Dodaj do ulubionych

SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4

17.03.08, 15:17
Bardzo prosze o opinie na temat tej szkoly. Dla mojego dziecka to
szkola rejonowa. Czy wartoposlac tam do zerowki, czy szukac innej?
Czy jest system zmianowy? A przede wszystkim jaka jest ta szkola.
Obserwuj wątek
    • Gość: Batinka Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.gprs.plus.pl 03.04.08, 17:58
      podnoszę wątek bo mam ten sam problem - dla mojego dziecka to szkoła rejonowa a
      wiem, że dzieci uczą się tam na 2 zmiany. Cały budynek i boisko szkolne wygląda
      najgorzej z wszystkich okolicznych szkół, niestety. No i ilość uczniów - 600.
      Moloch.
      Kto napisze coś dobrego o niej?
      • Gość: Angie Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.spray.pl 19.04.08, 21:12
        Chodze do sp 336 juz 6 lat i to świetna szkoła.Sala gimnastyczna
        jest jedną z większych na Ursynowie i w tym roku była
        remontowana.Boisko też ma być podobno remontowane.Nauczyciele są
        super.Tylko niektórzy tacy jacys dziwni.W zeszłym roku jedna z klas
        zajęła 2 miejsce na zawodach z piłki ręcznej i w tym roku była taka
        sama sytuacja.Ogólnie szkoła jest zajefajna.
      • Gość: mama Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.05.08, 16:36
        szkoła jest państwowa.... tzn mnóstwo odwołanych zajęć i dni wolnych z byle
        powodu. Zajęcia z języka angielskiego ( tylko ten język szkoła oferuje) odbywają
        się sporadycznie- Pani często choruje.Zajęcia dodatkowe pozalekcyjne nieciekawe;
        nie ma w planie lekcyjnym takich zajęć jak: muzyka, plastyka, informatyka ( o
        przepraszam, w 3-ej klasie jest- moje dziecko miało chyba 3 lekcje...- jest
        połowa maja). Po 3-ej klasie tworzona jest klasa sportowa i zmniejsza się ilość
        klas' więc dzieci są rozdzielane do pozostałych klas, taki drobiazg, o którym
        nie informujesię wcześniej...Gorąco nie polecam.
    • Gość: Małgorzata Buchot Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.aster.pl 17.05.08, 23:03
      Moje dziecko jest zadowolone z przyjaciół, natomiast ze szkoły nie.Skarży się na
      kiepskie mundurki szkolne,co też potwierdzam.Klimat jest trochę za głośny,
      pielęgniarka nie w każdy dzień, sklepik za drogi oraz niektórzy srodzy
      nauczyciele, to jest zdanie mojego dziecka na ten temat.Chodzi do 1 kl.Także
      niech pani sama zdecyduje a nóż znajdzie się coś lepszego :)
      Małgorzata Buchot
      • Gość: Ev Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.crowley.pl 11.09.08, 09:54
        Moje dziecko chodzi obecnie do trzeciej klasy. Podpisuje sie pod
        opiniami mam uczniów. Absolutnie nie polecam, sama w tej chwili
        rozważam przeniesienie do innej szkoły.
    • an-da Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 18.08.09, 09:53
      też nie polecam. Boisko wyremontowane dopiero w tym roku, gdy
      odbywają się mecze piłki ręcznej (klasa sportowa), wtedy WF to
      kibicowanie lub zajęcia na korytarzu. Mój syn pójdzie teraz do 6-tej
      klasy. Chcę go przenieść do innej szkoły - tylko moi drodzy do
      której? Która jest lepsza niż 336?
      • Gość: Mira Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.aster.pl 04.03.10, 09:57
        Nie polecam 343 na Kopcińskiego
        • Gość: Batinka Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.aster.pl 08.03.10, 18:23
          no, ciekawa jestem dlaczego nie polecasz Kopcińskiego?

A co do Małcużyńskiego i wszystkich innych szkół publicznych na Ursynowie - ja,
          matka pierwszoklasisty, mam wrażenie, że jest podobnie (bo rozmawiam z innymi
          mamami). Wszystko zależy od tego na jakiego nauczyciela się trafi. A lekcje
          dodatkowe - angielski, komputery, w-f - zawsze jakoś dziwnie odbiegają poziomem
          od tego co możesz mieć poza szkołą.
          W szkole pani z angielskiego mówi do dzieci po polsku, na lekcjach prywatnych
          jakoś lektorzy nie boją się, że dzieci po angielsku nie zrozumieją.
          W klubach sportowych dzieciaki szaleją i wychodzą mokre, w szkole na w-fie
          często nawet się nie przebierają albo pani mówi "weźcie sobie piłki i pobawcie
          się..."
          A na lekcjach z komputerami np. cała lekcja poświęcona jest włączaniu komputera.
          A to nie wieś, tu na Ursynowie każde dziecko ma w domu komputer...

Ja mam wrażenie że na Ursynowie wybór rodzica to jest: publiczna czy
          niepubliczna szkoła, bo publiczne działają tak samo.
          • Gość: Mira Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.aster.pl 09.03.10, 10:58
            Poczytaj sobie forum na temat Kopcińskiego
            • Gość: ja Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.204.115.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.05.13, 21:59
              a co przepraszam wielka warszawiawianko, myślisz że na wsi to nie ma komputerów???? myślisz że tylko "tu na Ursynowie" ma go każde dziecko? wstydź sie swojego podejścia, żal też twojego dziecka...
    • Gość: lena Re: SP nr 336 - Ursynów - ul. Małcużyńskiego 4 IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.10, 13:43
      Nie polecam.Ostatnio cenzurując wypowiedzi rodziców na szkolnej
      stronie zlikwidowano forum.
      • Gość: pitius ZWM IP: *.aster.pl 22.03.10, 13:10
        a ja polecam ZWM, bardzo ciekawy program sportowy świetnie się sprawdza w walce
        z agresją (dzieci maja gdzie rozładować złe emocje), z każdym rokiem co raz
        lepsze wyniki w rankingu egzaminu 6 klasistów - normalna poukładana szkoła.

pzdr
        pitius
        • ancymon123 Małcużyńskiego? 15.10.13, 09:33
          Podbijam. Muszę zdecydować gdzie posłać młodego. Nowe opinie? Podpowiedzi?
          • emilk1975 Re: Małcużyńskiego? 27.02.16, 18:25
            Jak wyżej, muszę coś zdecydować ... Tym bardziej frapujące, że generalnie internetowe opinie o ursynowskich szkołach publicznych nie są złe, a Małcużyńskiego wypada w tym szczególnie dobrze ... A tutaj tyle niezadowolenia. Pozdrowienia,
            • Gość: Gośka Re: Małcużyńskiego? IP: 193.59.127.* 29.02.16, 09:15
              Podbijam wątek. Chcę tam wysłać dziecko do zerówki, później trafi tam do szkoły, bo to nasz rejon. Może ktoś ma coś nowego do napisania nt. tej szkoły?
              - Czy są tam fajne nauczycielki 1-3?
              - Czy jest duży wybór zajęć dodatkowych i jaki jest ich poziom?
              - Świetlica jest fajna, czy to przechowalnia?
              - Jedzenie zjadliwe?
              - Klasy bardzo liczne?
              - Czy nauczyciele bardziej interesują się dziećmi czy wyrobieniem z programem?
              Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
              • na1chwilke Re: Małcużyńskiego? 01.03.16, 12:06
                wspaniała nauczycielka, kochana przez dzieci - Iwona Szczupaczyńska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka