misiek1971rg 28.06.09, 14:18 Czy to dobre opony,chcę poznać waszą opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-render Re: Opony Pirelli P400 20.07.09, 15:27 Ja polecam opony Goodyear. Sam na nich jeżdżę o kilku lat (kupuje w sklepie oponywysylka.pl bo wiadomo, że lepiej że wygodniej jest kiedy to opony przyjdą do Ciebie, nie ty musisz iść po opony:) poza tym szybko przysyłają je pod wskazany adres). Dobre są tez opony sava (tańsze bo wiadomo , że za markę również się płaci, a równie dobre), to jakaś słowiańska firma. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwracer Re: Opony Pirelli P400 20.07.09, 18:26 Nie mozna zdecydowanie odpowiedziec czy dane opony sa "dobre" czy nie. Nie to dobre co dobre ale co sie komu podoba.... Dla jednego moga byc dobre a dla innego nie. W jednym samochodzie moga sie zachowywac dobrze w innym nie... Chyba pytanie powinno okreslac jaki to samochod i co jest wazne dla kierowcy (cena, jak dlugo wytrzymaja, komfort, przyczepnosc, itp) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Opony Pirelli P400 06.08.09, 15:53 kupilem te opony do peugeota 406 - 90 konnego diesla r e w e l a c j a szczerze, jestem bardzo zadowolonyi jesli jezdzisz choc troche tak jak ja - spokojnie, to te opony ci `podejda' ja rowniez kupilem je `przez internet' i przyznam sie ze jestem bardzo zadowolony z szybkosci z jaka sklep uporal sie z wysylka, a jeszcze bardziej z ceny jaka zaplacilem za gumy (mniej niz 800 zl za 4 opony) oto moj komentarz do tych opony jaki mumiescilem na stronie sklepu: Kupiłem 185x65x15 w miejsce 195x55x15, miałem obawy, że po takiej zmianie auto (peugeot 406 HDi) będzie nieprzewidywalne. Niepotrzebnie. Auto prowadzi się b.dobrze,opony świetnie wybierają nierówności, a co zaskakujące są bardzo ciche (nie spodziewałem się, że Pirelli potrafi zrobić ciche opony! jestem szczerze zdumiony). Nie spodziewałem się tego po tak tanich oponach. Jestem bardzo zadowolony i mam nadzieję, że zadowolenie będzie się zwiększać w miarę użytkowania gum. Po krótce: na oponach nie przejechałem wiele, ledwie 3 000 km, z czego około 1 500 niemal jednym ciągiem (4. dniowy wyjazd nad morze 2x ok.720 km), jeździłem w warunkach letnich, ale w pełnym przekroju pogodowym - od cholernych upałów (ponad 30 stopni) do relatywnie niskich temperatur (plus 7-8 stopni), w piekącym słońcu i ulewach o których można powiedzieć: "urwanie chmury". Opony w opisywanym okresie spisywały się lepiej niż dobrze. świetnie trzymały drogi, doskonale odprowadzały wodę i błoto (mimo sporych kałuż i obfitych opadów auto prowadziło się pewnie, zjawiska aquaplaningu nie doświadczyłem /wiadomo nowe opony, głęboki bieżnik, zobaczymy co się będzie działo w miarę ubywania gumy/. jestem zadowolony i myślę, że osobom jeżdżącym podobnie do mnie (bez szaleństw, jazdy na granicy przyczepności) mogę je polecić jako doskonały kompromis pomiędzy ceną a jakością. Zaskoczeniem była też szybkość dostawy opon i kontakt z ****** (nazwa sklepu) - wzorowo. Myślę że nie będzie to mój ostatni zakup w tym sklepie, szcz. że moi znajomi również mają o nich (o sklepie) dobre zdanie (szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, nie musiałbym szukać po forach, gdyż nie wierzyłem w opinie na ich /sklepu/ stronach). Teraz tylko bezpiecznie jeździć i zobaczymy co napiszę o tych kapciach w zimie (ktoś pisał, że się słabo nadają, trochę się tego obawiam, ale póĸi nie spróbuję, wiedział nie będę). Polecam sklep, polecam gumy. troche to juz nieaktualne, bo opinia z konca czerwca 2009 juz mamy sierpien i przejechane dodatkowe 5 000 km, ale opinii nie zmieniam gdybymmial kupic opony teraz wybralbym wlasnie te Odpowiedz Link Zgłoś