agaqwerty 18.06.09, 16:39 Witam wiem ze podobny temat poruszany wielokrotnie. Ale chodzi mi o to czy któraś z was rodziła drugie dziecko ) naturalnie po cesarce? Mówi się że mozna ale czy tak jest w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: sn po cc 19.06.09, 19:59 Takie posty już też były :). Ale może jeszcze dziwewczyny się odezwą i opowiedzą o swoich porodach sn po cc. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anutek115 Re: sn po cc 23.06.09, 12:08 Mozna, można. Można urodzić duże (4,5 kg) dziecko naturalnie w trakcie porodu trwającago (I i II faza) 3,5 godziny i mieć z niego kapitalne wspomnienia. Czego zainteresowanym zyczę :-). Odpowiedz Link Zgłoś
kkamila1 Re: sn po cc 23.06.09, 13:48 Cześć, jak najbardziej można, właśnie jestem 2 tyg. po porodzie sn, a pierwszy poród zakończony cesarką. Jeśli wszystko przebiega prawidłowo, to można urodzić naturalnie. Tyle tylko, że lekarze wiedząc o wcześniejszej cesarce - szybciej zdecydują się (podczas kolejnego porodu) na kolejną gdyby coś im się nie spodobało. Ja jestem b.zadowolona, że udało się wszystko do końca naturalnie. Wreszcie po kilku godzinach bólów - dostałam załużoną nagrodę: "wyparłam" dzidzisia i był ze mną od samego początku. Krocze niestety nacieli (jakże by inaczej) ale warto było. Oczywiście nie byłabym taka dzielna bez obecności męża i prowadzenia przez dobrą położną. Życzę więc powodzenia i bez względu na sposób rozwiązania - szczęśliwego finału :) Odpowiedz Link Zgłoś