123ert 14.03.09, 22:13 Za co mogą zwolnić doradcę w tym "obozie pracy".Napiszcie swoje wypowiedzi. Ja już psychicznie nie wyrabiam bo to co się dzieje u nas to jedna wielka paranoja mobbing i jeszcze raz mobbing. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ec24 Re: mobbing 14.03.09, 22:42 Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. U mnie w oddziale tego nie ma(może dlatego jesteśmy w ostatniej setce hehe w super rankingu), jeśli jest u Was to do prokuratora i do sądu. Odpowiedz Link
niuniek80008 Re: mobbing 14.03.09, 23:49 Mobbing jest w kazdym oddziale,wszedzie jest to samo, ogroman presja na tzw.dzialalnosć biznesową ,ich nie obchodzi skąd i jak ,ma byc i koniec i ciagle straszenie ,ze zostaniesz przesunięty do odleglej placówki.bo podobno zwolnien ma nie być,ale jak podpadniesz,to wisi nad toba grozba ,ze przesuna cie np do odleglego o 100 km miasta i sam się zwolnisz.Dlatego wszyscy siedza cicho i godza sie na wszystko ,robią co moga zeby zadowolic krwiozerczą bestię, ale jak dlugo starczy nam jeszcze sil? i zdrowia psychicznego? im ciagle jest malo.Gdyby wszyscy sie sprzeciwili tym ohydnym metodom i tym ponizajacym praktykom to wtedy bysmy cos wskurali .a tak jednostki sa z gory skazane na niepowodzenie Zwiazki Zawodowe maja nas w d...ie ,i oni doskonale o tym wiedza ,ze nie ma nas kto bronić i jada jak po lysej kobyle, Jak dlugo jeszcze ? to tylko zalezy od nas. Odpowiedz Link
ec24 Re: mobbing 15.03.09, 19:13 Człowieku przeczytaj definicję mobingu i się zastanów co piszesz. Nie byłeś u mnie w oddziale i nie mów, że jest mobbing w każdym bo u mnie nie ma, zastanawiamy się tylko kiedy zmienią Nam szefostwo bo jest NORMALNE a tak jak tu czytam to raczej rzadkość Odpowiedz Link
doradca.1 Re: mobbing 15.03.09, 20:48 ec24 może nawet razem pracujemy? Mobbing jest w każdym oddziale. Odpowiedz Link
ja.i.bph Re: mobbing 19.03.09, 18:40 Jeśli nie mobbing, to co to jest? Klient nie zając, nie ucieknie? Tego nas ostatnio uczą, klient może trochę postać w kolejce, a my możemy w tym czasie zadzwonić i umówić kolejnego, w międzyczasie jakiś alercik, co jeszcze??? Odpowiedz Link
eg24 Re: mobbing 26.04.09, 10:41 witam, prowadzę badania na temat mobbingu.Jeśli jesteś lub byłeś ofiarą prześladowań w pracy wypełnij proszę ankietę: www.ankietka.pl/ankieta/23798/mobbing-w-miejscu-pracy-ankieta-tylko-dla-ofiar-mobbingu.html Odpowiedz Link
freezosia Re: mobbing 23.03.09, 19:59 a miał ktoś już może kontakt z M.Drymluchem, bo gość jest dziwny i nie wiem jak mam go oceniać ale chyba nic dobrego nie można o nim powiedzieć? Odpowiedz Link
grejcio1 Re: mobbing 13.04.09, 23:34 Znam osobiście i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć. Niestety długi czas przebwał pod wpływem M.Miszkiewicz, co mogło mu na długo metę zaszkodzic. Odpowiedz Link
black_adder2 Re: mobbing 02.04.09, 22:10 Tak obóz pracy dobrze powiedziane. Jak przyjdzie PIP to srawdzają logowania w rocket i czepiają się 5 minut nie wykazanych nadgodzin. Wszystko się centralizuje i automatyzuje a ja proszę o elektroniczny system ewidencji czasu pracy. Dyskieteczka i skonczył był się 10 godzinny dzien pracy kasjera. Odpowiedz Link
toncio7 Re: mobbing 03.04.09, 21:05 Wiekszosć naszych kolegów i kolezanek sama jest sobie winna-bo jak mozna nie wpisywać do ewidencji nadgodzin ,kiedy sie je faktycznie ma.Mozecie w swoim oddziale wybrać społecznego inspektora pracy,sa co roku organizowane szkolenia/bardzo ciekawe i potrzebne/Jezeli dyrektor chce zeby pracować po godzinach musi wystawić zlecenie w przeciwnym razie mozna śmiało isć do domu i nic nam nie zrobia!!!Tak jest zapisane w kodeksie pracy.U nas dopóki nie było takiego inspektora to dyrektor robił co chciał,teraz nawet w lato mamy wode do picia,a w placówkach w których nie było klimatyzacji/a tem. w lato przekraczała 30 stopni prawda/klimę nawet załozono.mozna - mozna Odpowiedz Link
mika_pl nadgodziny 15.04.09, 19:19 tylko, że wygląda to tak że umawiamy, się że nie robimy nadgodzin bo i tak nie wpisujemy, więc ja i druga koleżanka wychodzimy ale część osób zostaje bo niby ma coś do zrobienia i tylko jeszcze chwilę a zwyczajnie się boją i robią tym niedźwiedzią przysługę innym , bo na ich tle człowiek źle wypada, po co wy siedzicie jak nie musicie, nie wyrabiam się to zrobię drugiego dnia, czy u was też tak jest? zaznaczam zawsze są to te same osoby Odpowiedz Link
student121 Re: nadgodziny 15.06.09, 19:32 Witam! Jestem studentką V roku psychologii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Piszę pracę magisterską na temat skutków zdrowotnych mobbingu. Jeśli chcesz dowiedzieć się czy istnieje większe niż przeciętne prawdopodobieństwo, że jesteś poddany/a mobbingowi i chcesz przyczynić się do rozwoju wiedzy dotyczącej tego coraz szerszego zjawiska, napisz na adres magisterkamobbing@gmail.com. Prześlę Ci krótką, anonimową ankietę, która pomoże w rozeznaniu Twojej sytuacji w pracy. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link