tofifi20 07.03.12, 19:50 co na hemoroidy w ciąży? Lekarz generalnie nic nie zlecił, kazał zapytać farmaceutę, a w aptece powiedzieli że bez recepty nie bardzo mają co dać, jedynie homeopatyczny lek "nietestowany" na ciężarnych :/ proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: hemoroidy 08.03.12, 00:35 Homeopatyczny spokojnie. Nie bardzo wiem co Pani w tej aptece powiedzieli, bo jest wiele preparatów do stosowania w ciąży bez recepty - chyba trafiłą Pani na jakąś wyjątkowo ostrożną osobę. Proszę spróbować w innej aptece. No i forum były juz wątki o hemoroidach - proszę poszukać, może coś się przyda. POzdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
irma1983 Re: hemoroidy 08.03.12, 13:50 Możesz stosować posterisan, procto hemolan, procto glivenol. W aptece to ci dadzą maść z kasztanowca najwyżej, ja pytałam lekarki i powiedziała, że spokojne można to stosować. Mi nic nie pomagało i zamówiłam anurex przez internet i poczułam ulgę. Odpowiedz Link Zgłoś
carollka_27 Re: hemoroidy 08.03.12, 18:27 polecam Posterisan H, pomógł i w trakcie ciąży i po porodzie. bezpieczny w ciąży, i bezpieczny przy karmieniu piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
dor.tom Re: hemoroidy 13.03.12, 13:52 a ja jako farmaceuta polecam posterisan, ale bez H (hydrokortyzonu w ciąży jesdnak bym nie polecała). co do ostrożności-mało który producent zezwala na stosowanie w ciązy, bo nie ma badań. trzeba zdać się na wiedzę, a także "charakter" pacjenta. i jak widać, niektórzy są przesadnie ostrożni, a inni z kolei niefrasobliwi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j.u.s.t.i555 Re: hemoroidy 08.03.12, 19:43 Rowniez polecam Ci posterisan. Stosowalam na poczatku i teraz na koncowce ciazy tez. To,przynajmniej jak dla mnie, najlepszy srodek na hemoroidy. W aptece rowniez mam bardzo ostrozne panie i sprzedaly mi tylko masc homeopatyczna. Ale to nie dziala. Kup sobie czopki a masc ewentualnie wspomagajaco leczenie (najlepiej z tej samej linii). Na po porodzie tez szykuje sobie zestaw czopkow. Moze nie obyc sie bez, a szukac potem nie bedzie czasu (ostatnio szukalam w kilku aptekach i w koncu zamawialam, bo nigdzie nie mieli :( ) Odpowiedz Link Zgłoś