, ale tak samo moze odpasc jutro. Jedz do firmy z czesciami do wydechu, obejzyj razem z mechanikiem na podnosniku, to bedziesz wiedziec troszke wiecej. MfG C. Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku Odpowiedz Link Zgłoś
pan_samochodzik21 Re: Uszkodzony tłumik ? 02.08.16, 12:38 Jak jest małe uszkodzenie typu dziura w tłumiku, możemy zastosować cement do tłumików. U mnie sprawdzał się przez ponad 1rok, dopóki całego mocowania tłumika szlag nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś